Sund dessert: Frugtskyr med lakrids/mandel-marengs - ROCKPAPERDRESSES
Sund dessert: Frugtskyr med lakrids/mandel-marengs

Denne opskrift skulle have været på tidligere i dag, så I kunne lave lidt lækkert til søndag-aftens-fjerneren. For hapselækker, det er den! Jeg købte i december VBK vol. 2.0 – det er Christian Bitz og Arne Astrups nyeste koge-kur-bog, og jeg er så hooked. Ikke på kur-livet men mere en omtanke for, hvad jeg putter i munden. Jeg har lavet chili con carne, spaghetti kødsovs, solbærruggrød, boller, okse-simre-kød-i-mørk-øl og så har jeg altså lavet denne lækre og forholdsvis sunde dessert.

Det sunde består i skyren, som er proppet med proteiner, frugten, den mørke chokolade, mandlerne og æggehviderne. Alting er nøje afmålt i opskriften; en spiseske her, 30 gram der, og hvis man overholder målene, så er det altså en rimelig sund dessert.

Man får fire store marengs ud af opskriften. I følge kogebogen skal man bruge to marengs til hver portion, men jeg har altså kun brugt en til hver, når de er så store. Lavede til gengæld en ekstra frugtskyr til de sidste marengs hertil aften.

Så håber jeg Bitz og Astrup velsigner, at jeg lige deler lidt lækkert fra deres dejlige kogebog med jer !

Til to personer:

Marengs:
2 bægre pasteuriserede æggehvider
125 g flormelis
1 tsk lakridspulver fx fra Bülow eller Urtekram
1 spsk finthakkede mandler

Tænd ovnen på 125 grader.

Æggehviderne piskes stive, og så tilføjes flormelisen. Det giver hurtig en guf-agtig-konsistens. Pisk det hårdt i 10 minutter.

Vend så lakridspulver og de finthakkede mandler i. Pisk IKKE videre, det skal kun vendes sammen. Smør så marengsen i fire klatter på et stykke bagepapir – der er masser af masse, i hvert fald til fire store. Smør dem ud til ca. 1 cm’s højde. Bag dem så ved 125 grader i ca. 45 minutter.

Frugtmassen:
1 dl skyr
30 g mørk finthakket chokolade
Frugt fx: 1 æble og 2 spsk blåbær

Vælg det frugt du lyster, men syrlig frugt går godt til som granatæble

Bland frugten sammen med chokoladen og skyren. Og server så den færdigbagte marengs sammen med skyrmassen. HAPS!

14 kommentarer
  1. Jeg købte også deres kogebog efter nytår – og jeg er simpelthen så glad for den! Ikke fordi jeg har tænkt mig at følge kuren i 4 uger (det er simpelthen for dyrt/uoverskueligt pt.), men det er nogle virkelig lækre opskrifter. Og ret nemme. Lavede både rugbollerne og kødsovsen i går. Jeg er fan!

  2. Ja den er så god! Jeg følger ikke helt de der ugeplaner – endnu – men opskrifterne er bare så gode 🙂
    KH

  3. Haha, kunne I få den ud af skærmen? For så må I lige dele tricket 🙂 Det er altså en god dessert, så I må få smækket den sammen ved lejlighed! KH

  4. Ja den er så god! Jeg laver også masser af de der opskrifter, også fordi de. som du siger, er nemme, og så er de også rimelig billige. Altså de fleste ingredienser kan købes i Netto og Rema. Det kan jeg lide 🙂 Men hele kuren har jeg ikke prøvet at følge endnu 🙂 KH

Læg en kommentar