Top

15 (u)brugelige fakta om mig

19.12.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Der er kommet mange nye til på både instagram og blog den seneste tid – måske pga. Følg mig? Og da jeg så bedste Ems dele det her indlæg, en gammel blogklassiker, så tænkte jeg, mig med!
En række observationer, minder og facts om undertegnede – og del endelig jeres! (Især humoren – hvad griner I af?)

billeder af Mia Jørgensen

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mia Jørgensen

 1. Drømte jeg om at lave fjerner, da jeg startede på Talentholdet på DR men endte fra dag 1 i radio. Set bort fra ét tv-program; om min porcelænssamling, haha! Mit fjernsynsøjeblik. Den gale samler.
 2. Var mit største ønske at møde Spice Girls i årevis. Også efter deres high. Der var en meget, meget slim chance, da Mel C (Mæl C) skulle overrække MØ P3 Prisen for nogle år siden til P3 Guld, og jeg var der for at sende live derfra (husker jeg rigtigt). Og jeg skal da også indrømme, at jeg ledte bygningen tynd bagefter. Å R E V I S.
 3. Apropos radio prøvede jeg så ihærdigt at få et kort interview med A$AP ROCKY på Roskilde Festival, at jeg stod backstage en hel koncert (og mistede den altså) i forsøget. Og jeg mandede mig så meget op, da han takkede af på Orange, jeg tænkte, “NU er det nu! Nu er jeg professionel og går for det interview!” Lige indtil jeg så hans bodyguards, DOBBELT så store som mig! Han spænede af scenen, men fanme om jeg skulle komme tilbage uden interview, så jeg lod båndet rulle og løb efter ham. “MR. ROCKY!”. Han troede meget muligt, jeg var en klassisk stalker/fan-type, for på behørig rockstar vis kastede han sit håndklæde efter mig, så jeg kunne få mig et stykke med A$AP. Og det blev til et helt genialt radioklip, med fuld spurt, store mænd med “MA’AM, YOU CAN’T COME NEAR!”, forpustethed og et kæmpe hvin, da det svedige håndklæde landede i mit ansigt. Lidt af “ad!” og nok også #starstruck
 4. Blev jeg i øvrigt også spurgt om mit telefonnummer af Hozier på Tinderbox… Men han skrev aldrig… Men altså… Jeg var da vistnok også forlovet…
 5. Har jeg faktisk virkelig mange røver historier og skøre, hjertevarme men fanme også akavede interviews i bagagen med alle de musikere, jeg har interviewet gennem årene. Jeg har virkelig lært, at de alle sammen bare er mennesker (egå, spice-fan!), og det er et virkelig hårdt og ensomt job til tider at turnere verden rundt.  Og nårh ja, Burhan G, Søs Fenger og Carly Rae Jepsen er nogle af de rareste, jeg har interviewet. Og pigerne i Haim, der var jeg klar til at tage med på tour som fjerde hjul. Alle rare, rummelige, venlige og hjertevarme. Og helt almindelige.
 6. Sover jeg altid med krydsede ben og sidder med krydsede ben. Og det er en skavank, siger min jordemoder, for det giver spændinger i underlivet. Men ikke den slags spændinger som er gode for bækkenbunden. Såeh, det stopper nu! Skriver jeg siddende med krydsede ben.
 7. Kan jeg kun numre i hovedet på folk, jeg har kendt siden før iPhonen.
 8. Kan jeg ikke lægge en winged eyeliner ligegyldigt, hvor meget jeg prøver. Og en makeupdame sagde for nyligt, at det forstod hun godt – mine øjne var slet ikke indrettet til det. Lige dele lettet over, at det måske ikke kun er mine ringe evner men også materialet jeg har at arbejde med – og “A’hva’for’noget?”. Der er hud! Der er et øje! Hvad mangler?! (udover mine evner)
 9. Er jeg skamløst forelsket i flødeskum. Jeg slikker piskeris, laver ALT for meget af det stads, når jeg laver bananasplit (min hofdessert) og har meget svært ved at forstå, hvorfor det ikke er alle issteder, der har flødeskum om sommeren. På den første minidate Adam og jeg havde, drak vi kakaomælk (godt nok med et slæng af 6-7 andre musicalvenner), og der fik jeg pralet med min kærlighed og udfordret til at tømme en skål flødeskum. Ingen problemer. Og Adam er her stadig.
 10. Har vi været frem og tilbage mellem at makse ud og… makse ned? Minimere? Haha! Hvad angår næste bolig altså. Den ene dag har vi lyst til at flytte i telt og leve et HELT simpelt liv og det næste øjeblik kunne det være en drøm med et bryggers og en vaskesøjle. Seriøst. Egen vaskemaskine. Det er ret meget nummer 1 på min kriterieliste. Jeg er meget spændt på, hvor vi bor i 2020!
 11. Har jeg erfaret, at man ikke skal spise mad, ens barn har haft mellem fingrene. Jeg har haft en virkelig hurtig reaktionsevne, hvor jeg kunne se, hvis Eddie lagde an til at kaste noget mad langt væk eller tabe det på gulvet, og så har min reaktion været at gribe det – og putte det i munden. På mig selv. #Knaptsådige’stiv
 12. Apropos. Er mellemlagret skiveost, smør og en digestiv’ noget af det lækreste, jeg kan komme i tanke om. Udover flødeskum altså.
 13. Kommer jeg næsten altid til at tale mit tøj ned, når folk komplimenterer det. “Nårh, denne her? Den er bare fra Xx… Og gav kun Xx…” Altså… Ingen spurgte til pris eller butik… Om det er for at blære mig med mine evner til gode fund – eller det vitterligt er mine ringe evner til at modtage komplimenter… I al fald en sær vane, og det har jeg altid gjort, haha! #gamlelas
 14. Har jeg aldrig rigtig syntes om standup –  generelt griner jeg mest af ting, der er lidt ufrivilligt sjove eller på anden måde i hvert fald ikke intenderet til at få mig til at direkte grine. Alt det Zulu standup – jeg aner ikke, hvem nogen er. MEN SØS OG KIRSTEN! Haha! Dem var jeg GIGA fan af som barn. Så gammelmandshumoragtigt! Kan I huske Kongeriget? Og nårh ja, så Linje3! Kæmpe fan! #Dengang
 15. Løber det mig altid koldt ned ad ryggen, når jeg får en mail om at tjekke min eboks –  hvad har jeg glemt? Hvad har jeg gjort? Fik en engang en besked fra politiet, og jeg SKÆLVEDE (og så var det en bøde, fordi jeg havde cyklet forkert på en ensrettet gade, fair nok)

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mia Jørgensen

15 kommentarer

 1. Hørt! Søs og Kirsten + Det Brune Punktum er så afsindigt sjovt 😂

 2. Laura siger:

  Ej, det der med krydsede ben gjorde jeg også førhen. Så startede vi i fertilitetsbehandling og jeg mener at det var yoga-Thilde (gode gode Thilde Vetserby), der fortalte at det ikke var det mest hensigtsmæssige ifht fertilitet. Jeg spurgte mig fysioterapeut-søster som fortalte at det også var skidt for både ryg og blodtryk (!) hvis man gør det meget… og fra den ene dag til den anden stoppede jeg med at sidde med med krydsede ben. Så weird for jeg kunne slet ikke sidde uden at gøre det førhen, men det var åbenbart det der skule til 🙂
  Forresten gør jeg også det der med at æde min søns madrester… så klamt, men så svært at lade vær’!
  Jeg har det med konditorcreme som du har det med flødeskum. Det er S Å lækkert! Jeg kunne sagtens spise en hel skålfuld. Mine yndlingskager indeholder også alle creme <3

 3. Jeg grinte højt og helt ned i maven af Netflix serien Hjem til Jul. Den et både sjov, letfordøjelig og lidt kitsch – helt perfekt!

 4. Ida siger:

  Sikke et hyggeligt indlæg at starte sin morgen med sammen med dagens første kop kaffe 🙂
  Er jeres skønne bolig egentlig kommet til salg endnu? Glæder mig så meget til at følge med i, hvor I flytter hen, og hvordan I vælger at bo. Kæmpe beslutning jo. Jeg skal selv flytte fra mit elskede kollegium til sommer, fordi jeg (forhåbentlig) afleverer mit speciale til foråret. Uh, kan få helt koldsved over at skulle ud på det københavnske boligmarked igen..

 5. C siger:

  Skønne indlæg i denne uge 🙂
  Du fortjener da virkelig en juleferie, med det niveau.
  Jeg griner super meget af min søn for tiden, alt han gør er bare sjovt(alt med undtagelser).
  Hans ansigtsudtryk når han undersøger, spiser, sover, snorker osv.
  Han er jo for sjov og han griner også meget af mig, så alt er godt 🙂

 6. Katrine siger:

  Det bedste der er sket for mig i 2019, er at jeg har fået egen opvaskemaskine + vaske-tørremaskine i min lejlighed, seriøst. Jeg er et af det mest minimalistiske mennesker jeg kender, i den forstand, at jeg gerne vil have mest mulig glæde ud af så få ting som muligt. Hvis det giver mening? Og de hårde hvidevarer frigiver bare så meget tid og herre meget glæde. Så forstår godt ønsket om egen vaskemaskine.

 7. Julie siger:

  Hvor er din fede vest fra??

 8. Emilie siger:

  Hvad gjorde du med håndklædet?!😻

 9. Sanne siger:

  Vil du dele jeres tanker om at sætte til salg, inden I har besluttet næste skridt? De fleste finder ud af, hvad planen/drømmen er og sætter så til salg. Eller måske I reelt er afklarede, men bare lader tankerne flyve. Kh

 10. Ingrid siger:

  E-boks er SAA uhyggeligt! Generelt er en inbox ret aekel – man ved ikke hvad der gemmer sig derinde! Lidt som et skab eller under sengen naar man skulle sove som lille – sandheden er jo at det ofte bare er en toejbamse og ikke en loeve! Men det har voksne mig stadig tilgode at huske dagligt!

 11. Ida siger:

  Hvordan kan man få en bøde for at køre på cykel det forkerte sted? Der er jo ikke nogen nummerplade man kan blitze….

 12. Maja siger:

  Winged liner assistance – tjek Katiejanehughes ud på IG – she’s got tricks 😉 Og nå ja…. Pro Tip fra Glossier👌🏻😉

 13. Bettina siger:

  Jeg er ret stor standup fan, og der findes en masse forskellige stile inden for genren, så jeg vil påstå, at der næsten findes noget for en hver smag 🙂 Nogle er observerende, andre spidder samfundet og vores mærkværdigheder og andre igen fortæller ufrivilligt sjove historier. For eksempel Mike Bargatze i showet Tennessee Kid (Netflix).

 14. Maria R siger:

  Kære Cathrine, helt off topic – men bruger du en tandbørste i bambus, og hvis ja, hvilken én (mærke)?

 15. Jannike Munkholm siger:

  Min kæreste og jeg har lige købt hus – med bryggers inkl vaskemaskine og tørretumbler. Jeg er HELT HØJ efter 7 år med dele-maskiner😂 Ahhh endelig et sted til vasketøj og våde sko 😂 👵🏼

Send en besked