Britney og jeg - ROCKPAPERDRESSES
Britney og jeg

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=C-u5WLJ9Yk4?wmode=opaque&w=640&h=390]

Mandag for en uge siden havde Britneys Baby One More Time 15 års jubilæum. Og jeg havde den åbenbaring, at jeg kan huske et “for-15-år-siden…”. Og tiden går for hurtigt. Fordi det går os godt, Briney og jeg. Det går os godt, så tiden går hurtigt.

Jeg var ni år gammel. I sommerhus i Furutorp fik jeg pladen i hænderne. Min fødselsdag, 1998. Og så var jeg fan. Komplet og helt igennem fan. Inde i coveret var en plakat, der kunne foldes ud, og den kom op på mit fyrretræsskab på mit lyserøde værelse. Og så skrev jeg et fanbrev til hende. Og da jeg vandt 1.000 på et gavekort til Toys’R’Us for at gætte antallet af julemænd rigtige i kataloget, så købte jeg en Britney-Barbie – i det helt rigtige skolepige-outfit.

Og nu er jeg blevet 15 år ældre og stadig gigantisk Britney-fan (vi havde et hårdt 2007-08, blackout, kronragelse og den slags). Men jeg er godt nok en smule overrasket over, at tiden går så hurtigt. Lige nu, som jeg sidder i sofaen, så synes jeg nærmest bare, jeg har blinket, og så er jeg 15 år ældre. Det er jo ikke helt rigtigt; jeg er gået ud af 9. klasse, jeg er blevet student, jeg er startet på universitetet, jeg har startet min karriere. Jeg har været i Singapore, Borneo, Malaysia, Indien, USA, Venezuela, Egypten og en masse andre steder. Jeg har haft to rigtige kærester, fundet manden i mit liv. Fundet en hund. Nået at bo i tre lejligheder. Drømt om at være kærester med Justin Timberlake. Fået et par Louboutin’er, haha! Alt sammen på 15 år. Jeg har da udnyttet tiden.

Og hvor er min ven, Britney, så henne i dag? Hun udgiver sit 8. album lige om et øjeblik. Hun har fået to børn, været gift to gange. Hun har for et øjeblik været skuespiller – husker I Crossroads? Vundet ca. 350 awards og rekorder. Hun har været i ca. alle verdens lande. Hun har været kærester med Justin Timberlake.

Det går sgu da meget godt for os. Jeg har været på rustur, hun har indtaget verden. Glimrende verdensorden. Og nu er vi begge 15 år ældre. Og jeg kan for første gang i mit liv huske et “for-15-år-siden”. Men jeg er lidt stolt af os, det er gået os godt, så tiden er gået lidt for hurtigt.

… Fun facts jeg har læst i forbindelse med 15-års-jubilæet: Baby One More Time gik først til TLC, der takkede nej. Britney fik den, og indspillede den i Sverige hos Max Martin – 90’ernes største popmager. Hun sang “baby” 25 gange. Og i musikvideoen – ham den lækre fyr? Det er Brineys fætter, Chad Spears – daværende Abercrombie-model. Lidt klammo, at hun skal bage på sin egen fætter. Og selve musikvideoen er skudt på Venice High School, ligesom min all time yndlingsfilm, Grease. Og den blev i øvrigt stemt ind som mest legendariske musikvideo i 90’erne på MTV-programmet TRL, husker I det?

19 kommentarer
 1. Jeg elsker også Britney!!!!! Faktisk er Blackout et af mine yndlingsalbums, selvom det var i hendes knap så sjove periode. Kan desuden huske tilbage da jeg stod i butik og Baby one more time albummet udkom. Kæft vi solgte mange albums!
  Lige en fyi´er, så var Max Martin ikke kun hitmager i 90´erne. Han er stadig i fuld vigør og pumper hits ud til Katy Perry (senest Roar), Taylor Swift, Pink, Jessie J og MAAAANGE flere. Jo jo, man er vel musiknørd. 🙂

 2. Jaaa! Fantastisk med endnu en kæmpe fan!
  Max Martin er stadig i fuld vigør, men han var stadig en af 90’ernes største. I dag er der flere om budet 🙂 Konkurrencen er blevet skarpere. Men han kan skam stadig.
  Kh

 3. Britney er altid et hit – hun ryger stadig på playlisterne, selvom kalenderen siger 2013 B-)
  Men der er nu stadig intet der står Backstreet Boys-drengene og deres musik. Åh, ham Kevin <3

  – ANne

 4. Øh JA! Jeg husker det 😉 Havde sammen med en veninde en forestiliing om, at Britney ville begå sig godt som veninde med os – så det var hun helt hemmeligt 😉 Jeg er lige det ældre end dig og var vel 14 da baby one more time udkom. Hun var røv sej!! Det var hun længe.. Jeg følte med hende og hatede på tabloids under hendes breakdown.. Til hendes koncert i 2009 kom mine veninder og jeg på forsiden af Politiken.dk med interview fordi vi var røv sejt klædt ud til koncerten!! Men jeg tror jeg gjorde mit farvel til Britney og vores venskab den dag. Det peakede og var lavpunkt på en og samme tid. Jeg kan stadig skråle Toxic højt i badet og blive noget så rørt når jeg hører Everytime, men det er sjældent det sker jeg selv sætter hendes musik på.

 5. Dette har godt nok ikke noget at gøre med dette indlæg, men håber det er okay alligevel.
  Jeg ville høre om dine fantastiske Louboutin sko. Hvordan er de i størrelsen? Jeg bruger normalt 41, men også nogle gange 40, og er bare meget i tvivl. Er de store i størrelsen eller små? Eller hvordan.
  Og som altid-tak for din blog!
  KH

 6. Jeg ELSKER Britney, og kan ikke fordrage dem der mener hun er blevet for gammel. So what hun er blevet ældre, det er vi også selv, og hendes musik er stadig noget der får mig til at danse rundt i køkkenet. Jeg er glad, og Britney er glad = everythings good.

 7. Selv tak Theresa 🙂 Jeg har dem i lak, og de er meget stive i det. Jeg er derfor gået en halv størrelse op. til en 37,5. Laksko giver sig ikke meget, så størrelsesmæssigt kommer det meget an på, hvilken sko, hvilken stil (åben/lukket) du vælger. Jeg ville tage til Grønnegade og prøve dem, hvis jeg var dig 🙂 KH

 8. OMG Malou for fa’en, you’re one cool mama 😀 Husk at fortæl begs, hvor sej du var til Britney-koncert, det giver respekt! Og spil noget Slave 4 you for maven!
  KH

 9. Hej Cathrine. Jeg kommenterer sådan cirka aldrig på blogs, men jeg elsker simpelthen dit univers herinde så meget at jeg bliver nødt til at skrive det til dig. For det fortjener du. Sådanne indlæg finder man ikke på andre blogs. Hold op hvor er du god til at skrive, og hold op hvor er du bare min yndlingsblogger! Kærlig hilsen Sofie

 10. Tusind tak for dit svar, jeg bor i århus så der vil være lidt vej til at prøve sko i københavn. Men er nået frem til at det må være 41
  Nu håber jeg det er okay jeg spøger om en ting mere. Jeg har nemlig kig på nogle fra en hjemmeside ved navn Debenhams, til en pris på omkring 200$, hvilket jo ikke helt er den pris de koster ved Christian Louboutins hjemmeside.
  Jeg er bare i tvivl om hvorvidt de er ægte eller ej. Kender du noget til denne side?
  KH

 11. Ihh TAK Sofie, hvor er du altså skøn! Hvor det glæder mig, at du kan lide det lille univers herinde. Skønt! KH

Læg en kommentar