Bryllup og dresscodes: "Kjole og hvidt" // Galla - ROCKPAPERDRESSES
Bryllup og dresscodes: “Kjole og hvidt” // Galla

Jeg har lovet jer lidt inspiration til bryllupsoutfits, da jeg repostede den lille bryllups-tøjs-guide – men måske der også er inspiration til gallafest?

I al fald så drejer det sig i dag om lange kjoler – dresscoden, der får lidt inspiration i dag, er galla eller “kjole og hvidt”.

I nogle bryllupsinvitationer kan der stå en dresscode (det er bestemt ikke altid). Det kan være “black tie”, “kjole og hvidt”, “cocktail” – og alle dresscodes giver så en retningslinje for, hvordan man skal klæde sig. Dresscoden beskriver i virkeligheden, hvad gommen har på. Har han suit på? Pingvinjakke? Hans påklædning sætter barren – man må ikke være finere end ham, når man er herre – hvis han har suit på, så kan en gæst ikke komme i morning jacket fx.

Så hvis der står “kjole og hvidt”, betyder det galla – det er typisk lange kjoler! MEN – og nu er forvirringen total – galla-dresscoden beskriver tøjet til selve festen, ikke i kirken. Hvis det skal være helt gammeldags, så har man én kjole på i kirken og én til middagen efter kl. 18.00. Og i kirken må man gerne have knælang kjole på. Forvirret stadig? Det skal du ikke være, det er ikke så tit, man skifter tøj til et bryllup (selv om det kan være sjovt at få lov at have flere kjoler på). I sidste ende er der nok lidt løsere tøjler for kvinder end for mænd, så længe kjolerne er længere end til knæene.

HUSK nu at man altid kan spørge bruden, hvis man er i tvivl – hvis man ikke kan lide lange gevandter, så kan man sikkert spørge, om det okay, man tager sin korte kjole på. Hvis man ikke er til kjoler, så er jeg sikker på, at man må tage sit jumpsuit på.

Det handler altid om den gode fest – alle gæster skal have det rart, så vælg noget du kan lide at have på, og noget du føler dig godt tilpas i.

Indeholder adlinks

rockpaperdresses, cathrine nissen, dresscode kjole og hvidt, dresscode galla

Ganni tunika + evt. bukser // Forever Unique nudekjole // Vlabel London gul kjole // By Malene Birger gul kjole // Munthe kjole // Frock and Frill perlebesat kjole 
rockpaperdresses, cathrine nissen, dresscode kjole og hvidt, dresscode gallaYoung Couture lyserød kjole // Samsøe Samsøe blå kjole // ASOS Salon blondekjole // Adrianna Papell perlebesat kjole // Marchesa lyserød kjole // ASOS Salon tylkjole
rockpaperdresses, cathrine nissen, dresscode kjole og hvidt, dresscode galla

ASOS rosekjole // Zara kjole // ASOS blå kjole // Kokoon kjole // Ted Baker rosekjole // Ganni kjole

9 kommentarer
 1. Jeg skal giftes i morgen (!!!) og noget af det jeg glæder mig allermest til er at se mine veninder og venner i deres stiveste puds. Vores fest er uformel, uden dresscode of holdes på min kærestes forældres gård, men jeg glæder mig sådan til at være at se dem alle, og hvilke kjoler (for pigerne) de har valgt at tage på.

 2. Havde faktisk Ganni kimonoen på til bryllup i lørdags. Er gravid, og man kan ikke altid regne med, at det man ville have på passer. Så tirsdagen før bryllup kunne jeg passe den kjole, som jeg oprindelig havde tiltænkt, men det kunne jeg ikke lørdag formiddag (SUK)!
  Så havde heldigvis Ganni’en i skabet og tænkte den måske var for casual, men maven kunne være der, og jeg følte mig godt tilpas som jo er det vigtigste 🙂

  Og blev ekstra glad for at se den var med på din liste over kjoler, man godt kan have på til et bryllup 😀 Tak Tak

  1. Den kimono er altså også virkelig fin! Jeg prøvede den på i butikken, og håber ikke, du har noget imod, jeg stiller dig et spørgsmål. Jeg blev så nervøs for, at den ikke ville kunne holde sig lukket, hvis du forstår hvad jeg mener – vil nemlig gerne bruge den som kjole i stedet for kimono. Hvad var din erfaring med det, hvis jeg må spørge, og hvad brugte du indenunder for at holde det pænt? Det kan godt være, det er et lidt svært spørgsmål at svare på, når du nu også havde en fin gravid mave, der tittede frem 🙂 – men i hvert fald tak for hjælpen!

 3. Så flotte kjoler! 😀
  Jeg skal selv til bryllup til sommer – og har allerede købt en lang fin sommerkjole.
  Jeg kunne dog godt tænke mig en fin lille jakke eller cardigan. Har du nogle gode fif til hvad man bruge?
  God weekend 🙂

 4. Super flotte kjoler!
  Måske du også kunne lave en til alle os der bliver studenter, kun med hvide kjoler? Til både normal vægtige personer, men også til de overvægtige?
  En guide der ville bringe stor glæde ved mig! Er gået kold på kjoler!

  Elsker din blog! Har læst med i 4 år <3

Læg en kommentar