Tre gode tapassteder i København - ROCKPAPERDRESSES
Tre gode tapassteder i København

Hvad skulle jeg dog gøre, hvis jeg var en glutenallergisk vegatar? Det må næsten være et af mine værste madmareridt (well, vegetardelen vælger man jo sådan set selv). 1) Jeg ville ikke kunne spise mig ned i pølse og 2) så måtte jeg også springe brødet over. WORST FOOD NIGHTMARE. Især brøddelen, damn – vi kværner et af de der ølandshvedebrød på en weekend. Det er jo slik!

Tapas/pølsebræt/ost&pølse er en af vores største favoritter herhjemme, og vi kører enten hjemmelavet bræt eller tager ud og hygger os med det en gang om måneden. Nok også et par gange om ugen. Jeg har samlet tre af mine favoritter (listen er nu egentlig MEGET længere end som så) på spise-ude-tapas, måske lidt inspiration til weekenden?

tapas2

VINBODEGAEN (Smallegade 39, Frederiksberg)

Et par dage efter Vinbodegaen åbnede i foråret, der var vi et smut dernede. De havde ikke noget af det mad, de havde på menukortet – tingene var endnu ikke kommet. Den vin, vi ønskede, den var heller ikke kommet. Det til trods så var der så hyggeligt nede i den lille tapas-/vinbar. Vinbodegaen er i samme familie, som vores stamsted på Værnedamsvej – Falernum (og Bibendum og Antidote og alle de andre), og det er Kenn Husted, som er lidt af en vinkonge, der står bag. Det hele er ret simpelt; plankeborde, stearinlys, et solidt vinkort og lidt tapasagtige sager. Der er ikke vildt mange pladser, men de har et enkelt lidt større bord, i det tilfælde man hænger ud dernede med sine venner. Meget fint og simpelt sted.

tapas1

VINHANEN (Baggesensgade 13, København N + Enghavevej 24, København V)

I sommer var jeg for allerførste gang på Vinhanen – det er for fjollet, at jeg ikke har været der før. Det er jo noget nær GENIALT! Billig men god vin, solid ost, solid pølse. Vinen kommer direkte fra hanen (well, duh!) og på karaffel. Det er virkelig nede på jorden og simpelt. Jeg var der med min bedste veninde på den nørrebroske afdeling, og jeg tror, vi kom af med i omegnen af tohundrede kroner hver. Og vi gik hverken sulte eller tørstige derfra. De har netop åbnet en afdeling på Vesterbro også – i nærheden af Vega, og det må altså kombineres med en koncert en dag.

Processed with VSCOcam with 5 preset
NOHO (Flæsketorvet 26-28, København V)

Jeg har aldrig været på Noho før forleden til en middag med Asos, men det var altså ret godt! Normalt er det vist en cocktailbar, men de har også simple serveringer af både morgenmad og tapas. Det var en ret imponerende servering, vi fik, og det smagte simpelthen så godt. Der var lidt paté, lidt oliven. All good! Og så kan man jo passende tage en drink og en svingom, når nu man er nået helt ud til Kødbyen.

 

23 kommentarer
 1. Ville heller aldrig kunne undvære hverken pølse, ost eller brød. Gud forbyde det!!
  Min kæreste og jeg eeeelsker også tapas – både hjemme og ude – og gerne med et enkelt glas rødvin til. Rødvinen må jeg dog undvære det næste lange stykke tid pga. lykkelige omstændigheder. Men så længe jeg stadig kan gå omdbord i pølse- og ostebordet, så går det nok 😉

   1. Jeg synes Lundgren VIP var et værre stykke præ-produceret samlebånds-skrammel. Jeg var der på en købt ‘deal’ og det virkede mest som om, de bare skulle have så mange som muligt igennem biksen på kortest mulig tid.

    1. Okay, det var da træls. De par gange vi har været der har maden og vinen (!) været god, tjeneren taget sig god tid – altså maden er præsenteret og lækker, og det samme er vinen. Har ikke haft nogen samlebåndsoplevelse 🙂

     1. Helt enig i at Lindgren VIP, Bagerstræde ikke er pengene værd. Vinene er ikke særligt interessante og tapas er ordinære. Ja, det virker lidt letkøbt det hele. Det er ikke et sted man skal besøge, hvis man går efter kvalitet. Men stemningen er god og personalet venligt, selv om de ikke har det store kendskab til vinene.

 2. Og torvehallernes tapas er altså også et besøg værd!! Lidt mere over i pinchos afdellingen og deres oliven tapanade er fabelagtig!!

 3. I burde overveje at prøve verdens bedste charcuterie hos 20a i Ravnsborggade, hvis ikke I allerede har prøvet det 🙂
  Et særligt lækkert bræt med blandt andet comtepølse, rillette af kylling og ultra smooth urtemayo. Og så koster det kun 100,- for en deler!

 4. Mmm… Tapas! Jeg bor i Barcelona og ved slet ikke hvad jeg skal gøre når/hvis jeg engang flytter tilbage til Danmark! Men det kan være jeg så skal tjekke de nævnte restauranter ud 🙂

   1. Jeps, det er en klassiker 🙂 Hvis I skal hertil igen, må du lige give et praj på bloggen, så kommer jeg gerne med fif og tips 🙂

 5. Hej Cathrine!

  Lidt off topic i forhold til lige netop dette indlæg – med Vinbodegaen skrevet bag øret, nu vi netop er flyttet til lækre Frederiksberg – men, situationen er den, at min kæreste og jeg af mine svigerforældre er blevet inviteret med til USA næste år. Vi følger faktisk nogenlunde jeres rute og jeg har sågar fået min snart 60-årige svigerfar til at læse med på dine USA-indlæg. Både dem fra denne gang og sidst – kjoleindlæggene hopper han vist ret hurtigt over 🙂

  I forbindelse med at min kæreste fylder 30 år lige om lidt og jeg vitterligt ikke ved, hvad jeg skal give ham, så tænkte jeg på at give ham noget i forbindelse med vores roadtrip. Har du nogle ideer til, hvad det kunne være? En fed oplevelse i USA, som er muligt at bestille hjemmefra? 🙂 Eller bare noget helt andet? Jeg er på bar bund og alle ideer modtages med kyshånd!

  Tak for en skøn blog 🙂

  1. Åhh vi boede på det mest fantastiske inn – på top tre over hele USA; Farmhouse inn. DET var en kæmpe oplevelse, og de har en michellinrestaurant tilknyttet. Dét kunne være en idé. Ellers en helikoptertur? Og i den billigere afdeling; et besøg på Alcatraz? Ellers er der masser af vinbønder, man kan besøge, og på den måde kunne man sagtens planlægge en fin dag? Stort til lykke med dagen for din kæreste! Må jeres tur blive helt igennem vidunderlig, det kan den næsten kun blive 🙂 KH

 6. Årh, jeg elsker tapas! Og apropos ingen ting – har du nogle som helst gode råd til en smut tur til Amsterdam i start februar? Umiddelbart kunne jeg ikke finde de store anbefalinger her på siden. DESVÆRRE, for dem plejer du at være mægtig god til at lave 🙂

  PS. Jeg er vild med at du sørger for lidt julestemning på Smag på P3!

  1. Jeg har ikke været i Amsterdam på andet end en 24-timers tur, så der er ingen guide til byen, desværre :/ Og dejligt lidt julestemning glæder! KH

 7. Det er faktisk slet ikke så slemt at være (selvvalgt) vegetar… Så spiser man nemlig blot dobbelt så meget brød 😉 Men glutenallergi ville være et MARERIDT, og jeg føler virkelig med dem der er så uheldige.

  PS. Jeg er enig med Ida. Det er så hyggeligt med lidt julemusik i Smag 😀 (Generelt så er du en vaskeægte radiofonisk glædesspreder 😉 )

  1. Åhhh la’ da vær’ 😛 Du er sød! Vegetar kunne jeg godt klare, men i kombination med gluten-/laktoseallergi = HÅRDT 😀 KH

Læg en kommentar