Hvornår er der tid til at tisse? - ROCKPAPERDRESSES
Hvornår er der tid til at tisse?

Jeg har taget til mig, hvad I siger. Jeg skal lige holde et par dages blogfri. Og det gør jeg fra i morgen. Men for mig er bloggen lidt en dagbog. Nogle går til yoga, min mor strikker, og jeg skriver eller blogger. Det er som terapi. Så når I tænker: “HVORFOR ER HUN DER NU IGEN?! JEG SAGDE, HUN SKULLE GÅ I SENG!” så er det derfor.

Jeg kom i seng ca. 00.30 i går efter at forberedt noter til læsegruppen, lavet radio, grædt i en lille time foran min kæreste og så sov jeg til 6.30. Så var det op, på arbejde kl. 08.00. Men jeg havde det rigtig skidt. Jeg havde ondt i maven, ved siden af mig selv, jeg træk været overfladisk i brystet – kender I det? Og så snart jeg var på arbejde, gik jeg til en af mine chefer og sagde, ganske kort, hvordan det ikke længere hang sammen. Og så græd jeg igen. Og hun var så sød, og hun har lovet mig at se på den store sammenhæng. Der var dog ikke tid til at dvæle – vi knoklede fra 08-20.00. Flere af jer kom forbi og hilste og sagde I læste bloggen, og det gør mig lykkelig. Tusinde tak. Især på en dag som i dag. Og da jeg havde pause læste jeg min indbakke igennem, alle jeres kommentarer. Og så græd jeg igen. Jeg blev så rørt, så ramt. Det skal I vide. Jeg er så taknemmlig for det lille rum, vi har skabt her. Tak. Der er i sandhed højt til loftet og en masse kærlighed.

For to timer siden gik det op for mig, at jeg ikke har tisset siden kl. 06.50 i morges – pardon my french. Men jeg har ikke haft tiden. Hvordan filan kan jeg ikke finde tre minutter til at sidde på lokum? Jeg er fuldstændig som min mor, over achiever – især når det brænder som i dag. Jeg glemmer fuldstændig mig selv og er hundrede procent i øjeblikket og knokler. Gør aldrig bare noget “bare” tilfredsstillende, fucking pleaser. Alting skal være overmålt. Ligesom min mor (mor, det har vi allerede snakket om en gang i aften, jeg elsker dig alligevel, vi er to stykker af et alen. Eller jeg er et stykke af dig).

Jeg var overbevist om, at jeg havde fri i morgen – jeg skulle kun lave radio. Men det er mig, der har læst forkert. Det opdagede jeg for 2 timer siden. Jeg skal både lave radio og butik. Så den der weekend? Den er udskudt til søndag. Selv om jeg også skal lave radio der.

Men. Jeg har åbnet munden, og det er det, der skal til. Man skal åbne munden. Og sige av for helvede og stop og trække en grænse. Og det har jeg gjort. Nu håber jeg, det hele løsner bare en my i næste uge. Og så er jeg i øvrigt et klik fra at bestille en lille rejse. Bare en lille en. Så jeg kan komme væk og trække en anden slags vejr. Fransk vejr fx. Lige nu er jeg ligeglad med ikke at have fem ører. Bare det at have et break at se frem til. Det vil gøre mig lykkelig. Så må økonomien blive set lidt bagfra.

15 kommentarer
 1. Jeg krydser virkelig fingre for, at arbejdet flyver af sted. Men jeg kender det godt fra mig selv. Især weekendsarbejde tager pusten af mig, ovenpå en uge fyldt med studie og lektier. Eller den kommende uge, hvor jeg to af dagene skal arbejde 15-01… Så er der altså rigtig, rigtig langt til weekend. Suk. Men godt, at du får det sagt til de folk omkring dig – det er noget af det sværeste, synes jeg.

 2. Jeg glemte at give dig en krammer i dag. Den må du have til gode.

  Jeg synes du skal sige til dig selv, at det næste stykke tid er det HELT OK at gøre tingene “bare” tilfredsstillende. Du har efterhånden så meget øvelse og ekspertise i det, du laver, så kør på rutinen og så fuck det, hvis du laver fejl eller ikke lige gør det perfekt hver gang. Det gør dig ikke til et dårligere menneske, absolut ikke. Men derimod til et, som måske på den måde igen på sigt kan finde et reelt overskud til at lægge kræfter i. Jeg håber du forstår, hvad jeg mener. Og så får du lige en virtuel “det var sgu dejligt at hilse på dig både i onsdags og i dag, og nu synes jeg du skal passe på dig selv”-krammer!

 3. Respekt herfra at du er så åben om, at man ikke altid kan få tingene til at hænge sammen. Jeg kender det, men jeg håber, at man med tiden bliver bedre til at håndtere de der perioder hvor der er alt for meget man vil. Din blog er så ærlig. Uanset hvordan man vender og drejer det, vil blogs og andre sociale medier jo kun vise en lille del af et menneske, men det du viser er så nuanceret og jeg er sikker på, at det er derfor jeg så godt kan lide din blog 🙂 God arbejdslyst!

 4. TAK! Jeg håbede næsten på at du ville give dig lidt fri i weekenden, men på den anden side, syntes jeg ikke at jeg kunne tillade mig at skrive det i det tidligere indlæg, for hvad nu hvis du faktisk kun slappede af når du bloggede? Men altså. Nogle gange er det bare det der skal til, og jeg er glad for at du tænker på dig selv, for jeg, ligesom mange andre i kommentarfeltet i går, begyndt at blive lidt bekymret for dig! Smil, Cathrine og slap så af 😉 Du er netop nu en stor inspiration for mig, og sikkert også andre, fordi du er ærlig. Du pakker ikke tingene ind og nøjes ikke med at give os et halvt billede. Det er sejt at du står ved dig selv og siger stop når nok er nok. Endnu engang tak! 🙂

 5. Hvor er det flot at du siger fra – stor respekt herfra!! Det er noget pleaseren her, ikke har lært endnu 🙁
  Stort kram til dig søde kusine <3

 6. Søde C, pas på dig selv!
  Jeg gik og tænkte på dig igår, for jeg ved hvordan du har det. Min stresstærskel er dog meget lavere end din. Jeg ved hvordan det er bare at kunne græde over alle de mange ting, som jeg skal nå. Også selvom det er ting, som jeg gerne vil og som jeg selv har sagt ja til. Jeg er ved at lære at sige “nej tak – men måske en anden dag”, når jeg bliver spurgt om at ses. Jeg har ryddet ud i mine venskaber, for hellere have få rigtig gode end mange (måske lidt) overfladiske. Nu har jeg bedre tid til at ses med dem, som virkelig betyder noget. Nemlig de bedste venner, den bedste familie og den bedste kæreste. Det har hjulpet mig! 🙂

  Jeg synes at du fortjener en lille tur for at få lidt ny luft! Skynd dig at bestille billetter inden fornuften vinder 😉 Nu håber jeg at din lørdag flyver afsted, så du får din velfortjente fridag imorgen. 🙂

  PS. jeg sidder i skrivende stund og hører P7 mix, så dit hårde arbejde er ikke forgæves!

 7. Det er en god ide med en blog-pause. Så har du i det mindste ikke bloggen af bekymre dig om for en kort stund. Dine læsere vil i hvert fald om nogen forstå det!
  Jeg må dog indrømme, at jeg ikke helt forstår hvorfor du ikke dropper det pokkers (sorry) butiksjob, og satser på radioen? Så ville det hele vel hænge lidt bedre sammen 🙂
  Masser af virtuelle hindbærsnitter din vej!

  Jeg hørte dig i øvrigt helt tilfældigt på p3 i går eftermiddags, og genkendte straks din stemme fra dine videoblogs! Smart! Og jeg synes at du gør det eminent på p3 🙂

 8. Jeg synes helt klart at du skal prøve at holde helt fri søndag og måske tage en sygedag mandag. Prøv at brug disse dage på dog selv, din kæreste og Frida. Gå lange ture, køb kage eller andet du godt kan lide 🙂

 9. Årh sødeste Cathrine altså. Selvom at jeg ikke kender dig personligt, og bor mega langt fra dig, har jeg sådan lyst til at give dig en krammer, få dig op med humøret igen og give dig et smil på læberne. Har jo fulgt bloggen så længe nu, at jeg næsten kender dig personligt (så kliché agtigt, for sådan har alle faste læsere det jo med en/nogle bloggere…) Men for fanden hvor jeg hader når nogle jeg kender er nedtrykte, så lov mig at du tager en slapper fra bloggen, får et overblik og kommer godt ud på den anden side. Og ja som du selv skriver, det er svært at slippe bloggen, men nogle gange er det nødvendigt.
  I hvert fald så prøv at lave noget selvforkælelse når du har fri til det i morgen, det andet dur altså ikke.
  Du er sej det skal du have, men det er heller ikke sjovt at være sej, når man når grænsen for hvor meget man kan klare…
  Håber snart du er oven på igen 🙂 Kram Kram 🙂

 10. Kære Cathrine.
  Endnu engang må jeg tilkende min dybe respekt for dig! Hvor er det skønt at høre, at du satte bremsen i for de nærmest umenneskelige vilkår og i stedet prioriterede dit helbred. Det er virkelig modigt, at du satte handling bag tankerne, og tog snakken med cheferne.

  Jeg håber, at du kommer godt gennem lørdagens arbejde, og får en velfortjent fridag i morgen. Måske lige præcis feriebestilling er ideel for sådan en dag? 🙂

 11. Åh jeg kender det så godt!! Alt for godt… Og når man når dertil må man stoppe op, trække vejret dybt og så træde et skridt tilbage og se om der ikke er noget som kan skæres fra… Selvom det er hårdt… Er dog glad for at bloggen er din ventil/dagbog, så du ikke sådan forsvinder helt;) håber alt falder på plads!! Du fortjener en lille ferie og lidt frandk luft;)

 12. Det er flot du vil så mange ting, det er virkelig beundringsværdigt. Men man må for sit eget helbred, har jeg lært, nogle gange blot gøre tingene OK, og så prioriterer, hvor du ligger dine fantastiske evner.

  Noget helt andet er – et glad sind, producere bedre opgaver – så tag tiden til dig selv, så du kan blive “glad”/få det bedre – evt et besøg på toilettet ;). Men det er nemt og sige på den anden side af skærmen, men du er sådan et inspirerende menneske. Håber alt kommer til at gå lidt bedre!

 13. ÅÅHHH søde Cat, det er da en værre omgang stress du er i lige nu.. Jeg sender masser af tanker til dig. Selvom det er sjove og fede ting du laver, så er der ikke noget der er det værd, hvis det går ud over dit helbred. Stort virtuelt kram herfra

 14. Du er rigtig god Cath! Husk at sig fra og mærke efter nede i maven.

  Nogle af de symptomer du beskriver og snakkede om i videoen minder bare lidt for meget på noget stress som godt kunne komme snigende hvis man ikke passer på. Så pas på dig selv og ikke pres dig selv ud i alt muligt (selvom man gerne vil det hele ). Min mor gik ned med stress for et par år siden og at se hende med stress var slet ikke sjovt, det er sgu alvor!

  Kæmpe krammer herfra!

Læg en kommentar