Hverdagsglimt - ROCKPAPERDRESSES
Hverdagsglimt

God-fredag-formiddag ❣️ (stadig ret lykkelig over at have fundet emojis på tastaturet altså – cmd+control+space, selv tak)

Vi er kun lige landet onsdag aften, og så rejser vi igen i aften. Det er altså et driverliv og måske lige at tage munden for fuld, når jeg også lige har startet virksomhed op. Jeg føler mig massivt bagud på alle fronter og skylder et hav af mails alle vegne. Vi nærmer os også næste skridt i fertilitetsbehandlingen. Jeg har simpelthen for mange ting i hovedet. Jeg kunne slet ikke falde i søvn onsdag af ren summen. Så nu er jeg begyndt at lave lister, så det i hvert fald ikke rumsterer i hovedet. Jeg bruger app’en Wunderlist i øvrigt, så jeg altid har listerne med mig. Og både det store og små kommer på, så jeg også føler, jeg kan tjekke noget af og kommer nærmere overskud.

Jeg glæder mig vildt til at rejse med venner i dag, men jeg skal også passe på mig selv. Jeg er lidt i underskud. Især alt det sociale kræver virkelig meget af min energi, og der har været så mange indtryk den sidste tid; stop i DR, møder med nye mennesker, fertilitetsbehandlingen, mails, hele turen til Marokko. Jeg synes ikke, jeg er den sødeste, når jeg ikke har overskud. Jeg bliver stille, kort for hovedet, let irriteret. Men så længe jeg kan identificere det, så kan jeg også gøre noget ved det, og jeg har fundet ud af, at man godt må trække sig for sig selv. Jeg behøver ikke underholde, det kan folk sagtens være uden mig, underholdt. Så det gør jeg, trækker mig lidt for mig selv, vender tilbage med ny energi i stedet for at sprede den dårlige.

Men, sikke en uge det har været! Det var virkelig en vidunderlig tur til Marokko. Det, håber jeg også, har skinnet igennem billederne på instagram. Sol, varme, masser af mad, lidt hånd-i-hånd, smuk kultur, smuk arkitektur, smukke mennesker. Og et par skøre shoppeoplevelser!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Marokkanske tæpper

Det var en ret besværlig og lidt åndssvag oplevelse at købe det tæppe med hjem fra Marrakech. Men skideflot ser det ud, nu på vores stuegulv! Inklusiv et par fugleklatter, haha! Jeg er overbevist om, at det har hængt uden for i solen og fået lidt held på sig. Er det ikke sådan? Rammes man af fuglelort, så giver det held?

De er nogle seriøse krejlere i Marrakech. Vi stod sådan set i en skobutik og købte de der futter lidt længere nede i indlægget. Og ejeren snakker og snakker, og Adam forstår halvdelen og engagerer sig med “yes…. Yes…. Yes”. Også da manden spørger, om vi ikke lige vil se et kooperativ for tæpper. “Ved du godt, hvad du lige har sagt ja til?”. “Næ…”. Tiden var knap for os, men det var kun liiige tre minutters gang, bilder han os ind. Det er selvfølgelig ikke rigtig, og vi går og vi går. Dér kunne vi jo godt bare have takket nej, men nogen gange tager sådan en kvælende, dansk høflighed over, og vi følger troligt efter.

Ved ankomst til tæppebutikken bliver vi instrueret i “fixed price… Women come from mountains to sell carpet… Price is on carpet… Yes!”. Og vi skal ikke have noget. Men en lille time senere har vi købt to tredjedele af et (supposedly) 60-årigt berbertæppe, “a wedding gift from young bride to her husband”, med en “fixed price” på 13.000 dirhams (8.970 kroner), for 2000 dirhams (1.380 kroner).

Forvirret? Det var vi også efter, og det krævede en times pause, hvor vi stirrede ind i en væg på en café med kolde forsyninger i glasset. Vi skulle jo ikke have noget, og slet ikke til så mange penge, “then how much you want? Your offer? Three offers are custom. Final offer. Very final offer. Okay, I can cut carpet. How much carpet you want?”

Vi endte med at gå fra en “fixed price” (fast pris) til at byde langt under, for så at give hånd to gange på to forskellige bud, fortryde det hele, så ham der tilbød at klippe tæppet op, det var alligevel for stort et tæppe at sælge til 2000 dirhams, mente han, og så hæftede de det på ny.

Jeg tror ikke en fløjtende fis på tæppets alder. Det er også et trick dernede at lade tæpperne få lidt sollys (og fugleklatter), blive blegede for så at sælge dem dyrere – jo ældre tæppe, jo højere pris. Men det er sindssygt flot og i kraftig uld. Og 1300 kroner for et stort tæppe i uld er, ligegyldigt hvad, en god pris. Nu griner vi af oplevelsen, deres vanvittige krejlergen, de lever til fulde op til “at kunne sælge sand i sahara”, og så hilser vi vores mega fine nye ven velkommen i stuen. Phewww!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Marokko

Lyserød er en dominerende farve i Marrakech og jeg er vendt tilbage med meget lyserødt på kameraet, haha! Meget, meget yndigt.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Tulipan magnolie

Mit lille magnolietræ blomstrer – tænk at have været væk en uge, og så er det sat i blomst.

Det var både en varm velkomst, og så har jeg helt dårlig samvittighed over at have været væk, mens magien skete, hehe… Og så rejser vi jo igen i dag. Jeg håber, det stadig står smukt i næste uge. Det tror jeg nu.

De er mine babyer! Jeg går jo og venter et helt år på, at mine planter springer ud, og jeg passer og nusser og vander, så er jeg MEGA ærgerlig, hvis jeg går glip af kronen på værket, haha! Jeg skal se de pokkers blomster. Men alt spirer lige nu i kummerne. Sartgrønne blade og små blomsterknopper. Det glæder herboristen her. Der skal nok blive masser af blomsterglæde.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

De futter, der kostede os et nyt tæppe! De er over alt i souken (markederne i medinaen i Marrakech), men det lykkedes mig endelig at finde nogen i naturligt læder, helt uden kvaster og pailletter og andet tjams. De er så fine og smørbløde og en glæde for mine gamle, sure tæer.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

At være hjemme med sin egen kaffemaskine igen – oh, the joy!

Det er SÅ svært at finde ordentlig kaffe på rejser, synes jeg. De der Nespressomaskiner er over alt, og de er også decent. Men de slår ikke min kaffemaskine og de lækre bønner, jeg kommer i den, derhjemme. Der er et par af jer, der gerne vil se mere til hvilken slags maskine, vi har – er der konsensus om det? Laver gerne et lille indlæg med bønner, maskine osv.

Jeg prøver virkelig at nyde kaffe og ikke bare sige ja tak, fordi den står på bordet. Jeg er på kafferation med alt det her babyhalløj (min læge anbefaler max tre kopper om dagen), så jeg gider ikke drikke kaffe bare for at få den. Så vil jeg hellere sige nej tak og få en kop grøn te eller sådan noget, og så virkelig nyde den gode kaffe, når den er der.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Seriøst! Mit hjem i går – det lignede et bombet lokum, haha!

Udover at vi kom hjem sent onsdag og derfor havde vasketøj, kufferter over alt og et generelt behov for en støvsuger, så kom der også en flok på ti mand eller så klokken 09.00 i går morges. Jeg skal lave et større samarbejde med Trendsales, og vi skulle skyde video hjemme hos mig. Det var liiiige klemt nok, både for mit overskud og i mit lille hjem med så mange mennesker og rod, og så midt imellem to rejser.

Kender I det, jeg følte mig sådan lidt klemt og uden det store overskud ved så mange mennesker i mit lille hjem, når jeg selv lige var landingsforvirret? Jeg håber sådan, at de ikke mærkede det manglende sociale overskud og behov for alenetid for meget, de var nemlig mega søde. Og det lykkedes at få filmen i kassen. Jeg glæder mig til at se den!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Det sidste måltid i Marrakech.

Hanane, den kære housekeeper i vores sidste riad, lavede vegetarisk menu til os på tagterrassen, og så sad vi der og spiste hummus og salat og tajine, mens solen gik ned. Det perfekte punktum. Jeg arbejder i øvrigt på en omfattende guide til jer med mad osv.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Meget symbolsk for min tilstand lige pt.

Mega rodet, lidt for tilfældig og vel mange post-its. Den der timing med at starte op som selvstændig, forsøge at lande i det, og så samtidig rejse i nærmest to uger. Det gør jeg ikke igen foreløbigt, ha! Jeg må tage computer med på skiferien og holde mig opdateret og komme til bunds. Det trænger jeg virkelig til. Men det bliver også dejligt at rejse med venner i dag.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Hjemmelavet morgenmad, ahhh!

Ligeså lækkert, det er at rejse, ligeså skønt er det at komme hjem til sit eget køkken og lave egen morgenmad med den der gode kaffe med lige præcis så meget mælk i, som vi foretrækker. Og rigtig mælk, ægte, frisk mælk. Ikke noget UHT-behandling eller plantebaseret. Ligeså glad jeg er for at spise vegetarisk, ligeså meget elsker jeg altså min skummemælk, hehe…

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Pink onsdag i onsdags var ekstra pink 🎀

(Reklamelinks) Bukserne er gamle fra Zara (ASOS har en kopi, dog i maternity-kategorien, men tænker det bare må være elastikken, der gør det?). Sneakerne er de der gode Nikes, jeg har købt HER (den lyserøde er vist udsolgt nu), kjolen er fra Munthe, flettasken er giganten fra Marrakech, og kufferten er en Paul & Joe x Eastpak (lidt af det kan findes HER og HER)

43 kommentarer
 1. Haha! Tak for tippet med emojies!👏🏻😻 Det anede jeg ikke!

  Jeg glæder mig over ikke at være den eneste der er komplet omringet af lyserød i øjeblikket! Tak! Og jeg glæder mig til at læse din guide 👀
  Vi pønser selv på en tur, så alle dine værdifulde råd er guld værd!
  God weekend 🎀
  Kh. Alexandra

  1. Håber du kunne bruge de to guides Alexandra, jeg tror i hvert fald, de er rimelig dækkende for Marrakech. Sådan en dejlig by, jeg kan kun anbefale jer at komme af sted 💘 (et lyserødt hjerte til dig, fellow fan 😜) KH

 2. Hej! Hvad er det for en smart computer holder du har? Har ledt efter noget lignende!! Er det med tastatur+mus+holder? Hvor har du købt det? :):)

  1. Nej jeg har købt alle delene separat. Foden er fra hi-rise, tror jeg det hedder. Købte det på apples hjemmeside – det samme med tastatur og mus, som så er apples eget 😄 KH

 3. Haha. De er simpelthen sindssyge med deres krejlen, dernede! Min mand er oprindeligt fra Marokko, og der farer en djævel i ham, når vi er på visit dernede. Det kan tage halve og hele timer at købe en tepotte! Men det er også et forfriskende pust i vores systematiske, planlagte kultur heroppe nordpå 🙂 Og mht. kaffen så snup en “nusnus” en anden gang – marokkansk latte = yndlingskaffen.

  1. Det er så vildt, sygt hårdt, til tider anstrengende og skidesjovt – de er for vilde 😂 Ville elske at mestre deres sprog eller fransk bedre, så vi rigtig kunne haggle! Nusnus må på listen til næste gang. Og så hils lige din mand fra os og sig, at hans land er det smukkeste ❣️ KH

  1. Hvor dejligt Christina, for mig er de ret hyggelige at lave, fordi jeg når at tænke alle de gode og rare øjeblikke fra ugen igennem. Så hvis I også er underholdt er alt godt. Læser du mon med fra Danmark eller udlandet? Dine å’er og æ’er gjorde mig helt nysgerrig på, om du bor et spændende sted 😄 KH

  1. I know! Heldigvis er jeg i god form på det område, så jeg håber, det går. Det er til gengæld balsam for sjælen med skiferie – du kan kun koncentrere dig om at komme op og ned, en god digi-detox 🙂 KH

 4. Flot tæppe! Det med fugleklatterne gælder vist kun hvis man rammes i nakken, og sådan én har et tæppe vist ikke 😉

 5. Hold da magle, et tætpakket program du holder dig!! Jeg får helt stress bare af at læse om det, haha! Men det er selvfølgelig alle gode ting, så håber ikke du går helt kold i det 😊
  Jeg takker også meget gerne ja til kaffeindlæg! Jeg elsker kaffe og har længe gerne villet opgradere kaffeudstyret herhjemme men ved ikke helt, hvor jeg skal begynde. Så en guide fra dig ville være perfekt.
  Rigtig god skitur!!

  1. Det er jo dét! Det er gode ting, og derfor også rigtig svært at sætte foden ned og takke nej 😅 Det evige dilemma, hvis man har det sjovt. For meget af det kan også blive lidt en mundfuld. Men det går for nu. Jeg glæder mig også til at komme hjem og fordybe mig lidt i arbejde. KH

 6. Altså du har den vildeste lækre stil! Altid inspireret når jeg besøger din blog! og det er så fedt at du har startet virskomhed, jeg glæder mig til at følge dig! (Og så vil jeg vil rigtig gerne læse dit kaffeindlæg!)

  God ferie igen!

  1. Feeedt Karen, og tak! Det er meget, meget spændende! Nu glæder jeg mig også til ro på rejsefronten (ikke at det ikke er dejligt at være af sted!) så jeg kan koncentrere mig og fordybe mig lidt i arbejde og brygge planer! KH

 7. Hej Cathrine, jeg vil rigtig gerne høre om kaffemaskine og kaffe! PS. Tak fordi du er så ærlig og også fortæller og stress og kiksede oplevelser ifm. rejser. Sådan er det jo også at rejse! og ferien bliver jo skøn alligevel.

  1. Fedt, Ida Marie! Det skal jeg vist få lavet, så kaffeindlæg coming up!
   Og tak ❣️ Det hele er ikke lige til insta hele tiden – og helt sikkert tak for det ☺️ KH

 8. YES! tak for tip omkring emijo-tastaturs-genvejen 🙆🏼❤️ ret så hyggeligt! tæppet er så yndigt, OG fugleklatter bringer helt sikkert en masse held jeres vej, især nu hvor i har slæbt dem hele vejen hjem til Danmark og ind i stuen! 😉 et mere uddybende kaffeindlæg ville være superfedt, går selv og ønsker mig den helt rigtige, gode kvali-kaffestation herhjemme ☕️ det er nemlig en gave med én god kop om dagen frem for de adskillelige knapt så gode… (både hud, fordøjelse og energiniveau er taknemmelige for det!💩☺️) klem til dig og god lørdag 🌸

  1. Sådan har jeg det nemlig også! Jeg vil hellere have én god kop end tre dårlige! Jeg fik brygget (høhø) sammen på et indhold om maskinen og kaffehjørnet 😄 – og så få jeg sendt det tæppe til rens 😆 KH

 9. Aaay, hvor ser du altså drøn skarp ud på dit pink-i-pink billede!

  Ps: jeg vil mega gerne indvies i lidt flere kaffetanker 😀

 10. Ih, hvor jeg bliver jeg altså i godt humør af dine indlæg. Min kæreste og jeg har ledt efter et tæppe som jeres i et år nu. Hvad er chancerne for, at jeres tæppe-mand har en web-shop? 😉 Knus.

  1. Jeg spurgte ham selvsamme, men det har han desværre ikke 😆 I må derned! Ellers har vi før købt tæpper på Carpet Vista og det kan også klart anbefales! KH

 11. Det magnolia træ er simpelthen så fint. Flytter snart fra københavn, da det er blevet tid til have 🙂 Tænker at sådan et træ vil pynte. Står det i krukke eller er det i jorden?.. køber man det som et lille træ?..

 12. Ihh den kuffert der er maks fin (det er de andre to i linket også)! Hvordan har du fået den bestilt til DK? Og ja bare generelt mega flotte og inspirerende billeder – totalt fan!! 💕

  1. Æij TAARK Sofie 😄 Den er ikke helt ny, så jeg ved ikke, hvor du kan købe dem lige nu, andet end de spar stykker jeg fandt. Ellers ville jeg skrive til Eastpak og spørge ☺️KH

 13. Ihh den er maks fin den kuffert der ( det er de andre to i samme link også) ! Hvordan har du fået dem bestilt til DK? Og ja bare generelt mega fine og inspirerende billeder – totalt fan!! 💕

 14. Hvordan fiksede du at få det store tæppe med hjem til DK? Blev det dyrt?
  Jeg er på vej til Marrakech og skal stensikkert have sådan en kleppert med hjem 😀

  1. Vi lagde det i en taske, vi havde med hjemmefra, som kom derned tom, og så betalte vi for en ekstra kuffert 😅 KH

Læg en kommentar