Film for nyligt - ROCKPAPERDRESSES
Film for nyligt

En lille samling gode film til weekenden? Jeg har lige hørt nyhedsværten sige efterår for første gang, så mon ikke der bliver inde-tid, måske med en god film on the side?

Et par af jer har bedt om, at jeg skriver, hvor jeg ser filmene. Det gør jeg gerne, der er dog det ved det, at jeg samler til bunke. Så film, jeg i sin tid så i biffen, kører måske ikke længere i biffen, så I skal stadig lige kigge lidt på jeres tjenester – det kan jo være, den er på C Play, Netflix eller en af de andre. Og så må I endelig give tippet videre.

GOD fornøjelse.

film4-2

JACKIE (set på Apple TV)

Fænomenal Oscarværdig optræden af Natalie Portman i rollen som Jackie Kennedy. De fleste af os kender lidt til historien. Hvad der skete den 22. november 1963 i Dallas, Texas. Selv om jeg ikke engang levede dengang, så har billederne af John F. Kennedy, der falder om i skødet på sin kone efter at være blevet ramt af skud, brændt sig ind på nethinden. Denne her film sætter fokus på Jackie. Fra at være First Lady of the United States, gift med John F. Kennedy, til at miste sin mand, til at skulle flytte ud af sit hjem indenfor en uge nærmest, fordi den næste præsident skal flytte ind.

En absurd historie om en usædvanlig stærk kvinde. Filmen kører bare på med følelserne og er ret intens.

film6-2

PATERSON (set i biffen)

En lille indiefilm om Paterson, der bor med sin kone. Står op hver morgen, går den samme vej til arbejdet, kører den samme rute, har det samme med på madpakken. Alt er så monotont. Men han skriver poesi, han skriver digte så smukke, men ikke for verden at læse. Eller skulle han? Hans kone punker ham for det – måske kan digtene få et liv for mange? Blive en succes, han en forfatter? Eller har han ikke modet og er dømt til at køre samme buslinje resten af livet.

En rigtig fin film om at kunne være til stedet i nuet og se det smukke i det små og mest almindelige. Måske er det fint nok at settle? Uden det er ensbetydende med at settle for less.

Fundamentals of Caring

FUNDAMENTALS OF CARING (set på Netflix)

Ben har mistet sin kæreste, sit job, det hele. Han har brug for at komme igang og søger en stilling som caretaker for Trevor, der lider af Duchennes muskeldystrofi. Det er ikke et nemt job, for Trevor har en tendens til at få alle til at sige op indenfor kort tid. Han er en spøgefugl, lidt halv ondskabsfuld – alt sammen et ret velfungerende skjold, han har bygget op, så han ikke bliver skuffet af andre mennesker, der svigter ham. Men Ben har brug for jobbet, så han går all in på at bryde skjoldet ned – måske han også lærer lidt om sig selv undervejs?

En rigtig fin film, der også viser at Selena Gomez kan spille skuespil. Minder lidt om De Urørlige.

Jeff Bridges as “The Dude” hangs out at the bowling alley with his buddies Walter (John Goodman) and Donny (Steve Buscemi). Courtesy Universal Studios.

THE BIG LEBOWSKI (set på HBO Nordic)

En klassiker! The Dude lever et rimeligt gennemsnitligt, halvkedeligt liv. Han går i supermarkedet, køber frostmad, bowler med drengene i weekenden. Meget amerikansk, halvdovent og kedeligt.

Lige indtil han bliver overfaldet i sit eget hus, fordi han forveksles med den forkerte. Overfaldsmændene? Et par onde håndlangere der er ude på at kradse penge ind. Inden hele misforståelsen løser sig, har håndlangerne ikke bare givet The Dude et par på hovedet men også tisset på hans tæppe. Han opsøger efterfølgende ham, han er blevet forvekslet med for at få erstatning for tæppet, og så bliver han hvirvlet ind i en værre suppedas med en kidnapning, tæv og mange penge.

 

THE SECRET LIFE OF PETS (set i biffen)

Trænger du til et grin? Så få set Pets! Den hyggeligste, animerede film længe. Jeg bliver i så godt humør af den. Måske fordi jeg også er hundeejer, og jeg virkelig kan genkende hundenes sind og humør afspejlet en til en. De har afbilledet racerne til perfektion. Især mopsen, SÅ grineren.

Max hænger ud med ejendommens dyr, så snart hans ejer tager på arbejde. Men en dag kommer ejeren hjem med en gadehund, og Max bliver dybt jaloux. Han går derfor igang med at lægge skumle planer for, hvordan han skal komme ud af med den nye hånd. MEN, selvfølgelig går hans skumle planer op i røg, og det der er værre. De to ender på den vildeste rejse – kommer de nogensinde hjem?

 

Are you in need of a really good movie? Maybe a feel-good one? Then you should watch The Fundamentals of Caring! Are you all set for an emotional ride and phenomenal acting? Then check out Jackie. If you’re thinking about going through one of the classics? The Big Lebowski is the answer! And are you ready for a big and heartfelt laugh and cute animals – go watch The Incredible Life of Pets! If you’re thinking indie for the weekend and food for though – Paterson is right up your alley.

16 kommentarer
 1. Kæledyrsfilmen er så cute – i stil med den, viste min kæreste mig Storcs igår. Den er bare skæg og cute – bliver altså aldrig for gammel til animerede tegnefilm – akkurat ligesom skumfiduser og Astrid Lindgren bøger 😀

  – A

 2. Jackie kan ses på filmstriben.dk, hvor man logger ind med sin biblioteksbruger. Det er en helt gratis offentlig tjeneste, og der er en masse gode film, især skæve nichefilm. Underverden er fx også lige blevet tilgængelig. Blot et lille tip <3

  1. Den er nemlig SÅ fin – jeg elsker den. SÅ sjov! Synes du ikke også, de har været sindssygt dygtige til at trække karaktertrækkene igennem? KH

 3. Jackie er fuldstændig outstanding. Bedste film jeg har set i flere år. Fuck jeg græd, da hun fortalte børnene, at far aldrig kommer hjem igen. At Portman ikke fil den Oscar fremfor Emma Stone, er mig en absolut gåde.

  Hvis du har lyst til en tur i biffen, så vil jeg virkelig, virkelig anbefale The Big Sick.

  1. Jeg kunne så godt bruge en biftur i weekenden! Uf, det er blevet efterårsagtigt!
   Jeg synes også, by far, hun skulle have haft den Oscar. Det var så sindssyg en performance, mimik, dialekt, det hele! KH

 4. Jeg elsker The Secret Life of Pets, så den også i biografen! Kan grine så højlydt af børnefilm og især denne 🙂 PS. min veninde og jeg havde biografen for os selv, det var da lidt dejligt!

  1. Åhhh det er jo den største treat, biffen for en selv 😍 Jeg grinede også højlydt, og det gør jeg ellers aldrig af tv/film. KH

 5. Dunkirk (i biografen) – kryber virkelig under huden på en og så er billed- og lydsiden helt helt fantastisk. Hvis det skal være en tegnefilm så Inderst Inde (inside out), så fin en film om impornerende, hvordan vores følelser og minder kan beskrives

Læg en kommentar