Min nye yndlingsserie: The handmaid's tale - ROCKPAPERDRESSES
Min nye yndlingsserie: The handmaid’s tale

handmaidstale_col2

Et lille søndagstip til jer, der har brug for en serie til tømmermændene. Den mest væmmelige, uhyggelige, spændende, fuldstændig vanvittige serie. Den er (næsten) på højde med Westworld. Den hedder The Handmaid’s Tale og kostede mig al min nattesøvn til lørdag. Der er øjeblikke, hvor jeg ikke fatter en brik, og andre gange jeg gyser og græmmes.

The Handmaid’s tale er en bestsellerroman skrevet i 1985 af Margaret Atwood, og nu er den kommet i serie-form med min favorit Peggy Olson – Elisabeth Moss.

I en dystopisk, stærkt religiøs og yderst puritansk virkelighed er demokratiet i USA afsat og en militærmagt har overtaget. En totalmagt. Alt, hvad du kender, alle dem du kender – væk. Dine børn, din mand, din kone.  I stedet er samfundet delt ind grupper. De der er frugtbare; trælkvinder, kun til brug for at levere børn, til dem der ikke kan. Som er flertallet. Dem i kolonierne, der arbejder med industri, syrebade – lever et kort og hårdt liv. Så er der soldater og hærførere, deres koner, der lever et Marie Antoinette-værdigt liv. Og så er der dem, der holder øje med alle og udspionerer. Hvad filan er der sket? Hvordan blev den helt almindelige hverdag med uber og cortadoer, et job du er glad for, din mand og dine børn skiftet ud med det mareridt? Historien er stadig ved at udvikle sig, så jeg er ikke engang sikker på, at det, jeg lige har skrevet her, holder helt, haha!

Jeg er fuldstændig opslugt og har kværnet alle de afsnit, der er ude nu. Verdenen bliver hele tiden udvidet, jeg forstår mere og mindre hele tiden, haha! Det her bliver en af de mest hypede serier i 2017, og jeg tror, den kommer til at storhøste priser til Emmy-uddelingen næste gang. Helt fantastisk.

SÅ, ved du ikke liiiige, hvad du skal bruge din søndag på – begynd lige og se The Handmaid’s Tale på HBO Nordic. De første fem afsnit ligger klar til dig.

handmaidstale_1

23 kommentarer
 1. Den er såååå god! Og uhyggelig – har set tre afsnit og haft nærmest konstant ondt i maven undervejs!

 2. Den er SÅ god. Bogen er også fantastisk, og man har virkelig fornemmelsen af sådan en lav hyletone i baggrunden, som hele tiden gør alt anspændt. I bogen er handmaiden oversat til Tjenerinde, hvilket jeg synes, giver en lidt anden “forståelse” for deres job, end trælkvinde. Fremragende serie!

  1. Præcis – det er som om man har sådan konstant hyletone efter bombenedslag. Alt er vendt op og ned. Vild vild serie !KH

  1. Jaaa, de der scener – mørket i huset, lyset nede i supermarkedet. De der throwbacks. Det er for sindssygt. Meget meget flot! KH

 3. DEN ER SÅ GOD! Og vildt uhyggelig, skræmmende og meget mærkelig.. Men VIRKELIG god!!! Jeg så alle afsnit der var ude i sidste weekend, og jeg GLÆDEDE mig som et barn til, at skulle se uges afsnit torsdag, og nu jeg kan næsten ikke vente til næste afsnit kommer 🙂
  Så det eneste jeg har fortrudt er, at jeg ikke ventede til hele sæsonen er ude 😉
  God søndag til dig! 🙂

  1. Haha, sådan har jeg det også! Tjekkede lige i dag, for HBO plejer at være mandag, men det er først onsdag. Pokkers! KH

 4. Åhhh jeg er også SÅ hooked! Den er fantastisk og Tim er også, så vi har endelig en “par-serie” igen!

  Forresten er det ikke hele USA dette er sket med. Heldigvis. Det er kun en lille del af det nordvestlige USA, der har revet sig løs og er blevet til Gilead. Resten af USA er stadig “normal”.

 5. Den serie er fantastisk! Jeg er også helt vild med dens brug af musik. Scenen med protestmarchen tilsat Blondies Heart of Glass hjemsøger mig stadig.

  1. DET HAR JEG OGSÅ TÆNKT PÅ! Seriøst, musikken i serien er så elegant mixet. Jeg tænker også præcis på den scene, mens folk bliver mejet ned. Det er så vanvittig en scene. KH

 6. Ej, synes du (og alle andre) virkelig? Min kæreste og jeg begyndte at se den efter anbefaling. Vi nåede et halvt afsnit og måtte simpelthen stoppe, fordi den blev for ubehagelig. Ikke uhyggelig eller for meget, bare ubehagelig. Den sidder stadig i kroppen på os begge længe efter. Jeg synes virkelig det er dårligt fjernsyn (kan sagtens se det gode i det, og den er smuk, og velskrevet og genial) – men dårligt på den måde, at jeg/vi fik det dårligt af at se den. Det synes jeg ikke er det værd for resten. Måske nysgerrigheden en dag overtager, men indtil da: kæmpe nej.

  1. Det er lige præcis fordi den er ubehagelig, at den er fantastisk!
   Det er ikke sådan en serie, man ser, fordi man vil have (hjernedød) undeholdning. Personligt synes jeg, at “den sidder stadig i kroppen […] længe efter” er et kvalitetstegn. Serien skræmmer og giver stof til eftertanke… Når man tænker på det politiske landskab i USA pt., er Gilead faktisk skræmmende tæt på at blive virkelighed..!

   1. Jamen jeg kan godt se det. Jeg synes bare den er for ubehagelig til den er god. Umiddelbart. I hvert fald vejer ubehagen i hvert fald mere end muligheden for kvaliteten i den (eller netop i ubehagen).

    1. Jeg har det fuldstændig som Cæcilie. Altså den er så væmmelig, at jeg næsten ikke kan kigge på skærmen til tider.
     Jeg kan mærke den i hele kroppen, men den får mig også til at tænke. Jeg synes, den er dybt relevant i forhold til den verden vi lige nu bevæger os mod. Vores syn på flygtninge – måden vi taler om dem på, ikke som mennesker men som genstande nærmest. Hvordan man i USA er klar til at forbyde abort flere steder, lukker planned parenthood.
     Ligeså væmmelig den er, synes jeg også den er dybt elegant, kunstnerisk lavet. Billederne, farverne. Den er skide smuk.
     Jeg tænker, at det er en god ting at I får det dårligt, sådan tænker jeg det selv, at jeg i hvert fald skal gøre mit for at vi ikke ender der. Det er en langsom proces, og hvis vi ikke passer på, sker de her grimme ting uden vi lægger mærke til det, uden vi stopper det. Ligesom i Gilead. MEGA spændende! KH

 7. Har ikke forsøgt med serien endnu, men har den på listen over dem, jeg skal i gang med, for The Handmaids Tale er en af mine yndlingsbøger. Hvis du ikke har læst den, så gør det!! Den er så smukt skrevet og så uendeligt uhyggelig… Især forklaringen om, hvordan det kunne komme dertil. Det er alt for nemt at tro på og uendelig uhyggeligt!

  1. Jeg kendte slet ikke til den – men nu må den da på listen! Så ved du allerede meget mere end jeg gør 😀 KH

 8. Jeg er så enig! Har også slugt alle afsnit der er udkommet og er helt bidt af den. Det er bare svært at forklare til andre, hvorfor man synes en serie om trælkvinder/sex slaver er så god!! 😂 Desuden var jeg, som dig, også obsessed med Westworld – dejligt at der er en med helt samme serie smag 😉

  1. Haha, du har så ret! Jeg tror, jeg synes, den er så interessant grundet vores nuværende politiske situation. Den måde vi ser på mennesker på. Flygtninge, kvinder. Den er super relevant – det må være det vi lægger fokus på 😀 KH

Læg en kommentar