Jeg lytter til: Amanda Mair - igen! - ROCKPAPERDRESSES
Jeg lytter til: Amanda Mair – igen!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EGOw2xGwveY&w=640&h=390]

Jeg har blogget om hende før, hende her Amanda Mair. Jeg skrev dengang lidt om, hvordan hun egentlig lige blev opdaget – det var nemlig rent tilfælde. Hun var 15 år, eksperimenterede med musikken sammen med en ven, vennen kendte flere hoveder hos Labrador (pladeselskab), de var vilde med det. 1, 2, 3 og hun var i gang med at indspille – sådan rigtigt!

Hun er nu blevet 17 år, hun har udgivet sin første plade, og folk er vilde med hende, læs lige hvad The Washington Post skrev om hende: “Mair sounds more like Kate Bush than Kate Bush does on her gorgeous, grown-up debut track,” they said of her first single, House, released last summer, although in truth she sounds less like La Bush than she does Lykke Li haunting the grooves of Fleetwood Mac’s Rumours. It’s the accomplished nature of her music and lyrics, the maturity of the performances and sense of a girl old before her time, that startle most about Amanda Mair. But there’s a playfulness, a self-awareness, to counter the sombreness and sorrow: in the video to her latest single Sense, she does a Dylan and holds up handmade cars bearing signs that nod to Pet Shop Boys (“being boring”) and Prefab Sprout (“If you steal, be Robin Hood”) and ask impertinent questions such as “Who is Kate Bush?”

Endnu en gang – det er virkelig anmeldersnak med gigantisk store tillægsord og fine sammenligninger. Jeg synes, det er ret fin; på én og samme tid meget voksent/modigt og ungt/uskyldigt. Og så kan jeg ret godt lide musikvideoen. Hvad siger I?

2 kommentarer

Læg en kommentar