First baby piece - ROCKPAPERDRESSES
First baby piece

Jeg opfatter egentlig ikke mig selv som skruk. Men når der er noget med mopser på, så ryger det med hjem. Uanset om det er strømper, trøjer eller ting til mennesker i andre størrelser. Så jeg har købt en bette dragt. Til en baby jeg ikke har (indrøm lige at nogen af jer også har en enkelt ting eller to liggende – “til en eller anden dag!”, hah!). Men som en dag kommer. “EJ! Hvad siger Adam til det?? Bliver han ikke panisk??” spurgte et par veninder forleden. Nu er dét det første og eneste i lang tid, jeg har købt og kommer til at købe til en ikke-eksisterende baby, og det var altså KUN mopsens skyld. Men nej, min kæreste bliver ikke panisk. Vi er ret meget på samme side og ved også, at årene er for os netop nu.

Herhjemme taler vi ofte om “den store plan”. Altså, hvad er det lige, vi går og drømmer om. Og vi drømmer om meget. Om at købe bil. Om at bygge ud og op. Vi drømmer om en stor fed lækker lænestol. Om at have mere tid til hinanden. Om at tage den roadtrip i USA, som har været på tapetet i et par år nu. Og så drømmer vi om bryllup en dag. Og en baby. Rækkefølgen er ikke prioriteret ens i vores hoveder, hah!

Men vi drømmer. Det er faktisk en af de ting, jeg elsker mest af alt ved at have en kæreste, en livsven. At have nogen, der har lyst til at være en del af min fantasiverden, som har lyst til at tilføje byggeklodser. Og omvendt. At jeg får lov til at tage del i en andens drømme. Vi taler mere og mere om, hvad, det er, livet går ud på, og vi nærmer os mere og mere hinanden. I det gode liv er der frihed til at gå ud og spise, til at tage en kaffe med vennerne. Der er tid til dates og til arbejde. Mulighed for at støtte hinanden i hinandens drømme. Også økonomisk. Der er lidt flere timer i døgnet, men det bliver nok ikke i dette gode liv.

Vi taler også meget om, hvor egoistisk en tilværelse vi lever netop nu – vi gør virkelig, som det passer os. Vi ændrer planer på et splitsekund og har kun Frida og hinanden at tænke på. På dét punkt glæder vi os ret meget til, at livet kommer til at handle om noget endnu større, noget andet end vores egne bussemænd. Noget der er langt større end bare os, som vi har alle aktierne i. En lille kortbenet version af os selv – som ikke tæller Frida.

Men jeg er altså ikke skruk. Og det er Adam heller ikke. “Tror du, vi bliver gravide i 2015?”, spurgte jeg Adam i går. “Måske”. Det tror jeg egentlig ikke selv. Men næste år igen, 2016? Meget muligt. Selv om vi taler om drømme og planer, så kan vi nok ikke planlægge os ud af en baby.

Allerhelst ville jeg ønske, at mine p-piller en dag fejlede “… og så var jeg pludselig gravid”. Men det sker nok ikke, når de har virket upåklageligt i ti år. Det ville bare være så rart, at noget andet end os selv skulle træffe beslutningen. “… Og så blev det sådan”. Det tager mig rundt regnet 8,5 minutter at vælge eftermiddagskage hos bageren, så at beslutte sig for en baby… Puha, hah!

Men tanken om fremtiden, sammen, og alt det gode vi har i vente, den gør mig glad. Jeg glæder mig til livet. I morgen, om fem år. Og også til den kaffe jeg skal slubre om fem minutter. Det er de allermest spændende, hårde og vilde år, lige nu. For os, for vores venner. Folk er gravide, for første og anden gang. En veninde er lige blevet forlovet. En anden har fået job i Oslo. Nogle flytter ud af byen, andre flytter tilbage. Lige nu er livet altså bedre end den bedste spændingsroman!

GOD søndag!

PS: Kom så, kom så! Godt 30 piger har meldt sig som deltagere i Oriflamekonkurrencen – der er altså ret gode odds, vil jeg bare lige sige!

***

It’s the most exciting time of our lives at the moment. Being mid-20s friends are moving to other countries to work, they are pregnant – some first timers, others second. They are getting engaged, buying houses. 

We talk about our plan quite often. Make sure that we are moving in the same direction. That we are moving all together. And we are. In 2014 we bought a house. We moved out of our old apartment after fives years and actually put money and signatures on the same little piece of paper. We are dreaming every single day, and that’s one of the things I love the most about being in a relationship. Having someone you can dream with, who wants to invest in my dreams, and someone who lets me build on their dream.

We want to travel. Expand the house with a few extra square meters. We want to get married and have a baby. At some point! I swear I only bought that little piece – my first and last baby piece for some time – because of the pug, haha! Friends keep asking us when it’s our time. But – it’s just not now. Maybe 2016? The most important thing is that we are both excited for that chapter. It truly is the most exciting time in our lives these years. We better enjoy it!

 

19 kommentarer
 1. Tak for en dejlig ærlig blog! Vil bare sige at jeg havde det på præcis samme måde. Magtede ikke at ta beslutningen selv, stoppe P-pillerne og starte det store “projekt”. Da jeg endelig gjorde skete der ikke en skid. Der skulle gå 4 år og en hjælpende hånd på Riget før der skete noget. Nu er jeg endelig lige blevet mor. Just saying.. 😉

 2. Hold nu op hvor er den sød! Jeg ville altså ikke have noget i mod det hvis du blev gravid snart.. En miniudgave af dig i den der kan kun være alt for nuttet! 😉

 3. Jeg GLÆDER mig til at følge med; i tykt og tyndt – både med baby og bryllup! Og så har du virkelig ret – der er noget ganske betryggende ved at tænke, at nogle af de bedste dage i vores liv, har vi endnu ikke oplevet.

 4. Jeg kan også gå og håbe på, at de p-piller lige svigter – det ville bare være nemmere, haha! Det lyder altså lidt dumt, nu hvor jeg tænker over det 😉

 5. Jeg kan godt sætte mig ind i situationen. Ikke så meget baby-beslutningen (yikes!), mere det der med gerne at ville være fri for at skulle træffe en beslutning overhovedet. Omvendt er jeg ret begejstret for, at mine p-piller funker. Jeg kender en pige, der er blevet gravid tre gange (og ret meget mod sin vilje) gennem p-piller, og det må eddermame også være sucky.

 6. Dette var et af de blogindlæg hvor det rammer lige i hjertet 🙂 Hvor kan jeg dog bare se mig selv i mange af dine tanker og følelser. Alle de beslutninger man skal tage stilling til, sammen, når man indleder det gode liv. Tak for dine søde tanker sådan en søndag! Og med hensyn til mopsen på alting – jeg er helt med dig på den 😉

 7. EJ hvor er den nuser, den bodystocking. Den havde jeg helt sikkert også kastet mig over! 😉 and for the record – da min mor i sin tid pakkede min lillesøsters babytøj væk (hun fylder 21 på onsdag, ahem…) bad jeg hende gemme nogle forskellige ting, til når jeg en dag fik børn.. Og der er altså stadig ingen børn.. 🙂 MEN rettidig omhu har aldrig skadet nogen 🙂 What Im trying to say; im with you girlfriend!

  Det er så svært med det babyræs der, og man kan godt mærke, at det så småt puster en lidt i nakken og siger “hey, hvornår skal det være os to”. På den anden side har jeg det meget som du – at det faktisk er virkelig rart at kunne være lidt egoistisk pt.
  Måske følelsen, skrukken, eller hvad man skal kalde det, pludselig dukker op en dag for alvor? Hvor man virkelig kan mærke æggestokkene skrige, og man må dikke-dikke ethvert barn på sin vej… Eller også skal man acceptere, at man aldrig bliver rigtigt RIGTIGT klar (det tror jeg fx ikke at jeg gør..) men så ligesom prøve at finde en middelvej i stil med “jeg vil gerne nu (måske!)” og så springe ud i det.. Ej, jeg ved det simpelthen ikke. Det er store tanker sådan en regnfuld, grå mandag morgen! Hehe.. Håber du får en skøn dag! Kh P

 8. Hold nu op, hvor er du vild, Cathrine! Dit indlæg rammer SÅ meget ind i mit/vores liv og jeg gjorde faktisk det, at jeg læste dit indlæg højt for min søde mand i går aftes. Vi var noget røstede over sådan et indlæg dagen efter vi havde haft en totalt identisk snak med samme dilemmaer og konklusioner, og stillede lidt spørgsmålstegn ved om du rent faktisk havde været en flue på væggen her i Aarhus! Jeg er fuldstændig på halen over din skrivestil, din åbenhed og det at du lader os vide, at vi ikke er alene i alle tankerne omkring livet i midt/sidst-tyverne!-TAK!
  Jeg håber sådan, at I – og vi – bliver gravide lige når vi allermest ønsker det!:)

 9. Jeg vil nok bare lige nævne at jeg aldrig nåede til et punkt hvor jeg blev helt klar, jeg nåede til et punkt hvor jeg tænkte: nu kan JEG nok ikke blive mere klar og det var stadig meget tvivlsomt for mig om det betød vi skulle have en baby… da jeg stod med testen vidste jeg ikke helt hvad jeg håbede, og da den var positiv var jeg helt sikker på vi IKKE var klar.. Men vi havde 9 mdr at blive klar i og nu sidder jeg her med den skønneste 2 årige prinsesse, så JA du har en fantastisk tid at gå i møde og det kommer til at være SINDSYGT, passer aldrig ind i planerne, men det er den mest vanvittige form for kærlighed jeg nogensinde har oplevet…

 10. Åh, hvor kan jeg dog kende tanken om p-pillerne og det at træffe så stor en beslutning… Vi havde egentlig planlagt at pillerne skulle droppes for en måned siden, men jeg har udskudt det et par måneder. Kan simpelthen ikke overskue SÅ stor en beslutning. Min mand forstår det ikke helt, men er heldigvis sød og giver plads til at jeg er klar.

  Der er så mange ting jeg gerne vil, bl.a. at finde et nyt job, og mest af alt har jeg bare ikke lyst til at være hender der kommer og er gravid to måneder efter man har skiftet job… Men det kan man jo for pokker heller ikke lade styre ens liv!

  1. Nej det er lige nøjagtig også sådan, vi har det. Jeg står også lidt i et vadested med jobbet, så der skal også ske lidt. Men det ville være træls hvis det faldt sammen. Men man kan jo heller ikke konstant udskyde for “tænk hvad der er om hjørnet”. Så sker det jo aldrig. Hm… Gid de sprang over og nægtede at virke, det ville være lidt nemmere 🙂 KH

 11. SHIT hvor kender jeg det godt..

  Jeg er langt bedre til at tackle store omvæltninger end jeg er til at beslutte dem! Gad bare godt blive gravid ved et uheld – dog lidt svært når man er sammen med min ‘high school sweetheart’ på 10ende år og har været skruk i årevis. Der er bare altid liiige en ekstra ting på karrierevejen jeg gerne vil nå.

  I torsdag var vi til vores første fertilitetsbehandling efter at have prøvet i 2 år alene. De vil sætte os igang i næste uge. Og min første tanke var bare: shit, STOP! er det virkelig det jeg vil?

  Så selvom man har helt vildt lyst, vil der altid være en del der ikke helt er klar. Jeg tolker det faktisk bare som en god ting. For det er jo fordi jeg elsker mit liv så meget som det er nu, at jeg slet ikke kan forestille mig det anderledes?

 12. Kender det alt for godt! Jeg er total hundeskruk. Jeg har skål, mad og seng og det hele, men ikke nogen hund. Jeg har også lige købt et pudebetræk fra H&Ms home afdeling, hvor der er tre hunde på… tre hunde i astronautdragter på månen (jeg ville ønske man kunne sætte ‘no see’ aben ind her :P). Lidt mærkeligt, men jeg elsker bare hunde og ønsker mig så inderligt, at jeg snart føler, at jeg har tid og økonomi til at have en lille vuffer. Og se her: http://www.asos.de/pgeproduct.aspx?iid=4123879&CTAref=Saved+Items+Page og her: http://www.asos.de/pgeproduct.aspx?iid=4382414&CTAref=Saved+Items+Page hvad jeg fandt på ASOS!!!! Tænkte på dig og Frida med det samme 😀

Læg en kommentar