Dagens: Bryllupsveteran - ROCKPAPERDRESSES
Dagens: Bryllupsveteran

Heels ? Louboutin // Jumpsuit ? Day // Sequin jacket ? Iró // Coat ? COS // Bag ? 3.1 Philip Lim // Watch ? Michael Kors

I går tog jeg til årets sidste bryllup, min gode veninde og kollega skulle giftes. Jeg kan faktisk ikke huske, om det var det 6. eller 7. bryllup i år, og det er vel egentlig også irrelevant. For det var smukt, storslået og fyldt med kæmpe stor kærlighed. Og hun var afsindig smuk.

Jeg har haft SÅ mange kjoler på de sidste to års tid; 11-12 bryllupper kræver lidt. I går havde jeg lyst til at prøve noget andet. Nu jeg ikke skulle til selve bryllupsfesten men bare vielse og reception, så var jeg modig nok til at prøve buksedragt af. Det var så rart, og ret anderledes. Jeg har lånt den af Day, den er fra SS14 og kommer i butikkerne til januar. Den var lidt for stor i størrelsen, så den blev ekstra puffy på mig, når jeg snørrede livet godt til ? ret fin og dramatisk, når efterårsvinden rev i stoffet. Og så matchede min taske 100 % i farven, lidt fint, synes jeg.

Det er lidt skørt at være igennem sådan en heftig bryllupssæson uden udsigt til flere. Men egentlig bliver det lidt rart. Jeg elsker bryllupper, det ved I, det er den ultimative fest i livet. Der er kun glæde, alle gæster er glade, parret er lykkelige. Det er 100 % livsbekræftende. Men det bliver rart med en pause. Jeg har ikke rigtig lyst til at tænke flere bryllupstanker for veninder, idéer til tøj, location osv. Det lyder måske mærkeligt og jeg har egentlig også lidt svært ved at sætte ord på følelsen, men jeg er mæt.

Jomfrueligheden i bryllupper er lidt væk. Altså for mig. Og jeg er ikke sikker på, at det giver mening, mine ord. Det er virkelig de dybeste følelser her. Men jeg vil egentlig gerne have lidt af jomfrueligheden tilbage. Det skal være fagre nye verden at skulle planlægge og drømme sammen. Så når det bliver os engang, så har jeg ikke tænkt alle bryllupstanker igennem. Mit hoved skal tømmes og finde sig selv. Jeg har ikke lyst til at være bryllupsveteran, også mentalt, før jeg selv står der. Fokus skal flyttes. Jeg elsker bryllupper, og jeg elsker de veninder, der er blevet gift, og jeg elsker at have fået lov til at være en større eller mindre del af arrangementerne. Men det har fyldt lige i overkanten hos mig. Da jeg stod under bruseren forleden, kom jeg til at tænke på, hvornår jeg sidst har haft en dag uden at tænke på andres bryllupper, eget frieri, outfits til de store dage? Jeg kan ikke huske det.

Jeg vil gerne tilbage til at være kærester, jeg vil gerne have en pause fra entusiastiske ?Skal I ikke også snart giftes??!?. Det er en af de mest slidte fraser fra medgæster til bryllupperne. Eller veninder der har væddet på, hvem den næste bliver. Og jo, en dag så skal vi, og det skal være en overraskelse, og jeg skal udbryde, ?AHVAFORNOGET??, når det sker, og jeg glæder mig, vi glæder os begge. Men det er i vores tempo til vores rigtige tidspunkt. Jeg har ikke lyst til at gå og bebrejde min kærester, ?SÅ FRI DOG!?. Og jeg vil heller ikke have, han føler pres. Til vores tid, i vores tempo.

Jeg har aldrig elsket nogen så højt. De første 4-5 år af vores forhold var jeg lidt tilbageholdende ved tanken om, at jeg skulle møde min sjæleven (et af mine yndlingsord, meget beskrivende) i en alder af 17 år. ?Det sker ikke, usandsynligt?. Vi blev kærester 3 uger efter, vi kyssede hinanden første gang, efter fire ugers bekendtskab. Jeg tror på, at når det er ukompliceret, så er det rigtigt. Min klumme i Woman denne måned handler om præcis det samme. Ikke så megen kamp. Og nu 7 år efter hviler jeg 100 % i det. I os. Og det er kæmpe stort at mærke. Hver dag at vågne og ikke være i tvivl, ikke at være bange, bare være. Jeg synes, jeg er ret heldig at få lov til bare at være, at hvile, sammen med en anden. Det er temmelig ultimativt at få lov til bare en gang i livet. Og det er dét, der fokus. Så kommer alt det andet. Men til vores tid, i vores tempo.

43 kommentarer
 1. Kære Cathrine, hvor er det bare et fint indlæg. Smuk kvinde i hæle og buksedragt og så en tekst, jeg virkelig forstår. Jeg har kun været kærester med min kæreste i lidt over et halvt år, men når man er lidt oppe i tyverne og han er i start trediverne, så går tingene sindssygt stærkt. Blandt andet bryllupstanker. Jeg glæææder mig og er ikke et sekund i tvivl om, at det er mig og ham. Det har været uden problemer og selvom jeg kan være noget af en mundfuld, så er han rummelig, kærlig og helt igennem dejlig. Så det føles rigtigt, det er rigtigt. Og så kan man hurtigt hoppe videre i teksten og så tænke i fremtid, bryllup, lejlighed, børn- the works. Og det er dejligt at tænke på, men det skal ikke være endnu. Det er fedt at kunne stoppe op og så lige puste ud og bare nyde hinanden uden alle mulige tusind planer og bagtanker og det gav indlægget mig her mulighed for at gøre. Forventningens glæde er dejlig, det er nærværet også. Tak for den bedste blog.
  Go’ søndag, Karoline

 2. Uhj, du giver mig kuldegysninger Cathrine! Jeg elsker dig og A’s forhold. Selvom jeg kun kender det gennem bloggen. Jeg har djævle-misundelig! Ikke mere pres fra min side på A. Jeg venter blot i spænding og håber, at du stadig har bloggen om 3 måneder, 1/2 år, 3 år eller 10 år når han frier til dig. Jeg ved, at du om nogen vil være eminent til at fortælle en sådan kærlighedshistorie. Åh! Glæder mig til Woman..
  Held og lykke, masser af hindbærsnitter og knus herfra 🙂

 3. Sikke nogle fine ord og beskrivelser du trods alt får sat på dine følelser! På trods af at jeg ikke selv har været til bryllup (som i nogensinde), så kan jeg godt følge dig i at være mæt og fyldt op. Jeg kan godt forstå at du gerne vil ha’ det lidt på afstand. Her har vi heller ikke travlt. Vi mødte også hinanden tidligt – jeg var 16, og jeg har tit tænkt tanken, at det kan da ikke lade sig gøre, når vi mødte hinanden mens vi var så unge. Men det kan det! Og det er pisse rart. Hvert forhold har sit eget tempo. Endnu engang tak for at sætte ord på svære følelser!

 4. Jeg tror, at du har ret på mange punkter – men det er også lidt at “lyve” overfor andre unger, der ikke har kærester at sige, at det der er nemt, er den rigtige kærlighed. Jeg er også i fast langvarigt forhold og NU er det nemt, ingen drama, bare kærlighed. Men de første to år gik bølgerne nogle gange ret højt, da vi elsker hinanden så meget, det var meget overvældende at opleve den slags kærlighed. Så bare fordi, at man har noget drama med kæresten, så kan det godt være udtryk for, at man netop er så vaaaaaanvitigt forelskede i hinanden, at man har mistet al rationale. Jeg synes netop, at par der ikke oplever noget af den slags tidligt i forløbet – damn, de må virkelig være kedelige! Hvis man fra dag 1 begynder at se Vild Med Dans og drikke urtete med kæresten hver weekend, så kan man sgu lige så godt lægge sig ned og dø 😛

  Der skal være drama, dates, fuldesnak på barer, forførelse, make-up sex, rejser, fortryllelse og en smule angst for, at det gør så fysisk ondt, når man ikke er sammen. Man skal miste åndedrættet og have ondt i kroppen, når man er væk fra hinanden over et længere stykke tid – og dette skal ikke få en til at tænke, hmmmm det gør ondt, måske er det ikke det rigtige? Og SÅ efter et par år, så kan man hvile i det og vide 100% at det er sikkert. I dont know, men synes ikke altid at let=rigtig, i starten af et forhold? For mig er let=ingen-lidenskab !

 5. Først; sikke et flot sæt på dig! Nøj, hvor det klær dig! Og derefter kæmpe ros til dig for at skrive så flot og beskrivende. Jeg fik kuldegysninger tilsidst i det indlæg, og jeg måtte derfor simpelthen give dig noget ros, inden jeg klikkede mig videre. Så fint 🙂

 6. Smukt indlæg, og du ser røvgodt ud! Det er så få mennesker, der i virkeligheden kan bære en buksedragt uden at ligne en kæmpebaby (personligt ryger jeg i den kategori), så man skal virkelig udnytte det, når man kan!

 7. Selvom buksedragten er en tand for stor, sidder den bare vildt godt på dig og du har stylet den så fint!
  Og så har jeg jo lagt mærke til at du har været til bryllup med de smukkeste mennesker og at bruden altid har været iklædt en romantisk og anerledes kjole (og ikke en lily marens kjole) – herligt 🙂

 8. Det var dog alligevel usandsynligt godt skrevet. Sidder nästen med en lille klump i halsen. Men jeg synes nu ogsaa, du generelt er lidt af en ordjonglör, jeg elsker de posts, hvor du deler personlige tanker og meninger med os. Og hold da saa k*ft, hvor ser du läkker ud i den blaa farve! 🙂

  /Cindi

 9. Sikke et fantastisk og livsbekræftende indlæg! Hvor må det være fantastisk og at have fundet “the one” og vide sig helt sikker på at det er det helt rigtige. I mit hoved er du og din kæreste også noget nær det perfekte par. Det er skørt at jeg uden at kende jer kan sige det, men alligevel så føler jeg at jeg kender dig og dermed jer og jeres forhold gennem dine indlæg. I er et af mine to par – forstået på den måde at i sammen med en af mine bedste veninder og hendes kæreste udgør de to par som jeg aldrig kunne forestille mig gå fra hinanden, hvis det sker er jeg fuldstændig overbevist om at verden ikke længere står. Det perfekte eksempel på at kærligheden venter derude og det rent faktisk er muligt at finde sin sjæleven (så fint ord!), selvom tingene til tider kan se sorte, efterårsdeprimerende og håbløse ud som singlepige. Og ikke mindst en fantastisk reminder om at man ikke behøver at have travlt og at tingene nok skal komme til en, hvis man bare lader den komme uden utålmodigt at vente dem – specielt når man som mig “kun” er 19 år og til tider føler sig presset af tiden uden egentlig grund. Så tror egentlig bare essensen af min LANGE kommentar var at rose dig, dit indlæg, din blog, din måde at se livet på og ikke mindst dit forhold til kærlighed!

 10. Jeg er enig med jer begge to. Jeg tror på at kærlighed kan være rigtig hvad end den er ukompliceret eller ej. Jeg tror man skal passe på med at have ét bestemt billede af kærlighed, for man må aldrig generalisere kærlighed, for der er ikke nogen kærlighed eller noget par der er ens. Det er i hvert fald min mening om kærlighed 😉

  Jeg håber i hvert fald at den også må være kompliceret for jeg elsker den mand jeg er sammen med nu, men det har ikke været/og er ikke kun en dans på roser…der kan være så mange ting der spiller ind, men jeg tror stadig på at min kæreste og jeg kan blive gamle og (og fortsætte med at være) helt åndssvagt lykkelige sammen.

  Og ps. så var det virkelig et helt fantastisk indlæg Cathrine! 🙂

 11. Hvor er det dejligt at høre Karoline! Det er det! Når det er så rigtigt og går så godt, så kan hovedet godt vandre af sted. Og så skaber man pludselige problemer og længsler efter noget, der nok skal komme til sin tid, bare fordi det går så godt. Lad os nyde det, øjeblikkene. 3-2-1 og man er gift, har børn og er 55 🙂 Vi har langt færre år til at glæde os til brylluppet end til at være i det bagefter, forventningens glæde 🙂
  KH

 12. Du er sød Nicole, jeg håber også, at bloggen har liv og energi til længe endnu 🙂 Tak for evig støtte! Kh

 13. Lige præcis, alle forhold sit tempi, jeg kan have så travlt i øjeblikke med at tænke på, hvad alle andre har, i stedet for at nyde det gode 🙂 Det er det der skal til! Hvor er det dejligt for dig Laura, det er dejligt og siger også meget om dig, at du har fundet den rigtige så tidligt, du må være skøn 😀 KH

 14. Tak for input piger! Jeg tror lidt det kommer an på hvordan man ser dramaet. Jeg tror ikke på, at det skal være et drama at blive kærester – det er bare min egen tanke. Alle de fyre jeg har haft før min kæreste, de har været besværlige, ubeslutsomme, tarvelige over for mig. Jeg kunne sagtens – set i bakspejlet – have regnet ud, at det aldrig skulle være os. Hvis det er besværligt bare at blive kærester, i mit hoved, så er det som oftest ikke det værd. Men det er bare min dyrkøbte erfaring 🙂

  Til gengæld kan man sagtens have masser af diskussioner, tilpasning undervejs 🙂 Det har vi også haft! Vi har diskuteret og råbt og smækket med dørene. Diskuteret hvornår vi skulle flytte sammen, om vi skulle have hund osv. Vi har også diskuteret om det skulle være os. Og jeg har sovet på sofaen en enkelt gang, hæh! Det har bare aldrig været en svær beslutning, om det skulle være os. Men inden for forholdets vægge har vi boltret os, diskuteret – det har udviklet os. Og det er også derfor vi har den ro i dag, tror jeg 🙂

  Ingen forhold er ens, ingen kærlighed er ens. Og det er i virkeligheden det smukke, vi ved ikke, hvad vi har i vente 🙂 Jeg er glad for I også deler jeres tanker, tusinde tak for det! KH

 15. Tusinde tak Louise, det er jeg så glad for du gjorde 🙂 Tak, tusinde tak 🙂 Det er lidt en udfordring at sætte ord på alle følelserne, så hvis de bliver fanget rigtigt på den anden side af skærmen, er min lykke gjort 🙂 KH

 16. Haha, du er herlig Miriam, tak for de malende billede! Jeg forstår så meget, hvad du mener hah! Jeg håber i hvert fald at pailletterne på jakken kunne trække mig væk fra baby-looket, ellers er jeg sgu en festlig baby, det kan jeg leve med 😀 KH

 17. Det er det, det er en lang og dejlig historie 🙂 Og tusinde tusinde tak Maja, det er jeg glad for du synes! KH

 18. Tak Katrine, den blev lidt nedringet af at være for stor, men så hjælper en pæn bh altid 😀 Jaaa jeg har ikke oplevet en eneste “grim” brud, men det tror jeg slet ikke man kan være, alle pigerne har strålet af lykke, helt igennem lykke, det ser man sjældent 🙂 Og så er mange af dem modige i deres kjolevalg, ret seje og moderne og meget “dem” 🙂 KH

 19. Tak Cindi, det er jeg glad for, det er altid de indlæg, jeg er mest bange for at dele, for jeg er ikke sikker på, at jeg har fuldendt tankerne… det er jeg aldrig, og jeg tænker nogen gange, “er det det jeg mener?”. Men når stemningen herinde er evigt rar og god at være i, så tør jeg godt! Så tak for det 🙂 KH

 20. Lige præcis jeres tid – jeres tempo! Det er så vigtigt! I har jeres kærlighed til hinanden og den ædre sig jo ikke om i bliver gift nu eller om 2 år.

  Og hvor er den blå buksedragt bare smuk til dig!

  God søndag aften (-:

 21. Jeg sidder med en lidt dum følelse i maven, efter at have læst dit indlæg – måske er det jalousi? Jeg er sammen med min (dejlige!) kæreste på 4. år, men hviler desværre ikke i det på samme måde som dig – gid jeg gjorde! Jeg kan stadig blive helt teenage-usikker, og vil han, vil jeg, går det, hvor er vi om et halvt år. – tanker. Dit indlæg har givet mig lidt stof til eftertanke, hvor vil jeg gerne leve i nuet og bare nyde og tro.. Forhåbentlig kommer det med tiden.

  Jeg ville bare sige, at dine ord hvertfald rørte noget i mig, og jeg synes du er en fantastisk skribent.

  Kærlig hilsen en anden Katrine

 22. Sødeste Katrine, det lyder som om, du er der hvor jeg også var for godt to år siden. Det betyder altså ikke, at det ikke er rigtigt. Jeg tror, jeg fik formuleret mig halvt. For vores start var ikke kompliceret – det første år var fortryllende, helt igennem. Og det er den, jeg tænker på, når jeg siger “når det ikke er kompliceret, så er det rigtigt”. Der må gerne være udfordringer undervejs. For det betyder, at I har noget på spil. Det tror jeg i hvert fald på.

  Jeg har været usikker på, om jeg ville, om jeg ville noget så fast så tidligt. Men jeg har fået plads af min kæreste til at have den usikkerhed. Og når jeg har været klar til at åbne øjnene, kunne jeg se ham, se ham der hvor han hele tiden har stået.

  Jeg kan ikke helt huske, hvornår præcis, jeg fik den åbenbaring, at det her var det rigtige, men den fik jeg for godt to, måske tre, år siden. Den der helt-nede-i-maven-fornemmelse. Og så træf jeg også en mental beslutning, med hjertet som konsulent, at hvis det her skulle være, så skulle jeg være i det, ikke hænge mig i det små. Så skulle jeg give slip på fortid og fremtid og være. Det går for det meste skidegodt, men jeg bliver i små øjeblikke også i tvivl. “Alle andre frier, hvorfor gider han ikke fri?”. Men det vender jeg til noget godt. For det betyder jo, at jeg vil ham. Jeg er ikke ligeglad. Jeg har noget på spil, og jeg vil ham.

  Mærk efter om du får den plads, du skal have. Ellers bed om den, det må man godt 🙂 Og husk, at det her kun er mine tanker. Og nogen gange råber min kæreste også af mig og smækker døren, nogen gange kalder jeg ham en torskepande 🙂 Det må være forholdets cyklus!

  KH

 23. Så så Lan lige mine hormoner få frit løb, da jeg læse indlægget i eftermiddags. Var nødt til at lægge det fra mig. Nu måtte jeg lige skimme det igen, inden jeg kommenterede på det… Phew! Du udfordrer en gravid kvindes mentale tilstand, unge dame 😛

  Jeg ELSKER når du fortæller om dig og A og jeres historie og forhold. En veninde sagde det engang ret sigende til mig, da jeg snakkede om min store kærlighed: Det lyder som om du har fundet livets puslespilsbrik, Malou. Det samme kan da siges om dig. A er din manglende brik, og hvor er det dog fantastisk at have fundet ham så hurtigt i livet. Jeg ser det som en stor styrke at have udviklet sig sammen – uden at vokse fra hinanden. Fundet hinanden (igen) selvom man måske til tider udvikler sig i forskelligt tempo eller i forskellige retninger.

 24. Åhh det er også strengt 😀 Men forestil dig at være ligeså grådlabil hele året rundt altid, også uden mavsen. Det er mig 😀 Jeg får nogen gange våde øjne af mine egne ord, haha!

  Det er fine ord fra din kære veninde. Og meget sigende. Det virkelig stadig ret vildt i mit hoved at finde sin ene så tidligt. Men jeg tænker tit på min mors ord; “vi har tre kærligheder i livet, en at være ung med, en at få børn med/være voksen med og en at blive gammel med. I sjældne tilfælde kan man finde alle tre kærligheder i én”.

  Kh

 25. Nej det er jo lige præcis det, vores tid og tempo, vi er jo lige meget kærester nu og om ti år 🙂 Og tak søde Maria, jeg synes også den er ret smuk den buksedragt. Rigtig god aften til dig også! KH

 26. Fine Laura, der er ingen garantier i livet, men med den største indsats så skal vi nok komme langt. Det kræver jo arbejde og en større indsats end det daglige arbejde, voksenarbejdet. Alting kommer til sin tid, hverken før eller senere. Jeg tror en smule på skæbnen, så meget sker af en grund og til rette tid.
  Du skal slet ikke føle dig presset, ikke spor. Der er kun én rigtig tid at følge og det er din tid 🙂
  Og tak for dine meget varme og dejlige ord! KH

 27. Har du nogensinde følt at du gik glip af noget? Om der var andre mænd, som var bedre eller at du ikke fik “løbet hornene af”? Det kan jeg nemlig godt være bange for.

 28. Kære Cathrine. Din blog er min yndlingsblog af alle, dine indlæg er ubesværede at læse, du rammer plet hver gang og forstår at blande det vigtige i livet med det knap så seriøse. Dette indlæg ramte helt ind i mit hjerte. Jeg har selv været sammen med min kæreste i 7 år, og vi mødte også hinanden da jeg var 17. Jeg har som dig har samme følelse af “Det kan ikke passe, at jeg allerede har mødt manden, jeg vil dele livet med” men for hver dag der går, bliver det bare mere og mere rigtigt og jeg glæder mig til at følge vores videre liv sammen – men indtil alle de store ting i livet kommer, skal vi også huske at nyde vejen derhen. Så tak fordi du mindede mig om, hvor dejligt livet med sin sjæleven er.

 29. Hej min ven,

  jeg har taget dit spørgsmål op til et indlæg. Det håber jeg er okay, det satte så mange tanker igang.

  KH

 30. Hvor er du fin! Er på jagt efter det perfekte ur, og vil derfor gerne høre, hvilken model, serie nr. og urskive størrelse er dit flotte Michael Kors ur er? 🙂

Læg en kommentar