En lille smuttur til Aalborg - ROCKPAPERDRESSES
En lille smuttur til Aalborg

Bent Hansen, Primum stol, Cathrine Nissen, rockpaperdresses, rockpaperhome,

^^^Jeg blev selv “sat i produktion”Bent Hansen, Primum stol, Cathrine Nissen, rockpaperdresses, rockpaperhome,

^^^Produktionen foregår stadig i AalborgBent Hansen, Primum stol, Cathrine Nissen, rockpaperdresses, rockpaperhome,Bent Hansen, Primum stol, Cathrine Nissen, rockpaperdresses, rockpaperhome,

^^^Forskellige farver og kvaliteter til Layer itBent Hansen, Primum stol, Cathrine Nissen, rockpaperdresses, rockpaperhome,Bent Hansen, Primum stol, Cathrine Nissen, rockpaperdresses, rockpaperhome,^^^Layer it

Godmorgen de damer,

jeg er totalt høj oven på i går, men mere om det senere. Jeg har aldrig fået vist jer mit besøg i Aalborg (det er godt nok blevet en fin lufthavn, Aalborgs altså).
Jeg blev inviteret af Bent Hansen, som egentlig er startet som en polstringsvirksomhed, men som i dag også selv designer eller står bag andre designere. Vores spisestole er Bent Hansens Primumstol, som jeg forelskede mig i hos Anton Dam. Og min kæreste fulgte trop. Jeg har endnu ikke oplevet andre stole så rare at sidde i som den.

De laver også læderbetræk til 7’er-stole, hvis man nu er træt af sin skal på dem, de laver spiseborde, lænestole. Og så har de netop lanceret noget nyt – Layer it designet af Anne Boysen.

Vores plan er at blive i byen, få børn, blive gamle herinde. Der, tror jeg virkelig, at generationerne har ændret sig. For bare ti år siden flyttede flok stadig tilbage på landet, i parcelhus, når børnene kom ind i billedet. Alle vores venner er blevet herinde, undtagen min kærestes bedste ven, der er flyttet i villa i Helsingør. Og min søster der flyttede til Hørsholm, men som faktisk har solgt hus igen og nu flytter tilbage til byen. Den kan jo også det hele, og den er altid åben, og vi vil ikke nøjes.

Men det betyder også for mange, at vi bor mindre, end vi er vokset op. Det er dyrere kvadratmeter – vores ven i Helsingør har købt strandvejsvilla – første række til vandet med dobbelt så mange kvadratmeter og stor grund for samme pris, som vi har købt for uden nogen grund. Lidt vildt, synes jeg.

Så vi skal fremover indrette os anderledes – spisestue, tv-stue, køkken, jeg har læst, at alle grænser mellem rummene og deres funktion vil blive udvisket. Vi vil have sofa i køkkenet og sove i stuen. Og lige præcis dér er det smart at kunne dele rummene op i zoner – vi har selv forsøgt at bruge gulvtæpper til at ramme kontorområdet ind i stuen, og tv/sofa-området har sit gulvtæppe.

Anne Boysen har lavet sådan nogle kæmpe opslagstavler-/sengegavle. Det er et multiprodukt, som kan hænge på væggen i forskellige lag og farver, og bag skrivebordet tænker jeg, at det ville være en rigtig fin opslagstavle. Bag sengen giver den sådan en hotelfornemmelse. Rigtig fint! Det er også en måde at skabe zoner på i et hjem, og ud fra hvad jeg har læst, kommer vi til at bruge den slags meget mere fremover, zoner frem for rum.

På den måde er det altså fantastisk at have bloggen, for jeg kom ud i landet og bliver klogere og møder en masse rigtigt passionerede mennesker. Det er inspirerende!
Bent Hansen, Primum stol, Cathrine Nissen, rockpaperdresses, rockpaperhome,A couple of months ago I went to Aalborg to visit Bent Hansen and their production. They just launched their product Layer it by Anne Boysen which is a series of big, kind of platforms for your walls. It’s perfect as a headboard behind the bed to give it a hotel feel or as a inspiration board where you can pin little pictures, knick knacks and memories. So cool!

 

8 kommentarer
 1. Det er altså lidt sjovt det der med at blive voksen. Min kæreste og jeg har lige købt en lejlighed i Charlottenlund og gud, hvor får vi mange blandede reaktioner fra venner og familie. Rigtig mange på vores egen alder synes det er ret vildt og lidt “skørt” sådan at flytte ud af byen. Det er jo i København det sker, så hvis man ikke bor herinde bliver man næsten anset for gammel og kedelig. Det synes jeg er synd og det gør mig altså lidt ked af det, at mange mennesker opfatter det sådan.

  1. Jeg tror det siger mere om dem og deres selvtillid omkring at blive ældre end det gør om jer 🙂 Jeg tror mange bliver forskrækkede, så snart man gør noget, der er anderledes fra dem. Om I så flyttede til Kuala Lumpur. Jeg oplevede det også, da vi sagde, vi købte hus. “Hus?!”. Det siger vist mere om folk selv end om os 🙂 STORT til lykke med lejligheden – og så er Charlottenlund vist heller ikke landet 😉 I er stadig dejligt tæt på by OG natur! Win Win! KH

   1. Ja, du har helt ret. Og Charlottenlund er slet ikke langt væk – det er det, der er det fede. Men folk opfatter det næsten som landet 😉

 2. Det der med at opfatte skellet mellem “byen” og “landet” så drastisk må altså være en københavnerting, for selv i Aarhus behøver man altså ikke at komme særligt langt væk fra midtbyen for at bo i parcelhus eller villa. Det er selvfølgelig dyrt, men selv hvis man køber hus lidt længere ude i forstæderne, hvor det er billigere, ville jeg langt fra opfatte det som at bo på “landet”. Men måske er det bare formuleringen, der er lidt dramatisk, og ikke din egentlige opfattelse 🙂

  For mit eget vedkommende tror jeg faktisk, mit behov vil ændre sig, i takt med at min egen familie vokser. Lige nu har jeg kun mit første barn, en lille datter på syv måneder, og det passer mig så fint at bo i gåafstand til midtbyen under barslen. Især fordi vi ikke har bil. Men efterhånden som jeg skal starte på studie/arbejde igen, og vi måske får flere børn, tror jeg slet ikke, jeg vil have et lige så stort behov for at “bruge” byen. Man har jo slet ikke tid til at gå på café, shoppe, gå på museum osv. for sig selv eller bare med sin kæreste, når man har familie! Der tænker jeg til gengæld, at en kort tur på cykel, i bil eller bus med børnene, er helt acceptabelt, når man skal noget i midtbyen, til gengæld for at bo i et mere stille område med masser af plads og have. Men det er jo helt forskelligt fra person til person. Sådan er jeg bare vokset op, og sådan ser jeg også mine børns opvækst for mig. Jeg bliver helt glad, når jeg ser min datter og mine fremtidige børn lege i vores (fremtidige) have for mig! Ligesom du sikkert gør, når du forestiller dig jeres fremtidige børn løbe rundt i jeres hus og sidde og spise morgenmad i gården!

 3. Dine ord om at vi ændrer vores brug af kvadratmeterne, gør at jeg ikke længere tænker på mig selv som direkte mærkelig, når jeg har en enorm lyst til netop, at gøre mit ene værelse til stue og ophold, frem for bare et rum hvor jeg sover (rummet med det bedste lys og snart adgang til altan). Det gør selvfølgelig så det, at jeg får min seng ind i det rum, hvor jeg også har mit køkken.. Hmm, der er i bund og grund ikke noget der kan stoppe mig – andet end mig selv..

 4. Jeg har det helt modsat dig. Jeg elsker at bo i byen nu, men jo ældre jeg bliver, jo mere har jeg lyst til at flytte ud på landet igen. Og her mener jeg ikke parcelhus, for det kunne jeg aldrig drømme om (og det vil jeg heller ikke karakterisere som landet). Nej, det skal virkelig være på landet, helst på en gård. Men det er jo kun godt, at vi ikke alle sammen er ens, for så ville der ikke være plads nok til alle inde i byen. Og grunden til at byerne vokser, tror jeg i højere grad er fordi folk forbliver single længere og derfor befinder sig bedre i byen. Jeg tror det ar meget at gøre med, hvordan man er vokset op, og hvordan man ønske ens egne børn skal vokse op.

 5. Jeg har altid elsket byen og været totalt by-menneske. Er det stadig helt ind til knoglerne, og så fik jeg bare verdens største forskrækkelse da vi skulle have vores barn i institution. Da var jeg lige ved at smide håndklædet i ringen og bare slå til på et hus i en forstad (vi bor stort set ved siden af en fin vuggestue og transporttid vil være minimal. Hvis vi altså havde fået plads i den institution, men det har vi altså ikke. Hvis man alligevel skal bruge tid på at køre til den anden ende af byen for at hente og bringe sit barn, så kan man jo egentlig lige så godt bruge transporttiden på at komme til og fra byen)

  Jeg tror også det ender med, at vi flytter ud af byen – og de afgørende årsager vil være institution og skole til vores barn. Desværre 🙁

Læg en kommentar