Jeg lytter til: Emmelie de Forest - ROCKPAPERDRESSES
Jeg lytter til: Emmelie de Forest

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HtelbV88HP0?wmode=opaque&w=640&h=390]

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2013 – Emmelie de Forest! Flere af jer fulgte mig på Instagram, og I kommenterede ivrigt – en hel diskussion udviklede sig. I første omgang var jeg vild med Mohammeds bidrag. Men ved anden gennemlytning faldt min stemme på Emmelie.

Generelt synes jeg, vi var lidt tilbagesynede i bidragene i år. Simone var som taget ud af Grækenlands og Cyperns sidste 20 bidrag. Tilbagesynetheden sker ofte til MGP. Vi ser på, hvad der vandt sidste år. DQ stillede op efter crazy Lordi – “de vil have et vildt kostume, et crazy act, alt er tilladt, det gør vi”. I år kunne jeg godt fornemme, at de havde tænkt “dance musik fra en nature girl, det må da vinde igen!”. Og med Emmelies “nature girl”-look og bare tæer, så lugtede det ligesom lidt af Loreen (sidste års vinder af Eurovisionen). Men melodien er ret anderledes end Euphoria, den er på ingen måde dance-agtig som Euphoria. Den er klart folklore-inspireret, en ret avanceret og lækker udgave af Strøgets musikanter, der altid står ved Illum og spiller pan. Er i øvrigt vild med at fløjte nu er moderne! Så kan jeg måske godt finde min Beatles-på-panfløjte-CD frem, som jeg fik af min mor for hundrede år siden?

Only Teardrops sidder i hovedet på dig efter en enkelt gennemlytning, og jeg er vild med klimakset. Det er det, Europa vil have! De vil have den store finale! Det var præcis det, der manglede i Should’ve known better – som jeg ellers elsker. Hooket er stinkende klart, og folk vil klart kunne huske den. Emmelie er sød, naturlig – men den styling der? Den er hæslig! Den kjole gør da absolut intet godt – uformelig som en kasse og hudfarvet. Øj! Flere af deltagernes styling var altså helt off i mine øjne. Men hvis Emmelie skal vinde, skal hun altså klart gøre noget ved! Se hvordan det gik DK sidste år med “gademusikant”-stilen! Det vinder altså ikke. Hun skal finde en anden måde at vise sin Pocaontas stil på. Ellers tror jeg, hun ryger i glemslen.

Vinder vi så? Jeg vil sige så meget, at jeg går og pønser på at finde billetter til Eurovisionen i Malmö. Jeg er ikke så vild og troende på sejren endnu. Jeg vil først høre de andre landes bidrag. Men synes godt, vi kan være stolte! Hvad siger I?

12 kommentarer
 1. Jeg synes også helt klart, at det var et super godt bud på en vindermelodi til ESC, og jeg håber inderligt, at den kan gå hele vejen!
  Men ja, hun skal nok have en lidt anden styling, men det skal stadig være elver-agtigt og passe ind 🙂

 2. Jeg må desværre indrømme at jeg synes den sang er piv-elendig, og jeg tror slet ikke på at den på nogen måde har power nok til at kunne vinde senere hen.
  Øv også at vi endnu engang sender noget værre crap afsted, fremfor noget der (i mine øjne) ville kunne relateres til internationalt. 🙁

 3. Hehe ja melodi gramprix musik bliver vidst aldrig helt mig, men naar det nu skal vaere! Den Styling giver jeg dig heeelt ret i. Hun burde blive stylet som en fin elver prinsesse! Det ville passe ret godt til sangen. Det ligner mest et skovtrolde look som ogsaa er meget soedt men vidst ikke fungere blandt de store divaer til eurovision. Saa gaar hun nemlig nok lidt i glemslen! Synes btw. det er et af de bedste bud nu naar man skal vaelge! 🙂

 4. Det var da ihvertfald ikke den værste sang vi kunne sende afsted…
  Det var da ellers godt nok også et overload af deltagere fra talentprogrammer… Og Only Teardrops er jo også skrevet af en, der var med i X-factor, sååå.
  Men c’mon DK og danske sangskrivere! Denne her er der jo ingen, der kan huske om tyve år. Måske lige med undtagelse af, hvis Europa har glemt ørerne, og vi ender med en sejr. Jeg tvivler.

 5. hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg faktisk det var en utroligt kedelig og uhuskværdig (kan man sige det?) sang. er enig med dig i hendes styling – igen kedeligt, uinspierende og grimt. og så var det der fløjtehook ganske forfærdeligt – og i øvrigt super super kikset og fake, at ham der skulle spille fløjtetemaet halvdelen af tiden spillede på tromme i stedet, selvom man kunne høre fløjten var til stede (som i øvrigt ikke er en panfløjte men en piccolofløjte, der er et af verdens mest irriterende instrumenter! :). er lidt træt af de acts, der har instrumenter med på scenen, som de egentlig ikke spiller på (hvis de overhovedet kan) og som slet ikke er mic’et op. så synes jeg det er federe slet ikke at have instrumenter med på scenen, hvis man alligevel ikke vil spille på dem.
  ville have valgt mohammed, fordi han er så stjernesød, har god udstråling og havde en sang, der omend den også var ret dårlig, så var nemmere at huske og til at synge med på ifølge min mening :).
  måske er jeg bare vokset fra MGP, men jeg savner virkelig ægte musikere, der performer live og selv har skrevet deres sange og derfor har et ægte budskab. håber ikke jeg har offendet nogen, det her var blot min mening :).
  elsker din blog! kh

 6. Enkelte gange har den gode historie været med til at flytte stemmer i Melodi Grand Prix. For eksempel var ukrainske Ruslanas eksotiske baggrund i et bjergområde den gode historie i 2004 i Istanbul. Det lykkedes ikke at ‘sælge’ Solunas cirkusbaggrund i Østeuropa sidste år. Måske er Emmelie de Forests vilde familiebaggrund – dronning Victorias tipoldedatter – et salgsargument. Men igen. Vist kun i Nordvesteuropa.

 7. Jeg ved ikke helt om jeg tror på den vinder, jeg tror de skal “pumpe” den noget mere 🙂 Og så lige få styr på stylingen. Elverprinsesse er slet ikke dum, det skal bare dyrkes på den rigtige mådet! KH

 8. Spændende! Det er virkelig også sådan en man enten er vild med eller ikke er vild med. Jeg synes den kan noget, men ikke nok nødvendigvis. Hvilken sang skulle have vundet?
  KH

 9. Jeg var virkelig splittet mellem hende og Mohammed. Synes bare ikke Mohammed sang helt rent. Men han var meget Chris Brown-agtig 🙂 KH

 10. Ja præcis! Den kunne så godt have været mere yndig og klædelig. Det er jo ikke Emmelies skyld, men en eller anden stylists valg, som jeg så bare slet ikke forstår 🙂 Som du siger skal hun jo spille op mod nogle virkelig store kanoner og pumpede acts, så der skal mere end en kødfarvet kjole og out-of-bed-hair til 🙂 KH

Læg en kommentar