Invitationer er ude - her kan I finde dem! - ROCKPAPERDRESSES
Invitationer er ude – her kan I finde dem!

minted invitations
Invitationerne er ude til, hvad der indtil videre bliver vores livs største fest. Og hvor ER det fedt. Det sker alt sammen nu, ingen stress over, om folk nu også sætter kryds. NUIJ at gå ned til postkassen og smide nogle-og-fyrre konvolutter i postkassen. Hip hurra! Vi får masser af søde beskeder og snaps fra venner, der har fået post. SÅ hyggeligt!

Et par af jer spurgte på instagram til vores løsning, og den fortæller jeg gerne om, for det er simpelthen noget af det smarteste nogensinde. De er købt gennem en amerikansk side, der hedder Minted. Jeg fik den fineste save-the-date fra AC i efteråret, som var lavet via deres side, så jeg havde dem lidt baghovedet i hele processen.

DE FØRSTE TANKER

Vi gik i udgangspunktet efter en “hjemmelavet” invitation – sådan en fold-ud-dimmer med selve invitationen, et lille ark med en timeline, et med praktiske detaljer. Måske en sløjfe omkring. Vi var så langt, at vi havde fat i en grafiker til at hjælpe os. vi havde været i Tutein&Koch og købt lidt forskelligt prøvepapir, men hele processen blev lidt svær og dyr. Jeg begyndte at stresse, da vi i januar stadig ikke stod med en klar idé om, hvordan de skulle se ud. Og det hele var bare svært at holde på et økonomisk niveau, vi kunne være med på. Vi havde sat 7.000 kr. af, kan jeg fortælle. Med papir, grafikertimer og porto var det ikke nok. Og det var altså virkelig vores smertegrænse på noget, vi alligevel syntes, var liiidt kedeligt – det er jo “bare” papir. Og selv om jeg havde lidt dårlig samvittighed over at stoppe samarbejdet med grafikeren, så var mavefornemmelsen at sige stop. Det er virkelig vigtigt i hele denne proces ikke bare at give los på økonomien – fordi man føler sig presset/tvunget, fordi det føles nemt etc. Det sværeste er faktisk at holde igen. Men lige her føltes det altså rigtigt.

HVAD ER KONCEPTET?

Konceptet med Minted er, at alle designs er lavet af små uafhængige designere, der så sælger gennem siden. Vi endte med at bladre deres muligheder igennem på hver sin computer. Så sammenlignede vi. Vi havde begge valgt prikkerne – jeg havde også valgt et andet med fjer, som var lidt mere elegant end nuttet, som prikkerne måske er. Men jeg tænkte, min kæreste skulle vælge, og han var glad for prikkerne, så det blev det. Jeg synes også, de er ret fine. De passer meget godt i vores stil. Prikker kommer til at gå igen, kan jeg sige.

Vores serie hedder “Devoted Foil-Pressed” – de er trykt med guldfolie på, ret fint (vores grafiker undersøgte det på trykkeri herhjemme – de tog 5K for ét unikt stempel, det er altså meget kostbart!). De har masser af foliemuligheder OG letterpress (det behøver vi ikke tale yderligere om, hehe) også.

HVORDAN VI PERSONLIGGJORDE

Fordi invitationerne egentlig er så generiske i udgangspunktet, gik vi op i at gøre dem til vores og personlige. Vi skrev vores egen tekst (well, duh! – og de kan godt lave æ, ø, å, btw), ændrede farven på skriften – man kunne også vælge forskellige bagsideløsninger. Vi valgte en med ét foto bagpå og fik en af mine gode venner (jeg vil altså lige reklamere for hans snapchat – han er genial, haha @lakserytteren) til at tegne en lidt naiv tegning af os. Den del er jeg SÅ glad for! Det gør dem bare så fine og personlige – tegningen kommer også til at gå igen andre steder. Vi har lavet små klistermærker med tegningen, og der sad ét på forsiden af konvolutten med portokoden ved siden af.

En billigere løsning i stedet for at have en stor invitation med timeline, praktisk info osv. var at lave en hjemmeside – vi købte vores gennem Minted, og det er så tjekket, at den matcher invitationen. JA det er mega amerikansk at have sådan en hjemmeside – men vi har samlet AL praktisk information, vi kan ændre i det løbende. Der er link til vores feststed – mail på toastmaster osv. MEGA smart altså. Igen ligger vores fine tegning på forsiden af hjemmesiden – det hele hænger sammen.

I serien har de også save-the-dates, menuer, bordkort, programmer til kirken osv. Vores save-the-dates lavede vi dog selv i efteråret – dem kan I se HER.

 

Vi har købt enkelte dele lidt ad gangen. Først takkekort, som var billige og gode til at give os en fornemmelse af papir, service osv. Siden bordkort og invitationer – vi har betalt moms på én af pakkerne. Ellers ikke – måske heldigt. Man køber designet, skriver teksten, ændrer farver på både design, skrifttype etc. Så får man et “proof” fra en designer, som man så kan godkende eller rette yderligere i. Man kan ændre og ændre, som man vil. Det fungerede SUPER godt, altså. Det hele er meget gennemført, må jeg altså sige.

Man kan bestille sådan en prøvepakke med farver, papirstyper osv. Men leveringen er LAAAANG. Vær i god tid med den, hvis du vil bruge den. Og så har de i øvrigt også invitationer til alt muligt andet – barnedåb osv.

God fornøjelse!

PS: Jeg så lige, at de har rabat pt. på deres side: “ENJOY UP TO 20% OFF ALL WEDDING ORDERS. | 20% OFF $500+ | 15% OFF $350+ | 10% OFF $200+ | CODE: WEDBELLS, EXP 2/29”

Indeholder adlinks

17 kommentarer
  1. Ja jeg synes også lige, det giver det der ekstra og mere nede-på-jorden end hvis vi havde sat et foto af os bagpå. Det har lidt humor og passer godt til prikkerne 😀 Kh

 1. Hvad endte I med at betale for det? I forhold til den første løsning? Det ser så fint ud, og hvor er det hyggeligt at følge med.

  1. Vi har betalt 227 dollars for invitation inklusiv kuverter med påtrykt adresser og forsendelse. Adresser på konvolutter skulle skrives i hånden ved den anden pris. Ligesom vi også selv skulle folde og samle osv. Så betalte vi 35 dollars for hjemmesiden – den er egentlig gratis, men så kan alle i princippet finde den. De 35 dollars gør, at siden er hemmelig 🙂 Det er altså MEGET billigere. Ca. 1750 kroner.
   Derudover har vi så købt takkekort, bordkort osv. Det var jo slet ikke med i den anden pris.
   KH

  1. TAK Sissel, vi blev også så glade for dem 🙂 Jeg havde en del rettelser, fordi jeg først lidt sent fik billedet til bagsiden. Dvs. jeg fik lavet et nyt “proof” to-tre gange. Det tog et par dage hver gang. Selve leveringen – fra de var færdige og til vi fik dem – tog ca. en uges tid. KH

  1. Hvor godt Helle, jeg tror godt, du kan glæde dig og have ro i maven. De lever i hvert fald op til vores forventninger. KH

   1. Vores er stadig ikke kommet, de skulle have været her d 3/3. Har du oplevet længere levering på nogle af de andre ting du har bestilt? Kh

 2. Sikke en fin tegning, den er jeg vild med! <3
  Jeg er også kæmpefan af lakserytteren på snapchat, han laver de sjoveste snaps 😀

 3. Spændende. De er flotte! Jeg faldt lidt ned af stolen og tabte underkæben da jeg læste 7000 kr. Det lyder sindsygt

  1. Ja det er sgu dyrt. Men jeg har forhørt mig og det var vistnok en rimelig pris, såvidt jeg kunne forstå. Der er mange arbejdstimer i det åbenbart. Men det er ikke lige dér pengene så skal ligges – det er en kedelig post, papir 🙂 KH

 4. Hej Cathrine
  Sikke nogle fine invitationer. Jeg sidder selv og prøver at finde invitationer til vores bryllup. Jeg har lige et spørgsmål. Skriver man ikke navne på dem man vil have med til brylluppet i selve invitationen? Synes bare det virker som om, at man bare skriver fx det vil glæde os at se jer/dig, men jeg mener bare, at når jeg har fået en invitation står mit navn på. Har I skrevet navne i jeres invitationer og i så fald hvor på kortet? Kh Rikke

  1. Vi har ikke navne på andet end konvolutten. Det var simpelthen af økonomiske årsager. Enten skulle det trykkes individuelt på, eller også skulle vi bare ikke have det. Jeg synes ikke, det er pænt at skrive i hånden på en trykt invitation 🙂 Man kan ligesom se, hvem den er stilet til på selve konvolutten 🙂 Pøj pøj og stort til lykke! KH

Læg en kommentar