Skønhedsfavoritter lige nu: Make up - ROCKPAPERDRESSES
Skønhedsfavoritter lige nu: Make up

Jeg er ved at nå normale tilstande igen ? både kroppen, hovedet og humøret er ved at nå status quo. Fornuftigt. Siden jeg brugte dagen i går med våde øjne, drømmende blik, en krop, der følte den havde løbet marathon efter al den dans.

NU til mine makeupfavoritter. Og her har jeg virkelig fået et par åbenbaringer på det seneste! Nogle af de ?problemer?, jeg har haft, er blevet løst af simple midler. Mørke rander, rouge der forsvinder som dug for solen, skinnende hud, øjenskygge der ligesom bliver ædt af øjnene.

1. ØJENSKYGGE: Naked-paletten fra Urban Decay er en vinder! Hvis jeg skal leve med én ting fra makeup-pungen ud over mascara, er det denne her lille sag. Den har de smukkeste gyldne, brændte, naturlige farver. Nogle af øjenskyggerne er matte, andre er glimtende. Jeg kan redde alle festlige aftener med denne, og kombinationerne og muligheder er uendelige. Jeg har palette 1, og I kan læse meget mere om dem HER.

2. BRYN: Oriflame eyebrow-kit ? det vigtigste i ansigtet er øjenbrynene. Virkelig. Her kan I gøre flere ting: Få dem shapet på en klinik, så de fremhæver det helt rigtige hos jer. Så kan I få dem farvet, så de får den rigtige karakter. Og slutteligt holde dem ved lige og tegne dem op. Det gør jeg hver dag. Og i stedet for at bruge en brynblyant, som kan give et lidt hårdt udtryk, og som er svært at arbejde med, bruger jeg skyggerne fra Oriflame. Der er to farver i; en mørk og en lys. Og så en ret uduelig voks ? glem alt om den. Når jeg har friskfarvede bryn, bruger jeg den mørke. Når farven er falmet, bruger jeg den lyse. Og det gør en KÆMPE forskel i mit ansigt og sætter smukt fokus på øjnene.

3. CONCEALER: Concealer er noget ganske nyt i mit makeup-repetoire. Jeg opdagede den lille sag fra MAC sidste år. Navnet erPro-longwear Concealer. Og sammen med en mascara er det mit hverdagslook. Man ser frisk ud ? de mørke rander forsvinder som dug for solen ? det er klart mit bedste tip til jer! Og denne fra MAC holder ganske fint i løbet af dagen.

4. PRIMER: Den holder endnu bedre, hvis jeg lægger den oven på min eyeshadow primer (den originale farve bruger jeg) fra Urban Decay. Den gør øjnene matte, og får al øjenmakup til at holde timer længere. Selv efter en svedig bytur sidder øjenskyggen stadig som nylagt og IKKE i pølser på øjenlåget ? simpelthen det værste. Den er ganske drøj, og den eneste gode eyeshadowprimer jeg har prøvet.

5. HIGHLIGHTER: Det er ganske nyt for mig at bruge highlighter. Men wauw hvor er det flot bare lige at lægge en enkelt fingerspids hvid skygge i øjenkrogene. Det er så simpelt, og jeg bruger ingen redskaber, bare lige en finger med lidt skygge på, og øjnene stråler virkelig. Den har en smule shimmereffekt. Men det er ikke meget ? det synes jeg heller ikke er pænt, når den skal give en helt naturlig ?mine-øjne-er-strålende-og-pivåbne?-effekt. Det er vist egentlig bare en hvid øjenskygge ? fra Oriflame ? kan ikke finde den på nettet men navnet er Pure Colour Mono Eye Shadow ?white?. Så hvis I har en hvid skygge liggende, så brug den, dup lidt på fingeren og påfør lidt i øjenkrogen.

6. LÆBEPOMADE: Der er to læbepomader, der virker i min verden. Carmex og Burt?s Bees. Det dejlige ved Burt?s er, at den er på tube/stick ? jeg skal altså ikke have beskidte fingre ned i en krukke og rode rundt (Carmex har også tuber, men de er sværere at få fat på). Og fordelen ved Burt?s er, at den er relativ mat og ikke så våd og shiny som Carmex. Det er nødvendigt for en læbestiftbruger som mig ? hvis en læbepomade er for våd, vil en læbestift køre rundt i hele krydderen, når den lægges på bagefter. Til gengæld er Carmex bedre, hvis du kun køre læbepomade og ingen læbestift ? der er mere shine.

7. ROUGE: I årevis har jeg brugt en fast rouge fra MAC. Men jeg har for ganske nyligt opdaget cremerougene. De er super nemme at arbejde med og lægges bare med pegefingeren. Den ser noget mere naturlig ud end en rouge; ikke så makeup?et, fordi den er mat. Denne her er farven Soft Peach fra Oriflame ? god til hverdag. Til fest bruger jeg Pink Glow.

8. PUDDER: Endnu en ny sag i min makeupsamling. En gennemsigtig pudder! Denne her er fra Oriflame. Jeg får ret skinnende pande, hvis jeg har det varmt eller lægger makeup umiddelbart efter, jeg har lagt dagcreme på. Og der er denne her sag genial. Den lægges bare med en rouge/pudderbørste og så suger den fedtet til sig. Den skal friskes op i løbet af en aften, men jeg er vild med effekten.

9. MASCARA: Stadig verdens bedste mascara. Cliniques Lash Power. Hvis man er til lange, adskilte vipper, som jeg prioriterer, så er denne her sag genial. Den skal fjernes med 39 grader varmt vand, og det betyder også, at det kan regne, jeg kan tude (genial til Eurovisionen) uden den forsvinder. Et andet og ret stort irritationsmoment for mig har været, at mascaraer har lagt sig under nederste vippekant som en sort skygge i løbet af en dag. Det er første gang, jeg har oplevet en mascara, der ikke drysser, lægger sig skøre steder i løbet af dagen eller løber i regnvejr. Den måtte gerne være billigere, især fordi jeg synes, den tørrer lidt hurtigt ind. Den holder en til halvanden måned ? kan man forvente mere? Det ved jeg ikke, men det må jeg tage med.

 

NU har jeg snart ikke flere skønhedsfavoritter! Jeg håber I kan bruge dem. Jeg har i hvert fald fundet nogle nye sager, som virkelig gør sig godt i mit ansigt. Generelt set er priserne gode på de sager, jeg bruger. Oriflame-sagerne er billige, læbepomaden er også billig, og man får meget for pengene på den der Naked-palette. Jeg lægger hellere pengene på en god mascara end på en fancy pudder fx. Det skal bare virke, så er mærket ligegyldigt. Mascaraen er dog vigtig ? den bruges jo hver dag.

NU skal jeg i bad. Ud på arbejdet ? jeg sender på P3 i aften fra 20-24. Fire timer er lang tid, men ?heldigvis? ikke live! For kl. 16.00 lyder startskudet på fødselsdagsugen 2013. Min far har føller den 17., jeg har den 22., min niece har den 27. I dag fejrer vi min far, onsdag skal jeg ud og spise og fejre mig selv, lørdag fejrer jeg mig med mine veninder, søndag fejrer jeg mig selv med familien, og mandag går turen til min elskede niece ? hun fylder 2 år. Det er det sædvanlige kageræs og Dannebrogsflagning år efter år. Jeg glæder mig! Endnu en god uge er på tegnebrættet.

19 kommentarer
 1. Godt indlæg!
  Lyder utroligt at mascaraen tørrer så hurtigt ud. “Pumper” du børsten op og ned for at få macara på børsten, inden du bruger den? Ellers lyder det mystisk, jeg har ikke oplevet samme problem. Og ja det er en god mascara 🙂

 2. Huet skønt indlæg – tror jeg klikker nogle af tingene hjem fra Oriflame. Det mærker har jeg ikke prøvet før, men har været på udkig efter god make-up til overkommeligt priser! Det må man sige det er 🙂
  Hvordan lægger man skyggerne til brynene? Er det nemt og hverdagsvenligt? 🙂

 3. Der er kommet en hel del skønhedsrelaterede indlæg på det sidste, hvilket er en rigtig god inspiration. Nu virker du en smule “parfumeforskrækket” når det kommer til skønhedsprodukter (hvilket jo er rigtig fornuftigt, ville også ønske, jeg selv tænkte mere på det), men bruger du parfume selv? Hvis ja, hvilken/hvilke?
  Rigtig fin blog for resten! 🙂

 4. Jeg synes, at det lyder lidt mystisk med den mascara… Jeg har haft min fra loreal i 1,5 år, og den er stadig ligeså god. Bruger dog ikke så ofte mascara til hverdag (-:

 5. Sikke nogen gode tip! Men hold da op, at mascaraen holder halvanden måned? Jeg har brugt den samme fra bareMinerals i over et halvt år og den er lige så fantastisk nu som da jeg købte den.
  Men det lyder spændende med Oriflame, har jeg ikke prøvet før!

 6. Nej det gør jeg nemlig ikke. Men jeg købte en røvfuld (okay, 3 måske) med hjem fra NY sidste sommer – den kan måske bare være tør i sig selv.. Men nu har jeg taget hul på en helt ny en – så må jeg se hvor længe den holder. Kan heller ikke huske, jeg har haft problemet før 🙂
  KH

 7. Jeg må indrmme, jeg er imponeret over mærket. I min barndom var det postordre-makeup – ingen særlig kvalitet. Men det er altså gode ting. I hvert fald det jeg har prøvet. Vil især forslå dig highlighteren og den løse pudder 🙂
  Det er SÅ nemt med den der øjenbrynsskygge – måske jeg skal få vist det på en video en dag? Det er virkelig easy peasy!
  KH

 8. Det er godt at høre Mathilde – jeg håber det kan bruges. Jeg er i hvert fald selv glad for at blive inspireret til nye sager 🙂
  Jeg har faktisk lige fået en ny parfume i dag. Ellers bruger jeg kun en. Chanel Chance – den elsker jeg. Den nye er jeg også ret lun på – den kommer nok på bloggen snart 🙂
  KH

 9. Det er også længe! Og nok også lidt uhygiejnisk. Men ret imponerende den ikke tørrer ud 🙂 KH

 10. Ja det er sgu lidt dårligt. Købte en røvfuld i New York sidste år – måske de er lidt trætte. Har lige taget hul på en ny, så må vi se ad 🙂 Oriflame har imponeret mig, jeg ville satse på brynsættet, highlighteren (hvis du ikke har sådan en), den løse pudder, hvis du skal prøve 🙂
  KH

 11. Ihh jeg glæder mig sådan til at se dit strålende ansigt på lørdag – jeg har i øvrigt lidt udfordringer med at lægge kommentarer på din blog… Æv! Ahmen det er et vidunderprodukt!
  Møs!

 12. Tak for svar. Det er nemlig rigtig rart (og nogle gange også trængende) med ny inspiration. Chanel Chance er også rigtig lækker, den dur bare ikke på mig, øv… Jeg spørger kun, fordi jeg selv er en rigtig lille parfumefreak og elsker at prøve nye dufte 😉
  For resten, tillykke med fødselsdagen!

 13. Hej Cathrine,
  Hvor meget har du givet for dine consealer fra MAC?
  Har længe kigget efter en god consealer til en fair pris, men har svært ved at finde én der dækker optimalt.

  Tak for godt indlæg! 🙂

 14. Mhm tror jeg er solgt på et par af tingene 🙂 Især pudderen og øjenbrynsskyggen 🙂
  Det ville være SÅ lækkert med en lille video! Det må du meget gerne lave 🙂

Læg en kommentar