Et helt nyt liv... - ROCKPAPERDRESSES
Et helt nyt liv…

vandrestoevler… Og jeg tænker straks på Aladdin! Men vores lille rejse åbner lidt op for en nyt liv. Et vandreliv.

Jeg er så småt ved at have styr på ESTA, baggage, solcreme og rejsehårtørrer og andre praktikaliteter. Vi har booket nogle få ting foruden vores overnatninger undervejs, og noget af det, jeg glæder mig mest til, det er at skulle vandre.

Jeg kommer lidt af en vandrefamilie. Da vi boede i Østrig, da jeg var barn, så var vi jævnligt på vandretur med mig på ryggen. Jeg husker især madpakkerne; hvidt brød med mortadella i og Capri Sonne – sådan noget stads, men nøj hvor smagte det godt dengang, og nu minder det mig bare om sød barndom.

Min mor vandrer stadig – hun har vandret Caminoen, Cinqueterre, hun skal snart til Sverige og vandre. Hun er mega sej! Jeg gad så godt gå Caminoen – måske med hende en dag. Den hele. Er der nogen af jer, der har gjort det?

Lige for næsen af mig, det første vandreeventyr, det bliver Grand Canyon. Drømmen er at gå til bunden af Grand Canyon. Det tager ca. 3-4 timer, men på vej tilbage tager det hurtigt det dobbelte. Faktisk fraråder de, at man gør det på en dag. MEN, vi må se, hvad vi holder til. I al fald har jeg nu fået fodtøjet i orden. Jeg er nu indehaver af både et par Teva-sandaler og et par vandrestøvler. Det føles lidt som at have fået billetten til et nyt liv. Jeg gik ned i Naturligvis på Gl. Kongevej og prøvede et par Salomon, men jeg lå mellem to størrelser, så jeg måtte prøve nogle andre mærker og tog ind til byen. Nu har jeg fået et par mega lækre Ecco Biom-støvler med læder inden i, som er gode i varmen. Og lidt vigtigt, så er de ret pæne for genren, hah! Man kan ikke gå fra papegøjesko og så være ligeglad med, hvordan vandrestøvler ser ud, vel? Haha! Frida var i øvrigt vild med dem. Se hvor sammenkrøllet hun er <3

Vi kommer til at vandre i Grand Canyon, Zion Nationalpark og Yosemite. Ca. 10 dage, og jeg glæder mig vanvittigt til at være off line! Måske bliver det en ny livsstil?

 

16 kommentarer
 1. Lækkert med noget ordentligt udstyr, så kan det da kun blive en god tur 😉
  Vil dog anbefale dig at gå skoene til, inden du skal vandre i dem – det ville være så ærgerligt at få ømme fødder på første dag! Taler desværre af erfaring… Det er selvfølgelig ikke så fashionabelt at rende rundt i vandrestøvler i Københavns gader, men hvis nogle kan pull it off, så er det vist dig 😉

 2. Det lyder fedt. Har selv lavet conservation work i Grand Canyon – og jeg vil stærkt fraråde jer at prøve at gå op og ned på en dag. Det kan ikke lade sig gøre, med mindre man er i virkelig god træning og vandt til at hike. Det er tonser varmt om sommeren, og man skal regne med at drikke 6-7 L (som pige) og 9-10 L (som dreng), hvis man skal vandre/arbejde i den varme en hel dag. Det er også meget at slæbe med sig ned og op. Da jeg arbejdede der i august måned, var det 42 grader varmt, og vi gik 2,5 miles ned om morgenen og arbejde i 8 timer i varmen for så at gå op igen om aftenen. Det tog i hvertfald 2-3 timer at gå de 2,5 miles op igen om aftenen. Det var skisme hårdt, kan jeg godt sige. Jeg har derfor heller aldrig været nede i bunden ved floden, og jeg kan virkelig godt forstå, at I gerne vil derned. Det skal jeg altså også en dag, men jeg vil virkelig understrege behovet for respekt i tilfælde af grand canyon, for shit det er smukt med et hårdt landskab. Jeg ville derfor undersøge mulighederne for at sove nede i bunden eller sejle ud af canyon, det tror jeg også er virkelig smukt.
  Derudover – HUSK at gå dine støvler til inden sådan en hike, det værste er helt nye støvler, som med 100 % garanti vil give vanvittige vabler!!!! Jeg taler af bitter erfaring. Jeg håber, I får en fantastisk tur 🙂

 3. Din mor er så sej med det vandring, jeg tror hun ville elske at gå Caminoen med dig en dag 😉
  Hvis jeg kom forbi Grand Canyon ville jeg også gerne opleve det rigtigt. Jeg håber i hvert fald at I får en fantastisk tur.
  Uhh Capri Sonne er en af de bedste minder fra jeres køkken i Østrig, det smagte så lækkert og din mor serverede det med danskvand…nøj kan både smage og dufte den lige nu 😀 Men hold nu fast hvor var det noget syntetisk saftevand….
  Knus og Kram Camilla

 4. Jeg kan virkelig anbefale jer, at I tager hele turen ned til Colorado River. Jeg gjorde det for tre år siden, og var egentlig ret skræmt ved tanken, før vi begav ud ud i det. Jeg sov ikke hele natten før, hvilket ikke gjorde mig mindre bange for vores forestående (vanvittige) projekt. Men jeg tror, at det bl.a. skyldtes, at vi – dagen før vi vandrede den lange tur – gik lidt af ‘bright angel’ ruten, og et sted stødte vi på et billede af en topatlet, som for nogle år siden vandrede samme rute, som vi havde i sinde at skulle ud på den efterfølgende dag. – Hun døde sgu! Dog stod der beskrevet i billedteksten, at der var virkelig varmt den dag, og hun havde nærmest ikke medbragt væske eller mad. Shit mand. Var sgu lidt skræmt.

  MEN.. Vi klarede sgu alle fire ruten – også helt uden, at der skete nogen noget. Vi havde en kæmpe oppakning med – masser af vand, sodavand, redbulls, sandwich, chokolade, nødder osv. Vi have så meget proviant med, at vi kunne have gået ruten to gange. Men vi skulle fandme ikke mangle noget.

  Det var en virkelig vild oplevelse at vandre denne rute.
  Det hårdeste (mentalt) var ned af, da man her skal være meget opmærksom pga. at ruten nogle steder er smal og derudover ligger der små sten, som man gerne vil placere sin fod rigtigt på. Det hårdeste (fysisk) var helt klart den sidste time op ad. Der var kroppen godt brugt, men hold nu kæft hvor var det en sejr at stå oppe på toppen! Der trillede faktisk en lille tåre ned af min kind. Både af udmattelse men også af stolthed.

  Jeg vil virkelig anbefale, at I gør det! Min kæreste og jeg vil gerne gøre det igen. Så vil vi bestille 1-2 overnatninger nede i dalen. Det ville være så fantastisk!! Man skal dog vist nærmest booke overnatning(er) et år forinden man planlægger at tage afsted.

 5. Åhh, jeg elsker også at vandre! Men Grand Canyon er ligeså hård, som den er smuk, og man overvurderer altså let sig selv. Det er sygt varmt og kræver læssevis af vand. Og så går turen hjem jo op, op, op, op, op og op og mere op.

 6. Hej Cathrine
  Virkelig ikke anbefalelsesværdigt at vandre så lang en tur i Grand Canyon på den her tid af året. Der er jo hurtigt 35+ celcius. Jeg har gjort det et par gange da jeg boede i Arizona, men det var i efteråret og det var stadig sindssygt varmt! Nationalparken fraråder det og “redder ikke en hvis det går galt”, som de så fint skilter med hele vejen ned. Ret morbidt, egentlig.
  Anyways. Jeg kan klart anbefalde Bright Angel Trail hvis i alligevel beslutter jer for at kaste jer ud i en heldagstur. Vi gik turen på en dag, hvor vi tog afsted meget tidligt for at undgå en al for stærk middagssol. Også passede det fint med at spise frokost (hvidt brød med peanut butter – seriøst god hiking mad, hvis du spørger mig! :D) i skyggen og vende om.
  http://www.tripadvisor.dk/Attraction_Review-g143028-d109403-Reviews-Bright_Angel_Trail-Grand_Canyon_National_Park_Arizona.html
  Turen tog os hele dagen og vi var hjemme ved aftensmadstid og var virkelig døde, så kan ikke forestille mig at gøre det i Arizonas bagende sol!

  Hvis i nærmer jer nogle af stederne er Devils Bridge i Sedona (kort hike) og Horseshoe Bend nær Page (udsigtspunkt) virkelig også tiden værd!

  Nyd turen. Det bliver de vildeste naturoplevelser man kan drømme om.

 7. Uden at være den store vandre-ekspert vil jeg også fraråde at gå ned og op samme dag. Det er så voldsomt varmt og hele vejen langs ruterne er der advarselsskilte og historie om folk der er døde på vej op/ned i håbet om at gøre det samme! Pas på jer selv og hav respekt for både krop og natur – derudover håber jeg i får den mest fanatiske tur!

 8. Jeg skrev en kommentar til dit indlæg, da I var i tvivl om I skulle til Cali eller Sydstaterne, og nu vil jeg sørme gerne give mit besyv med igen 🙂

  Først og fremmest: Det kan godt lade sig gøre at gå fra rim to river på en dag og tilbage igen uden at være erfaren hiker eller supermotionist – det gjorde min søster og jeg selv i 2013, og det var intet problem. Med en kombination af fornuft, en lille smule forberedelse og godt humør lod det sig fint gøre. Her er mine anbefalinger/vores erfaringer.

  Vi valgte Bright Angle Trail som ifølge LP var den bedste rute til den slags (de fraråder det naturligvis). Aftenen inden forberedte vi vores hike, hvor vi medbragte følgende i vores små dagsrygsække:
  – 4 L vand pr. person. Der er 2-3 steder undervejs hvor man kan fylde op, og vi løb på intet tidspunkt tør.
  – Massere af nødder og rosiner = energi og salt (meget vigtigt med salt!).
  – Cola (rigtig – igen skal der noget energi til).
  – Madpakke (sandwich + æble).
  – Små portionssaltposter (er det et ord?).

  Vi gik tideligt i seng og satte vækkeuret til kl. 03.00. Vi kørte til Bright Angle Trail og påbegyndte vores hike kl. 04.00. Planen var at nå Colorado River inden 08.00 og nå op igen inden det blev alt for varmt. Vi startede med at hike ned med pandelamperne tændt og oplevede ellers solopgangen på vej ned. Det gik helt fantastisk godt og var så smuk en oplevelse. Vi lagde et godt tempo og mødte folk på vej ned, som havde overnattet i bunden og var på vej op. For at holde væskebalancen og have nok energi, havde vi lavet en aftale med hinanden. Hver gang vi stoppede op, skulle vi drikke noget vand og spise nogle nødder. Der var ingen vej udenom, og selvom vi hverken følte os sultne eller tørstige var vi meget bevidst om at få noget salt og energi. Salten binder vandet til kroppen, og når du sveder meget svedes salten ud. Vi havde også medbragt salt i poser som vi, hvis en fik det dårligt og ikke kunne binde vandet (det vi ryge lige igennem kroppen, hvis man mangler salt) ville blande op og drikke.

  Vi havde ikke behov for de store pauser og ramte floden inden kl. 08.00. Jeg kan faktisk ikke huske hvornår det var, men jeg var overrasket over hvor hurtigt det gik. Her holdt vi en pause og kølede ankler og håndled af i en flod inden vi gik op igen. Hvis jeg skal være helt ærlig synes jeg ikke det var så vanvittig hårdt. Måske fordi jeg virkelig havde troet det blev hårdt, og derfor blev positivt overrasket. På vej ned overhalede vi en far med sine to store sønner som var på vej op efter at have sovet i bunden. Dem endte vi med at overhale på vores egen vej op. Vi har gået i et rask tempo og jeg mener vi var oppe igen mellem 12.00 og 13.00. På vej op er der pauseområder med skygge og vand.

  Alt i alt var jeg overrasket over hvor “let” det var. Det var den 18. juli og derfor også en varm periode, men hvis man tager afsted tideligt om morgenen slipper man for alt for lang tid i varmen. Jeg gik endda selv turen i et par Nike Free, mens min søster havde vandresko på. Der er advarsler om hvor farligt det er at vandre fra rim to river og tilbage igen på en dag i parken og der er historier om, at folk er døde, men langt hen af vejen er min erfaring, at man lige skal huske på, at man er i USA. Dels vil man typisk kunne tilbagelægge strækningen hurtigere end de skriver i guidebøgerne og dels er amerikanerne glade for at lægge sag an mod alt. Derfor advarer parkerne naturligvis også imod det og fraskriver sig alt ansvar. Når det er sagt skal man naturligvis have respekt for naturen og den anstrengelse det er, for det er ikke bare en slentretur. Vi mødte en, efter udseendet, erfaren vandre på vores vej ned, som spurte om vi havde intentioner om at nå floden. Jeg sagde nej, og at vi ville se hvor langt vi kunne komme og så vende om, hvis vi ikke havde nået floden inden et vist tidspunkt (det var også planen), og havs svar var: “Okay, just checking”. Han ville altså tydeligvis ikke anbefale det.

  Det var en af de absolutte højdepunkter på vores roadtrip og jeg vil til enhver tid gøre det igen. For mig og min søster lod det sig fint gøre fordi vi havde taget de forholdsregler om vi havde. Jeg vil hverken sige at man skal eller ikke skal gøre det, for det skal være ens egen vurdering af, om man er i stand til det. Mit besyv er blot, at det (sagtens) kan lade sig gøre.

  Jeg glæder mig helt vildt til at følge med på jeres roadtrip og mindes min egen tur for to års siden. Heldigvis skal jeg selv have backpacken på igen, da jeg på onsdag tager på interrail i Balkan de næste knap 5 uger. Igen må du undskylde den laaaange kommentar 😉

  /Marie

 9. For fedt! Havde ikke overvejet at vandring var noget I ville inkludere på turen 🙂 Grand Canyon er uden tvivl smuk, menmenmen.. Man kan også se det vigtigste fra udkigspunkterne på toppen.. Tag at søge på Havasupai (som egentlig også er en del af Grand Canyon) hvis I kan få en afbudsbooking, så GØR det. Det er fuldstændig overjordisk! Uanset – rigtig god tur!

 10. Jeg kunne med det samme se på snørebåndene, at det var et par Ecco sko, din Svir er også tilhænger af Ecco , ganske vist deres golfsko 🙂 det er de bedste man kan købe.

 11. Ligesom flere andre påpeger, vil jeg virkelig heller ikke anbefale at gøre det på én dag. Jeg var der selv for 4 år siden i ca. samme periode som dig, og det var SÅ, SÅ varmt! Det var en fantastisk oplevelse, og vi havde virkelig meget proviant med (jeg er kæreste med en tidligere spejder – det giver pote i sådan en situation). Vi gik ikke hele vejen ned til floden, men tog en kortere tur, men vi så et par stykker, der besvimede pga. varmen, så jeg vil virkelig anbefale, at have respekt for Grand Canyon og de anbefalinger, der er.

 12. Sjovt, har fulgt din blog et stykke tid, og er netop selv her i ferien pludselig blevet meget bidt af tanken om at vandre, og måske gå caminoen! Har ikke været det store friluftsmenneske, men så filmen “Wild”, og tænke “det skal jeg prøve” 🙂 Har selv lige investeret i vandrestøvler og tøj (hvornår kommer det på mode?) Vil også lige anbefale dig at gå støvlerne til før jeres tur. Ikke så meget pga. vabler, men fordi jeg har erfaret at man bevæger fødderne meget anderledes i vandrestøvler. Jeg havde læst lidt om det, men begav mig rask afsted på tur i Sverige. Jeg fik rigtig ondt i achillessenerne efter ca. 8 km., hvilket jeg ellers aldrig har prøvet! Ingen problemer efter at være tilbage i almindelige sko, men blev nødt til at lave min rute om (tage hjem), så det kan anbefales at gå dem lidt til – De kan kræve tilvænning 🙂

 13. Jeg var på roadtrip med mine forældre og min lillebror for 4 år siden i USA (min bror og jeg var 16 og 18). Vi er en aktiv familie og mine forældre syntes det kunne være fedt at hike i Grand Canyon. Det var ikke planen at vi skulle gå hele vejen ned til Colorado River og ingen af os havde vandresko på eller mad med. Det hele var lidt spontant, men vi gik ned til udsigtspunktet over floden (det tog cirka 3 timer) og op igen tog det cirka 4 timer. Jeg var nær besvimet da vi nåede udsigtspunktet fordi vi ikke havde mad med, men med lidt slik vi havde i tasken og masser af vand lykkedes det. I øvrigt var det juli måned og det er ubehageligt varmt på det tidspunkt!

  Min vurdering er altså at det godt kan lykkes på samme dag, hvis man bare er i nogenlunde form og har provianter med (som vi tydeligvis ikke havde). Er man ikke i god form vil jeg stærkt fraråde det! Kh Pernille

  1. Vil lige tilføje at jeg til hver en tid ville tage turen igen, men være bedre forberedt! Er meget enig i Maries kommentar ovenfor 🙂 Rigtig god tur og ha’ respekt for naturen og varmen!

 14. Jeg så filmen “Wild” for nylig, og nu har jeg bare mega meget lyst til at gå caminoen eller lignende! Se evt. filmen som opvarmning til jeres vandretur – den er virkelig god 😉 (medmindre du allerede har set den)

 15. Min mand og jeg var inden børn i Grand Canyon i juli måned og gik til Plateau Point og tilbage – startede kl. 6 om morgenen og var oppe igen ved 13-14tiden, så vidt jeg husker. Det var en fantastisk tur – og selvom det ikke er helt til floden, føler du stadig, at du er langt nede i den kæmpe kløft. Men ja husk masser af vand, chips og den slags – jeg kan stadig huske navnet på hende, de havde hængt op som skræmmehistorie (Margaret Bradley – gys).

Læg en kommentar