Top

12 brands for SS15

13.01.2015
Skabt af Cathrine

Godmorgen d’damer,

for flere måneder siden – før uldjakker og vanter – blev hele pressen inviteret ind til de forskellige PR-bureauer for at se på sommertøj. Det giver mega god mening for damebladene, da de har en produktionstid ofte på et par måneder at se på sommertøj om vinteren. De skal jo i god tid vide, hvad der skal på siderne. Men for mig som en hel almindelig blogger giver det ikke mening at tænke sommertøj tidligt på vinteren. Jeg gider i al fald sjældent at læse om silkeshorts på andre blogs, når jeg kører luffer og strikhue.

Denne sæson var jeg en flittig elev – jeg tog noter. Min plan var at præsentere jer for sommertøjet, når tiden var. Jeg noterede mig alle de mærker, som jeg synes, har lavet en mega fed kollektion til sommer. Og her er alle mine favoritter. Sig til, hvis I synes, det er fedt med sådan et indlæg – så skal jeg lave det til næste sæson også!

Jeg vil pakke mig ind, meget apropos, i overtræks og deslige og tage på arbejde.

Munthe SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissenMunthe

Munthe har lavet de allerfedeste læderting – lidt uventet. Jeg forbinder ikke lige Munthe med lædersager, men de der shorts?! De er SÅ lækre! Ellers er der arbejdet masser af silke ind i kollektionen, og den er mindre bohemet og mere sporty i forhold til, hvad de plejer.

FAVORIT: Lædershortsene!

H&M Studio SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissen H&M Studio SS 2015

H&M er måske lidt malplacerede her, da de jo dropper “kollektioner” hele tiden. MEN! Der er én helt særlig kollektion, som jeg glæder mig til fra dem i foråret – deres Studio SS15. Der er virkelig nogle lækre silkesager i blandt – kimonoer, løse bukser, små slippers lettere inspireret af snabelsko. Hele kollektionen er meget løs og lag-på-lag og ikke så glam, som efterårets AW14. Det klæder dem virkelig!

FAVORIT: Den blå og korte kimono

Won Hundred SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissenWon Hundred

Uden tvivl en af de kollektioner, som jeg synes er sejest. Klassisk Won Hunred er den meget ung og sporty. Men jeg synes, de har omfavnet det feminine i endnu højere grad denne sommer. Der er masser af lyserød satin, fine bomberjakker og det lækreste cremefarcede, vaflede sæt med nederdel og top (I kan se det til venstre).

FAVORIT: Det cremefarvede sæt

AJ. 117 Project SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissenAJ. 117 Project

Et mærke som virkelig overraskede mig. Jeg må indrømme, at jeg ikke kender dem super godt, men jeg kan virkelig, virkelig lide AJ. 117 Project (meget lidt mundret, det måtte de gerne lige arbejde med, hah!). De har lavet nogle vildt lækre boucléjakker i gode sommerfarver. Og så er tingene meget simple.

Favorit: Den multifarvede boucléjakke til højre på modellen!

baum und pferdgarten SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissen Baum und Pferdgarten

Baum er simpelthen blevet så pænt! Jeg synes, de laver flere og flere vindersæt – de der tryk og sæt man ser en hel sæson. Sidste år var det rosenprint, såvidt jeg husker. I år holder de sig ikke tilbage på mønsterfronten, og den får én over nakken hele vejen over.

Favorit: Den blåternede nederdel!

SamsøeSamsøe SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissen SamsøeSamsøe

 SamsøeSamsøe tager ikke nogen vilde chancer. Det ligger heller ikke rigtig til mærket og dets prisleje. Til gengæld er alle tingene fine, og lidt Saint Tropez-inspirerede? Det er i al viben jeg får. Sailortrøjen. Det ekslusivtudseende hvide jakkesæt, og den nudefarvede kjole, som vil være PÆN med en brun ryg.

FAVORIT: Det hvide jakkesæt!

Modstrøm SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissenModström

Modström er egentlig lidt kedeligt i mine øjne, normalt. Eller jeg kan i al fald ikke helt differenciere dem fra andre lignende mærker som SamsøeSamsøe og Minimum. Men nu sker der altså noget. Preppy møder sporty. Der er nogle fine tennisreferencer, og så kan jeg godt lide shorts/strik, det lidt drengede, bliver kombineret med det feminine.

FAVORIT: Den der ruskindsblazer. Wauw!

Asos SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissen ASOS Premium

Åhhhh mand åh mand! Hvorfor skal jeg ikke til nogen bryllupper?? What the heck. Ingen fester i sigte har aldrig afholdt mig fra at købe tylkjoler. Det kommer heller ikke til at ske denne gang, hah! Asos kan være temmelig svingende i kvalitet og i øvrigt ret uoverskueligt. Men SÅ er jeg til gengæld lykkelig for deres Asos Premium-linje. Der har jeg altså mange fine sager fra! Og denne sæson bliver meget yndig. Den der one-shoulder er allerede online HER. Resten sidder jeg og søger på et par gange om ugen. Jeg skulle nødigt glippe, hah!

FAVORIT: Pailletkjolen nederst til højre!

An ounce SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissenAn Ounce

NØJ så feminint og lækkert, at jeg føler mig forført bare af et par bukser An Ounce er uden tvivl et mærke jeg vil holde øje med fremover. Det er helt sart og løst og super super feminint. Jeg har lidt et billede af i mit hoved, at tøjet er designet til lige den kvinde, jeg nogen gange drømmer om at være: Lille, feminin, yndig og lidt skrøbelig. I virkelig er jeg en skrøbelig bralrerøv. Og høj! Ja ja, så må jeg jo købe mig til looket!

FAVORIT: Det hvide stribede sæt!

Tusnelda Bloch SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissen

Tusnelda Bloch

Endnu mere silke – I kan godt se, hvad jeg sætter højest ikke? GODE materialer. Og Tusnelda Bloch har lavet nogle rigtig fine silkesager, som er meget klassiske og kommer til at holde sæson efter sæson. Måske mærket har en tendens til at være liiidt mor-agtigt (well, vi bliver det (næsten) alle en dag, nogens mor), men i virkeligheden er det bare mega feminint og så er det bare om at trække de enkelte dele i andre retninger. Den blå korte jakke med hjertelommer til et par pæne jeans. Et voila!

FAVORIT: De strikkede bukser

Lollys Laundry SS15, bedste brands i 2015, flotteste sommerkollektion, rockpaperdresses, cathrine nissenLolly’s Laundry

Lolly’s Laundry har jeg aldrig nogensinde ejet stykke tøj fra. Men det kan være det skal ændre sig i 2015. Jeg synes nemlig, de laver nogle rigtig fine hverdagssager – især de lette kjoler, som er min egen favorit at bære om sommeren. Lette lækre kjoler som lufter og som gør, at jeg ikke behøver bekymre mig om andet end at nyde solen, dagen og min cykeltur til arbejde. Det er klart inspireret af Maison Scotch’ stil, som jeg også godt kan lide.

FAVORIT: Den blå kjole til højre i partisanerprint. Det, synes jeg, stadig er fint.

18 kommentarer

 1. Lisbet siger:

  Rigtig fin oversigt – tak 🙂

 2. Mette K siger:

  Suuper fint indlæg- så lækkert, tak for det!!
  Så kan man nemlig allerede nu være obs på hvad man skal have fingrene i – ligesom dig selv 😉

 3. Cathrine siger:

  Så fedt! 🙂

 4. Ditte siger:

  Rigtig godt indlæg! Thumbs up! 🙂
  Jeg vil også være fan af, hvis der måske kom et indlæg med inspiration til kjoler til bryllup engang til foråret – skal til 2 stk i år og er allerede i krise 😉

 5. Christina H siger:

  Virkelig fint og gennemarbejdet indlæg!! Tusind tak for god læsning! Du er som altid vildt inspirerende. Knus

 6. Sofie siger:

  Fint indlæg med god inspiration. Måske vil det være en ide at smide et link til dette på fx Facebook når tingene kommer i butikkerne som en påmindelse :). Tak for en dejlig blog.

 7. Christine siger:

  super fedt indlæg!

 8. Sophie siger:

  Det er et rigtig fint indlæg! jeg sad hele tiden og ventede på hvornår kommer Ganni´s kollektion.. haha.. Den havde jeg troet du ville have med på top ti..

 9. Lisbeth siger:

  Er det ikke snart sommer? Be om pænt? Jeg fryser…
  Hold nu op for en masse lækre sager. Den blåternede nederdel fra Baum, den nude kjole fra Samsøe (hvis bare den ikke var nude – lidt et no go), toppen og nederdelen fra An Ounce, den blå nederdel fra Tusnelda Block og så hele ASOS Premium, tak. Så tror jeg lige jeg klarer den. Man skal jo heller ikke blive grådig haha.

 10. Natassia siger:

  Jeg fik da lige skrevet et par kjoler på ønskelisten, især den hvide fra Munthe. Så pæn!

 11. Mathilde siger:

  Det er virkelig et godt indlæg og en hammerlækker, serviceorienteret oversigt – det må du gerne gøre igen! Men synes stadig det er lidt tidligt på sæsonen at tænke på sommertøj? Selvom jeg må indrømme, at det er dejligt at drømme sig lidt væk til brune skuldre, sømandsstriber og lette kjoler 🙂

 12. francesca aversa siger:

  Super fint indlæg – jeg døde lidt over asos premium… Øverst til højre- må jeg have 😀

 13. Christina siger:

  Rigtig fedt indlæg! Man får nemt en vane med kun at kigge på de mærker man plejer at kigge på og det her indlæg har åbnet mine øjne for, at der er nogle mærker som jeg måske skal holde lidt øje med, for de laver nogle ting som kunne passe smukt ind i min garderobe 🙂
  Og så var der en som skrev at hun ventede på Ganni’s kollektion – jeg synes at det er fedt at deres tøj ikke er med – de er rimeligt disponerede i blogland i forvejen 😉

 14. Camilla J siger:

  Mega lækkert indlæg – ja tak til flere af dem som optakt til sæsonerne 😀
  PS: Elsker bloggen, både palietter, tylskørter og ensomheden.

 15. Skøn oversigt! Gentag meget gerne 🙂

Send en besked