Et stort øjeblik i MGP-historien - ROCKPAPERDRESSES
Et stort øjeblik i MGP-historien

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=J8tDQe9FE4M?wmode=opaque&w=640&h=390]

Så snart Eurovisionen var slut, ledte jeg febrilsk efter åbningsnummeret, som I ser her. DET skulle I bare se – også jer der ikke gider Øvruvisjon. For det var simpelthen så smukt. Så smukt at jeg fik tårer i øjnene. Jow det er rigtigt. Men jeg var også lige i stemning, og jeg havde også haft en sindssyg god dag, og det var også lige live. Måske man ikke får den samme fornemmelse af storheden, når man ser det på youtube. Men det var altså vildt.

Loreen havde optrådt med samme version til det svenske grand prix (i Sverige kaldet Melodifestivalen), men det var langt mere følsomt og smutk her. Og storladent. Det er virkelig med tryk på de store knapper, se bare 2:51 og også lige 4:03. Wauw. Den smukkeste åbning af Eurovisionen nogensinde.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BAV2aAitr7Q?wmode=opaque&w=640&h=390]

Og så får I også lige denne her med. For hun gør det godt, Emmelie. Og folk skriger. De skriger så meget, at hun ikke kan lade være med at smile og grine, ligesom trommefløjteren. Han griner også. Det er altså dybt charmerende. I tirsdags lå vi som favorit på diverse bettingsites, man fik pengene 1,5 gang igen, hvis man satsede på hende. Dengang Brødrene Olsen vandt, fik man pengene 100 gange igen. Jeg tror virkelig på hende, og jeg er glad for den stemmemæssige udvikling, hun har været igennem de sidste par måneder. Man kan høre, at stemmen folder sig mere ud. Der er mere fuldregister end randregister – det er dét, der gør, at hun lyder som om hun synger mere igennem. Det klæder nummeret, hvis eneste kritikpunkt fra min side, den lidt manglende udvikling. Det hjælper meget på det, at hendes stemme ligesom har flere niveauer, og den del er altså skærpet siden Dansk MGP.

Behøver jeg at skære det mere ud? Jeg tror, vi vinder. Det gør jeg virkelig. Worst case får vi en top 3-plads, og det har vi også brug for. Er det ikke sjovt, at hvis vi vinder i år, så er det anden gang vi vinder i Sverige? Det er lidt skægt. Men jeg er meget opmærksom på hybris. Man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt. Nu må vi se. Jeg ser det i hvert fald trofast – lørdag kl 21.00 på DR1. Og jeg kan ikke huske, at jeg har glædet mig til Eurovisionen så meget som i år.

8 kommentarer
 1. Jeg er ikke den store MGP entutiast, men den intro der…. Gåsehud, tårer i øjnene og det hele!

 2. Efter at jeg selv har været i Ude og Hjemme med min søn, og blev blæst op på EN side, har jeg fundet ud af at børn sælger, men hold op et lækkert åbningsnummer 🙂

 3. Efter dette indlæg, skal jeg helst sikkert se dr1 på lørdag kl.21! 😛
  tror så meget hun har en chance

 4. Jeg får kuldegysninger, men er også en sucker for melodi grand prixet! Jeg er så ærgerlig over, at skulle til fødselsdagsfest på lørdag – jeg håber satme, at vi må se MGP!

  Jeg er dog ikke så stor fan af det danske bidrag, men syntes heller ikke de andre danske var gode. Jeg har slet ikke set nogle af de andre landes bidrag – i min verden burde de andres bidrag være hemmelige indtil den store aften

 5. Det var en virkelig smuk intro ja. Synes at Emmelie var så overlegen i semifinale 1, at jeg slet ikke vidste hvem jeg skulle stemme på, når ikke jeg måtte stemme på hende, så jeg endte med slet ikke at stemme. Ved ikke om du smugkiggede lidt på semifinale 2 i dag – det kunne jeg ikke lade være med! Synes faktisk at Armenien og især Malta havde en super sang, men tror nu stadig på at det er Emmelie der synger sig ind i de flestes hjerter på lørdag 🙂

 6. Ej, du fik mig. Det gjorde du altså.
  For pokker, hvor var det et stærkt åbningsnummer! Jeg storbrølede lige, midt i morgenkaffen.
  Nu er jeg jo nødt til at se det på lørdag, ih!

Læg en kommentar