Bekvemmelighedsmad vol 4: Nostalgisk frugtsalat - ROCKPAPERDRESSES
Bekvemmelighedsmad vol 4: Nostalgisk frugtsalat

Det her “bekvemmelighedsmad”-tema gik fuldstændig af fløjten efter Den Store Grumme Carpaccio raserede. Men her til aften blev det lige bragt til live igen. Jeg var impulsiv i eftermiddags og foreslog en veninde, at vi skulle mødes om Paradise Hotel-finalen hjemme hos mig. Men da jeg både skulle nå fra arbejde, til træning og være klar til PH, var tiden knap. Så hvad byder man “uventede” gæster? FRUGTSALAT med råcreme – eller i min verden råcreme med frugtsalat. Nogen kalder det også abemad, potato/tomato! Nogen kan lide det blandet sammen, frugt og creme i et, men jeg synes, det er en smule mere raffineret at holde det separat – måske også bare fordi jeg altid har fået det sådan. Frugtsalat er virkelig noget, der bringer minder frem hos mig, det er så “børnefødselsdag/forsamlingshus/80’er/kylling-med-pyntesølv-på-anklerne” (kender I ikke dem?), som noget kan være. Men truth be told, denne her dessert kan noget!

I virkeligheden er den jo en undskyldning for at kunne spise creme i store mængder. Ligesom kartofler er en undskyldning for at skovle sovs. Udover at desserten er halvsund (afhængig af crememængden), så er det også super nemt og hurtigt at lave. Opskriften er min mors – vi får det altid til julefrokost den 26. december med familien, når vi er trætte af marcipan og ris à la mande (træt af det bliver man måske ikke lige frem, men forandring fryder).

Det smarte er, at frugtsalat kan fungere året rundt og også efter enhver pengepung; man kan køre den på “10-stykker-frugt-for-20” eller lave den mere eksklusiv med friske jordbær/hindbær osv. Jeg tømte lige frugtskålen hjemme; æble, appelsin, banan og kiwi. Dertil hakkede jeg ca. 40 gram 70 % chokolade og blandede med frugten, OG så kommer det vigtigste; råcremen!

Til 4 personer går der:

0,25 liter piskefløde

2 pasteuriserede æggeblommer (et enkelt bæger)

1,5 teske flormelis

1 teske vanillesukker

Evt. lidt reven citronskal

Fremgangsmåde:

1) Pisk æggeblommer med flormelis til en luftig æggesnaps

2) I en anden skål piskes fløden fast tilsat vanillesukkeret – uden at blive for fast! Den skal bare ikke bevæge sig rundt i skålen, når du vender den på hovedet.

3) Vend flødeskummen i din æggesnaps og VOILA!

– Velbekomme!

 

… Jeg vender tilbage på alle jeres dejlige kommentarer over weekenden, i morgen fredag bliver en SINDSSYG dag med 12-14 timers arbejde. Hvis ikke jeg når at planlægge lidt i morgen tidlig, så ses vi på den anden side!

4 kommentarer
  1. Mmmh – frugtsalat (læs: råcreme) er det bedste i hele verden. Jeg er nu til den sammenblandede udgave – og aller, aller bedst er den dagen derpå til morgenmad. I den slags øjeblikke er jeg lykkelig!;o)

  2. Yay, du har samme forhold til råcreme som mig, mums! Jeg er også nede med den der er blandet, men der er noget mega godt ved selv at kunne styre crememængden, mmmm! Men frugtsalat til morgenmad er godt tænkt og lyder som 100% ren lykke 🙂

  3. Haha, det er så mega godt! Jeg brugte præcis den samme undskyldning, at det var en sund dessert. Jeg prøver at skære ned på chokoladen i mit liv, så det var jo en fornuftig hygge-mellem-løsning 🙂

Læg en kommentar