Sleep well - ROCKPAPERDRESSES
Sleep well

dyne3 dyne2

Indlægget er lavet i samarbejde med Nordic Comfort

Jeg ved ikke med jer, men jeg er typen, der tager min hovedpude med på ALLE rejser. Og på Roskilde sidste år havde jeg også min dyne med (idioten her havde jo rullekuffert med, husker I nok). Jeg har et meget tæt og langt forhold til min dyne. Jeg har haft den i femten år. Min mor købte sættet i Føtex i Slotsarkaderne i Hillerød, og jeg husker, at det var meget, meget lækkert at få en voksendyne. En ordentlig en med den rigtige mængde fjer i og ikke den halve høne, der var i min gamle. Jeg var så på studietur til Paris i 8. klasse, og der glemte jeg min hovedpude på hotelværelset, da vi smuttede. Og jeg skammede mig! Min mor havde ikke vanvittigt mange penge, så at hun nu skulle ud og købe en ny pude. Det var ikke godt. Regnet ud på pr. nats søvn har den dog nærmest kostet gratis, så længe som den dyne har været i min varetægt.

Jeg var relativt skeptisk, da jeg blev spurgt, om jeg kunne tænke mig at teste silkedyner fra Nordic Comfort – jeg er et komfortdyr. Plusset ved silkedynen skulle være, at den er super allergivenlig, fordi silkefibrene i den er antibakterielle (86 % mere bakteriehæmmende end gåsedun), vaskbare og afvisende over for husstøvmider og allergener. Jeg har astma og får medicin morgen og aften, og min værste allergi er husstøvmider, som jeg er forsøgt vaccineret imod. Jeg husker, at min gamle lungelæge, som jeg ofte var til kontrol hos i barndommen, har anbefalet 1. en allergitest af min madras og 2. silkedyner og hovedpuder. Nu er den testet!

Lad mig starte med hovedpuden! For mig er den lige det “højeste”, den måtte gerne have haft lidt mindre fyld. Jeg sover på ryggen og skal have relativt lidt fyld i hovedpuden. Hvis man sover på siden, vil den uden tvivl fungere. Desværre laver de indtil videre kun én “pudehøjde”, så der skal man være til den fyldige af slagsen. Jeg sov med den én nat men måtte sande, at den ikke passer mig og dagen efter var jeg tilbage på min egen. Men selve fornemmelsen af den fejler intet. Den føles ærligt talt som en dunpude. Den kan findes lige HER hos Jysk.

Dynen er føles ret tynd mellem hænderne og fylder ikke ligeså meget “op” som vores klassiske dundyner – selv om det er en helårsdyne. Det gør heller ikke forskel på varmeevnen. Jeg har på intet tidspunkt frosset, til trods for at vi ikke kører uden varm i soveværelset. Dynen fungerede super godt, og modsat min egen dyne, så er den her lettere at have med på rejser, i sommerhuset osv. Hvis man føler for det! Den fylder ikke meget i landskabet, og så kunne jeg egentlig godt lide, at den er let. Dog kunne jeg godt savne det fluffy fra min egen dyne, som man jo får fra fjerene. Men det var en følelse. Den har faktisk været rigtig rar at sove med, det overraskede mig lidt. Den kan findes lige HER hos Jysk.

Det er en sjov idé at lave silkedyner. Jeg har alle dage været glad for silketøj, som jeg også har nævnt flere gange herinde. Silke er temperaturregulerende – det er let og lækkert i sommervarmen og luner om vinteren. Det er sjovt at man har udviklet på det til dyner, og på mange måder giver det god mening. Følelsen af en fluffy dundyne får man ikke i en silkedyne, og hvis I har overvejet det, så skal I kunne gå med til det. Men for allergikere og astmatikere, som mig, så giver det rigtig god mening at gøre skiftet. Og så skulle silkepuder i øvrigt hæmme rynker. Andrea Elisabeth Rudolph har også lige købt en krabbe af en silkepude.

I kan læse mere om SilkFX HER.

puder1dyne4dyne5

9 kommentarer
  1. …. øv, jeg blev lidt skuffet, da jeg gik ind på jysk og undersøgte det nærmere. Fyldet er jo lavet af 80% silikoniserede polyester-fiberdun. Jeg gider da ikke at sove i behandlet plastik.

    1. Er det ikke kun puden, der består af 80% polyester-fiberdun? Dynen er 100% morbærsilke… Så vidt jeg kan se.

      1. Jeg ville også putte et på 🙂 har godt set hendes, men lidt dyr :/ tror jeg går efter et solkepudebetræk 🙂

Læg en kommentar