Arkitektlampen fra 90'erne - ROCKPAPERDRESSES
Arkitektlampen fra 90’erne

Det var slet ikke meningen, at der skulle blive helt stille her til formiddag og eftermiddag på bloggen. Jeg havde en tiltrængt fridag i dag uden aftaler, uden arbejde. Og da jeg så en del Oscar i går (i skiundertøj under dynen), var jeg ret kvæstet og sov til halv ti. Frida og jeg gik en lang tur, og så ved jeg faktisk ikke liiiige, hvad der skete resten af tiden. Men det er typisk mig, hvis jeg har en fridag; enten render jeg om en million gøremål eller også sumper jeg. Ja det sidstnævnte var vist det der skete.

I lørdags skulle jeg op i vores hæslige loftrum for at finde mit skitøj. Hæsligt fordi vi lidt lever efter devisen ?hvad-skal-vi-bruge-den-dims-til-jeg-ved-det-ikke-men-måske-en-dag-vi-kan-bruge-den-indtil-da-kommer-vi-den-på-loftet? hvad angår det lille rum. Derfor er det stakket til loftet med umulige, ubrugelige, gamle sager. Som mit klæd-ud-tøj fra barndommen (bl.a. min tyl-Barbiekjole, som min mor syede til mig til fastelavn, da jeg gik i folkeskolen, ?en-dag-skal-min-egen-datter-bruge-den?). Og blandt mine fire kasser julepynt, min backpacker-rygsæk, fjorten bøtter gammel maling lå en pose med to lamper!

Den ene var denne GAMLE arkitektlampe, som min mor prakkede på mig for nogle år siden, da hun ryddede ud i min søsters og mine barndomssager. Jeg er ret sikker på, at det har været min søsters. Min egen fra postkasserød og vist nok med et par klistermærker på. Min søster har altid været god til at passe på sine ting (modsat roderøvslillesøster), så denne her fremstår næsten i mint condition. Den er overhovedet ikke voksen eller fashionistasmart, men den er faktisk en genial løsning, indtil jeg får råd til noget andet. Den tager nemlig ikke noget bordplads og er stadig justerbar. Nu må vi se om jeg overhovedet får købt den der marmorslampe, som jeg drømte om, eller om denne her bliver en fast ven i kontoret. Det er i hvert fald meget nostalgisk for mig, der er den undelynemig blevet tegnet mange heste i skæret fra denne her lampe. Kan I lide den?

NU vil jeg tage på visit på Fisketorvet og i IKEA!

32 kommentarer
 1. Den er da meget funky 🙂

  Forresten Cathrine, måske kunne du se på farven af din tekst på bloggen ? på de fleste computere/tablets jeg har prøvet er det ret svært at læse fordi den er så lysegrå i det – måske skulle den bare justeres til lidt mørkere ? 🙂

 2. Haha jeg genkendte den med det samme 😉 Jeg er nu også ret sikker på, at det var din søsters. Min mor havde en i mørke brun – men mørke brun!!?! Det var dengang brun var lækkert, selv vores vaskebalje og min barnevogn var brun.
  Kh Camilla

 3. Jeg synes den er fin! Og husker tydeligt at jeg sad under netop sådan en lampe og tegnede i vildskab – min arkitektlampe måtte dog lade livet under en flytning engang, hvor jeg besluttede, at den ikke måtte være med længere..

 4. Er det for underligt, hvis jeg siger at jeg godt kunne tænke mig sådan en? Jeg har altid godt kunne lide det der lidt gamle look, og hvis den måske havde en lidt anderledes farve… så måtte den gerne flytte ind hos mig!

 5. Eheheh.. Jeg er ked af at sige det, men den er altså ret meget dig! På den gode måde 🙂
  Det lyder da herligt med en sumper-dag.

 6. Hold nu fast, hvor er den sej! Sådan en havde jeg også – min var dog hvid (knap så funky)! Men den er da pænt meget sejere end marmorlampen!

 7. Jeg har en tilsvarende og kan afsløre at en dåse spraypaint har forvandlet min underligt-farvede-med-maling-klatter udgave til en rocker-sej mintgrøn én af slagsen. Desuden – undgå kødbollerne hvis du ikke er til heste (IKEA that is).

 8. Hej Mia, godt du skriver! Er det selve brødteksten der er svær? Er den for lysgrå? Jeg har nemlig ingen problemer fra min ipad, men det skal jo være læseligt for alle! Jeg kan nemlig sagtens justere 🙂

  – og tak, den er vist ret funky 😀

  KH

 9. Skarp hukommelse du har! Mørkebrun – lækkert, sådan husker jeg vores toaster, lysestager, klapstole, krus. Pænt. Det er min søsters, nu håber jeg bare ikke, hun vil have den tilbage! Pøj pøj til jobsamtale i dag 🙂

  KH

 10. Haha, ja det er ren barndom ikke? Stakkels lille lampe at måtte lade livet, men så må det jo gå selv den bedste lille arkitekt 🙂 Jeg har faktisk ledt efter en af de store, sådan en gulvstørrelsearkitekt – de er også ret fine 🙂
  KH

 11. Haha, nej bestemt ikke, jeg ville jo også gerne gøre brug af den igen – det siger vist bare noget om, hvor fin den lille Børge er 🙂 Man kan vist selv spraymale dem – det er bare ind på DBA!
  KH

 12. Haha, det skal du ikke være ked af at sige B, du har helt ret 🙂 Den skriger Cathrine 🙂 Sumperdage er SÅ gode!
  KH

 13. Hehe, det er ren barndom at have den fremme 🙂 Du har ret – den har noget mere kant end marmoren! Det bliver en keeper! KH

 14. Uhh det, har jeg vist hørt før, kan lykkes ret godt 🙂 Godt tip! Hvis jeg bliver træt af det lyserøde, får den en tur! Ingen kötbullar til mig – dem fik jeg i Vallåsen i søndags, ad 😛

 15. Den er fin og farvet – det er en god kombi i mit hoved! 🙂
  Forresten, så kan jeg se din fine fine hårbørste! Kunne godt tænke mig at vide om den er alle pengene værd? 🙂

Læg en kommentar