Løvernes Konge - ROCKPAPERDRESSES
Løvernes Konge

En flodhest dovner den i Hippo Poolen // Små vortegrislinger er tidligt oppe på morgentur

En han- og en hunløve på honeymoon ? de parrer sig hver dag i en uge for at få en lille unge

I baggrunden på første billede ser I vores telt ? væggene af lærred med tag og gulv af træ. Til højre ses lodgen på afstand ? øverst oppe spiste vi vores måltider med udsigt udover savannen og et lille vandhul, der tiltrak elefanter, zebraer og bøfler. Og så lå der også lige en lille pool på toppen. For all the stupid tourists.

 

Hvis I ikke fascineres af dyr og aldrig kunne drømme om at tænde for Animal Planet, så vil dette indlæg muligvis kede jer. Og dog. Hvem har ikke set Løvernes Konge og drømt sig til savannen?

Det foreløbigt sidste Afrika-indlæg dedikerer jeg til den anden helt store oplevelse, jeg havde med min mor i Tanzania. Safari. Jeg tror slet ikke, det skinner igennem, hvor helt fantatisk knib-mig-i-den-forbandede-arm-NU-agtigt det føltes at køre i en åben jeep udover savannen. De fleste tager på safari i Serengeti, når de rejser til Tanzania ? det ligger grænsende til Kenya. Det er et gigantisk område med ALT det dyreliv, man kan drømme om. Men sådan et sted kræver en lille uges safari. Det var tiden ikke til. I stedet kørte vi 5 timer ud af Dar til Mikumi National Park. Det er altså en rigtig savanne, sådan en med pillede træer, højt græs, vandhuller, REN Løvernes Konge. Og i Mikumi bor der elefanter, giraffer, zebraer, flodheste, løver, leoparder, slanger, krokodiller, impalaer og en milliard andre slags hjorte og og og? Jeg stod med knolden oppe gennem taget hele turen og tænkte tanken; det skulle alle mennesker opleve mindst én gang i livet. Det sætter al miljøforurening, drivhuseffekt, krybsskytteri og andet snavs i relief. Det er det her, det drejer sig om.

Da vi kom tilbage til vores lejr i skumringen, blev vi eskorteret til vores telt fra bilen ? ?just in case you meet animals?. Vores eskorte, en park ranger, fortalte os, at han kendte alle måder at flygte fra en løve på. Jeg spurgte ham, om han nogensinde havde oplevet en flugt fra et dyr ? ?No?. Så han vidste faktisk ikke, om hans metoder egentlig fungede. Og i øvrigt lå hans våben i hans telt, haha! Tanzaniansk effektivitet! Sådan fungerede det hver gang man skulle ud af sit telt ? man blev eskorteret til alle måltider og blev pænt bedt om at blive i teltet hele natten. Men vi blev ikke bidt af andet end myg og tsetzefluer (de bider som ind i helvede). Og om natten lå vi i vores store flotte telt ? min lille mor og jeg ? kun med net som vinduer ? og kunne høre hyænens sang. Om morgenen blev vi vækket af elefantens trut. Så endnu en safari, ud klokken 06.00 om morgenen. Dyrene er lige vågnet, de tør igen bevæge sig ned til vandhullerne (løven jager om natten), og der sad vi i jeepen i 1 time og så dyrene komme fra nær og fjern for at drikke af vandet. Det var et af mit livs største oplevelser.

 

? Kig ind senere i eftermiddag ? Talentholdet er op tapetet, og I må gerne stille alle de spørgsmål I kunne drømme om allerede fra NU af!

 

34 kommentarer
 1. OH.MY.GOOOOD. (sagt lidt som Janice, uden at miste effekten af at jeg virkelig mener det)!!!!!!!!!!

  Så kan du vist krydse lidt af din bucket list der 😉

  Jeg har aldrig været på overnattende safari, min søster var bette lille da vi var i Zimbabwe, så det var dagsture.. Tænk sig at sove midt i det hele, vågne skide træt og med hævede øjne fordi man har sovet let pga af alle dyrelydene og det var lidt koldt.. DET ville være noget nær det perfekte for mig! Kan godt forstå hvis du er høj og kan leve længe på den oplevelse <3

 2. Sikke nogle fantastiske billeder. Det er virkelig sådan nogle ting, man kun ser på billeder – jeg misunder dig for at have set det med egne øjne!

 3. Hvor ser det bare fantastisk ud – virkelig skønne billeder.

  Og så til et materialistisk spørgsmål (undskyld!). Hvor er din t-shirt fra?

 4. Ejj, jeg sidder med forbandet mange kuldegysninger lige nu! Hvor lyder det fantastisk – min store drøm! Det MÅ jeg opleve en dag (og forhåbentlig snart)!

 5. Fantastiske billeder 🙂 Jeg glæder mig til at få en lille privat fortælling om dig og fasters oplevelser 😉
  Jeg vil gerne hører hvorfor i blev taget af benhård børneradio, jeg kan se på ramasjang at programmet stadig er i luften, nu flere gange om ugen med en ny vært – der endda synger den samme sang! Jeg er lidt forvirret :-/
  Knus og kh Camilla

 6. Gud hvor må det have været fantastisk! Bliver altså en smule misundelig. Gad godt derned og bare fotografere alle de fantastiske dyr. Sikke en oplevelse det måtte være.

 7. Wauw! Sikke nogle lækre og flotte billeder – det lyder som en helt vild tur 🙂 Og nu glæder jeg mig endnu mere til 2 ugers ferie i Kenya i februar, inklusive safari! Tak for det, go’ inspiration og en dejlig blog :-))

 8. hold nu op, hvor ser det bare fantastisk ud!
  Jeg er så blown away med alle dine billeder, og de store oplevelser du deler. Er simpelthen så glad på dine vegne over, at du vandt turen, for du har delt det hele med stor begejstring, at man bare har sat og drømt sig med på din tur. Det er så vildt. – og tænk at være så tæt på løverne. WAUW altså!

 9. WOW! Sådan et indlæg er, for mig, sååååå inspirerede! Og du skriver, så man bliver rørt og det kan føles helt ned i maven!
  Sikke en oplevelse I har haft 🙂

 10. HVOR SER DET FANTASTISK UD! (oops caps lock… føler bare det understreger mine ord lidt bedre ;)) Det må da bare ha’ været en SÅ fantastisk surrealistisk oplevelse, ihh!

 11. Ja det altså for sindssyg en oplevelse – DU MÅ OPLEVE DET! Det er selvfølgelig en lidt dyr fornøjelse, men noget så fantastisk. Bare du ikke tager Hector med, han vil gø sig i krampestilling, ligesom åndede Frida 😀

  KH

 12. Det var helt vildt fantastisk stort – tak Lise Emilia, jeg legede lige Animal Planet fotograf, jeg er glad for du kan lide dem 🙂 KH

 13. Haha, det må man altså gerne spørge om 🙂 Den er fra Samsøe Samsøe og købt denne sæson 🙂 Silke t-shirt til 500. Tak for de søde ord Line 🙂 KH

 14. ÅHHHR hvor fantastisk Simone! WAUW! Må du få en helt fantastisk oplevelse, rejse og safari! Nyd det hele og husk kameraet 😉 Og tak for de søde ord S 🙂 KH

 15. Ja er den ikke vild? Den er slet ikke til at overse i det brune terræn til trods for dens bætte størrelse 🙂 KH

 16. WAUWAUWAUW Debbie – tusinde tak Debbie, hvor er det bare skønt, at du tager så godt imod alle mine Afrika-indlæg. TAK! Du må altså selv af sted, hvis du bare har den mindste kriller 🙂 Det er virkelig en gigantisk oplevelse. KH

 17. Åhh hvor er det dejligt at læse Emilie! Tusinde tak for de meget meget flotte ord. Det har været så helt igennem helt vidunderligt og også stort at dele oplevelsen med min mor. KH

 18. Hahaha, det var så absolut helt surrealistisk smukt og stort – så er man bare en lille tissemyre i dyrenes verden 🙂 KH

 19. Tak Emma 🙂 Du må selv af sted en dag – det tæller som en af mine største oplevelser i hvert fald 🙂 KH

Læg en kommentar