En stor beslutning - måske - ROCKPAPERDRESSES
En stor beslutning – måske

I går gik jeg i bad (det gør jeg også de andre dage) lidt sent, morgenen havde været chillet efter mange nætter med 5 timers søvn pga. P7s morgenradio. Jeg nåede kun lige at træde ud på bademåtten, splitter Kong Hans, og så ramte det mig. Jeg skal skrive en bog. Ja, det er det, jeg skal. Eller måske skal jeg i virkeligheden starte med at skrive en masse Word-sider, som så engang kan blive indbundet. Måske. Idéen var så god, syntes jeg, at jeg gik ind til min kæreste i køkkenet, stadig splitterragende, der lavede porcherede æg; “jeg skal skrive en bog. Det er det jeg skal.”. Vil næsten kategorisere det som en åbenbaring. Kender I det, når man får en fix idé, som man føler er noget nær Einsteinsk genialitet? Man føler næsten man har overgået sig selv? Det er virkelig fjollet, men sådan kan jeg godt tænke nogen gange; “hold kæft en god idé Cathrine” (det kan fx være, når jeg bytter kaktussen om med orkidéen i vindueskarmen og når en højere sammenhæng i udstillingen, eller slår til på et virkelig godt tilbud i Føtex “3 pakker pålægsroastbeef for 2’s pris, som i fredags) haha! Altså det er jo ikke noget jeg siger til andre; “hør min geniale idé” – det holder jeg bare for mig selv, for oftest er det sgu slet ikke så genialt alligevel. Laver lige en undtagelse her, hah!
Jeg har, siden jeg var helt lille, drømt om at skrive en bog. Men jeg har aldrig rigtig vidst, hvad den skulle handle om. Det var jo lige det, der gik op for mig i min nøgne tilstand i går. Den skal handle om lige præcis den tid, jeg er i nu. 23 år – ikke rigtig voksen, ikke barn. Faktisk overhovedet ikke barn. Og egentlig heller ikke følelsen af at være voksen. Bare følelsen at være. Og hvordan det så lige er. Alt det famleri; higen efter at være voksen og blive gift men også en angst for at blive ældre og derfor tættere på døden. Altså det er jo ikke fordi man kommer tættere på døden af at blive gift, men så er man voksen, og voksenlivet er det sidste man har, inden man skal her fra.

Om det så måske er lidt dumt at dele det allerede nu, når det kun er formet til en boble inde i mit hoved – jo meget muligt. Men nu lever tanken, og jeg har noget at holde mig selv op på. Idéer er først rigtige, når de er sagt højt og delt med andre. Ellers er det jo bare en tanke. De første par sider er skrevet – selv om jeg burde have brugt ordene til min eksamensopgave i stedet for, der har deadline mandag. Hvor lang tid der går, før den er færdig, og om den overhovedet kommer til at stå på en fremmed hylde, det må tiden vise. Men jeg tror, det bliver rart at få ordene ud af hovedet og ned gennem tastaturet.

 

Ps: Det er vel også først rigtig genialt, når man fører til dørs og gør idéen til virkelighed. Det vil jeg så prøve på.

77 kommentarer
 1. Det er altså virkelig en genial idé! Det har jeg også lidt drømt om – ikke nu, men på et andet tidspunkt i mit liv. Så DO IT! Det lyder som et interessant emne; jeg har det på præcis samme måde. Nogle gange vil jeg bare være rigtig voksen, ha’ hus, børn, giftes osv. Og andre gange vil jeg bare være ung igen og leve livet. Lige nu er jeg bare et sted midt imellem og det er ikke altid lige nemt. Jeg lover at købe den, når den udkommer 😀

 2. Ejjjjj en god ide! Jeg stemmer for! Kunne godt bruge en til at sætte ord på de mange tanker man går med i den periode af ens liv 🙂 og det gør det kun endnu bedre at det så er dig der vil.

 3. Du kan i hvert fald være helt og aldeles sikker på, at jeg står klar med pengepungen på udgivelsesdagen – juhuuuu for en god idé!

  Jeg så dig forresten forleden i Stories-butikken, og jeg var meget i tvivl om, om jeg nu turde sige hej til dig, og hvordan man lige gør sådan noget uden at komme til at virke som en megastalker! Mens jeg gik og tog mod til mig, rykkede du dig til kassen, og så tænkte jeg: næste gang bliver det!

 4. Hvor er det en god idé- jeg køber den!Det har også altid været min drøm og jeg er også selv lidt i gang, hvor er det pudsigt!

 5. Jeg synes, det er en fantastisk ide! Jeg står selv i samme situation – altså ikke det med at skrive en bog – men alderen og de tanker man gør sig! Så jeg siger gør det! Jeg vil med glæde købe og læse den 😉

 6. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! You go girl! Ej, hvor er du sej Cathrine!! WUhuuuuuuuuuu. Glæder mig SÅDAN til at følge dig.

 7. Det lyder som en god bog! Den ville jeg gerne læse 🙂 Har også altid selv drømt om at skrive en eller anden bog, hvilken ved jeg ikke.. Måske jeg skulle filosofere lidt over det i mit næste brusebad 😛

 8. Jeg er af den overbevisning, at det er på badeværelset man får de bedste idéer! Ved ikke hvor mange gange jeg har fået en åbenbaring, som du gås skriver, enten i badet eller under en tissetår.
  Jeg siger go for din idé! Det kunne faktisk være ret spændende at læse om, for man “er” lidt bare. Det er sådan et underligt mellemstadie 🙂

 9. Helt klart en ide der er værd at følge! Det er tydeligt for enhver der kommer forbi din blog at du har et stort ordforråd og en fantastisk evne til at formulere dig. Det kan kun ende godt!

 10. SEJ BESLUTNING – jeg tror på dig! Du har fornødne drive, der skal til. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Bliver det en slags essaybog om at være 23? (Er det nu, jeg skal nævne, at jeg blev gift som 22 årig, mor som 23 årig og nu føler mig som den ældste 25 årig i verdenshistorien, haha 😉 )

  Jeg har i nogle år haft en drøm om at skrive en ungdomsroman,.. jeg ved lige, hvad den skal handle om, hvordan mine hovedkarakterer skal være, hvordan plottet sådan nogenlunde skal formes, men puha.. de ting/emner bogen uundgåeligt ville skulle berøre, er jeg ikke helt klar til at skrive om, tror jeg.. fordi det ville kræve, at jeg skulle besøge nogle ret mørke hjørner for at gengive historien nogenlunde anstændigt. Det ved jeg ikke helt, om jeg evner endnu. Eller om jeg har disciplinen til at skrive den i sine fulde længe i en forvejen skarpt skematiseret småbørnshverdag, hvor alenetimer er guld og sædvanligvis bruges på at savle udmattet ned i en sofapude 😉

  Men måske en dag. Indtil da ville jeg nyde at følge med på sidelinjen i dit skriveeventyr og se, om det kan hjælpe mig udover at spænde for migselv 🙂 Rigtig meget held og lykke!!

 11. Du skal simpelthen gøre det! Jeg vil i hvert fald gerne læse den, og nok også gerne have den til at stå på min boghylde. Jeg er i hvert fald sikker på, at det er en bog, jeg selv vil kunne bruge, når jeg fylder 23. For ja, det der med at blive “rigtig voksen” er jo svært 🙂

 12. Hey Sveske – du er så vild!:) Jeg synes det lyder som en bog jeg godt gad læse. Der er ikke så mange forfattere på vores alder – så super nice idé. Man skal følge sine impulser synes jeg, og mærke efter hvad det er, der gør en sådan rigtig glad indeni. Og så gøre det!

  <3 fra mig!

 13. Ville simpelthen elske at læse den bog! Du skriver helt fabelagtigt og man kan ikke andet end at blive tryllebundet! Og så har du så meget på hjerte 🙂 GO FOR IT!

 14. Hej Cathrine,

  jeg vil tro, det er første gang, jeg smider en kommentar her på din fine blog, men der er ingen tvivl om, at netop denne gang skal blive den første.

  Jeg vil fortælle dig, at noget af det første, som jeg forelskede mig i (udover dit altid glade og smukke fjæs!), netop var din måde at skrive på. Den måde du formår at være så nærværende på gennem dit sprog er meget autentisk og utrolig tryllebindende. Du formår at beskrive de der ting i hverdagen, man aldrig selv kunne formulere. Eller egentlig havde lagt mærke til i det hele taget. Alt imens du bare er så til stede. Som hvis man snakkede med sin gode veninde. Du har virkelig et talent. Det har du.

  Selvom det ikke er mange bøger jeg får slugt i min travle hverdag, så hersker der ingen tvivl om, at hvis du udgav en bog, så ville jeg købe den og ivrigt vende side efter side. Og temaet er jo også rammende for mig – jeg kan genkende mange af de overvejelser, som du nævner.

  Så det jeg egentlig prøver på at sige det er, at jeg synes, du skal skrive den bog (uanset ventetiden!). Ikke kun fordi, du selv brænder for det, men også fordi, vi er en masse, der bliver inspireret af dig hver dag. Vi vil modtage den vel!

  God weekend,

  Signe

 15. Helt ærligt så synes jeg at det er en genial idé, og jeg føler næsten, at jeg ville blive beæret over at læse en bog, som du har skrevet! Det lyder nok fjollet, men som et 18-årigt ungt menneske har jeg virkelig brug for nogen at se op til, som forstår tingene her i livet, og som har været igennem noget af det, som jeg ser mindre frem til ved at blive ældre. Så igen – en genial idé 😉

 16. To ting:
  1. Virkelig fed ide! Jeg tror du ville gøre det fabelagtigt som forfatter!
  2. Jeg læste dette indlæg i morges og har nu haft bøllebob (vi er ikke rigtig vokse, vi er ikke rigtig børn) på hjernen HELE dagen. tak for den… (:

 17. I’m not a girl, not yet a woman…. lalala
  ^Du gav mig den lige på hjernen 😉 Men bortset fra det så synes jeg det lyder som en super idé! “En bloggers bekendelser” af Cathrine Nissen – ej spøg til side. Du må endelig løbende fortælle om dette projekt!

 18. Genialt – håber den bliver fuldført og kommer ud i verden til os andre!!

  Jeg er selv 23 år og kan virkelig refere til de tanker. Sådan en god blanding mellem at elske at være sammen med sin kæreste og glæde sig til at blive gift og få børn – men samtidig en lyst til at forblive ung og alt der høre til det. Og så er der jo den med døden! Jeg er selv begyndt at tænke meget på det de seneste par år og det er blevet meget følsomt område – så det ville være super fedt at få sat ord på alle følelserne omkring disse emner! DO IT 🙂

 19. Vi har masser af tid i livet J., så den bog kan vi nå at skrive mange gange. Både du og jeg! Det er altså noget svært noget – sådan et mellemstadie.
  Du er sød, J.! Tak for opbakningen 🙂 KH

 20. Fedt, M! Det er jeg så glad for at høre. Det er rart at høre, at du også synes, der er noget i emnet. Det gør mig mere sikker 🙂
  KH

 21. Haha, du er kær Anne Sofie! Tak for støtten, så er jeg jo næsten nødt til at få den skrevet nu 🙂
  Næste gang får du sagt hej, jeg er altid mindst ligeså genert og forlegen, når I siger hej, som I er. Det er kun hyggeligt at sige hej og hilse på jer i virkelighedens verden 🙂
  KH

 22. Hvis man kan drømme det, er det inden for rækkevidde, så det kan du sagtens nå endnu!
  Tak Emma, tak for støtten!
  KH

 23. Hvor er det fedt at høre Simone, det er så skønt at høre, at der er noget indhold i emnet, og at der er flere end mig, der tumler med de samme tanker!
  KH

 24. Haha, ja gør lige det! Det var også på badeværelset, jeg fik min idé, der fik mig ind på Talentholdet – store ting sker derude i det lille rum 🙂
  KH

 25. Du har så ret Tina, jeg har gjort mig mange store tanker derude, haha! Du er sød, tak for støtten! KH

 26. Av manner, tak Nina! Tusinde tak! Du er da simpelthen for sød med alle de flotte ord! Nu har jeg noget at leve op til 🙂
  KH

 27. FANTASTISK Ann-Sophie! Hvorfor vente, når man er det rigtige sted! Nej ikke så aldersbetinget. For jeg tror man kan have det sådan i flere aldre. Det er mere den der forvirring, du ved. At være fuldstændig splittet i atomer. Måske mere end 20’er bog? Men jeg tror flere kan læse den. Nu må vi se. Den er jo ikke skrevet endnu, haha!
  Du kan jo stadig skrive den, en eller anden dag, når du har tid og rum og lyst og overskud, så kommer det hele af sig selv.
  TAK!
  KH

 28. Du er altid så støttende, kæreste Carla-min 🙂 Så inspirerende til at holde hovedet højt og gå efter drømmene – det er du. KH

 29. Åhr manner, tak kære Mette, jeg håber, jeg kan får ordene ud af hovedet og ned på et stykke papir 🙂 KH

 30. Åh det lyder simpelthen så spændende! Jeg kan fornemme, at jeg ikke er den eneste, der har den drøm om at skrive en bog (som også gerne må blive publiceret, vel at mærke). Det er et af de punkter, jeg har på min livslange to-do liste. Indtil videre nøjes jeg dog med at skrive bachelorprojekt, så må romanen vente til senere 😉

 31. Sødeste Signe, jeg siger dig mange tusinde tak for alle dine fine og flotte ord. Jeg er glad for de lige kom i dag, på det her indlæg. Det er ret overvældende med al denne her støtte, og det får mig også til at tænke, at man altså skal sige sine drømme højt. Turde dele dem med andre, så man kan få et skub i ryggen og et løft. Tak for at give mig det skub.
  Rigtig god weekend Signe – og sov godt! KH

 32. Du er sød Maria, så skal jeg gøre mig rigtig umage. Det giver mi noget at arbejde frem mod 🙂
  KH

 33. Det gør jeg også, hvis jeg kan samle alle mine tanker til ord og få dem ud på papir, så komme der ud til jer 🙂 Det er nemlig en vildt splittende tid, ikke? Man vil det hele på en gang, og så alligevel ingenting overhovedet.
  Jeg er glad for at høre, at så mange af jer også har gjort jer tankerne, så er der stof til en bog 🙂
  KH

 34. Det havde nok også været en smart prioritering for mig, men sådan hænger tingene ikke altid sammen 🙂 Men alting sker på det rette tidspunkt, så drømmene skal aldrig dø.
  KH

 35. Absolut! Og selvom jeg er “sat” på nogle punkter, er mine jævnaldrende uden børn bestemt også stukket af fra feltet vedr. uddannelse mv.. det kan også afføde tøven, forvirring.. tja, alle de ting, du berører. “Catch 23” 😉

 36. Det vil jeg glæde mig til for du skriver simpelthen så godt. Hvis den kommer på hylderne, kan du helt klart regne med at jeg køber den! 🙂

 37. Det lyder som en fabelagtig idé! Sådan en bog med seriøsitet med et strejf af din (sjove) humor – ville være fantastisk Den ville jeg helt sikkert læse! Sådan noget voksen (ungdoms?) litteratur kunne vi piger (kvinder?) i starten af 20’erne godt bruge. Go for it!

 38. Jeg ville elske at læse en bog fyldt med dine ord og tanker! Det er altid en fornøjelse at læse dine indlæg her på bloggen og klummen i Woman:)

 39. Please skriv den bog! Jeg skal være den første til at læse den! Fik et helt sug i maven da jeg læste hvad du ville skrive om – for har det på helt samm måde! Jeg er 21 og føler mig heller ikke som et barn, men heller ikke som voksen – og jeg vil ikke være det, for man kommer nemlig tættere på døden (som er skide skræmmende) og folk bliver altid så skide sure når man nævner den – man har åbenbart ikke lov til at tænke på det med at ældes når man er på vores alder!

 40. Tag lige og sæt dig ud på lokummet – så kan det straks ske, det kommer til dig 🙂
  KH

 41. Ja det findes ikke rigtig vel? Det kan jeg i hvert fald ikke lige finde på. Jeg håber, at jeg får alle ordene ud og ud til jer 🙂 TAK for opbakningen i hvert fald, Mette!
  KH

 42. Tusinde tak Mette, det er jeg så glad for at høre. Virkelig! Jeg skal gøre mit bedste 🙂
  KH

 43. Louise, det er stærkt at vide, at vi i hvert fald er to i den samme båd. Det er jeg så glad for! Så ved jeg også, at bogen har sin plads derude et sted 🙂
  Tak for opbakningen!
  Kh

 44. Al held og lykke til dig. Jeg har selv haft en lille forfatter i maven siden barnsben og forsøger i skrivende stund at få realiseret den fantastiske idé, jeg fik for lang tid siden. Der er gået ca. to år siden jeg havde mit “Kong Hans”-øjeblik, og der er stadig ikke kommet noget sammenhængende ned på papir. Jeg har dog en frygtelig, FRYGTELIG masse noter, som jeg glæder mig til at samle, når jeg engang kan holde sommerferie.
  Så mit bedste tip: Lad din idé summe i hovedet og udvikle sig. Så tror jeg, at du får skrevet en knaldgod bog.

  Kh, Anne-Sophie

Læg en kommentar