Time management - ROCKPAPERDRESSES
Time management

… Det taler vi meget om i øjeblikket herhjemme. At tage styring og hånd om vores tid.

Vi har fireogtyve timer i døgnet. Af dem sover vi nok seks til syv timer i snit herhjemme. Men hvor bliver resten af? Selv med en virkelig lang arbejdsdag – lad os sige tolv timer – så burde der stadig være timer tilbage. Der går nok lidt tid på transport til og fra arbejde. Måske en time til træning eller løb. Så går der selvfølgelig lidt tid på at lave og spise måltider. Vi går jo også i bad. Og ja så er der også indlagt tissepauser i løbet af dage – you kinda have to. Og lufteri af Dellen. Resten af timerne bliver nok brugt på at få hjulene til at køre rundt.

Vi talte meget om, at vi er i underskud på den tid, der er vores. Hvor vi ikke løber rundt i hjulet, halser efter det næste. Dén tid, hvor vi kan gå hundeture sammen. Hvor vi på en hverdag kan gå ned og købe en is. Køre en tur. Bore en lampe op. Noget der ikke har med 13 tommer lysende plastik foran øjnene at gøre, men nærmere hinanden. At sidde og stirre lidt ud i luften. Sammen.

Vi er ret enige om, at vi arbejder for meget, render til for meget. Nu har vi også haft et par lidt ramte uger med tre fødselsdage om ugen, min kærestes speciale, de elever han har, der afslutter og afleverer opgaver der skal rettes, mit arbejde der tager til, bloggen i sig selv – der er ALTID noget arbejde i forbindelse med den, der skal laves.

Vi er begge mega work addicted – man kan altid lige hive computeren frem og lave lidt. Også selv om det ikke er presserende – man skulle tro, vi ikke kan lide hinanden! Det kan vi jo! Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst har haft en hverdagsaften, hvor jeg ikke sidder i køkkenet og arbejder, og min kæreste er oven på og gør det samme. Gør I også det? Arbejder videre hjemme? Eller er I gode til at lade arbejde være arbejde?

Det kan ikke helt undgåes. Det er klart, vi har begge deadlines, der skal overholdes. For mig kan det være presserende mails. Nogle kommentarer (som jeg hånden på hjertet drømmer om at være bedre til at svare på). Eller en deadline på et sponsoreret indlæg. Min kæreste har sit – kunder der rykker, en chef der hele tiden trykker ham. Specialeforsvar. Undervisertjansen. Men vi gad godt begge have et par fri-hverdagsaftener om ugen, hvor vi bare er sammen og laver helt almindelige hverdagsagtige ting. Vi gad godt have det lidt kedeligt, bare engang i mellem, haha!

Min farmor sagde forleden, at man skal tage ti minutter uforstyrret, når begge er kommet hjem fra arbejde. Tale om hvordan dagen er gået, nyde et glas hvidvin eller en kaffe. Dét har vi indført – uden dog helt at overholde det hver dag, men det SKAL vi. Vi blev også enige om, at vi i hverdagene ikke skal lave for meget. Ingen middagsaftaler med venner – og for mit vedkommende holde events i forbindelse med bloggen på et absolut minimum. Og så skal vi altså lade være med at arbejde, med mindre vi død og pine skal. Det er blevet en dårlig vane at sidde ved computeren, fordi den er der.

Hvordan får I det hele til at hænge sammen? Render I meget i hverdagene? Eller hører det sig til i weekenden? Jeg er ret nysgerrig, for det virker ofte som om alle andre både klarer arbejde, venner, at gøre rent, lave mad – det hele. Jeg er principielt imod at sammenligne sig, for vi har alle forskellige grænser. Men det kunne være lidt sjovt at høre, hvordan I inddeler jeres tid – render I meget i hverdagene? How do you do it??

26 kommentarer
 1. Jeg har længe gået rundt og slået mig selv i hovedet over alle de ting jeg ikke kunne nå, og over hvor lidt fritid jeg havde.
  Jeg skulle bare have MERE fritid og så ville det hele gå op. Men så fandt jeg ud af, at det rigtige for mig ikke var MERE fritid, men BEDRE fritid. For mig er det hverken en god eller mulig løsning at få flere timer fri om dagen.

  Helt konkret betyder det at jeg fx har hjælp til rengøring, da jeg før i tiden båede brugte tid på at gøre rent OG bitche over hvor meget rent jeg skulle gøre, OG sidde på sofaen og mugge over at nu skulle jeg snart i gang. Det har virkelig gjort min fritid bedre.

  Jeg har fået en regel om at jeg kun tager fat i tingene 1 gang. tager jeg fat i en arbejdsopgave, løser jeg den med det samme. Jeg har tidligere brugt mega lang tid på at kigge på de samme mails 5 gange og så have dårlig samvittighed over ikke at besvare dem i en uge efterfølgende, eller flyttet rundt med en grim lysetstage fordi jeg ikke kunne tage mig sammen til at få den væk med det samme. Klart den sværeste regel for mig, men shit den er effektiv. Får jeg en tanke handler jeg på den relativt hurtigt, også selvom pitchet/mailen/opkaldet ikke blev helt perfekt. Jeg er perfektionist så jeg kan gå med en tanke/idé i enormt lang tid før den er ‘færdigbagt’ i mine egne øjne, men det betød bare at min hjerne bliver dødstresset. Prøver at leve lidt mere efter tanken: Launch crap – but launch!

  Og så er der selvølgelig tanken om at uddele det der ikke kommer let for mig. Så hvis det tager mig 4x så lang tid at lave regnskab som det gør for en revisor skal det ud af min butik. Også selvom jeg teoretisk set godt kunne lære at gøre det hurtigere med tiden. Uuuuddddd!

  Så prøv at lave en liste over hvad der kunne gøre din fritid bedre, og se hvad i kan gøre for at få smidt det kedelige ud! 🙂

  PS. Shit hvor det ser helligt ud på skrift – er hverken helt eller kvart færdig med at få styr på min tid, og bestemt ikke en tidsguru (det er nok det sidste jeg er, faktisk!) Men har virkelig fået nogle lærestreger omkring tid/arbejde, så vil lige dele lidt ud. 🙂

 2. Jeg er i princippet studerende med al tid i verden – i virkeligheden er jeg allermest politisk aktiv og bruger fuld tid på at gøre verden mere socialdemokratisk – heldigvis gør min kæreste noget af det samme, og det er også sådan, vi har mødt hinanden. Derfor er vores situation også lidt anderledes end jeres, for når vi har travlt, så har vi begge tit travlt med det samme, går til de samme møder, arrangementer, kurser – og ikke mindst valgkamp. Lige i disse uger er jeg fx i Aarhus for at køre Jens Joels kampagne, mens min kæreste knokler i København. Ret hårdt at savne, men egentligt meget rart, at den ene af os ikke bare sidder derhjemme og keder sig, mens den anden har travlt. Det taler vi tit om, at det er dejligt, at vi selv i travle perioder ofte er til de samme ting – men et møde med en minister er jo altså ikke sådan rigtigt kærestetid (med mindre man er minister-kærester, og det er vi dog ikke).

  Men egentligt har vi samme issue somme tider. For det er sgu lidt for nemt at fylde kalenderen med studie, arbejde, fritidsinteresser, venneaftaler, tv, seriekigning og alt det andet, som er nemmere at skemalægge end bare at ‘være’. For hvornår lægger man lige sin iPhone fra sig for bare at holde lidt i hånd? Ikke tit nok! Så super god idé med hvidvin/kaffe-pause.
  Vi bruger også tit lige en halv time søndag i badet/over morgenmaden/mens vi kører i bus på at snakke ugens planer igennem. Så bliver det lidt lettere at skemalægge en kysseaften med tid til hvad man nu gerne vil – holde i hånd, se serier eller lave god mad. Og så undgår man de der uger, hvor man måske inde i sit hoved gik og tænkte, at fredag skulle man hygge sig hele aftenen, og så har den anden pludselig lavet andre planer. Det hjælper i hvert fald os 🙂

   1. Han er ærlig talt også ret fantastisk, så det forstår man vel godt lidt! Overvej ham d. 18. i stemmeboksen!

 3. Åh den slags er jo vildt svært at sammenligne, hvis ikke man lige er nogenlunde samme sted i livet… Med et lille barn og en omgangskreds i samme situation giver det langt hen ad vejen sig selv, synes jeg. Der er der bare andre, der sætter grænser for udfoldelserne 🙂 Selvom jeg nu her i slutspurten af mit speciale godt kunne ønske mig bedre til det med at arbejde om aftenen!
  Inden vi fik barn synes jeg, vi var gode til det der med at gøre nogle små ting sammen… Gå tur med hundene eller spise frokost. For at få lidt af den tid sammen igen indførte vi faktisk din farmors koncept, dog med en portvin efter aftenputningen 😀 Og så forsøger vi at gøre nogle af alle de uendelige projekter som husejere til fælles projekter, så vi kan gå og tale med hinanden imens…

 4. Mangel på tid, det evige problem! Jeg kommenterer ikke så tit på indlæg, men jeg tænker selv mange tanker om tid og planlægning, so here goes:
  Jeg læser på sidste år af min kandidatgrad (på mef, hvor du også kommer fra, wuhu!), og har derudover et ret (tids)krævende “voksenjob”, hvor det forventes, at jeg er på kontoret i hvert fald fire dage om ugen. Derudover har jeg en sød kæreste, nogle skønne veninder og en familie som jeg er tæt med. I denne tid, hvor jeg læser til eksamen, har jeg de sidste to uger inddraget både aftener og weekender til at skrive på min opgave, fordi jeg er på kontoret om dagen. Typisk arbejder jeg på opgaven hjemme, eller bliver på kontoret til kl 21-22 og arbejder på den der.
  Der kan det godt trække lidt i min dårlige samvittighed, at jeg nu IGEN kommer super sent hjem, eller ikke har tid til en kaffe med en veninde. Jeg gør dog stadig mit allerbedste for at kysse på min kæreste og kramme mine veninder, med min kæreste ofte ved at vi sætter os ned og spiser mens vi ser på hinanden og TALER sammen (noget han nogle gange skal presses til, jeg tror at han er tilhænger af udtrykket “silence is gold” 😉 ), med mine veninder ofte ved at møde dem til morgenmad og kaffe på en cafe inden arbejde. Det er en SÅ hyggelig start på dagen synes jeg, og det sidste halve års tid har jeg faktisk set den samme veninde på den måde, ca hveranden uge.

  Når jeg ikke læser til eksamen gør jeg ALT hvad jeg kan for ikke at tage arbejde med hjem. Det kan virkelig blive en vane, og jeg tror på at det er langt sundere, at arbejde når man er på arbejde, og så ellers tvinge sig selv til ikke at tjekke sin email. I din kærestes tilfælde med undervisertjansen (sådan en har jeg også haft – arbejdede hver weekend, men kun enten lørdag eller søndag) og din blogtjans er det svært ikke at arbejde i fritiden, men forsøg at skemalægge et tidsrum i weekenden og evt 1-2 hverdagsaftener hvor der må arbejdes, og lad det så være de andre aftener.

  I forbindelse med at min kæreste blev meget syg, måtte jeg på et tidspunkt sætte alt arbejde på standby, og længe efter ydede jeg ikke det samme som før. – Det går op for en, at man faktisk ikke behøver yde 110% hver gang, folk er fuld ud tilfredse med at du giver dig 80%, de opdager ikke forskellen 😉

  held og lykke med det! Jeg elsker mit arbejde, men det er nok ikke det, jeg vil mindes når jeg ligger på mit dødsleje. Det er de personlige relationer jeg har haft til andre mennesker.

 5. Det føles nogengange som om at det eneste min kæreste og jeg gør, er at sove sammen. I løbet af dagen har vi begge så travlt med studie, arbejde, træning osv, at jeg nogengange føler at jeg er nødt til at “booke” tid ind til lige at få snakket om dit, eller ordnet dat, så vi bagefter kan være sammen uden planer. Ting skal ordnes først. Alt andet prioriteres ofte højere end bare at være, hvilket er ærgerligt! Jeg synes 10-minutters ideen er rigtig god, den vil jeg forsøge at håndhæve.

 6. Well. Det er jo et velkendt problem for alle par, tror jeg, og det bliver kun værre når mam får børn (men så er der så andre ting, der bliver bedre). Men i virkeligheden bare en dårlig vane, som godt kan laves om. Min kæreste og jeg indførte ost-og-rødvinsfredag da vores søn var ca. et halvt år, og vi gevaldigt trængte til at bruge tid sammen. Nogen gange er det nemmere når det kan skrives ind i kalenderen 🙂 Nu venter der en uge uden tv og internet, fordi vi skifter leverandør, og planen er, at vi låner en masse brætspil på biblioteket og så er det dét, vi skal bruge de næste syv aftener på. Glæder mig faktisk til sådan lidt tvungen tv/internet-detox.

 7. Som forældre til to små børn, arbejdende mennesker og bloggen for mit vedkommende, så flyver tiden også afsted her. Når ungerne så er putter priotere vi at slappe af, og det har vi hver vores definition af. Jeg med blog arbejde, og min kæreste med Netflix eller fodbold. Og det er så hver for sig. I går endte vi dog begge på sofaen. Jeg med hovedet i jacobs skød, og begge med fødderne oppe. Det skal vi være bedre til! Så nej vi får det sjældent til at gå op :/

 8. Puha, ja man kan hurtigt få travlt i en helt almindelig hverdag.

  Vi spiser morgenmad sammen HVER dag og streamer Deadline på DR TV imens vi snakker og spiser. De 22-25 min. om morgenen er hellige, og jeg vil på ingen måde være foruden. Og så følger vi faktisk din farmors råd med lige at sige hej til hinanden, når den sidste af os kommer ind af døren. Bare lige 10 min med hej, et kys og fortælling om hvordan ens dag har været. Vi forsøger derudover ligesom jer at holde aftaler på hverdagsaftener til et minimum og være sammen i nogle af dagens gøremål, fx. lave mad sammen. Eller hvis jeg står for madlavningen, så sidder han med sit computerspil ude i køkkennet (som nu kan lade sig gøre i vores nye skønne hjem!), og vi kan derved stadig snakke og grine, mens vi laver hver vores 🙂

  Jeg tror det er vigtigt at få nogle ‘vaner’ på plads i hverdagen, for man får jo kun mindre tid fremadrettet. Bare vent til de der børn kommer ind i billedet. Jeg glæder mig til det sker en dag, men er også mega nervøs, for hvordan skal man lige få tid til hinanden? Tid sammen er vel vigtigt, hvis man fx gerne vil have nr. 2 😉

 9. Herhjemme har vi faktisk valgt ikke at have et fjernsyn. Det betyder at vi ikke ”falder i fælden”, hvor vi bare sidder i sofaen og stirrer på en skærm – godt nok sammen, måske, men uden at få noget ud af hinanden.
  Derudover kan jeg f.eks enormt godt lide at læse bøger, men det er der jo ikke meget samvær med kæresten over.. Derfor er jeg begyndt at læse mine bøger højt for ham om aftenen, inden vi skal sove – bare sådan lige et par kapitler. Så får jeg stillet min læselyst OG vi har noget at ligge og tale lidt om inden vi falder i søvn.
  Desuden plejer jeg at kræve, at vi ikke laver en masse imens vi spiser aftensmad. Så selv hvis vi har en travl periode, så har vi aftensmadstiden til lige at kigge hinanden i øjnene og tale om alt og ingenting.

 10. For mig er det meget simpelt. Jeg laver KUN ting, jeg har lyst til. Er der den mindste snert af, at min mavefornemmelse er dårlig eller blandet omkring noget, så trækker jeg mig fra det. Det er benhård prioritering. Og det er benhårdt at lære at mærke, hvad man har lyst til, hvad der er vigtigt for én.
  Mange – og du – vil nok svare “Jamen det HELE er vigtigt – mit job, mine venner, min kæreste, min træning, min familie, mine interesser. Alt”. Og selvfølgelig er det ikke usandt – det er alle de dele, der udgør et liv. Gør at et liv føles helt. Men det gør også, at et liv kan føles halvt; at du ikke har timer nok, ikke har energi nok, ikke har glæde, ro, nærvær nok. Og er det hele virkelig LIGE vigtigt?
  Det lyder som en kliché, men jeg lærte først at prioritere, da min mor blev alvorligt syg og det pludselig stod klart, at tiden var begrænset. Og hvad var så pludselig vigtigt? Tid var vigtigt. Nærvær var vigtigt. Mine elskede var vigtige. Glæde var vigtigt. Og det er det stadig, her på den anden side af sygdomsforløb og død.
  Jeg er fuldstændig kompromisløs ift. de valg jeg træffer. Jeg er konsekvent ift. min mavefornemmelse, fordi den aldrig, aldrig har svigtet – hvis jeg har givet mig tid til at lytte til den. Og dermed ikke sagt, at det er nemt. Jeg kan bruge oceaner af energi på at være i tvivl. Men jeg stoler på min egen dømmekraft. Og at alting altid vil løse sig, hvis jeg følger den.
  Det har sin pris – når noget bliver prioriteret, er der noget andet, der ikke gør. Men jeg stoler på, at det er det rigtige.
  Måske mit svar ikke forholder sig direkte til selve spørgsmålet “Hvordan får I det hele til at hænge sammen?”. Jeg er et andet sted – jeg vil aldrig derud, hvor “jeg skal have det til at hænge sammen”. Det har ikke værdi for mig at leve sådan og det ville ikke føles sandt for mig, ude af sync, hvis jeg prøvede.
  Jeg tror, jeg vil stille dig et andet spørgsmål, som du kan stille dig selv: Hvad har værdi for dig lige nu, Cathrine? Hvad har du lyst til og hvad føles sandt for dig? Hvad gør dig glad?
  Dyb indånding. Det ender godt.
  Kærlig hilsen.

  1. Jeg har samme opfattelse som dig. Efter et langt og alvorligt mentalt sammenbrud har jeg blandt andet lært mig selv at jeg kun bruger tid på det der giver mening for mig. Min kæreste er meget vigtig for mig, og det samme er familien. Det går ud over venner og veninder – derfor kan der sagtens gå flere uger mellem at jeg ses med dem – men de respekterer det.
   Jeg elsker nærvær, dybe samtaler, ro, regelmæssig søvn, latter, at spille klaver og lange knus fra dem jeg holder af. Jeg deltager ikke i arrangementer af pligt, hvilket jeg godt kunne finde på før i tiden. For eksempel ville jeg for et år siden havde givet dig begrundelsen “jamen.. Det gør man jo” hvis du havde spurgt hvorfor jeg var til Distortion.

   Jeg håber du lytter til din mavefornemmelse, Cathrine. Det er vigtigt at standse op, og ikke blot fare videre i tilværelsen 🙂

 11. jeg kan godt huske den problematik fra før jeg fik børn. Jeg kan huske hvordan jeg følte jeg havde travlt og ikke følte jeg havde tid til alt det jeg gerne ville. Hvis jeg i dag kunne spole tilbage og give mig selv et godt råd skulle det være: NYD DET! Nyd at din tid er din egen (og ikke dine børns). Når du senere ser tilbage vil du opdage hvor overdrevet meget tid du har til “mig-aktiviteter”. Men jeg kan jo ikke spole tilbage og man kan ikke sammenligne erfaringer – de er som sagt dyrekøbte 😉

 12. Lav datenights! Min kæreste er restaurantchef (og har medfølgende underlige arbejdstider og weekendarbejde), og jeg har et klassisk 9-17 job. Derudover er der venner, hans musik, mit yoga og lidt familie der også skal passes i ny og næ. Vi bor heldigvis sammen, men langt de fleste dage bliver det ikke til mere end en high-five i opgangen.
  Det har betydet, at vi er nødt til aktivt at vælge hinanden til; sætte kryds i kalenderen, og give os tid til at lave mad, snakke sammen, gå en tur og hygge.
  Nej, det er ikke altid lige fedt, at vi ikke ses mere, men hvis man ser positivt på det, så betyder det, at vi aldrig ryger i “hverdagsfælden”. Han tager opvasken og rydder op om formiddagen inden arbejde, og så gør jeg rent og vasker tøj, når jeg har tid. Det betyder, at vi kan hellige os hinanden 100 %, når vi så endelig er sammen. 🙂

 13. Det lyder som et problem vi mere eller mindre allesammen tumler med.
  Jeg har ikke noget TV og hvis jeg endelig ser film eller serier er det sammen med andre. Derudover har jeg fået mig et kontor og det er bare ALLETIDERS, fordi papirer og computer ikke ligger derhjemme nu og plager mig eller giver dårlig samvittighed. Så når jeg er taget hjem holder jeg fri (okay, det er sket at jeg har taget lidt med hjem hvis jeg alligevel ikke havde planer).
  Tror bare man skal være god til at sige nej, også selvom man har lyst til at deltage. Bare tanken om en kommende uge der er fyldt med aftaler gør mig stresset, jeg skal have nogle fri-aftener.

 14. Jeg vil sige, at tid først rigtig er blevet er problem for min kæreste og jeg efter vi har fået et barn sammen for 10 mdr. siden. Vi proritere tid sammen hver dag – fordi det VIL vi! Vi er ikke meget til arrangementer, da vi hellere vil være sammen som familie bare os. Vi ses stadig med venner, men det er blevet mindre, hvilket er helt ok! I det hele taget, så tror jeg på, at man kan komme igennem meget sammen, så længe man ved, at den anden er ens 1. prioritet. Vi har en regel om, at går den ene kommer til at tjekke mails på et upassende familie tidspunkt, så må man gerne sige fra 🙂 Huske hinanden på, at det må man lige gøre på et andet tidspunkt!

 15. Sikke et godt og vigtigt emne at tage op!
  Herhjemme er min kæreste soldat, og jeg er studerende (med studiejob x 2 og frivilligt arbejde udover). Som udgangspunkt forsøger jeg at tilpasse mig min kærestes hverdag: Når han er på øvelse i en uge, arbejder jeg AMOK med både studie og fritidsarbejde. Det er typisk nogle ret hektiske uger uden ret megen sidde-i-sofa-tid. Når han ikke er på øvelse, forsøger jeg at holde fri kl. 16 to-tre hverdage om ugen, og de sidste to-tre bliver det så nogle timer senere arbejde og frivilligt arbejde.
  Vi prioriterer at sætte os i sofaen om aftenen med en kop kaffe og tale sammen.
  Nogle gange kan jeg ganske enkelt ikke nå min læsning på det beskrevne tid, men så hænger vi ud i hver sin ende af sofaen – jeg med min faglitteratur, ham med hans skønlitteratur.

  Jeg ser primært mine veninder, når han ikke er hjemme. Jeg ser det ikke som en nedprioritering af dem, men som en måde at få puslespillet til at gå op. Jeg forsøger at holde fri i weekenderne; om det lykkes afhænger lidt af, hvor meget mit studiejob fylder, og hvor meget læsning mine undervisere dikterer. Min kæreste er aktiv sportsmand, så når han løber et halvmarathon, læser jeg grammatik, fx.

  Ellers har vi sådan ret skarpt opdelt, hvem der tager sig af hvilke huslige pligter herhjemme. Og når det er muligt handler vi ind til den kommende uge om søndagen – sammen. Min erfaring er, at nogle gange er det ikke så meget et spørgsmål om, hvad man laver sammen, der betyder noget, men det, at man er fælles om det. Plus man sparer heftigt meget tid ved kun at handle 2 gange om ugen (en gang først på ugen, og en gang typisk torsdag/fredag).

  I forhold til både studie og job ser jeg mig selv om en realistisk stræber 😉 Jeg vil gerne gøre det godt, men jeg bruger ikke mere tid end forventet. Jeg er meget bevidst om, at min studietid i gennemsnit ikke skal overstige 37 timer om ugen, og ditto med mine arbejdstimer. Min kontrakt på arbejdet er underskrevet af både mig og min chef – hvis hun vil have mig til at arbejde mere, så skal der en ny kontrakt til. Jeg føler ikke, jeg forsømmer, når jeg takker nej til ekstravagter, for det er ikke noget, jeg har meldt mig til. Men indrømmet har jeg et indre regnskab i hovedet, ala ‘de gav mig lov til at gå en time tidligere, så kan jeg også godt møde en time tidligere i morgen’.

  Puh, jeg vidste bare, at det her ville blive langt. Det er et emne, jeg selv tænker meget over; hvordan jeg bruger min tid, hvem jeg prioriterer. Forsøger at tænke: “Hvad vil gerne mindes om 10 år?”. Håber du får noget ud af mine tanker 🙂

 16. Jeg sad seriøst lige og overvejede om jeg havde tid til at kommentere her, hvilket jeg virkelig gerne vil, men der er bare så meget andet der presser på. Du og din kæreste er bestemt ikke alene om arbejdsnarkomaniet. Nogen gange føler jeg kun jeg ser min skønne kæreste når jeg skal sove.

  Er nok for dårlig til at sige nej, og for pligtopfyldende til at gøre noget halvt. Jeg synes det er vildt svært at prioritere hvad der er vigtig(s)t.

  Her er det også eksamen der trykker x 2, et studiejob hvor jeg planlægger et stort event, hvor alt lige skal falde på plads nu, et forskningsprojekt i folketingsvalget, som lige pludselig er blevet meget travlt med valget midt i eksamenstiden, og forberedelser til mit frivillige skribentjob på NorthSide, som jeg bare havde helt vildt meget lyst til at sige ja til. Og så går jeg også til masser af fødselsdage -pyha – godt det er sommerferie om lidt. 🙂

 17. Min kæreste og jeg har kørt langdistance i hvert fald de sidste 4 år – og det fungerer faktisk virkelig godt! Jeg er faktisk ikke sikker på, at vi stadig ville være sammen i dag, hvis han ikke var flyttet til udlandet pga. arbejde, men det er jo en helt anden historie. Jeg studerer og har studiejob ved siden af og det har jeg haft i al den tid, han har boet i udlandet – og så har vi hver især knoklet med arbejde og skole, jeg kan se familie og venner alt det jeg vil og når han så er i København, så sørger vi for ikke at have ret mange andre planer end os selv. Det giver altså bare ekstra meget kvalitetstid. Hans familie og venner bliver der selvfølgelig også sat tid af det, men det bliver nu planlagt meget godt. Det er selvfølgelig en helt anden situation end jeres, men pointen er nok også bare, at selvom man har travlt hver især med arbejde, projekter osv., så er det super vigtigt at sætte tid af til at være sammen alene og uden forpligtelser. Når vi har haft længere perioder, hvor vi har haft lidt for mange arrangementer, eksamenslæsning osv. har vi lavet en dag i kalenderen (typisk lørdag), som vi kalder “M+J-dag” og det betyder, at så må man ikke lave nogle planer for den dag og så må vi lave præcis, hvad vi har lyst til (“lystprincippets dag” ;)).

 18. Det er absolut også noget der lyder velkendt for mig, selv om vi er gode til ikke at arbejde om aftenen, men til gengæld har vi begge fri kl 6 og en times transporttid, så når der skal købes ind og laves mad og man også skal have tid til fritidsaktiviteter hver for sig, så går tiden bare hurtigt…. Og så ender man tit med bare at ligge udkørt og flyde mens man læser noget før man går i seng. Det med de ti minutter til at snakke indførte vi også, nu har vi ikke overholdt det på det sidste og jeg savner det sgu! Tror det er vigtigt at “os-tiden” får sin urokkelige tid i kalenderen på lige fod med andre aktiviteter, ellers er det så nemt at tage det for givet som burde være noget af det mest dyrebare i ens liv!

 19. tiden – uha den er knap 🙂 Jeg har fået en indre ro ved at vende tanken fra ‘ikke at have nok tid’, til at prioritere hvad jeg vælger at bruge tiden på 🙂 både jeg og min kæreste er studerende, specielt her i eksamenstiden er kærestetiden knap :/ Vi ringer dog sammen hver dag! Lister og en fysisk kalender hjælper mig med at strukturere min tid, alt, selv rengøring noteres i kalenderen 😉
  P.s jeg er simpelthen kæmpe fan af din farmor – hun siger så mange kloge ting <3

 20. Min kæreste og jeg kan nogle gange have samme problem med at finde tid til at være sammen. Jeg arbejder i et supermarked, så jeg har meget skæve arbejdstider og arbejde hver weekend. Min kæreste studere stadig og har et studiejob ved siden af så når jeg endelig har fået fri fra arbejde så skal han til at afsted på arbejde. Og med søvn er vi lige omvendt af hinanden. Jeg går tidligt i seng og vågner tidligt min kæreste går sent i seng og sover længe. Og samtidig med vil vi jo også gerne se hver vores venner. Så vi har lært at hygge ekstra når vi endelig har tid om det så er de 10 min inden min kæreste skal på arbejde eller om det er en hel dag i weekenden. Vi behøver ikke at snakke om så meget bare lige at være i nærheden af hinanden, holde hånd imens vi kører i bil. Være vågen når den anden tager afsted på arbejde/skole om morgenen. Det er virkelig de små ting der tæller.

 21. godt indlæg! man kan mærke, at bloggen prioriteres (gode, relevante og hyppige indlæg), og som læser er det en fornøjelse at læse. Så jeg er glad for du vælger (også) at lægge arbejdet her 🙂
  Som blogger og radiovært med skæve arbejdstider kan jeg godt forstå, at det kan være svært at skelne arbejde og fritid og det hurtigt flyder sammen. Jeg har et arbejde der kræver jeg tager derhen, og så gir jeg dem 8 timers reelt arbejde/produktivitet hver dag af mit liv mandag-fredag til bytte for min månedlige løn. Og 8 timer er nok. Mit liv skal – udover en fed karriere hvor mine talenter blir brugt og jeg fagligt udfordret – primært leves med min forlovede, venner og familier. Jeg har travle dage med mange sociale aftaler, og det er det bedste! Jeg har sagt nej tak til arbejdsmobil, hjemmecomputer og andre “goder” som betalt internet mm. Jeg vil hellere have “goderne” udbetalt som løn, og så have fri når jeg har fri, og derudover bruge mine gene penge som jeg vil. 8 timers arbejde, 8 timers søvn og du har 8 timer til dig selv og dit sociale liv – det er mere fair 🙂
  Derfor kunne en ide for dig være: Arbejde 8 timer i løbet af dagen og så STOP!!! Det må man altså godt, og så er din månedsløn talt i timer måske også mere fair;) Og de 10 min. obligatoriske snak med din kæreste, bliver pludselig til +1 time, der kommer helt af sig spredt over en hel aften <3

 22. Planlægning. Benhård planlægning!
  Herhjemme planlægges rigtigt meget for at det hele hænger sammen.
  Jeg gør rent nærmest hver søndag, laver madplan, køber ind, vasker tøj osv. for så skal jeg ikke tænke en masse på det i ugen. Mine veninder driller mig tit med det, men det virker og herhjemme er der altid mad i køleskabet, rent tøj i skabene og rent, så man altid kan tage imod gæster. Og jeg hygger mig med det i blødt tøj, med god musik, pauser med snacks og en middagslur.
  Til gengæld planlægger vi også hvornår vi slapper af- både sammen og hver for sig. Så vi har tid til at træne, være sammen med vennerne, nusse i hus og have, gå ud at spise/høre musik/se film sammen og gå hyggelige ture med hunden.

  Det lyder måske lidt stramt, men det virker. Og det er sådan her ud fra en benhård prioritering af hvad, der gør mig glad og min hverdag god: det kræver orden og pæne, rene rammer for at jeg trives. Jeg skal helst træne 2 gange om ugen for ikke at blive ødelagt af mit stillesiddende arbejde. Jeg vil se nogle af mine veninder hver uge, for det giver mig energi, tryghed og sparring i forhold til det jeg går og tumler med. Jeg har også brug for at være alene flere gange om ugen- også alene uden min kæreste. Hvis alle de her ting skal gå op med fuldtidsjob, frivilligt arbejde osv. så kræver det bare planlægning.

  Ja, og så har vi ikke tv i soveværelset og telefonerne er forbudte mens vi spiser!

Læg en kommentar