Mad: Rødvinsgryde - ROCKPAPERDRESSES
Mad: Rødvinsgryde


Det er altså ikke et særlig smukt billede af denne ret så lækre ret. Men det var ikke meningen, den skulle deles på bloggen. Men der var stort ønske om opskrift på Instagram (@rockpaperdresses). Her følger den, og det er den lækreste efterårsret – perfekt til søndag!

Ingredienser:

500 g okse-/kalvekød – det kan være kalvebov, tværreb eller lignende.
2-3 store løg
5-6 gulerødder
1-2 porrer
1 flaske rimelig (god) rødvin
God fond – gerne Oscars eller anden god flydende fond
1 bakke champingnoner
Frisk timian
Persille til at pynte

Evt. jævner og kulør.

Tilbehør:

Solid kartoffelmos
Broccoli

Fremgangsmåde:

1. Start med at brune kødet i en tykbundet gryde i godt med smør.

2. Læg gulerødder, porrer, løg i grove, store stykker ved kødet. Lad det stege godt i 3-4 minutter, indtil løgene er gennemsigtige og glasagtige.

3. Hæld hele rødvinen ved og skru ned for varmen. Tilføj også fonden og timianen. Lad det simre 1-2 timer.

4. Lav en klassisk kartoffelmos – jeg nyder den bedst uden at skrælle kartoflerne, og så med en squiz fløde i, hvis det er weekend!

5. Steg dine champignoner gyldne i smør i en ny gryde.

6. Si løg, porrer og gulerødder fra gryderetten – de er temmelig udkogte. Smag til med salt og peber.

7. Jævn gryderetten – med maizena eller en vand-/hvedemelsblanding. Tilføj kulør eller lidt karamel for en dybere og flottere farve.

8. Tilføj champignoner, anret og server. MUMS!

7 kommentarer
  1. Uij, det lyder som et hit til frost og kulde – korte dage (okay, jeg fik en sang i hovedet. Her er resten: Se så at få – fjernvarme på. Isen tapper fra din hage. Næsen bliver blå. Det er blevet …) 🙂

Læg en kommentar