Postkort fra Marrakech - ROCKPAPERDRESSES
Postkort fra Marrakech

Godmorgen fra Marrakech,

min udsigt ligefremme er mine tæer begravet i et uldtæppe, og vores ret vidunderlige hjælper, Hanane, der laver morgenmad – friskpresset juice, sort kaffe, yoghurt, dybrøde jordbær skåret med millimeterpræcision i skiver. Og på min venstre flanke en lille pool, der ikke lyver med sin isblå farve. Den er i bunden af riaden og født til aldrig at møde solens fangearme. Den ligger bare stille hen.

Vi har det godt. Farer vild hver dag i snørklede, snoede gader. Blinde ender. Mellem lyserøde mure, som skudt op af den røde jord. Det ligner jorden bare har hævet sig i tilfældige højder og mønstre. Som arkitektoniske bjergformationer med små vinduer. Jeg er ikke i tvivl om, hvorfor man kalder hende Moder Jord, med den farveskala hun har valgt til Marrakech. Og den sikre og kærlige hånd hun har lagt i at udsmykke hver en centimeter med mosaikker og farvede fliser. Hun tenderer pyntesyg. Og jeg har sjældent følt mig mere hjemme. Hun er original. #glimmergås, #pinkonsdag og hvad vi ellers identificerer, iscenesætter os med. Hun var der først. Den første til det meste. Og med stil, selvsikkerhed.

Hun er også skidetræls, når hun aser og masser og råber “LOOK! LOOKIE! GOOD PRICE! VERY CHEAP”. For jeg har bare lyst til cola og skygge. Men ladt op med ny energi formår hun alligevel, med sin kvindelist, at lokke mig ind i souken, og så står jeg der med glimmersutsko i begge hænder. Ligesom hun havde forudsagt.

Marrakech er smuk og mild og anmasende men aldrig farlig. Kun dine dirham er et kort bekendtskab, som hun formår at lokke op ad lommen uden stort besvær.

26 kommentarer
  1. Det er meget overkommeligt, gode priser på fly og kun fire timers flyvetur. Det kan anbefales i højeste grad ❣️KH

 1. Jeg var i Marrakech for 2 år siden, og hvor er det bare fint og helt rigtigt beskrevet. Vil vise dette indlæg næste gang nogle spørger om byen kan anbefales.
  Tak for en altid dog blog 😀

 2. Jeg er helt forelsket i dine beskrivelser af Marrakech. Jeg håber, du vil skrive en guide, ligesom med Bali, til byen. 🙂 Vi skal nemlig selv derned på vores bryllupsrejse i september.

  1. Har du set de to guides Monika? Jeg håber, I kan bruge dem og stort til lykke med det forestående bryllup! KH

 3. Åh, jeg var i Marrakech i November, i forbindelse med klimatopmødet COP22 som blev holdt der. Får sådan en tilbagelængsel af at se alle dine fine billeder derfra. 🙂 Nu sidder jeg på det kedelige kontor i gråvejret og tænker på alskens juice fra Djema el Fnaa. Åh Marrakech <3

  1. Ej hvor spændende Line! Hvad var din opgave dernede? Jeg så godt en del leftover pynt derfra! Marrakech kan virkelig noget helt særligt 😍 KH

 4. Jeg går altid i panik hvis jeg farer vild fremmede steder🙈
  Men det lader I til at tage meget stille og roligt.
  Det ser helt fantastisk ud.

  1. Haha, ja det bliver du altså udfordret på dernede, for det sker hele tiden. Til gengæld er området jo afgrænset pga. muren, så det går aldrig helt galt 😄 KH

 5. Jeg har simpelthen vaeret saa vild med foelge din Marrakech-rejse!! (Er nu ogsaa vild med din blog of insta normalvis, isaer siden du startede med insta-stories!) Det ser for laekkert ud, og jeg maa bare afsted! Nu. 😀

 6. Din beskrivelse lyder præcis sådan, som jeg forestiller mig at Marrakech er. Jeg er ikke længere i tvivl, jeg skal helt sikkert af sted til denne magiske by. Og måske bestille lidt ekstra plads i kufferten, for jeg er både forelsket i lamper og tæpper, jeg har anet i dine videoer på insta 😉

 7. Din beskrivelse lyder præcis sådan, som jeg forestiller mig at Marrakech er. Jeg er ikke længere i tvivl, jeg skal helt sikkert af sted til denne magiske by. Og måske bestille lidt ekstra plads i kufferten, for jeg er både forelsket i lamper og tæpper, jeg har anet i dine videoer på insta 😉

 8. Du fletter fint med ord i dag min ven. Man mærker en god, varm og kreativ energi. Marrakesh er vidst god ved dig.

  1. Masser af 💘’er til dig 😍 TAK, for de så søde ord. Det er altid rigtig dejligt med ny inspiration og nyt for øjnene. Det sætter sig i fingrene. KH

 9. Jeg synes simpelthen det er så interessant at læse med, når du skriver om Marrakech. Jeg var selv afsted i januar sidste år, og synes slet ikke det var en god oplevelse – på nogen måde. Når du beskriver stedet, får jeg nærmest lyst til at tage afsted igen. Det lyder som et helt andet sted, i forhold til den rejse jeg var på!
  Måske jeg om nogle år tør vove mig afsted endnu en gang 🙂

  1. Øv, det er jeg ked af at høre Louise. Hvad gik galt? Hvilken del af det var overvældende? Hvis det var det?
   Den første dag eller to var vi i hvert fald lidt overvældede, men vi havde bare så gode værter, der virkelig tog sig af os, forklarede lidt om byen. Vi forstod andres fascination af byen mere og mere for hver dag og endte faktisk med at føle os godt hjemme. KH

 10. Kære Cathrine! Kan du ikke lave et indlæg med tips til forårsjakker? Du har simpelthen jordens mest optur stil, og jeg har været på Hunt efter en nice forårsjakke i nogle uger nu uden succes.

  1. Jeg har ikke planlagt noget endnu, men jeg skriver det på listen! Det er en af de ting, jeg selv prøver at være i ret god tid med at finde, fordi de gode ting forsvinder hurtigt, synes jeg! KH

Læg en kommentar