Top

19 smukke kjoler til bryllup og fest

01.05.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand
translations by Camilla

Jeg har lyst til at skrive godmorgen, men det mest korrekte ville velsagtens være at skrive godformiddag!
Vi landede omkring klokken 23.30 i går, og da vi sad der på hotellet og bare skulle brænde timer af fra klokken 16.00 til klokken 19.30, hvor vi tog mod lufthavnen, så fattede jeg ikke helt, hvorfor vi (jeg, men jeg kan godt lide at give Adam andel i ansvaret, når noget ikke er toppen, haha!) havde bestilt billetter hjem så sent. Det regnede hele dagen, vi var dødkolde og mega trætte, så vi fik ikke meget ud af dagen. Sådan i parisisk forstand. Men da vi sad der og stenede på det rare hotel, fik jeg arbejdet, og Adam læst bog, og det var også helt fantastisk! Jeg har ikke haft to sammenhængende computertimer i flere uger, og jeg håber og beder til, at denne her uge bliver lidt bedre på den front. Jeg glæder mig til at komme tilbage i svinget, til at være hjemme, til at arbejde, til at rydde op og indrette ny etage (!) og til at få svaret jer på en masse tanker i kommentarfeltet.
Omend dagen i dag ikke bliver helt normal. I dag skal jeg nemlig på stor opgave i Lufthavnen, og arbejdstiden hedder 17-04! Vi skal skyde en masse film og billeder, og der skal være rimelig mennesketomt. Derfor sov jeg også til 08.30 i dag og planlægger en lur, inden jeg skal derud. Det bliver en lang en, som jeg ærligt talt har været nervøs for. Jeg er helt sikkert også sensitiv, men jeg trænger til at være hjemme, og jeg trænger til at sove. Mand, jeg har sovet dårligt i to uger i streg nærmest!
Det skal nok gå vel da. Det er jeg sikker på! I morgen skulle have været samme procedure, men det ser ud som om, jeg kan gå fra arbejde omkring 22.30, hvilket er ret fabelagtigt, hvis det passer. På torsdag skal jeg nemlig til Elle Style Awards, og jeg gad godt være nogenlunde udhvilet.
Så fuld fart frem for fa’en, intet mindre!

reklamelinks: green dress GANNI hairclip GUCCI floral embellished GANNI short orange  Y.A.S. striped blue one shoulder VANESSA BRUNO floral orange wrap DIANE VON FURSTENBERG short blue NEEDLE & THREAD nude bag CHLOÉ long orange Y.A.S. yellow one shoulder VILA shimmer aftersun RUDOLPH CARE long sleeved blue SELECTED FEMME long blue SELECTED FEMME

Festkjoler 2018, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Sommerens fester banker måske allerede så småt på – jeg selv skal til et enkelt bryllup hos en af mine kæreste veninder, Tilde. Hun tog Talentholdet efter mig, og hun er pisse sej, mega smuk, virkelig kærlig, rigtig smart – og så gifter hun sig med en mand af samme kaliber. Fint ikke?
Udover det, så er der faktisk ret stille på den front. Hvor meget har I?
Jeg skylder jer en masse inspiration, I er mange der har spurgt til sommerjakker, sommerkjoler, festkjoler osv. Og nu brugte jeg mine to timer i går fornuftigt og fandt SÅ mange fine kjoler.
Jeg har for længst strikket en lille guide sammen til jer om påklædnings-etikette til bryllupper. Men det er også en etikette man kan stå lidt løst og fast på, hvis man har fundet kjolen. Jeg har selv haft rød på til bryllup, og det synes jeg er dødsmukt om sommeren til letbrun hud. Jeg kunne dog ikke forestille mig en sort kjole til et sommerbryllup – det er lidt tungt og dystert til en kærlighedsfest. Og så gælder no white stadig. Har du fundet en kjole, som ikke er hvid-hvid, men derhen ad – spørg bruden! Altid. Tilde havde en smuk cremefarvet kjole på til min bryllup, til receptionen, den samme kjole jeg havde haft på til vores forlovelsesfest faktisk, og det generede ikke mig en pind. Men andre kan være sensitive. Jeg selv var bare glad for, at alle havde gjort så fantastisk meget ud af sig. Hvis ikke det er en kærlighedserklæring blandt venner, hvad er så? Når folk gør sig umage <3
Jeg fandt i øvrigt også et par kjoler til, som jeg ikke fik plads til i collagen; den smukkeste brændte orange silkekjole fra Designers Remix (adlink), den mega fine lange og lyserøde sag jeg har fra Stine Goya (adlink), OG er man brud, og leder efter en dansekjole, så er denne her virkelig fin og på udsalg (adlink).

dark blue RIXO LONDON short yellow GANNI short light pink DESIGNERS REMIX (SALE) blue striped FWSS red/white striped BY MALENE BIRGER nude long FILIPPA K stilettos ALEXANDRE BIRMAN pink dress Y.A.S. red one shoulder MARA HOFFMAN perfume LE LABO dark blue GANNI (SALE)

Festkjoler 2018, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
I feel like writing good morning, but it’s nearly noon by now! 
We only landed back in Copenhagen around 11:30pm last night, and when we were sitting there at the hotel waiting for time to pass from 4pm to 7:30pm, when we headed for the airport, I didn’t quite get why we (well, actually, I, but I like giving Adam part of the responsibility when something isn’t quite ideal, haha!) had booked such late tickets. It rained all day, we were freezing and exhausted, so we didn’t really make much of the day – not in a Parisian sense, anyway. But when we were hanging out at the nice hotel, I got some work done and Adam read a book, so that was pretty amazing! It’s been weeks since I last had two consecutive computer hours, and I am hoping and praying that this week will be a bit better in that respect. I’m looking forward to being back on track, being home, working, decluttering and decorating a new floor (!) and to responding to a lot of your thoughts in the comments section. 
That being said, this day isn’t quite normal. Today, I have a big assignment at the airport, with a 5pm – 4am schedule! We’re shooting a lot of film and photos, and it has to be as empty as possible there. For that reason, I slept until around 8:30 this morning and am planning on taking a nap before heading out there. It’s gonna be a long day, something I’ve been a little nervous about, to be honest. No doubt, I’m very sensitive, but I really just need to be home and I need to sleep. Man, I’ve slept so poorly for the past two weeks!
It will be fine, I’m sure! Tomorrow was supposed to have been the same procedure, but it seems as if I can leave work at around 10:30pm, which would be pretty fabulous as it would give me the opportunity to be well-rested for Elle Style Awards on Thursday.
I’m fired up and ready to go!
 
The coming season’s parties are already knocking on the door – as for me, I’m going to my friend Tilde’s wedding. She was on the Talent Team after me, and she’s incredibly cool, beautiful, loving, smart – and then she’s marrying a man of the same caliber. Pretty nice, huh?
Other than that, it’s pretty quiet in that department. How much do you guys have planned? 
I owe you lots of inspiration. Many of you have asked for advice on summer jackets, summer dresses, party dresses, etc. As such, I spent my two hours in Paris sensibly and found SO many fine dresses.
A while back, I created a small guide on attire-etiquette for weddings. In case you found the dress, however, please just ignore the etiquette. I’ve worn red at a wedding myself, and I think it’s so gorgeous in summer with lightly tanned skin. A black dress for a summer wedding, though – a tad heavy and gloomy for a love party. And no white is always the case. If you’ve found an off-white dress – ask the bride! Always. Tilde wore a beautiful cream-coloured thing at my wedding, for the reception; the same dress I’d worn at our engagement party, actually, and it didn’t bother me at all. But others can be more sensitive. I was just happy that everyone made an effort. If that’s not a declaration of love amongst friends, I don’t know what is! When people make an effort <3
Lastly, a few dresses that didn’t fit into the collage; the most beautiful burnt orange silk dress from Designers Remix (ad link), this mega fine long and pink thing I’ve got from Stine Goya (ad link), AND if you’re the bride and looking for a dress suitable for dancing, this thing is really fine – and on sale (ad link).
 

8 kommentarer

 1. Anita siger:

  Har også flere gange bestilt hjemrejse sidst på dagen – man tænker, at det liiige giver en ekstra dag ved rejsemålet, men når man har pakket sine ting og er indstillet på at turen går hjemad – så vil man faktisk helst bare HJEM hurtigst muligt 🙂
  Nu er jeg bare spændt på, om du snart afslører kønnet på den lille i maven! 😀 og selvfølgelig på at følge indretning af den nye etage.

  1. Cathrine siger:

   Det er også det min erfaring nu er – man skal bare hjem 😅 SÅ ved vi det til næste gang, hehe… KH

 2. Maj siger:

  Nøj nogle flotte, farverige kjoler. Tak for inspirationen, man får lyst til at gå i farver man når ser på dig! Kan du overtales til at lave et bolig-inspirations-indlæg snart igen (nu hvor I har gang I så meget i huset)? 🙂 Vi er også ved at bygge om i vores lejlighed og trænger sådan til lidt ideer og inspiration. Og du er jo uden tvivl den skarpeste bolig-indretter around blogland i Dk nu om dage:)

  1. Cathrine siger:

   Hej helt sikkert – og især når du sådan roser så flot, haha! Du er sød! Jeg har mange ting på agendaen nu jeg endelig er hjemme, kan du tro! Kh

 3. Mja, lidt har jeg. Mit eget lige om lidt og så en kær venindes til september. Min “hvis jeg ikke magter gulvlang efter midnat”-reservekjole er for øvrigt fra Needle & Thread, som du også har med på collagen. De laver ganske fantastiske kjoler, og jeg var også er mulehår fra at bestille min brudekjole fra dem. Men nu hvor jeg sidder hos skrædderen og venter på, at hun får lavet de sidste tilrettelser og lukket foret, er jeg enormt glad for ikke at have gjort det alligevel.

  1. Cathrine siger:

   Åh det lyder også som en fantastisk oplevelse Marina, virkelig! Og Needle & Thread laver nemlig mega gode kjoler. Lidt dyre i festkjole enden men som brudekjoler er de til at overkomme. Lover du at lægge billeder op fra dagen? KH

 4. Laura siger:

  Jeg har en kær venindes i slut juni. Det bliver en magisk weekend med overnatninger fra fredag til søndag på et gods og vild fest lørdag aften <3 Det betyder så også, at jeg allerede har købt tre kjoler til formålet 😅 Jeg kommer nok til at træffe en beslutning på et tidspunkt!
  KH Laura

 5. Emma Jo siger:

  Åh så mange smukke kjoler, og så lidt tid! Hvis jeg bare kunne pege og vælge ville jeg helt sikkert finde mig en anledning til at iføre mig den lange blå fra Selected – den er jo SÅ fin altså! Bring forward the summer, please! 😉

Send en besked