Kajs kopkager på tilbud i dag - ROCKPAPERDRESSES
Kajs kopkager på tilbud i dag

Sponsoreret af Downtown

Det er svært for mig ikke at føle mig som en ekspert, når jeg på fire uger i Guds mægtige land kværnede noget, der lignede 12 kopkager. Jeg har smagt dem; de gode, de tørre, de kedelige, dem med for meget icing, dem med for lidt, dem der er syntetiske og dem der bare sidder lige i øjet. Jeg er altid på jagt efter en ny slags, en jeg ikke har prøvet; som at opdage uudforsket land.

Jeg følte mig lidt som en heldig gris, da jeg i går blev inviteret på kopkager på Cravings. Et lille cakeaway på Guldbergsgade på Nørrebro i Kbh, som jeg, ærligt, aldrig har hørt om. Ejerne er Bager Kaj og Nanna. Kaj blev uddannet til bager i slut 90?erne. Så tog han til London, sugede til sig af inspiration, og for ca. fem år siden fik han idéen til et kopkagebageri. Han rejste hjem til Danmark, mødte en sød pige, Nanna, og de blev enige om at gå efter drømmen. For halvandet år siden åbnede de Cravings. Kaj bager alle kagerne selv, ?med ordentlige råvarer? som Nanna tilføjer, og hans favorit er gulerodskopkagen? ?Og Red Velvet?? Dem har han bare spist så mange af, siger han. Vi er begge enige om, at gulerod slår de fleste. Nanna vil bare gerne have sin blåbær/hvid chokolade, så er hun tilfreds.

De spørger mig, hvad jeg vil smage, og jeg er bange for at virke grov ? i virkeligheden vil jeg gerne smage dem alle; chokolade, banan, red velvet, gulerod, oreo. Men jeg tør ikke sige det til dem. Jeg nøjedes med at bede om et glas vand og en red velvet ? Nanna synes også jeg lige skal smage den der blåbærsag; ?Okay, hvis du synes?. Jeg spiser begge to i fire mundfulde. De smager fabelagtigt. Og de er perfekte i størrelsen, eneste problem ved den er, at man kan køre dem lige ned i en håndfuld.

Nanna og Kaj har lavet en deal med Downtown i dag; I kan for 96 kroner få 16 minikopkager ? fire gulerod, fire chokolade, fire red velvet, fire vanilje. Jeg får fortalt dem begge, at jeg vil slå til på tilbudet. Selv om jeg elsker at bage kager til gæster, så er det faktisk helt vildt rart og voksent at kunne købe desserten. Bare en gang i mellem. Det er très francais at købe kage til sine gæster, synes jeg. Så til min fødselsdag i maj vil jeg servere Kajs kager. Hvis I også vil have fingrene i 16 små fine kopkager, så skal I slå til i dag lige HER.

? Jeg var så glad, da jeg cyklede derfra, at jeg helt glemte at tage et billede ude fra af kopkageriet, men så fandt jeg et på netteren!

3 kommentarer
  1. De ser overdådige lækre og en smule prinsesse-agtige ud. De er hermed på min bucket liste … Eller bare huskeliste. Indkøbsliste altså..

Læg en kommentar