Der er så meget mænd ikke forstår - ROCKPAPERDRESSES
Der er så meget mænd ikke forstår


… Som for eksempel vinkekatte og porcelæn.

Jeg brugte ikke nogen penge af betydning i Singapore. Mærkevarer er dyre, og de har de samme striktrøjer i H&M herhjemme som derude (mærkeligt at se butikker sælge dunjakker og merinotørklæder, når graderne sjældent når under 20 i Singapore).

Jeg ville meget gerne have mig en vinkekat med hjem fra Chinatown. Men egentlig er det en japansk figur (der i øvrigt skal stå i vinduet og vinke god økonomi og pengetræer inden for), så jeg syntes, det var lidt snyd at købe den i Singapore. I stedet fandt jeg de her små tallerkner med en singaporiansk udgave af vinkekatten (hvad den har i hænderne viser, hvor i Asien den er lavet). Den passer perfekt til mine blå-hvide kongelige stel.

De er købt i en ret fin butik, Keepers (Orchard Rd.), som indtil videre er en pop up-store, der har varer på hylderne kun fra singaporianske designere.

Jeg var noget så glad, da jeg kom hjem i går og kunne putte dem i opvaskeren, viste dem meget entusiastisk til min kæreste: “Seeeee! DET ER EN KAT!”. Han var mest interesseret i den chokolade, jeg havde taget med til ham. “MEN DEN VINKER JOOOO!”. “Den er da meget sjov!”, sagde han. Og så kiggede han nærmere på de små irgrønne vafler med matcha-te, som jeg også havde taget med hjem til ham…

… Navnet på tallerknerne er i øvrigt “gangster cat”.

***

I didn’t spend a lot of money in Singapore on shopping. A lot of the big brands, Balenciaga, Louis Vuitton, etc. cost the same or more out there. And H&M are selling the exact same wintery items as back home. But I did manage to buy these cute plates with a Singaporean version of the waving cat on. They will match my porcelain from Royal Copenhagen just beautifully. 

I showed them to my boyfriend as soon as he got home “LOOOOOK! It’s a cat! On a plate!” but he was too busy looking at the exotic candy I had brought home for him to enjoy. I am still so happy though about my waving cats, promising me wealth and fortune – that’s what they do, you know. And the name of the plate is actually Gangster cats, they are SO cool! Wish I had bought a few more.

13 kommentarer
 1. Mænd forstår sig bare ikke på små finurlige ting!
  Jeg kan yderligere sige, at dine (multi awesome) gangster katte holder et skilt op, hvor der står “活到老” som jeg ville oversætte til at betyde noget henad “lev indtil du er gammel.” Hvilket sikkert er det kinesiske YOLO. 😀 Så det er nogle ordentlige ganster katte, som du har fået fat på!
  Jeg er kun lidt jaloux. Tak for en god blog, som altid! 🙂

 2. De er jo alt alt for seje! Jeg fik en vinkekat (eller lykkekat, som også de kaldes i Kina) i afskedsgave af min arbejdsplads, da jeg stoppede i praktik i december sidste år. Alle mine kinesiske kollegaer ønskede mig lykke, velstand osv. Så sødt!
  Den er i flot keramik/porcelæn og ikke den klassike “guld”, og passer derfor liiiidt bedre ind i hjemmet. Min kæreste forstår det ikke, men som du siger – hvad ved han om det 😉

 3. Ha ha, de er da super fede, de tallerkener! Det er skønt når man finder nogle pæne og lidt anderledes souvenirs.

 4. Jeg er skide bange for vinkekatte. Der er bare noget utroligt uhyggeligt over dem – lidt ligesom klovne.
  Forventer, at der på et tidspunkt står lysstråler ud af øjenene på dem eller noget i den dur.
  Kombineret med porcelæn er nærmest komplet modsætninger i mit hoved – porcelænen skaber tryghed og hygge og katten uhygge. Jeg er splittet i mit sind med de tallerkner! 🙂

Læg en kommentar