Hornbriller-i-størrelse-vinduesstørrelse eller smalt-med-simili? - ROCKPAPERDRESSES
Hornbriller-i-størrelse-vinduesstørrelse eller smalt-med-simili?

DET HER ER ET SPONSORERET INDLÆG MED MINE EGNE TANKER

Hvor mange af jer derude bruger briller? Jeg gør. I teorien.

Selv om jeg virkelig har brug for mine læsebriller og tager mig selv i dagligt at sidde med krydderen helt oppe i computerenskærmen med hovedpine til følge, så er jeg ikke god til at få brugt dem. Men da bloggen og jeg skulle af sted til Louis Nielsens cocktail hour, tænkte jeg, at jeg hellere måtte tage dem med – det kunne jo være, at det var en god idé at vise “hey, jeg sporter også briller”. Men når nu jeg sjældent bruger dem, anede jeg ikke, hvor jeg havde forputtet dem.

De små stakkels briller var krybet i skjul i bunden af min rygsæk fra min fuldtids-uni-tid, som skammede de sig. En af grundene til, at jeg ikke sådan bruger dem til hverdag, er, at de måske ikke er så moderne. De er meget smalle. Og så har de similisten på hjørnerne. Okay de lyder værre, end de er. De var tissedyre og fra Versace og hammerflotte og meget moderne, da jeg fik dem for seks år siden. Men efter hornbriller-i-størrelse-vinduesstørrelse gjorde sit indtog, føltes det lidt ligesom at trække min gamle D&G-00’er-top frem fra gemmerne, når jeg hev mine similibriller frem; jeg ved godt, at de ikke er moderne.. Men jeg nænner ikke at skille mig af med dem. Og de fejler ikke noget. Og jeg har jo brug for dem.

Som brillerne lå der i bunden af skoletasken fik jeg ondt af dem; er de virkelig så slemme? Jeg pudsede brillerne af, lagde dem ned i Madam Mim-tasken og besluttede mig for være åben over for muligheden for at blive genforelsket i mine briller, når nu de fik frisk luft under vingerne.

… Jeg troppede op på Skt. Petri. Med mit kamera i hånden, lidt pumpernickel mellem tænderne, tog jeg mod til mig og brillerne og hev dem op af tasken – den bedste måde at gøre mig genforelsket ville være at spille jalousikortet; få andre til at overbevise mig om min lille skat (bogstaveligt talt; igen similisten!) ved at gå med mine briller. Så det gjorde jeg. Jeg fik lokket Mie, Christina, Maria, Emilie, Tino fra Louis Nielsen OG HELENA CHRISTENSEN til at prøve dem, og hvis DE vil gå med mine briller?! – så kan jeg den undelynemig også. Jeg er genforelsket i similistenene, nej de er ikke moderne, nej de er sikkert for smalle til nutidens look (som en af de søde optikere påpegede til eventen), men sådan så mit første brillelook ud – og jeg er ikke helt klar til at skifte det.

Hvordan er jeres brillelo0k? Hvis I altså går med briller. Runde? Firkantede? Smalle? Store? Med glimmer?

Hvis I nu har mod på at sporte jeres eget look, så kan I være med i kapløbet om at blive “Årets Brillelook” – og det er ikke småsager man kan vinde; der er en rejse til Tanzania på højkant, hvor man bl.a. skal hjælpe Louis Nielsen med godgørende arbejde, OG OG OG hvis man først har vundet Årets Brillelook i Danmark, kommer man med i den nordiske finale – her kæmper man om en rejse til New York, hvor selveste Helena Christensen (som digger mine similibriller – wupwup!) vil skyde en billedserie med vinderen. I kan læse mere på Louis Nielsens egen Facebookside, der er ca. 1,5 uge til deadline!

16 kommentarer
 1. Haha, hvor er du sej du har fået alle de andre til at tage dine (u)trendy briller på, der til forveksling også ligner dem der ligger i bunden af min taske:-/

 2. Billedet af Helena Christensen kan ret hurtigt få mig overbevist om, at smalle-briller-med-similisten er vejen frem!

 3. Jeg har selv et par lignende læsebriller, som er 4 år gamle – og jeg har også ret svært ved at få dem brugt…. men efter at have set dine billeder, så er jeg blevet overbevist om, at de faktisk er ret cool =)

 4. Jeg er desværre brilleabe på fuldtid;) Dvs. total nærsynet.. Jeg har to par briller jeg går mest med:
  Det ene (og det jeg går mest med) er et grimt og billigt par fra Louis Nielsen (undskyld LN, hvis I tilfældigvis læser med) som jeg faktisk har set på en meget kikset dame i Glostrup Storcenter, og svor på stedet at jeg ville få et nyt og mere trendy par.. Hvilket fører mig til næste par: Jeg har netop et par af de der hornrimmede sataner som du nævner i din overskrift… som hele tiden glider ned af min ikke-eksisterende næseryg. Æv! Jeg har også et meget dyrt D&G stel i skuffen som også bare glider af mit ansigt. Hvad sker der for mine dyre fejlkøb af briller?

  Dine briller er da slet ikke så slemme! De er mere trendy end dem jeg har på lige nu;)
  Og WAUW, jeg kan godt forstå at Louis Nielsen har valgt Helena C som deres talsperson, for hun har bare et megagodt brilleansigt!
  Spændende konkurrence i øvrigt. Hvis jeg havde et bedre brille-face ville jeg ha’ deltaget, men briller kan åbenbart ikke fordrage mig og mit ansigt;(

 5. Jeg har et par RayBans New Wayfarer. Jeg købte dem, da de lige pludselig blev super in igen og fandtes som billige kopier i ALLE butikker – derfor blev jeg spurgt hver dag om de var fra pieces og om der overhovedet var styrke. Det var dybt frustrerende. Men nu hvor hypen har lagt sig lidt, er jeg blevet rigtig glad for dem for de er stadig moderne og cool – tror de er blevet lidt uforgængelige, krydser i hvert fald fingre.

  Jeg synes helt sikkert at du bare skal rocke dine simili-briller for de er da fede! Mine læsebriller har et meget smalt stel og er virkelig kedelige og får mig til at ligne en lille, grå kontormus, hvorimod dine er seje! Go for it!

 6. Det er altså også en klassisk brille, Line! Og den er også smart om 5 år og 10 år! Jeg kan til gengæld godt forstå, hvis det er lidt irriterende at få sådan nogle tossede spørgsmål, når nu man ikke har en fjollet kopi. Synes dog godt man spotte forskelle på de rigtige – dine – og alle de der kopier.

  Lad os sporte vores briller med stil og stolthed 😀

 7. Jeg er mega brilleabe!!! Glemmer nogle gange at tage mine briller på, men jeg burde have dem på hver dag..
  Mit ansigt er slet ikke lavet til briller – kun smalle briller med næsepuder på.. Har ikke nogen næseryg og meget høje kindben, så briller har en tendens til at hvilde på mine kinder og ikke på næseryggen :/
  Mine nyværende briller er et billigt par fra LN (sætter pris på deres billige briller, så man kan tillade sig at skifte ud lidt oftere), som hviler lidt på næsen og lidt på kinderne 😉 De er sorte udvendigt og blå indvendigt – jeg kan sgu egentlig meget godt lide dem 🙂 Ligner måske lidt for meget min far i 80erne, hvis jeg ikke tager make up på 🙂 Haha

 8. Jeg er på semi-stor-hipster-brille-bølgen. Jeg har haft briller siden jeg var ti år og kan slet ikke finde ud af ikke at have briller på. Har prøvet med linser og alt det der, men så ligner jeg bare en på 12 år 😀
  Sidst jeg skulle have nyt stel bad jeg udtrykkeligt damen hos Synoptik om ikke at finde nogen til mig i vilde farver, med mønster eller med glimmer på.

 9. Hehe, jeg griner lidt med dig; “som jeg faktisk har set på en meget kikset dame i Glostrup Storcenter, og svor på stedet at jeg ville få et nyt og mere trendy par.. ”
  Jeg føler meget levende med dig 😉 Men billige det-gør-ikke-noget-hvis-jeg-sætter-mig-på-dem-briller er nu ikke så dumme 🙂 Hvis dine briller glider af næsen, så tror jeg altså de kan bøje lidt mere om dem omme ved ørerne? Det har de i hvert fald gjort på simili-beautys’ene!

  Ja er hun ikke FANTASTISK? Hun kan bære hvad som helst, WAUW! Det er en vild konkurrence, ikke dumt at vinde rejse og photoshoot og en rejse til -bum!

  Til gengæld tror jeg altså på, at alle kan gå med briller, det handler bare om det rigtige stel (og den rigtige, ærlige sælger!) 😉

  KH

 10. Kan du ikke få dine briller bukket lidt mere om bag ved ørerne? Det burde holde dem på plads. Det har de gjort med mine – til trods for at jeg ligger inde med en skibakke midt i ansigtet 🙂

  Ja jeg har det på samme måde med solbriller – jeg vil hellere skifte hver sæson (måske endda et par gange). Retro er fashion – jeg havde jo også min fars gamle hornbriller med, og dem ville optikerne meget hellere tage på til arrangementet (selv om jeg modvilligt tvang similibrillerne på dem). Jo større jo bedre fik jeg besked på!

  Måske trænger jeg til kraftigere briller, for jeg er ikke stødt på en eneste slåfejl haha!

  KH

 11. Anne Mette, jeg tror du ville være smart i similibrillen – jeg har nu et indtryk af, at alle kan bære dem 🙂 Jeg kender godt det med, at brillerne gror fast. Min far ser helt skør ud uden briller. Hos nogen er det en ligeså naturlig del af ansigtet at have et par briller på næsen som at have… øjenbryn! – det ville se skørt ud uden 🙂
  KH

 12. Hehe, det var så pinligt!! Man ved godt at sådan en situation vil opstå på et eller andet tidspunkt når man køber tøj fra highstreet butikker som H&M, men da ikke med briller (på en midaldrende kikset dame!) Jeg var flov og skyndte mig væk;D
  Jarh, det kunne vel hjælpe men det er mere min ikke-eksisterende næseryg den er gal med. Jeg har tit tænkt på at få en omvendt nose-job, altså hvor man får mere næse opereret på:D Meeen det kan man ikke rigtig;( Har også lige fået et par vildt fede Originale Wayfarer, men de sidder mere på mine kinder end på min næse, waaah!

  Ja, helt sikkert! Jeg håber da at brillesælgere er ærlige, det skal de da være! Os andre kan man ikke regne med, haha!;D

Læg en kommentar