Gulddame - ROCKPAPERDRESSES
Gulddame

Jeg er blevet spurgt et par gange til min smykkesamling. Men hvis der er et punkt, hvor jeg godt kan være lidt konservativ, så er det på smykkerne. Jow jow jeg kan sagtens gå med statementsmykker i det pureste plastik. Men de holder jo ikke ved, og jeg bliver træt af dem.
Mine ægte smykker bliver jeg dog aldrig træt af. Og hvis et smykke skal ligne guld og hvidguld – så skal det være det. Jeg har en enkelt ring fra COS i “guldlook”. Men den er undtagelsen der bekræfter reglen. “Fake smykker” skal ligne fake smykker og ikke imitere guld og grønne skove. Jeg vil have den ægte vare (selv om jeg i skjul drømmer lidt om fx Maria Black, der er forgyldt).
Guldhjertet fik jeg af min kæreste for mange år siden. Jeg må have været 17-18 år, og jeg var selv med til at vælge det. Jeg husker ordene, “jeg vil altid bære hjertet, jeg tager det kun af, hvis vi en dag går fra hinanden, når vi ikke elsker hinanden længere”. Man har vel lov at være ung og følsom og dramatisk.
Ringen er fra min mor, som har den fra min farmor. Kort efter min konfirmation havde vi indbrud og fik stjålet nærmest alle smykker. Jeg havde ikke meget tilbage. Men i al rodet fandt min mor denne ring, som ikke var blevet taget med. Så fik jeg den. Den har været en pin i sin tid, men min farmor fik den så lavet til en ring og sat en safir i. Den er helt unik og min egen, og jeg bærer den stort set hver dag.
Og så er der den klassiske kæde med en brilliant. Min søster har en lignende, min mor har en lignende. Og så fik jeg også en i studentergave. Den går jeg faktisk ikke så tit med, for jeg vil så gerne passe på den. Den er jo fin og dyr. Men altså – man skal jo ikke gemme skønhed ned i en skuffe. Man skal gå med det. Og nu er jeg også begyndt at bruge den sammen med hjertet. Så har jeg de to af min vigtigste tæt på mig; min mor og min kæreste.
Når det kommer til min ursamling er jeg til gengæld all about the plastic og guld-look-a-like! Fx mit Michaels Kors-ur der ligner rosaguld, men som absolut ikke er ægte guld. Eller mit Baby-G i turkis plastik. Eller mit ur i stål fra Seiko.

Et ægte guldur og en fugl i et guldbur må vente nogle år endnu!
Er I all about the blaaang-blaaang, og kan I slet ikke få nok af alt der glimter? Eller er I ligesom mig også mest til ægte smykker (ægte = ædle metaller)?

30 kommentarer
 1. Jeg er helt klart også mest til de ægte varer, jeg er en guld pige, så mest af det. Sjovt nok havde jeg i mine teenage år kun sølv smykker!
  Men jeg har også de billige fake smykker, jeg lærer åbenbart ikke at lade vær med at købe dem. Jeg bruger stort set kun mine ægte smykker, så jeg kunne lige så godt lade vær 🙂 Jeg fik dog en forgyldt Maria Black ring af mine forældre i julegave, og den bruger jeg til festlige lejligheder.
  Er vild med din ring, ville ønske jeg havde nogle smykker fra mine bedsteforældres tid. Det har flere af mine veninder, og synes virkelig det er en smukt med en ældre historie bag.
  De to ringe jeg går med hver dag, er af guld med diamanter, hvor den ene er fra min elskede kæreste gennem næsten 4 år og den anden er fra min søster og svoger 🙂

 2. Jeg er nok all in på plastic 🙂 Altså det ægte er da også rigtig fint, og hvis det skulle være så er jeg nok mest til sølv når det er ægte, og har da også lidt selv, men det er noget jeg har fået, og det er ikke alt sammen, som jeg går med særlig tit. Men det er nok fordi jeg endnu ikke har fundet et sted hvor de sælger ægte smykker, som appellere til mig, da jeg rigtig godt kan lide store og anderledes smykker, og de ægte bliver gerne lidt for simple på en eller anden måde. Ved ikke om det giver mening?

 3. Din beskrivning af dit forhold til smykker ligner virkelig meget min :-), så den behøver jeg ikke at gentage. Jeg elsker også at jeg kan ‘bære’ dem der betyder mest for mig igennem mine smykker. Jeg sørger altid for, at alle er på/med når jeg fx skal flyve – på den måde ved jeg, at jeg ikke er alene, hvis der sker noget – det synes jeg er en smuk tanke 🙂

 4. Vi er fuldstændig enige, smykker skal ikke ligne, men være guld. Til gengæld køber jeg hjertens gerne oxiderede smykker fra Maria Black, Line & Jo og lign. Mit yndlings smykke er et charmsarmbånd i guld som jeg har fået af min mormor.

 5. Hehe, på dette punkt er du til dels min modsætning.
  Jeg elsker stamenthalskæder der ikke er ægte, det samme med armbånd og ringe.
  Men mine ure skal være ÆGTE, har lige fået foræret et Skagen ur, og jeg har det lidt med det som du har det med halskæden fra din mor, øm over at gå med det.
  Men samtidig har jeg halskæder, ringe og armbånd i samlingen jeg ikke går med så tit fordi jeg ikke vil ødelægge det, fordi det har en særlig affektionsværdi 🙂

 6. Jeg er også en guld-pige 🙂 I dåbsgave fik jeg et lille, klassisk dagmar-kors og et hjerte med mit navn indgraveret, begge i guld (eller i hvert fald forgyldt sølv, det skal jeg egentlig ik ku’ sige). Det er sådan nogle smykker der betyder vildt meget, og som jeg aldrig kunne finde på at tage på hvis jeg ved jeg skal en tur i tivoli eller noget andet “risky”. Og så ÆLSKER jeg klassiske hvide perler, og de skal være ægte! Så da jeg var i Kina købte jeg halskæder i forskellige længder og armbånd for næsten ingen penge 🙂 Så bevæbnet med guld og perler bliver jeg en super fin dame, når jeg engang bliver gammel og tænker at man skal have ALLE smykker på, på én gang! (det fjerner ved opmærksomheden fra rynker og gråt hår, gør det ik´?)

 7. Jeg er også til the real deal, når det kommer til smykker. Er også lidt tvunget til det, da jeg har nikkelallergi (pas på med de billige smykker, piger!), så alle billige smykker får min hud til at gå amok.

  Det huskede min kæreste heldigvis, da han gav mig de smukkeste diamantøreringe i julegave… Nu skal jeg bare finde en undskyldning til at udvide samlingen…

 8. Jeg er en meget blandet dame!
  Har masser af H&M “guld/sølv”, plastik, pang, voldsomme som minimalistiske.
  Jeg har dog også en masse sølv ringe (Spinning Ringe var THA SHIT!) back ind the days – jeg bruger dem stadig i ny og næ.. 🙂
  Rigtigt guld har jeg også, jeg bruger det dog ikke tit, da det er værdigfuldt for mig.
  Det er bl.a. min fars vielsesring (han døde for 10 år siden), og jeg er panisk angst for at miste den.
  Derudover har jeg et smukt stykke unikum fra min kære morfar der var guldgraver i Canada i hans unge dage i en smuk kæde – den er flot og speciel, men får den ikke brugt så tit. Jeg tænker dog på ham hver eneste gang jeg har den på og har en rest der en dag skal bruges på noget sjovt. 🙂
  Derudover har jeg min mors vielsesring, min mormors og min oldemors der skal smeltes om til min vielsesring en dag – hvis nogen da vil have mig! 😀

 9. Jeg var på præcis samme måde Julie! Hvor er det skægt, jeg havde også stort set kun sølvsmykker ind til jeg blev konfirmeret.
  Maria Black er også bare så smukt. Det kan jeg altså godt forstå. Jeg har også kigget på bl.a. den der cascade-ring. Uhh!

 10. Haha, ja det er det vel 🙂 Godt og blandet er også min samling. Men jeg bruger klart mest mine gu’d-kæder haha!
  KH

 11. Åh arvesmykker er også fantastiske. Jeg elsker at det har noget historie. Noget sjæl. Men jeg forstår helt klart din tanke. Det ægte er jo nogle gange klassisk og simpelt. Og det kan jo være kedeligt. Men der er nu også nogle ret dygtige smykkemagere derude, men så koster det selvfølgelig også 🙂
  KH

 12. Jaa præcis! Det er så fint at have dem på sig – og jeg kan så godt forstå din tanke omkring flyveturen. Jeg bærer fx også bestemte smykker til eksamen. Det er vigtigt for mig at de er med mig 🙂 KH

 13. Ja også mig, min COS-ring, som faktisk er vildt smuk, giver mig simpelthen helt sort/grøn hud. Æv!
  KH

 14. Oxiderede smykker er også hamrende flotte. Det er også lidt noget andet. Det synes jeg også 🙂 Det lyder også som et super fint armbånd! Og så af mormor – det er fint! KH

 15. jeg tror ikke, jeg fik skrevet det helt klart. Min ure skal være ægte af mærke – altså jeg køber ingen kopier overhovedet. Men ægte guldur – det har jeg ikke råd til før om laaang tid 😀
  Kender så godt din tanke omkring ikke at ville ødelægge smykkerne, og så “sparer” man dem. Men man skal jo også bruge dem! Det er jo der smykker lever 🙂 KH

 16. Åh hvor lyder det også fint. Dagmarkors er også en klassisker. De er så fine. Men det er ikke noget man lige køber til sig selv, synes jeg, så jeg har stadig ikke noget 🙂 Jeg er også GLAD for perler! Jeg har også nogle perleørestikker fra min mor – ÆLSKER dem! Du bliver den flotteste gamle dame, og alle de andre bliver hamrende misundelige! Skønt syn, det sidder jeg lige og smiler lidt over!
  KH

 17. Uhh god info! Det har du ret i, der er en ganske legitim grund til at gå med ægte smykker!
  … WAUW fantastisk kæreste 🙂 Hold fast i ham!
  KH

 18. Haha “blandet dame” – det lyder godt! Sådan en er jeg jo også selv.
  Det lyder som nogle fantastisk smukke smykker du har. Vielsesring fra din far. Det er virkelig fint. Og sikke en historie med din morfar! Wauw! Det er virkelig fint. Det lyder som du har de dejligste smykker med masser af historie og kærlighed. Lige som jeg også synes, det skal være.
  KH

 19. Hvor sjovt 🙂 Så voksede vi begge op til at få lidt dyrere vaner hehe.. Ej den er også flot! Jeg fik ´Frey` ringen og er super glad for den!

 20. Hehe har faktisk ingen arvesmykker, og tvivler på jeg får det, da vi er en ret stor familie og mange at dele de enkelte ting ud på. Det jeg har i ægte sølv er noget jeg har fået i gave til fødselsdage og sådan, men det er gerne noget meget fint og simpelt noget, som passer bedre til galla eller lignende. Dog har jeg to sølvringe (en fra en veninde som hun ikke fik brugt og en fra min morbror) og en sølvhalskæde fra min kæreste, og dem går jeg så med når det ikke er plastik der passer til humøret 🙂

Læg en kommentar