#rockpaperkitchen - ROCKPAPERDRESSES
#rockpaperkitchen


Godmorgen de damer,

det er praktisk taget umuligt at tage billeder til jer i vores køkken – det er i forvejen et lidt mørkt rum, og når solen så slet ikke kigger frem på himlen er det altså helt umuligt. Derfor de sære farver og den mærkelige belysning. Så snart solen kigger frem, og vi i øvrigt er kommet lidt længere med resten af køkken, så skal I se mere. I første omgang kan I se billeder af vores “arbejdszone” – “where the magic happens”. Bwah! Dér hvor quinoasalaten bliver slynget, og kyllingefrikadellerne bliver stegt, not really where the magic happens, men altså.

Rummet er ca. 25 kvm, og det eneste vi selv har gjort er naturligvis at indrette og male vægge. Gulvet var sort, da vi flyttede, and let me tell you – det er den undebrodermig UPRAKTISK! Don’t ever do it! ALT kan ses – vi støvsuger to-tre gange om ugen for at holde det relativt pænt. Men ja ja, meget moderigtigt. Det bliver malet first thing det her forår. Og vi tænker lysegråt – det er ikke muligt at få træfarven frem igen, da gulvet er ret grimt under. Så det skal males. Lysegrå/musegrå må være relativt praktisk?

Køkkenet er faktisk fra 2001, så en ældre dame. Det blev frisket lidt op af ejerne før os. De fjernede overskabe, satte metrofliser og hylder op. Malede gulvet. Så rykkede de køkkenøen ud fra væggen, så man kan gå rundt om den. Grebene blev skiftet ud med nogle ret lækre læderstropper. Små pift, der har gjort det opdateret anno 2014. Det kan man virkelig komme langt med.

Køkkenet er klart det rum, jeg bruger allerflest timer. Jeg arbejder på computeren ved spisebordet, laver mad, snacker, ser iPad. Det passer mig bare godt, rummet – og lavendler uden for køkkenvinduet charmer mig altså virkelig om sommeren. MEN vi drømmer klart at lave det om en dag – det er ikke noget der haster, og vores overetage kommer i første række. Men når man kommer tæt på køkkenet, så er det slidt. Skufferne hænger, skabene hænger, ligegyldigt hvor tit man strammer efter. Det er ikke så rummeligt – det blev sat op lang tid før “easyluk” og hvad giver I mig. Køleskabet er supersmåt, ovnen er ret ufunktionel med evige pletter, jeg ikke kan få af. Vi var også godt vant i det gamle køkken vi selv havde lavet fra bunden med state of the art hårde hvidevarer og køkkenelementer.

Vi ville vende køkkenet, så det i stedet lå på den lange led af rummet. Vi ville have brede, dybe skuffer og sokkelskuffer – udnytte pladsen optimalt. Det skulle være med et smukt messingarmatur, hvide fliser. Ingen overskabe, og måske et Made a Mano-gulv – ja ja, vi drømmer dauda’ for Cathrine-35-år og Adam-40-år har et pengetræ i gården! Vi ville igen gå efter virkelig gode hårde hvidevarer, for det letter arbejdet koloenormt. Jeg savner virkelig min pizzafunktion i den gamle ovn, haha! 300 grader = PERFEKT pizza, I’ll tell you that. Og selv om gasblus er udmærket, så kan jeg godt savne min induktion. Der var bedre kontrol med temperaturen. Vi ville ønske os et vinkøleskab – eller min kæreste ville, og han skulle have sin vilje. Så skulle vi have et kæmpe amerikanerkøleskab (sådan et der kan lave isterninger og boblevand), så der var plads til hele familiens madpakker. Det skulle være et køkken i gedigne materialer, og drømmen ville være et snedkerkøkken – haha, det har laaaaaaaange udsigter. Men hey! Vi har forevigt på filmfabrikken, så mon ikke det en dag kan blive til virkelighed?

INDLÆGGET ER LAVET I SAMARBEJDE MED SAMSUNG

De to sidste fjernsyn vi har haft købt, de har været fra SAMSUNG af den grund, at designet altid vægter højt og passer ind uden at fylde. At Samsung også laver hårde hvidevarer, fandt jeg først ud af, da vi flyttede ind i huset og med køleskab fra samme mærke. I deres nyeste modeller går tanken om minimalistisk design, som jeg kender det fra fjernsynene igen i hårde hvidevarerne. Den slags skal for min skyld være nemt at bruge, klogere end mig og altså diskret i designet. Uden at have testet andet end vores gamle køleskab, så gør de det i al fald godt på dét punkt, flot design. Og det er vigtigt for os, hvis vi først går igang!

The next stop on our tour de chambre is the kitchen! Actually it’s going on it’s 15th year. An old lady! The previous owner did quite a good job at getting the kitchen up to date. The removed som cabinets, put up some shelves and metro tiles. We have actually just painted the walls and decorated the room. We like how it’s a bit industrial yet scandinvian with it’s rather light colourscheme – except for the black floors! Oh my gawd! That’s one thing that’s going to change during the next couple of months. It’s SO impractical! Seriously, what were they thinking?? I am not sure. Don’t ever do black floors!

Other than that it really looks great from a distance. Coming up close though it’s rather old and weary. At some point we are dreaming of re-doing it, though it will take years before we get to that. We have a whole second floor we need to get approval for and build first! 
White lamps “Ranarp” + glasses – IKEA // Tray – Finn Juhl // Espresso machine – Delonghi // Large choppingboard – Triptrap // All the china – Royal Copenhagen // Instagram pictures on fridge – Sticky9 (use the code FRIENDJXYH and get 15 % off) // Cage lamps on the shelves – Artilleriet.se // Glass containers – Kop&Kande + Rosendahl // Hanger – vintage, Shopdora // Pinboard – The Oakmen //

32 kommentarer
 1. Jeg er en sucker for bolig-billeder for tiden! Det er vist en slags nu-er-det-januar-og-jeg-vil-lave-om-på-det-hele snue der har ramt mig. Fandt en gammel træ-trappestige i storskrald forleden. Den bor nu hos mig, og er fin. Det hjalp kun lidt.
  Men resten må pænt vente til jeg engang får mit eget sted. Indtil da, må jeg holde mig til drømmene og inspirationen 🙂
  Jeg kan virkelig godt lide tonen I jeres køkken, faktisk, og så har jeg en svaghed for metrofliser. Sådan, virkelig. Men jeg kan godt forstå drømmene! Så kan I gøre det til jeres helt eget, so to speak.
  Kender du i øvrigt Freunde von Freunden? De har de lækreste boligrapportager kombineret med interviews med personerne der bor der. Der er alt muligt, men HOLD da op, hvor er der inspiration at hente over det hele!
  Og god mandag! I øvrigt 🙂

  1. ÅHHHH GODT TIP! Det vil jeg tjekke ud, kender ikke Freunde 🙂 Hvor er du altså sød! TAK! Rigtig god mandag til dig 🙂 KH

 2. Det er vældig fint:) Hvad med de åbne hylder, er det ikke et støvhelvede? Vi overvejer samme løsning, men alle mener at det støver til på ingen tid..

  1. Altså, vi støver af, sådan hvor vi tager tingene af hylderne, ca. 1-2 gange om måneden, men det generer ikke. Jeg synes faktisk ikke, det er et problem 🙂 KH

 3. Det ser godt ud! Også med det sorte gulv, men kan godt forstå at det er en kende upraktisk. Lysegråt gulv må alt andet lige være mere praktisk (og kræve mindre støvsugning 🙂 ).
  Jeg kan ikke undgå at ligge mærke til håndsæbe- og opvaskemiddelbeholderne. Er det bare gamle beholdere, hvor mærkerne er fjernet og et label er påsat? Det ser rigtig fint ud.

  1. Ja det er så – meget simpelt, effektfuldt og billigt 🙂 Tricket lærte jeg engang hos Homesick, og nu gør jeg det selv. Selve sæben er bare irmas parfumefri, men med besøg af min dymo ser det helt cool ud! KH

 4. Hej, jeg gik ind på Sticky9 for at lave magneter, men desværre virker koden ikke :/ Kan se dit udlæg er udgivet i dag, så det undrer mig. Er du sikker på, at det er den rigtige kode 🙂 ?
  Mvh Mette

  1. Mette, jeg må skylde dig at finde ud af det – jeg hentede koden i går! Jeg vender lige tilbage i løbet af ugen 🙂 KH

 5. Dejligt køkken, uden tvivl!
  Men er det meningen, at der pludselig skal stånoget om Samsung tv’er i bunden af indlægget? Det virker lidt underligt nemlig. 🙂

   1. Jeg var vist temmelig træt, da jeg bloggede i går aftes kl, 23.15. Håber det gav mere mening – og tak for påmindelsen, så jeg kunne rette til 🙂 KH

 6. Hvis du finder ud af at dyrke et pengetræ, så deler du lige opskriften ikke? 😉 For sådan et ville jeg også gerne plante 😀 Jeg synes jeres køkken er superlækkert! Kan måske godt forstå, du gerne vil skifte det ud med noget, der fungerer lidt bedre, men på afstand ser det nu ret lækkert ud 🙂 Jeg er ret vild med at i har åbne hylder frem for overskabe – det drømmer jeg også om at have en dag, indtil videre har jeg en metalreol stående med lidt pæne ting på. Men bliver jeres ikke også støvet og klistret af mad-os? Det ser ud som om i også bare har et udtræk til emhætte ligesom mig, og jeg synes virkelig ikke det er specielt effektivt, så står jævnligt og tørrer køkkenet af for klistret mad-os 🙁 Men jeg bor stadig til leje, så det er ikke op til mig at ændre på den slags… Mand, jeg glæder mig til at blive bolig-ejer (så pengetræet ville gøre godt der) 😀

 7. Alderen taget i betragtning – så er det godt nok pænt. Jeg drømmer også om et nyt køkken: Komfur der faktisk kan blive over 200 grader, nye skabslåger, en bordplade uden grimme 90’er nistre og skuffer i stedet for upraktiske skabe. Men åh – det bliver nok ikke lige på denne SU.

 8. Jeg synes at det ser SÅ fint ud, og jeg kan personligt meget godt lide det lys i køkkenet 😉

  Er faktisk ret stor fan af jeres lille hus, indretning og møbler ser bare så fine ud- det hele spiller!

  Hvis der sidder nogle derude som har tid og lyst, så tjek endelig min blog ud på http://www.thisissarahluna.blogspot.dk jeg har lige lavet en hatte samling på Youtube 🙂

  Rigtig god dag derude

 9. Jeg synes nu ikke at køkkenet ser så slemt ud, ikke i forhold til mit elendigt indrettede boligforeningskøkken, hvor køle/frys og komfur er det yngste og ingen emhætte, men med sådan et udsugningssystem der forbinder alle badeværelser og køkkener.

  Så jeg drømmer om nyt køkken, og det vil sige ny lejlighed – men da der ikke gro pengetræer i min stue, så må jeg vente til den dag jeg har et job, som kan betale en lejlighed, der ikke er en boligforeningsbolig.

 10. Jeg synes nu Jeres køkken er ret så fint 🙂 – også selvom du siger det hænger lidt. Især fliserne – de giver virkeligt noget fint.

  Jeg tænkte på noget helt andet – mig og min kæres…. mand (svært at vende sig til!) planlægger en kærestetur til Berlin her i foråret. Overnatning – har du nogle anbefalinger? Eller tips i øvrigt?

  Tak, for en noget så fin blog – den er kun blevet bedre og bedre 🙂

   1. Irma 😛 Jeg piller bare mærkaterne af efter tip fra Homesick-pigerne og laver selv labels med min dymo 😉 KH

     1. Åh nej desværre – jeg har ikke været i Berlin i fem år. Det eneste jeg husker med stor succes er Dunkel – der spiste vi og det var en ret sjov oplevelse! Det kan anbefales 🙂 Og så besøger jeg altid Holocaust-museet (ej at forveksle med det jødiske museum). Det er meget smukt! KH

 11. I min gamle lejlighed havde jeg malet trægulvene i en lysegrå/mellemgrå farve – idéen virkede god, men i praksis var det ganske frygteligt at holde, så det kan jeg absolut ikke anbefale. Jeg fortrød inderligt og endte til sidst med at male hele herligheden over med hvid maling i stedet for. De hvide gulve krævede også en del vedligeholdelse, men af en eller anden grund kom det ikke nær så hurtigt til at se beskidt ud – måske var det fordi den grå farve på en eller anden måde “fremhævede” nullermændene og skidtets farve? I don’t know, men jeg kommer aldrig til at have gråt gulv igen, det er helt sikkert. 🙂 Desuden, hvis rummet i forvejen er mørkt, så kan gråt heller ikke anbefales – de “sluger” meget af lyset og får rummet til at fremstå mere mørkt end eksempelvis hvid. 🙂

 12. FINT køkken! Hvor er jeres knagerække fra? Jeg har ledt i hvad der minder om 100 år efter en lignende 🙂 Uden held, kan du nok forstå…

  1. Tak Mie 😀
   Det er desværre gamle knagerækker fra gamle bankbokse. Der har hængt nøgler på til andre bokse. Evt prøv Shopdora – ring til dem? Der har jeg købt vores men det er et år siden.
   Kh

 13. Det er altså virkelig et lækkert hjem I har jer!
  Selvom I gerne vil renovere en del af det, så ser det altså hammer flot og indbydende ud! Også på trods af sjovt lys 😉
  Køkken med ø er nok på min top-5 over boligdrømme!

  KH
  Josefine

 14. Helt fantastisk køkken! Hvor er “zink”-beholderen fra, som du har sæbe og opvaskemiddel i? Det ser så fint ud! 🙂
  Kh. Tanja

  1. Tak Tanja 😀 Det er egentlig en oldschool spejdermadkasse, der kan købes i spejderbutikker 🙂 KH

 15. Altså Cathrine – det køkken emmer jo så meget af hygge og sjæl! Så fint altså!

  Jeg kommer gerne forbi anytime og fikser en salat til dig i det køkken (;

  God søndag
  Kram maria

 16. Skønne billeder og sjove fortællinger. Det slog mit netop at du ville passe ind i USA med dine drømme i et stort hus med plads til drømme og børn – agtigt. Skægt som billeder opstår ud af tekst. Dejligt indlæg

Læg en kommentar