Läkerol, linser og lavendler - ROCKPAPERDRESSES
Läkerol, linser og lavendler

 photo lakerol_zps3fca3fb8.jpg

Min glæde for lyserød og pink er svær at komme uden om ikke sandt? I kender mig, enhver chance for de kødfarvede nuancer, og jeg griber den, se bare HER, HER, HER, HER, HER og HER. Nude, pink, rosa, lyserød. Jeg er fan af det hele. Og det gav mig også en lille udfordring til billedet her; jeg ville fange nogle af mine absolutte favoritter i nuancerne. Og jeg har åbenbart MANGE favoritter i nuancerne. Mine støvler fra Acne. Min nye strik fra & Other Stories. Roser fra min elskede svigermor. Mit første store køb for min vokseløn; min Gucci Soho Disco i Shocking Pink. En rosatinted øko-læbepomade fra Estelle & thild. ENDELIG en arvtager til min gamle yndlyngsneglelak fra Chanel; denne fra Essie. Og så dem, der er omdrejningspunktet; Läkerol med raspberry lemongras. I nysselig fin ny lyserød udgave. Og nårh ja, de sager der ikke kunne være på billedet; min lyserød-agtige yndlingshårkur. Min elskede Mason Pearson-hårbørste. Min Barbie-pink Alexa fra Mulberry. Der er nok at tage af!

Läkerol har i et stykke tid kørt en insta-kampagne, hvor alle kan oploade et billede med hashtagget #SmagErSmuk, som skal fortælle, hvad de mener, smagen minder dem om. I kan også sagtens være med! Og så har Läkerol også valgt at samarbejde med tre spirende fotografer, som hver især vil fortælke den nysselige, lyserøde variant i video og billeder på Läkerols FB.

Jeg er ret glad for smagen på den nye variant, frisk, let syrlig, som slik! Men jeg vil også fortælle jer min egen lille Läkerol-historie, for pastilmærket er ret nostalgisk og minder mig om nogle af de bedste mennesker i mit liv. Mødre! Min mor. Min svigermor! Hvad er der med mødre og Läkerol? Er det bare i min mødre-kreds? Nu vil jeg selv vælge den lille lyserøde variant eller den der kaktus-én, men salvi-varianten; den er lig min mor og svir.

Min mor hænger uløseligt sammen med de små pastiller. Jeg har før nævnt hende, min mama. Kvinden der vækkede mig lørdag morgen med kys på kinden og kaffeånde, hvorfor kaffeduft altid minder mig om min mor. Kvinden der altid lavede slikfad til “Hit med sangen” på en fredag, hvor snørrebånd altid indgik, og hun ville nyssligt binde dem i fine knuder. Kvinden, der ALTID har brugt FlowerbyKenzo, den med valmuer på, hvorfor den blomst altid minder mig om min mor. Kvinden der ofte ringede på vej hjem fra arbejde; “skal vi hygge i eftermiddag, så lav te, så køber jeg kager med!” – og der ville altid være en linse til hende og en hindbærsnitte til mig. Kvinden der altid har brugt ordet “spencer” om en kjole, hvilket får mig til at trække på smilebåndet, når jeg sjældent hører ordet. Kvinden der altid har Läkerol med salvi-smag i tasken i bilen, hvorfor de små lakridser altså minder om min mor. Og jeg troede så, det kun var hende, der var gal med de lakridser. Men så fik jeg en svigermor. Og den allerførste gang jeg var på besøg hos min sviger, så fandt jeg en skål med et lille lager af den lille lilla pakke. Er salvi-varianten en mor-ting? Måske?

Jeg har sindssygt mange ting og ord, som minder mig om min mor. Så selv om jeg ikke ser hende hver evig eneste dag længere som de første 19 år af mit liv. Selv om det ikke har været hende i mange år efterhånden, der har vækket mig med morgenmøs. Så bliver jeg så glad for alle de små ting, der minder mig om hende. Lakridser, linser, og lavendler; blomsten i min mors indkørsel. I næste uge har hun fødselsdag, og jeg skal fejre hende, bare hende og jeg. Med bøf på ret’te’rang og te og linser hos mig til dessert, og måske en pakke salvi-lakridser, haha!

Lavet i samarbejde med Läkerol (sponsoreret indlæg)

 

22 kommentarer
 1. Jeg har læst med længe, og ville bare pippe op om, at jeg synes, du tackler spons virkelig flot 🙂 som altid en fornøjelse at læse med!
  Christine
  PS: min mor har også altid läkerol i tasken, her dog dem med kaktus 🙂

 2. Skønt og hyggeligt indlæg. Min mor er også en läkerol-mor. Helt seriøst, det må altså være en mor-ting.
  Btw, er det ikke en valmue der er på Flower by Kenzo?
  Tak for en altid dejlig blog! 🙂

 3. Det var virkelig et sødt og fint indlæg! I min familie er det både min mor og far, der er läkerol-mennesker, og de er både i skuffer og skabe, på borde og hylde og så ligger der altid en pakke ude i bilen, så min far kan “skjule” de cigaretter han ryger. Dumt og fjollet! (altså at ryge, hehe) Hav en god aften. Kh Clara

 4. Sikke et dejligt mor-indlæg. Jeg blev helt rørstrømsk og kom til at savne mig mor! Hun har altid enten gajol eller läkerol. Gerne dem der smager af granatæble eller noget i den dur 🙂

 5. Thumbs up for gang på gang at lave så gode sponsorerede indlæg. (og selvfølgelig også dem der ikke er :-))
  Ingen Läkerol-mor hos mig, men min far er derimod helt tosset med fiskemandens venner. Dem har han liggende alle vegne, og så mindes jeg duften, fra da jeg var lille, der altid kom når vi skulle ud at køre. Det var fast inventar! 😀

 6. Ej hvor er det skægt! Min mor har ALTID haft de lilla-läkeroler i sin taske.
  Har altid undret mig over hvordan hun har kunne holde sig fra dem, for jeg har altid tømt æsken når jeg fået nys om den 😀
  Det må være der man officielt er voksen.. når man har viljestyrke nok til at lade være med at tømme en hel æske läkeroler (eller en pose slik/chips/choko) ned i halsen på én gang. Det med at have én æske i en måned er en ægte mor-ting 😀

 7. Det er også lige mig det hele !!!!!!!
  Har faktisk lige købt en lyserød Essie……..) de er super til prisen.
  Ha en skøn torsdag
  B.W.B

 8. :-* Den glæder jeg mig til at se svir! Det er nemlig en rigtig fin pris på de essie, og de holder godt! KH

 9. Haha mådeholdenhed – det må komme med alderen, jeg kender det i hvert fald heller ikke 😀 Det er sjovt som den smag bare hænger sammen med mødre. Det er ret hyggeligt! Du må i øvrigt prøve den der lyserøde, hvis du er til pastiller. Den er virkelig god! KH

 10. Tusinde tak Stine, jeg er super glad for, at du sætter pris også på sponsen. Det er virkelig en slags indlæg, jeg gør en dyd ud af. Jeg forsøger altid at vælge de kampagner til, som jeg føler mig forbundet til personligt på den ene eller anden led. Når det så rammer plet hos jer også – det er glæder mig 🙂
  Hvor er det altså hyggeligt at de små fiskermænd minder dig om din far. Min klaverlærer med kæmpe troldsmandsfuldskæg og buskede øjenbryn og knirkende Clarks-sko åd dem også i rå mængder! Bare lugten og synet af sådan en pakke, om det er Läkerol eller fishermen, det bringer minder fra barndommen og gør mig helt nostalgisk 🙂 KH

 11. Uhh dem med granatæble er også så gode! Hvor er jeg glad for, at indlægget rører dig. Der er ikke noget eller nogen som mor 🙂 KH

 12. Haha hvor er det altså sjovt! Jeg synes, det er så hyggeligt, at man kan binde sådan en helt særlig ting på sine forældre. Når jeg står i kø i rema, så kan jeg lige sende min mor en lille tanke, når jeg ser pakken – det er skønt 🙂 God dag Clara! KH

 13. DEN er også en af mine favoritter. Generelt er jeg ret glad for, at de også er begyndt de senere år at lave andet end bare lakridser. Du må tilbyde din mor en lille lyserød pakke, jeg tror hun vil kunne lide den, ligesom mig, nu hun er vild med kaktussen 🙂
  Og tusinde tak Christine. Det betyder sindssygt meget for mig, det her med at lave spons, at det bliver ordentligt og at det bliver mig. Derfor forsøger jeg også at være så selektiv som mulig og siger som oftest kun ja, hvis jeg kan se min egen historie i produktet. Så hvis det også rammer hos dig, så er jeg super glad! KH

 14. Hæhæ, jeg måtte hurtigt rette… Jeg har skrevet forkert 😀 TAK Mie! Det er lidt sjovt som de små pastiller er så nostalgiske og bundet op på vores mødre. Jeg tror også, jeg bliver sådan en Läkerol-mor 🙂 KH

 15. Mange tusinde tak Saba, det er det største kompliment af alle for mig 🙂 Rigtig god dag! KH

 16. Det er altså herligt! Jeg overtager stille og roligt min mors vane med de lyserøde. Du må stikke din mor sådan en pakke, den oser af kærlighed og overskud og morkærlighed <3 KH<

 17. Jeg synes, du gør det virkelig godt – dine sponsindlæg virker ikke underligt malplacerede. Det skal du være rigtig stolt af – det kunne nogle af de andre store bloggeren lære lidt af 🙂
  Jeg må hellere få smagt de nye pastiller og naturligvis købe nogle med til mor også 🙂

 18. Min morfar har altid en pakke blå gajol, i lommen, i bilen, i køkkenet, ja allesteder! Det er sjovt at noget så banalt kan få os til at mindes vores kære! Dejligt indlæg, også selvom det er sponsoreret. Det er super velskrevet, som altid 🙂

Læg en kommentar