OOTD: Business lady - ROCKPAPERDRESSES
OOTD: Business lady

A few adlinks: Ballerinas – Lanvin // Suit – Kokoon // Shirt – Zara (similar) // Necklace – Vibe Harsløf // Clutch – YSL

Godmorgen, sådan rigtigt og varmt GODmorgen!

Jeg håber, I har haft en skøn morgenstund – måske er I ikke engang nået til den endnu? Det kan jo tænkes, at I nyder efterårsferie og snuer? Det er lige gået op for mig, at jeg har en fridag i morgen! Eller det antager jeg. Universitetet holder velsagtens efterårsferie? Efter mine fem år på den institution så mener jeg at kunne udtale mig rimeligt, når jeg siger, at den elsker sin ferie. Hvis universitetet kan holde de studerende for døren, hele januar. Juni, juli, august. Lidt i oktober. Noget af det december – så er lykken gjort. Der er egentlig ikke mange måneder tilbage at blive klog i, er det kun sådan på KUA? Der bliver ferier i hvert fald fejret i en sådan grad, at hele systemet nærmest går i stå de nævnte måneder.

Well, det må endelig ikke misforstås for brok. Jeg er lykkelig ved tanken om, at jeg har FRI i morgen. Så kan jeg nemlig nå et par gode møder. En kollega fra DR om en dummy til optagelse. En kaffe med Marie til en snak om en fotograftjans. Det bliver en strålende dag. I dag og i morgen.

Tøjet her er fra da jeg skulle være lidt “business” på tur til Amsterdam med Hunkemöller. Det er altså sådan jeg ser ud, når jeg skal være pæn dame, at I ved det. Silkeskjorte, jakkesæt. Nok i virkeligheden mere papegøje end pæn business-dame, det kan jeg godt se. Men de prikker der? Hvornår er du sidst blevet overlykkelig over at trække i dit sorte jakkesæt? (og hvis det er sket for nyligt, så lad være med at give dig tilkende, det ødelægger pointen :p ). Farver gør mig stadig mega glad, og jeg har indtil for en uge siden haft ét sort item i min garderobe; min læderjakke. Men nu har jeg fået et par mega velsiddende sorte jeans. Og der er findes nu også så meget pænt sort tøj… Det er faktisk lidt en udfordring at gå uden om det sorte – der er eddermeget af det. Måske jeg skulle gå ud af min komfortzone? Bare snuse til det sorte?


//

31 kommentarer
 1. Det er så dejligt med en mode-/livsstilsblogger, der ikke går i sort tøj. Jeg læser din blog – udover pga. din umiddelbarhed og fine, personlige indlæg – også fordi, du inspirerer mig til at gå mindre i sort og mere i farver. Farver er da bare sjovere. 🙂

 2. Mens jeg selv læste, tænkte jeg tit på, at sådan en kandidatuddannelse sagtens kunne skæres med et år, hvis man havde flere fag/kurser på een gang og mindre ferie. Det gælder slf. ikke alle studier, og det passede mig egentlig også rigtig fint, men man behøvede måske ikke holde så massivt meget ferie, når det åbenbart haster med at få folk igennem.

  1. Det er jo så rigtigt! Vi har jo tre måneders sommerferie, nærmest, en måneds vinterferie plus en uge efterårsferie – det er da meget “spild”-tid 🙂 Men okay. ferie er jo altid rart 😀 KH

 3. Det sæt er så flot. Jeg har selv siddet og smidt det i den virtuelle indkøbskurv flere gange. 🙂

  Det er nøjagtigt det samme med AU, kan jeg fortælle. Bortset fra at det jo egentlig ikke er ferie men ”læs så pokkers meget at du nu bare nogenlunde kan følge med” ferie. Så pt. sidder jeg og piller søvn ud af øjenkrogen, hælder spande med kaffe ned og falder i søvn over min notatbog. Det kommer ikke til at ske, den der læsning, her til morgen..

  1. Haha det er det nok også på KU, det er nok bare mig der tager det som ferie :p Jeg er også meget glad for det sæt – det gør glad og kvaliteten er jo vidunderlig! KH

 4. Det er SÅ flot til dig!! Og din clutch er simpelthen så sej og girly – elsker den!
  Jeg vil også gerne gå mere i farver i stedet for sort og grå, men den er da godt nok lige svært at tage noget andet tøj på end det, man er vant til?!

  1. Jeg har det på præcis samme måde Vivi, bare med det sorte. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af sætte det sammen med noget, så jeg forstår udmærket, hvad du mener! KH

 5. DON’T GO BLACK! Eller bare ikke atl for meget. Ej det skal jeg selvfølgelig ikke være herre over, men eeeelsker bare dig og alle farverne og det er dét, der giver mig inspirationen til at hoppe i farver og pallietbukser. Har tænkt på at købe en gul frakke, har tænkt ‘arh, mon jeg bliver hurtigt træt af den?’, men efter sætningen ‘Hvornår er du sidst blevet overlykkelig over at trække i dit sorte jakkesæt?’ skal jeg helt sikkert købe den!!! Og have pallietbukser på samtidig! Ihh jeg bliver smart 😉
  Og rigtig god dag til dig også! 😀

  /Camilla

  1. Hahaha I WONT! I hvert fald ikk 100 % aldrig nogensinde. Jeg synes faktisk sort er vildt svært at style – det er så hårdt mod det meste 🙂 Og kan du så få købt den frakke 🙂 Lige dér er jeg af princippet, at jeg ikke gider købe noget større og smådyrt i sort – så kunne det jo ligeså vel være den billige jeg havde købt. Det skal poppe! Og det lyder som om din frakke kan det 😀 KH

 6. Hvor ser du bare skøn ud i det sæt!

  Min garderobe må siges at være modsætningen til din garderobe – jeg ejer meget, meget få stykker farvede tøj. Sort er i den grad dominerende. Men jeg vil fortælle dig, at din farverige og glade stil inspirerer mig, og giver mig mere og mere mod til at springe ud i lidt flere farver (:

  1. TAK Julie! Jeg har fået sat det meget fast i hovedet, at sort ikke er en del af garderoben. Det har den faktisk ikke været i 1-2 år snart, men det spænder altså nogen gange lidt ben 🙂 KH C

 7. Først og fremmest så vil jeg lige sige, at jeg er helt vild med din blog!!
  Jeg læser medicin, og vi har desværre ikke lige så meget ferie. Vi starter en uge før alle andre hvert semester og holder ikke efterårs- eller vinterferie. Så er jeg ret misundelig! 🙂

  1. Du bliver så meget klogere Ditte 😀 Det er nok meget godt, når du skal have mit liv i hænderne 🙂 Jeg hørte i øvrigt i dag, at der er mangel på læger – du får travlt på den anden side 🙂 Det er da dejligt! KH C

 8. Haha, så kommer du rigtigt der som en anden Rasmus Modsat. Vi andre går her og kæmper for at tvinge lidt farve ind i garderoben, og så kender du knapt nok til farven 😉

  Men du bærer også bare papegøje-looket super godt, så fortsæt du bare i samme spor. Vi skal jo have nogen der bryder billedet lidt! (:

  P.S. jeg vil umådeligt gerne høre noget mere om de jeans? Har så mega svært ved at finde et ordentligt par til at erstatte de efterhånden godt slidte ynglings (:

  1. Lisbeth – jeg skriver gerne om dem! Jeans er jo super individuelle – hvad vi foretrækker og hvad vi ikke ønsker os, men jeg får taget et par billeder 🙂 Det er Skinzees fra Diesel, de har nemlig lavet en højtalet model, som jeg er meget glad for! KH C

 9. Jeg kan altså sagtens blive glad af at hoppe i mit sorte jakkesæt, elsker det. 😀
  Og jeg er da forøvrigt slet ikke misundelig på alle dem der holder efterårsferie, tsk tsk.. Det måtte RUC da godt lige indføre!

  1. Haha, se nu Sara! Du ødelægger min tese 😀 I virkeligheden er det jo mindre uddannelse for pengene, så selv ferien er herlig, især med meget arbejde, så er det nok jer, der er heldige – og endnu klogere 😉 KH

   1. I know, I know.. Det beklager jeg meget, men jeg var nødt til lige at nævne det! 😉
    Det har du absolut ret i, selvom jeg ikke har følt mig så heldig i denne uge, hvor jeg har skullet kæmpe mig hele vejen ud på uni i regnvejr, når man ved hvor mange der bare kan sidde og hygge derhjemme. 😛

 10. Hold nu k*** et flot suit! Og det endda uden at være helt sort/mørkt og kedeligt 🙂 Når jeg skal være business på job og ikke gider se for kedelig ud smækker jeg “bare” en blazer udover en pæn kjole, som så gerne må være med print eller farve. Så er det stadig præsentabelt uden at være kedeligt. Min kæreste siger tit, at vi kvinder har det for nemt på den front!

  PS. Ikke hele CBS holder efterårsferie. Jeg havde en forelæsning i tirsdags, men faget slutter så også allerede med eksamen om 2 uger, så det må være derfor.

 11. Da jeg læste (på Handelshøjskolen i Århus) fik vi at vide, at skolen ikke holdt efterårsferien, men de fleste af undervisere holdt alligevel, så det gjorde bare, at man nogle dage skulle tage op på skolen for at have 45 min undervisning, så det havde været bedre, hvis de bare holdt fast i den ferie 🙂

 12. Hvor ser du fin ud! En meget gladere form for business hvis du spørger mig! 🙂

  Hmmm sådan er det slet ikke på SUND på KU (eller ihvertfald hverken medicin-studiet eller cand.human biology). Medicin er et semester af gangen dvs ikke blokstruktur, så der var en uge i januar mellem forår- og efterårssemester. På humanbiology Varde er blokstruktur men ingen ferie mellem blokkene så samme ferier som på medicin. Måske det bare er en særlig KU-niche på Panum? 😛

 13. Nu går jeg selv på KUA og vil da sige at det kan godt være der er meget ferie, men der er da også rigelig med læsning at tage sig til i den – i hvert fald hvis du spørger mig, synes næsten aldrig man når det hele 😀 Men det kommer nok an på hvilket fag man læser selvfølgelig!

  Og så synes jeg bestemt ikke du behøver tage det sorte til dig, synes det er så fint når du klæder dig på i farver og allermest i palietter! (Den sølv <3 )
  Bliv ved! 😀

  Flowerpower fra Chris B

 14. Jeg er PhD-studerende på AAU, og jeg holdt en forelæsning i tirsdags for en flok søde 1. semesters-studerende, så helt ferie har de i hvert fald ikke 😉 At jeg så har “tvungen” ferie, fordi min søns børnehave har lukket, er en anden sag.

  Jeg har næsten heller ikke noget sort tøj. Og jeg får mindre og mindre af det, for efter jeg besluttede mig for, for et års tid siden da jeg begyndte at læse din blog, ikke at købe mere af det, så tynger det ud. Jeg har… En sort kjole, en sort tunika, leggins og strømpebukser. Og så tre par sorte sko… Jeg plejede kun at gå i sort, men det var bare SÅ kedeligt 😉 Sort kan styles med sort eller til nød med en beige/knækket hvid, ellers synes jeg også det ser forkert ud.

 15. Jeg er vild med de bukser og har ledt længe efter sådan nogle. Kender du et alternativ??? Så ville mine små fingre klappe af materialistisk glæde!

 16. Sort er edderbankme svært at komme udenom i øjeblikket.
  En af mine veninder sendte en sms for nogle uger siden, at hun stort set ikke havde set andet end sorte sko i butikkerne og jeg tænkte pjat. Lige indtil en dag jeg fik snøvlet mig forbi nogle skobikse og farvevalgmulighederne var: sort, sort og sort – med lidt held til brunt hist og pist.
  Pænt trist når man skal have nyt fodtøj og gerne vil have noget der er andet end sort.

  Så har jeg ikke nævnt mine dybe suk over ikke at kunne finde kjolerne og nederdele i andet end sort (hvis det altså ikke skal være af jerseymateriale)

  Til det med uni. Som studerende var jeg glad for efterårs”ferien”, for det var den eneste ferie hvor der ikke var eksamenslæsning over det (jeg er pre blokstrukturen på de danske universiteter). Jeg havde gerne eksamener godt spredt ud fra 3.-31.januar og igen 1.-30. juni og med min eksamensangst også et par eksamener i august.

Læg en kommentar