Barcelona: Mad og Drikke - ROCKPAPERDRESSES
Barcelona: Mad og Drikke

Godaften ūüôā

Jeg håber, I har haft en skøn weekend! Min er gået med arbejde i går, og rimelig effektiv hus-ordens-gøren i dag. Vi nærmer os et mål, der hedder nul flyttekasser (vi har vist én tilbage) og nul værktøj inden døre. Hvis vi tager næste weekend med, så er vi der så småt. Så skal det selvfølgelig blive et hjem, og det bliver det jo ikke bare sådan overnight. Men det kommer. Bare rodet er væk, og det er det lige snart.

Men den store ordens-gøren har fanget mig og holdt mig langt væk fra den lille computer. Men nu, mens vasketøjet kører, så vil jeg dele vores fantastiske madoplevelser med jer. Taget i betragning af, at vi reelt set kun havde én hel dag at gøre godt med og to aftensmad’er at indtage, så nåede vi virkelig meget. Men fidusen var også, at vi delte meget. Vi delte en morgenmad på Milk, vi delte en burger på Kiosko, for så var vi hurtigere sultne og klar på at spise mere ūüôā Hvis der er noget, min kæreste og jeg er enige om på ferie, så er det god mad. Og masser af den. SÅ her er vores bud på ni lækre mad- og drikkesteder i Barcelona – flere af dem med anbefaling fra jer! Nogen har vi selv opdaget!

Ps: Jeg laver ét indlæg til med vores oplevelser og tip til hotel!

 photo barca_ocana_zpsaae2b8b6.jpg

Ocaña // Plaça Reial

Lad os tage denne lækre bar først! Mandag ankom vi ved 17-tiden, og vi strøg kun lige til hotellet og så ud i byen. Vi vandrede og vandrede, og nær Plaça Reial var der optøjer i gaden. Eller det vil sige 25 ældre herre – 70+ – demonstrerede fredeligt i gaderne med megafon og bannere. Vi forstod ikke helt, hvad det gik ud på, men alle var ude på gaden for at se, hvad der foregik. Der var et mylder, og vi prøvede at undgå flokken, da alt synes at gå i stå omkring dem – vores tid var kostbar. Vi fik forvildet os ind på en stor åben plads – Plaça Reial – og der lå den ene restaurant efter den anden. Side om side. Vi var lidt tidligt på den med mad. Så vi skulle bare have en lille drink. Det fik vi. En lille og stærk drink på Ocaña. Vintage indretning med de smukkeste slidte sildebensgulve. De serverer ca. 15 forskellige gin, 14 forskellige vodkaer osv. De har næsten alt! Og deres drinks er LÆKRE! En drink stod i ca. 8 euro.

 photo barca_mut_zps298b71a8.jpg

Bar Mut // Calle Pau Claris 192

For et lækkert glas vin og GODE dybstegte oste-skinke-dimser (hvad er det nu de hedder? Sådan en lille tapassnack), så skal I besøge Bar Mut. Den kunne helt klart også have ligget på Vesterbro. Igen med en klar vintage indretning, der leder tankerne hen på 1930’erne og 1940’erne. Der virkede ret travlt – alle bordene var reserverede, men vi skulle bare have en snack og et glas vin, så vi fik en plads. Et glas vin kostede ca. 4-5 euro.

 photo barca_colibri_zps120005ba.jpg

Colibri // Riera Alta 35

Den sidste aften tog vi først til Gracia for at finde Samsara, som var varmt anbefalet. De åbnede først kl. 20.30 – vi var ude omkring kl. 19.00. Så tog vi til Suculent (Rambla del Raval 43), som også var anbefalet herinde – men den var også lukket (den så ellers RET fin ud, næste gang må vi derind). Lynende hurtigt havde vi brugt halvanden time på at tage fra det ene hjørne af byen til det andet. Og vi havde en Real Madrid-kamp at se kl. 20.45! Suculent lå på den fineste plads, men rundt om lå stort set kun kebab-steder. Ikke just romantisk. SÅ gik vi op mod centrum igen, ad Riera Alta, og der lå en lille bar, Colibri. Det er en vodka/gin-bar og de har masser af det. De har lidt let tapas (alle omkring os bestilte en skål kartofler med en form for sovs på? Meget populært), og så har de storskærm! Den er vildt hyggelig med jukebox, tatoverede piger i baren og fuldstændig åbne vinduer ud til gaden, hvor folk hang på barstole på begge sider. Forvent ikke en stor kulinarisk oplevelse, men drinksene er billige, gode, stærke og stemningen er fin!

 photo barca_bubo_zps06680e46.jpg

Bubo // Carrer de les Caputxes 10

DE BEDSTE KAGER I BARCELONA! Det her er altså for de kræsne kagekendere. Bubo laver de vildeste små kreationer. Det er ikke et bageri – det er et kageri, og de er eksklusive. Ikke noget med at spise “to af dem” og “tre af dem” – de fylder. Vi delte den lækreste chokoladekage, virkelig vidunderlig, som vistnok også havde vundet prisen som verdens bedste chokoladekage i 2008. Stemningen er en smule posh, og der er ikke en masse caféborde. Til gengæld får man altså virkelig kræs – og det til en noget billigere penge end i DK. En kage kostede ca. 4-5 euro.

 photo barca_barlobo_zpsadeec91a.jpg

Bar Lobo // Carrer del Pintor Fortuny 3

Vi havde fået anbefalet Bar Lobo både herinde og af venner IRL. Og den svigtede ikke! Bar Lobo virker til at være en af Barcelonas bedste tapassteder, set ud fra de fine priser og den kø til at få et bord, som vi måtte placere os i. Der er sådan lidt Madklubben-agtig-stemning, men maden er super og det samme er servicen. Jeg kan ikke anbefale den nok – det var den bedste tapas vi fik, og priserne var i top. Noget af det dyreste på menukortet var en flaske Moët – den stod i ca. 85 Euro. Herhjemme ville en flaske champagne hurtigt stå i over det dobbelte.

Vi nøjedes dog med to glas cava og to glas vin, og så delte vi ellers en masse små retter. Til slut; kaffe og kage. En citrontærte til min kæreste, som han stadig fabler om. Og en creme brulée til mig. Kan I så komme af sted! Jeg tror, vi endte med at betale 60-80 euro-agtigt for hele herligheden.

 photo barca_kiosko_zps886cb339.jpg

Kiosko // Avinguda del Marquès de l’Argentera 1

Herhjemme har vi egentlig en ret stærk burgerkultur. Du kan få både bøfsandwich og gourmetburgere på mange gode steder inde i KBH. Så for en ret rutineret burgerpige som mig, så er der meget at leve op til. På Kiosko serverer de 7-8 forskellige burgere, og du vælger selv om du er til veggie, okse eller kylling. Der er flere burgervarianter, som vi ikke ser herhjemme, og det gør det til en lidt eksotisk oplevelse. Birkes på burgerbollen! Mums. Så hvis du skal have en god og hurtig frokost, og du er in the mood efter en burger, så er det Kiosko, du skal besøge! 

 photo barca_mad_1_zps81d42e3f.jpg

Gocce de latte // Carrer d’Espasaria

Et lille tip til de mange gluten- og mælkeallergikere! Vi gik forbi denne isbutik på vej ned til Kiosko, den så tjekket ud og også ret populær. Vi testede ikke selv, men hvis du er allergiker, så kan du altså sted få lidt til den søde tand.

 photo barca_milk_zps34cb0fe1.jpg

Milk Bar // Carrer d’En Gignàs 21

Milk serverer virkelig lækker morgenmad! Det er American style med french toast og bloody Marys, men også med et drysk af det franske; croque Madame og mimosaer. Igen; en bar bestyret af et par seje tattoverede piger, og den kunne også sagtens have ligget på Vesterbro med sin lidt oldschool kitsch stemning. Deres burger lød i øvrigt også toplækker – vi var der bare efter morgenmad.

 photo barca_foodhall_zps9d4edef8.jpg

La Boqueria // Rambla, 91

Du har ikke set et madmarked før, du har set La Boqueria! Det må i hvert fald betegnes som Barcelonas bedste og største. Her er ALT, hvad hjerte kan begære. Frisk fisk, frisk pasta, tapas, ost, slagtere, juices, slik, østers, is, bagere og så er der de lidt mere sære specialiteter; afskindede hestehoveder (I kid you not), kolunger og sådan nogle grimme mærkelige fiskebæster du aldrig ser hjemme. Der er ALT. Torvehallerne go home! 

Her er trængt og mange mennesker. Der er ikke så mange steder at sidde ned og spise som i Torvehallerne, her er mere tale om at købe friske råvarer og så hjem og tilberede. Pas på lommer og tasker – folk maser, og der er mange lommetyve i byen. Og nårh ja – de første juicebarer, slagtere og så videre er dyrest – jo længere ind på markedet jo billigere på flere af de der turistagtige ting; friskpresset juice, nødder vendt i chokolade osv. Til gengæld er det ikke alle juices, der er 100 % frugt. Vi prøvede et par steder, og der var ét sted hvor det tydeligvis var saftevandshalløj blandet med vand. 

 

7 kommentarer
 1. √Öh, jeg savner Barcelona, n√•r jeg l√¶ser det her indl√¶g. Jeg var i barcelona sidste sommer med en veninde og vi boede lige overfor La Boqueria. Vi gik derover hver morgen og k√łbte juice, p√•l√¶g, ost og br√łd. Jeg elsker det sted!
  Med hensyn til de der kartofler med sovs Рdu må huske at smage dem næste gang I kommer til Spanien, det er virkelig godt! Vi fik det til forret hver aften vi var ude og spise.

 2. Gode tips! Jeg har selv kun v√¶ret i Barcelona √©n dag for mange √•r siden, men kan ligesom fornemme at den spanske hovedstad er the place to be i disse √•r ūüôā
  Har forresten t√¶nkt p√• noget i lang tid – det der cykelhjelmeindl√¶g, som du samlede billeder ind til for flere √•r siden, blev det nogensinde til noget? Kan simpelthen ikke finde ud af, om jeg bare har misset det, eller om det gled ud, men det kunne da v√¶re s√• sjovt at se en hel masse seje damer med hjelme p√• (k√¶mper selv med motivationen for at tage den lidet flatterende hjelm p√• p√• trods af indtil flere cykeluheld i omgangskredsen…) ūüôā

 3. Ej hvor sjovt! Er selv i barca for f√łrste gang as we speak, skal desv√¶rre hjem i eftermiddag ūüôĀ
  Bar Lobo er absolut storfavorit blandt os, vi har indtil videre v√¶ret der to gange, og skal have en farvel-frokost der i dag, fantastisk sted! Lige ved siden af, p√• en lille side gade l√• en k√¶mpe nipse butik, med parykker og hele dyremasker, t√¶nkte p√• dig d√©r ūüėČ

  Oca√Īa endte vi p√• l√łrdag nat, da vi skulle have drinks med min k√¶restes ven og hans k√¶reste, der var hernede for at bes√łge en der var p√• praktik hernede. Ham der boede her fablede om Oca√Īa hele natten, s√• m√•tte vi jo se det ūüėÄ om natten (1.30-3) er der fyldt med de mest hippe b√łsser, fash ladies i mega dyre gevanter go drag queens, s√• sjovt ūüėÄ

  Utroligt at i har kunnet n√• s√• meget p√• s√• kort tid, jeg f√•r helt stress! ūüôā

 4. oh, què rico: chocolatito (chocolate) (yuuuummmmmm)
  “chupete” (mean helado in peru) yummy too but we’re in autumn buuuuu
  very nice pics. greetings (=

 5. Ej hvor sjovt! Er selv lige kommet hjem fra Barca i g√•r (tids nok til JT!) og Bar Lobo var ogs√• en klar favorit her! Oca√Īa fik vi bes√łgt om natten med nogle af min k√¶restes venner, fyldt med de mest fancy menensker, og drag queens i d√łren!

  Milk Bar lyder godt nok ogs√• l√¶kkert, den m√• jeg skrive mig bag √łret til n√¶ste gang! Hvertfald ikke sidste gang jeg bes√łger BCN!

  Kartoflerne du snakker om er btw “Potatas Bravas” (spiller rigtigt klog, l√¶rte det selv for 3 dage sigen ūüôā ), og er stegte/frityrestegte kartofler (ikke pomfrittes, men ofte i “skiver”). Vi fik nogle der var vildt gode, men ogs√• nogle hvor sovsen oven p√• var s√• st√¶rk, at vi m√•tte lade dem st√•

Læg en kommentar