Top

14 gode og anderledes barselsgaver

20.12.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

To dage til Adam overtager barsel – but who’s counting. Ja, klart mig! Det er på en eller anden måde en ende på en æra. Min solotid med Eddie. At bruge en hel dag på at lære ham at kende, gentage hans lyde, få ham til at grine, trisse lige derhen vi har lyst til i regnvejret. Bare ham og mig. Jeg glæder mig åndssvagt meget til, at Adam går fra og skal være sammen med os, selvfølgelig, men det er også vildt, at han snart er tre måneder og min alene-barsels-tid er slut…
Det har været vidunderligt – og kommer fortsat til at være det selvfølgelig. Både tiden med ham men også omsorgen fra andre. Jeg har fået så vidunderligt dejlige besøg fra kære veninder og flere er kommet med gode barselsgaver. Kreative, anderledes og kærlige. Og eftersom jeg et par gange er blevet spurgt på min DM, om jeg lige har en god og ikke så gængs idé, så vil jeg da dele med jer alle. Både dem jeg selv fik, og det jeg selv ville give, var det min tur.
Om man holder babyshower og skal finde på en ting eller kommer på barselsvisit, så værdsætter man enhver kærlig tanke og gave. Både en blomst, en dims til baby og et knus. Men især de lidt anderledes og særligt betænksomme eller sjove gaver har fået mig til at trække på smilebåndet.
Måske en pose bland-selv og en film på iTunes (for for pokker, man får trawlet Netflix, HBO, DR og iTunes igennem) var en idé? Det behøver ikke koste mere end en buket blomster. Eller en lille omsorgspakke til et par trætte bryster? En god amme-bh, en brystvortecreme og en pakke ammeindlæg?
Der er så mange fine idéer, som er lidt utraditionelle, men som med garanti spreder glæde og smil. Måske I også har fået eller givet et par gode gaver gennem tiden, så del endelig i kommentarfeltet. Og så er min yndlings-amme-bh kommet online igen – den har I spurgt meget til, siden jeg lagde dette billede op. Den kan I finde under punkt 2.
 

 1. Klean Kanteen to go-kop, som både kan holde cafébudgettet lidt nede, når man kan fylde sin egen kaffe i, og som sparer på engangskopperne (krydr evt. med yndlingsbønnerne eller -kapslerne)
 2. Natamme-bh’er, som ikke strammer men som sørger for at holde mælken nogenlunde på plads (min yndlings-amme-bh er også på lager igen, den spørger I jævnligt til, reklamelink)
 3. Ammeindlæg i silke og uld, så man kan undgå brystbetændelse
 4. Gavekort til Mofibo, så der er god underholdning til gåturene
 5. Gavekort til iTunes med masser af gode film – evt. krydret med en pose bland-selv fra den lokale
 6. Giv et beløb der støtter sårbare mødre – mine studieveninder støttede Mødrehjælpen i stedet for at give en dims. Lige efter mit hjerte
 7. Et par gode sneakers – nøj, man får gået! (reklamelink)
 8. Ikke-giftige soyalys fra Aabenlys der kan hygge i disse indendørsmåneder, som jeg fik af Tine
 9. Et simpel læbestift fx Generation G fra Glossier, der ikke kræver spejl at lægge, men som gør en træt mor lige føler sig lidt mere på toppen
 10. De der bækkenbundskugler, så man kan få trænet underlivet på plads
 11. Færdiglavede, lækre retter – vi fik et par glas fra Wooden Spoon af gode venner. Til de dage man bare ikke orker
 12. I samme boldgade; gavekort til Wolt, Just-Eat eller måske den lokale sushibiks?
 13. Lansinoh redder ethvert sæt trætte brystvorter (kan findes fx på apoteket)
 14. Mommy & Me-balmen som både kan bruges selvkærligt på en træt og blød forkrop eller på baby efter bad eller før en tur ud i kulden

Barselsgaver, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

18 kommentarer

 1. Cathrin siger:

  Den bedste gave at få som nybagte forældre (og give til nybagte) er klart hjemmelavede retter i portioner til fryseren. Det er klart lækkert med take away, men det bliver også lidt træls i længden. Men at lige kigge i fryseren og se en gryderet klar, varme nogle ris og vupti. Ge.ni.alt.
  Jeg gav også min søster en hj. müsliblanding (mælkebomben) til dagene med behov for ammeboost ☺️

  1. Cathrine siger:

   Det er sådan en god idé – og du har ret, man bliver træt af takeaway, lynhurtigt 😀 KH

 2. Julie siger:

  Vi fik den helt gammeldags og klassiske barselsgave (barselspotten) af min bedste veninde. Hun fyldte vores fryser op med hjemmelavet mad, som var portionsopdelt og lige til at varme i ovnen. Af de mange fine og betænksomme gaver vi fik, så var dette én af de bedste ❤️

  1. Cathrine siger:

   Åhhh hun har da været en stjerne, Julie. Det er en drøm at få sådan en gave. Sikke et overskud! KH

 3. Linnea siger:

  Skønt med inspiration. Med termin 7. januar er der et par ting, jeg ærgrer mig over, at jeg ikke fik skrevet på ønskelisten til jul 😉

  1. Cathrine siger:

   Hehe, det må komme til fødselsdag så <3 Spændende med snarlig fødsel, Linnea! KH

 4. B siger:

  Hej Cathrine.
  Så fine forslag til barselsgaver – synes tit, at man ender med at give de samme ting, så dejligt med inspiration.
  En tanke, som jeg lige vil dele.
  Jeg har lagt mærke tit, at du med jævne mellemrum har indlæg vedr. kvinder, som er i brancher, der er tæt associerede med blogning (mode og skønhed). Har også lagt mærke til, at der normalt ikke er så meget respons på de indlæg.
  Jeg skal selvfølgelig ikke bestemme indhold på din blog. Men jeg må indrømme, at jeg synes, at det er lidt trættende, at det kun er er den form for kvinder, der fremhæves som succesfulde – ikke kun på din blog, men flere andre.
  Der er så mange seje kvinder, der tager lange uddannelser og har fantastiske karrierer, som jeg selv (og måske flere andre af dine læsere) bedre kan relatere til og se op til. Det er selvfølgelig flot, at man kan blive succesfuld uden uddannelse – men synes på ingen måde, at man kan negligere indsatsen og intelligensen, det kræver at gennemføre en lang videregående uddannelse. Især med den tendens, der er til, at kvinder dominerer på mange uddannelser (fx indenfor jura og medicin, har selv læst det sidste) er der masser af kvinder, som virkelig er seje og har opnået fantastiske ting.

  1. Cathrine siger:

   Jeg tror den manglende respons relaterer sig til, at det er mig, man kommer her for. Så hvis det er gæster, der fortæller, så er det bare ikke ligeså “interessant”. Selv om ‘the effort’ er der fra min side.
   Jeg forstår ikke helt, det spøgelse, du ser, skal jeg være ærlig. Karriereindlæggene har på ingen måde været tænkt sådan at de skulle glorificere nogen, og taget noget fra andre. Dem jeg har inviteret til snak er kvinder i mit netværk – det er simpelthen dem, jeg kender i større eller mindre grad. Men det er både iværksættere, self-made typer og dem med en Cand. merc. Det synes jeg er inspirerende – at der er så mange veje til arbejdslivet. Nu er gæstebloggerne også ment som en lettelse i min arbejdsgang, så jeg ikke behøvede at lave ligeså meget indhold, som jeg plejer, så jeg kan fokusere på min dreng – derfor har jeg også gjort det på den nemmest tænkelige måde; grebet fat i kvinder, jeg har en forbindelse til. Jeg beklager, hvis indlæggene er blevet træge og ensformige.
   Men seje kvinder med ben i næsen, dét har været tænkt som fokus. Og det tager intet fra dem, der tager en lang uddannelse. Nu kender jeg ikke rigtig nogen læger eller advokater, faktisk. Min omgangskreds har mange seje typer – men de fleste er i de kreative brancher. Det er også gået sådan for flere af mine studieveninder.
   Selvfølgelig er verden fuld af fantastiske kvinder! Dem hylder jeg så ofte jeg kan – også i fertilitetshistorierne, som folk har lyst til at dele.
   KH

   1. Ida siger:

    Jeg tror måske lidt jeg har det på samme måde som B. Jeg er ikke rigtig interreseret i karriereinspiration fra nogen, der er i en helt anden branche end jeg selv. Jeg oplever det dog ikke som en glorificering af nogle bestemte typer – jeg bliver bare ikke inspireret af at høre om et menneske, jeg ikke aner hvem er, der fortæller om en branche jeg overhoved ikke interesserer mig for eller kender til. Fx historien om hende fra Elle, som handlede om hvordan man kunne arbejde sig opad – ja, det er uhyrer sjældent tilfældet på mit felt, så vel som det vel slet ikke er det når man har læst medicin og formodentlig er læge (Gud ske lov for det, haha!), og så bliver det hele sådan lidt fremmed. Jeg er er mere for non-work-related indhold, hvilket jeg i øvrigt er vild med!

    1. Ida siger:

     PS: Det er ikke ment som en klage, overhoved – du skal jo bare NYDE at bruge til med din baby! Det er mere en forklaring, egentlig 🙂

   2. Pernille siger:

    Jeg kan faktisk godt lide indlæggene. Tror stadig der er mange af os, der, selv med lange videregående uddannelser, ikke har taget en uddannelse, der “kun” kan bruges til én ting, som synes det er inspirerende at læse de forskellige veje og måder man kan leve på. Ved selvfølgelig ikke hvor mange clicks de indlæg får, men de får hvert fald mit 🙂 Glædelig jul!!

 5. Liz siger:

  Jeg vil bare gerne vide, hvornår pokker du har tid til at trawle streamingtjenesterne igennem??🤣 Min datter er 4 1/2 måned, og jeg har fået set 3 afsnit af OITNB!

  1. Cathrine siger:

   Amning, haha! Jeg ammede 15-20 gange i døgnet de første to måneder! Kh

 6. Ida siger:

  Hørte om nogen, der gav et klippekort til pasning i fremtiden. Synes det er vildt smart – det er både personligt og virkelig smart på SU 🙂

 7. Kathrine siger:

  Jeg vil lige byde ind med at jeg her med nummer 3 på armen altså slet ikke forventer at folk har noget med til os, når de kommer for at se baby. Vi har haft en del babybesøg igennem de sidste 5 år. Nogen er kommet med gaver, blomster eller lignende og andre har ikke haft noget med – og det hele er så fint i mon optik.

 8. Camilla siger:

  Hjemmebagte boller 🙌🏻 Eller mad, som nogen skriver. Og ting til at fylde i hovedet! Måske jeg er ret simpel i den retning, men det gjorde stor lykke. Og hvis der er større søskende vil jeg lige slå et slag for “storesøster/-bror-gave” – egentlig i højere grad end noget til den lille. Alt handler jo om den lille bebs for en tid, så for storesøster (i vores tilfælde) var det bare mega fedt at få en gave fordi man var blevet en sej storesøster 😉

 9. Et gavekort til et rengøringsfirma eller vinduespudser er også helt genialt, synes jeg 😀

 10. Andrea siger:

  Sikke en masse gode idéer! Jeg sidder netop selv og leder efter en god idé til et babyshower for min veninde. 🙂
  Dejligt at du har listet så mange ting op – og andre folk her i kommentarsporet også! Derfor vil jeg da lige dele, hvad en gruppe veninder gik sammen om at give for nogle år siden: et ophold med spa – fx https://comwell.com/spa-and-wellness .. Da det er lidt en dyrere ting, gav det virkelig god mening at give i samlet flok (vi er et “femkløver”). Men denne gang kender jeg ikke de andre særlig godt, så jeg vil kigge godt på dine og de andres idéer herinde! 🙂

Send en besked