Værdighed, selvtillid for alle - jeg er på talerlisten til Global Dignity Girls - ROCKPAPERDRESSES
Værdighed, selvtillid for alle – jeg er på talerlisten til Global Dignity Girls

globaldignity
Godmorgen d’damer,

jeg har slet ikke fået fortalt, at jeg skal tale til Global Dignity Girls i næste uge! Jeg glæder mig så MONSTER meget, ligeså vel som jeg er hammer nervøs. Jeg har besluttet mig for at tænke, at hvis man kan tale for en million radiolyttere, så kan man også tale for et par tusinde i Falkoner Salen.

Et godt stykke før sommerferien tog Trine, som er med til at stable projektet på benene, fat i mig, spurte mig, om vi ikke skulle tage os et møde. Hun havde en idé om, at jeg måske kunne bruges som taler til deres arrangement i oktober. Jeg sagde ja, først og fremmest fordi jeg blev inviteret på smørrebrød. Hvilken dame takker nej til en rubber serveret af knivskarpe tjenere i vest og hvidt og så med Cocio on the side? Dernæst lød konceptet spændende; at få en chance for at tale for en større sal med piger, der, ligesom jeg har oplevet, oplever folkeskolen og gymnasiet som en svær størrelse. Hele den tid, den periode – selv om der selvfølgelig også var mega mange fine stunder, så ville jeg altså ikke gøre det igen, om jeg så fik det tilbudt. At være ti år yngre igen. Så skulle det da lige være, hvis jeg måtte få den erfaring med, som jeg har fået nu. Men lige præcis dén har jeg fået lov til at give videre i næste uge.

Rigtig mange unge piger føler sig forkerte og uden værd. Hele 23 % af gymnasiepiger og 38 % (!) af erhvervsskolepiger har gjort skade på sig selv. Ca. hver anden føler sig ensom til tider. Og den anden halvdel føler sig for tykke. Triste 38 % har overvejet selvmord og 14 % har forsøgt (alle tallene kommer fra Statens Institut for Folkesundhed).

I næste uge, den 1. oktober, sætter Global Diginity Girls fokus på at give de her unge piger et ordentligt skub, en støtte i ryggen og forhåbentligt et stort grin med på vejen. Jeg er så benovet over at skulle tale for de her piger – især når jeg ser på talerlisten:

Sanne Søndergaard – Stand-up-komiker
Inez Gavilanes – Forfatter, blogger, inspirator og kropsaktivist
Lisbeth Zornig – Psykolog
Hanne Lindblad – CEO for Call me, drømmer og inspirator
Louise Fredbo-Nielsen- Fremtidsforsker og iværksætter
Ihan Haydar – Trommeslager i L.I.G.A
Pernille Rasmussen – Frivillig for GirlTalk.dk
Saseline – Sangerinde og forretningskvinde
Toniah C. Pedersen – Koreograf og danser
Anne Skare – Fremtidsforsker

Det er kvinder, der inspirerer mig! Værdighed og selvtillid SKAL være for alle. Og i næste uge vil jeg gøre mit.

Der er stadig GRATIS billetter at få til arrangementet – men hvis man vil med i salen skal man være teenagepige, sorry 😀 Nu ved jeg ikke lige, hvor mange af jer, der kan kalde jer teenage med sygesikringskortet som bevis, men hvis ikke I falder inden for rammerne, så kan man altså streame arrangementet hjemmefra lige her.

Jeg er så småt begyndt at skrive og formulere, det har egentlig været en kontinuerlig øvelse de sidste par måneder. Hvad jeg så skal tale om – Trine foreslog mig ved første møde, at jeg skulle tale om ikke at tage den slagne vej og følge strømmen, men at gå for det jeg drømmer om – med tanke på Talentholdet og min vej til P3. Der har været masser modstand på vejen – som min første DR-chef, en mand i fyrrerne, der fortalte mig, at jeg ikke skulle tro på at blive radiovært – “ingen gider høre på kvinder i radioen”. Men også de mange sejre, som kommer, når man satser og tror på sig selv først og fremmest. Jeg er SÅ spændt – det er altså i næste, 1. oktober, I kan streame det eller bestille billetter, hvis altså I er unge nok 😛 Aldersdiskrimination, hah!

7 kommentarer
 1. Det lyder virkelig spændende. En meget, meget fin taler-liste, må jeg nok sige!

  Med mine 31 år noterer jeg mig muligheden for streaming, men jeg kan da sende tippet til mine yndlings-teenagere 🙂

 2. Åh, højbelagt smørrebrød ville også tillokke mig, som et stakkels barn falder i børnelokkerens slikpose .. (Særligt, en sildemad!) 😉
  Godt, der var gode intentioner bag charmekortet! Håber, I får skabt fokus på debatten – det er da en statestik, der må ændres straks :-0 Pyh.
  Men det må være spændende og udfordrende, at få æren i at give sit besyv med, blandt så mange kloge hoveder! Men mon ikke, dit er ligeså godt skruet på?
  Held og lykke med skriveriet og kampangen ihvertfald, det må siges at være et værdigt emne at tage til debat (:

  – Anne
  http://Www.venterpaavin.blogspot.com

 3. Kære Cathrine.
  Det lyder som et virkelig fint arrangement. Dejligt og tiltrængt initiativ må man sige. Held og lykke med det!
  /Laura
  ps. Jeg har købt et sæt tøj via din tictail for et stykke tid siden – hvornår regner du med at sende det min vej?

  1. Hej Laura – det må være dig der købte det blå sæt i sidste uge, ikke? Det er sendt af sted i dag, så det er nok hos dig i morgen 🙂 KH

 4. Ej, jeg håber du har tid til at høre de andre talere. For så skal du glæde dig til Hanne Lindblad. Hun er for sej! Hende vil man gerne være når man bliver voksen. ?
  Bare et lille tip.
  Kh Pernille

  PS. Måske egentlig første gang jeg kommenterer. Og så skal du da lige have et lille du-er-også-mega-sej med på vejen! ??

Læg en kommentar