Hverdagsglimt - ROCKPAPERDRESSES
Hverdagsglimt

Jeg synes, at sidste uge var liiidt hektisk. Det er stadig svært for mig at merge en hel del arbejde – og at have et liv ved siden af. Venner, familie. Det, tror jeg egentlig ikke, er så usædvanligt, hverken i vores alder eller når man er selvstændig.

Det er egentlig lidt åndssvagt, ikke? Jeg læste engang en undersøgelse, der fortalte at 30’erne var det årti, vi var mest ulykkelige og mest stressede. Vi skal både knokle på arbejde for at vise vores værd og opbygge anciennitet og en faglig pondus. Vi skal samtidig også finde en partner, måske gifte os (dyrt, også selv om man keeper det on a low, en fest koster). Vi skal rejse og opleve (fordi det er det, man gør, dels prestige men også for at kompensere for vores store arbejdsmængde, men det er dyrt). Vi skal etablere os i egen bolig (fordi det klart er det mest fornuftige, men dyrt. Oven i det skal vi få vores børn. Det er vi jo en hel del, der kæmper med (og det er dyrt), og for dem der får spædbørn – jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke har været pressede. Især når barslen slutter, og man skal tilbage på arbejde og få institutionstider og arbejdsgiver til at matche.

Hvorfor skal alting falde sammen på de samme små ti år? Når jeg lige tænker mig om, så kan jeg sgu godt få lyst til at stå af alt ræset, flytte op i Sverige og blive selvforsynende.

Det kan jeg ikke, og det skal jeg heller ikke, men en eller anden balance skal der findes – og den leder jeg stadig efter. Og så prøver jeg på vejen derhen også at finde plads til små gode og rare ting.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

… Som fx en lille ny vinyl.

Jeg har seriøst ledt efter den der i over ti år. Alle ferier, fra Malaysia, til Indien, til Singapore, til London, til Paris og over til USA. Hver gang jeg er kommet forbi en butik, der sælger vinyler, så har jeg spurgt til den. Indtil jeg i San Francisco fik beskeden, at den nok ikke var trygt på vinyl i sin tid. Det var ikke moderne i 90’erne. Det var altså en umulig mission. Lige indtil jeg spottede den på ASOS forleden (reklamelink). Den er blevet genoptrykt, og jeg er nu den lykkelige ejer, som I kan se!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Frida lider af en mild grad separationsangst.

Det hører racen til. Hun er, hvor jeg er. Og det er meget bogstaveligt, haha! Hun er på mig, hvor jeg er. Når jeg står op, sætter hun sig ned med den ene pote oven på min fod. Når jeg sætter mig på gulvet, kommer hun over og kravler op på skødet. Og når jeg sidder i sofaen med fødderne på puffen, så kommer hun op og lægger sig lige dér. Og jeg bliver ramt af sådan en komplet følelse af brusende forelskelse. Det kan jeg godt blive. Forelsket i min hund. 

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Det var også en lidt skør uge med afsæt i det her indlæg.

Jeg delte min historie på Facebook, og dagen efter blev jeg kimet ned af journalister. Tv2 Nyhederne, Go’morgen Danmark, Aftenshowet, 24syv, DR3.

Og det er let nok at komme til at sige ja til det hele, fordi jeg 1) er en pleaser og ikke vil afvise nogen. Og 2) jeg også gerne vil hjælpe andre ved at fortælle min historie. Men det blev lidt vel meget og jeg endte også med at sige nej tak til flere medier. Også selv om jeg havde givet tilsagn først. Og ved I hvad? Det føltes så rart. At mærke efter og sige nej tak. Jeg blev faktisk lidt stolt af mig selv.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Min nye hofret; havregrød med æble, peanutbutter, mandler og en lækker blomstret honning. Det er lidt blevet til min frokost, men morgenmad er jo det måltid, man kan spise på alle tidspunkter, ikke? Det er derfor man har udtrykket ‘brunch’. Og så er det pludselig en luksus, sådan at få brunch på en hverdag.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Den pæneste frisørsalon i byen, Studio Cim Mahony. Der må altså blive trukket nogen knaster hjem, for lejligheden ligger på Bredgade, og så er den gigantisk med sildebensparket, høje paneler og dyrt interiør. En ren drøm. 

Jeg betaler også for det, men det er en kæmpe luksus. Jeg får en kaffe, en macaron, lidt hovedbundsmassage og en grundig klip. Jeg må snart have fem-års-jubilæum med Sanne derinde.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

… Ren forelskelse altså. Sødeste, lille hund. På sit absolutte yndlingssted – vasketøjsbunkerne.

Jeg går lidt og snakker om en hund til. Selv om Adam er rimelig afvisende. Men jeg er også lidt i tvivl – vil Frida mon kunne acceptere en ny husven? Efter seks år på tronen? Eller vil hun blive en lille jaloux hundeven? Nogen erfaringer?

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M My jacket my day

Det var altså lidt fint det der. Gult og lyserødt sammen – det er jo det, jeg siger. Lyserødt går til alt.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Klassisk weekendsmorgen.

På den ene side har jeg lyst til at vi gør noget nyt, gør noget andet. Ikke altid bare sidder og smovser lørdag morgen. Men på den anden side –  det er virkelig også hyggeligt. Bare at slappe af, nyde kaffen. Der mangler bare en avis! Nogen gange kan det rare og afslappende være gentagelsen, og det er det lige blevet med lørdagen.

Vi har i øvrigt skiftet Meyers ud, som vi synes er dalet noget i kvalitet. Nu er vi røget på Brødflov, og den er altså GOD! rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Det sjoveste, jeg længe har set – jer der så min story fra sidste uge, I vil forstå. Tak til Nynne for at lave en faceswap, hah!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Apropos balance og ro.

At tage sig tid en onsdag eftermiddag, med en kop te og en lyserød kage. Et lille og rart øjeblik. Jeg gider ikke have dårlig samvittighed over at tage mig det øjeblik, når jeg nu arbejder hver aften med.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

YNDLINGSblomsterpusher – Blomsterskuret på Værneren.

Jeg kan altid finde noget pænt hos dem, de er altså hamrende dygtige. Det var dem, der lavede min brudebuket og blomsterkrans – og Fridas halsbånd. Og sidstnævnte havde de aldrig lavet før. Det var ret sjovt at være dernede flere måneder efter, og så fortæller de mig at salget af hunde-blomsterkranse var eksploderet efter jeg havde vist Frida med det. Haha! The power of Frida (and the influencer). Lidt sjovt, og dejligt for dem! 

Nu venter jeg på noget ven-af-huset-rabat, haha!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Lyserød te i lyserød kop, fiiiint! 

Jeg var nede i Senses for første gang i et par uger, og det er altså et af mine favoritsteder. De kører den der totale zen-stil helt ud. Plimmelim-musik og urte-te på kanden, bløde puder på gulvet og dæmpet belysning. Alt er godt.

Og så har de altid et eller andet motivational quote stående på tavlen ved udgangen. Lige til at toppe den af. Min veninde Charlotte køber den slet ikke, haha! Hun synes, det er så for meget og fjollet, så jeg har gjort det til min pligt at tage et billede af det og sende til hende med et “Namaste” og en emoji med bedende hænder, og det morer jeg meget med. Ja ja, de små glæder, ha!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Lørdag aften! Mindhunter på Netflix (bedste serie lige nu om amerikanske seriemordere (true stories!)) og burger til. 

Mine favoritter tæller Gasoline, Yo Burger, Tommis i Kødbyen og Jagger. Og sidstnævnte er måske den overalle favorit. Også fordi deres fritter er virkelig sprøde og milkshaken i top. Jordbærmilkshake. Det minder mig om ferier som barn, vi skulle altid have milkshake, når vi var på Cypern og besøge min mors kæreste i slutningen af 90’erne. Det minder mig totalt om solferie og barndom. Også når jeg sidder i mørket hjemme i stuen tyve år efter. 

Psst… Jeg bestiller stadig jordbærmilkshakes på ferier, hvis det er på menuen!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Balance! Haha!

Burger er fedt – men det er en løbetur også. Og jeg kom endelig ud igen efter et par måneders pause! Og det endda i mørkt regnvejr. Men hvilken sejr det var efter, og jeg var tilmed øm de næste dage. Ahh!

Jeg savner virkelig at løbe, kan jeg mærke. Det havde jeg ikke troet. Jeg følte egentlig ikke, jeg nogensinde blev fan, til trods for at jeg løb et marathon. Men det gjorde jeg. Og jeg vil gerne igang igen. Små ture. 3-5 km i mit helt eget rolige tempo uden at løbe for nogen form rekord. Bare at komme ud og have pulsen oppe i 20-30 minutter. Det er så godt.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Fredags date med et lille kvinde-netværk – og det var flot frokost.

Høj tatar med løgring og rösti. Hvordan kan det egentlig være, at kartofler kan være det mest røvsyge i verden – fx når de bare er kogte. Men hasselbagte, pommes fritter, rösti – det er jo ren luksus. Det er den samme grøntsag?! Det er jo så vildt.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Vi kom ikke op til Aarstiderne lørdag men endte i stedet med at arbejde hele weekenden væk. Med en lille undtagelse af en tur i teateret, på Betty Nansen.

Vi så Efter Brylluppet, som jeg må indrømme, jeg ikke var heeelt solgt på. Det var sgu lidt for meget bammelam til mig, når jeg har filmen in mente. Det er en af de sværeste film at se – især scenen (spoiler alert) hvor han roder rundt på soveværelset og græder snot i sin erkendelse af at skulle dø. Det er en af de stærkeste scener, jeg har set i mit liv, tror jeg. Den har virkelig brændt sig ind.

Så var det lidt for fjollet at se som en gakket musical. Men altså… Det er dejligt at gå i teatret, og det burde jeg tage at gøre meget mere. Det behøver ikke at være vildt dyrt, og det føles altid bedre, end når jeg bare sætter film på derhjemme.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Fødselsdags-eftermiddags-tam-tam hos en rigtig veninde. Med tiramisu-lagkage og hvide boller og blødt smør. Apropos min indledende tekst. Jeg kom halvanden time for sent! Jeg havde så meget arbejde, jeg ikke kunne slippe, men de blev heldigvis siddende, og jeg nåede forbi. En meget rummelig og kær fødselar.

***

Small glimpses from a week which was mostly about work. I’m still struggling with my work-life-balance. It’s like it’s never ending. There’s always something to do. A deadline. Or ten. Something’s got to change and I have to think about how to fix or change, but new ways will take time.

In the mean time I am trying to do some good to. Like taking an hour long break in the middle of the day or ordering takeout Saturday night to go with my new favorite show (Mindhunter on Netflix). Or go for that run – beating both the rain, the darkness and my own mind. 

24 kommentarer
 1. Fun fact: Det hedder ikke hasselbagte kartofler, men hasselback kartofler efter restaurant Hasselbacken i Stockholm, der opfandt retten.

  1. Haha! Det er simpel den hyggeligste rettelse – tak Kat 😆 Jeg tror endda jeg har gjort det før – altså opdaget, jeg har stavet det forkert, mend et sidder åbenbart i mig! KH

 2. Vi har verdens to dejligste moppedrenge, Niels og Sylvester og de er verdens bedste venner – intet gør mig mere glad end når de to putter eller når de sidder på den helt karakteristiske mopse måde, helt fladt på røven med bagben mellem forben i et lille futtog foran hinanden ❤️ Vi snakker så tit om at det var den bedre beslutning vi nogensinde har taget at få nummer 2 også. Og altså jeg får nu heller aldrig nok af at have to til at følge mig overalt og sidde på mine fødder, ben, hoved etc. – alle de steder tyngdekraften og balancen tillader dem 😉

  1. Ajjjjj det er cuuuute! Jeg tænker også, at der er ikke er den store forskel på en eller to. Jeg mener, de skal jo ud alligevel <3 Hvor mange år er der i mellem og har du en god kennel, du kan anbefale? KH

   1. Nej jeg synes slet heller ikke det er mere besværligt med to, og når vi er på arbejde behøver vi aldrig have dårlig samvittighed over at den ene er alene hjemme fordi de har hinanden <3 Eller okay det er løgn, der er ét minus, én mops fælder som et ondt år, to fælder.. mere. Der er kun knapt et års forskel på dem – vi havde altid snakket om vi gerne ville have to men havde nok troet der skulle gå lidt længere imellem. Men så fik vi Niels og han var not at all glad for at være alene selv bare 5 min af gangen, så vi fik hurtigt Sylvester også og siden har vi haft to glade glade drenge. Jeg er ikke så meget inde i det med kenneler, den del stod min mand for. Men hvis det er I overvejer en til, skal du tage at melde dig ind i den facebook gruppe der hedder MOPS, der opslår mange af de gode kenneler når de skal have hvalpe. Plus der er sindssygt mange søde mopser at kigge på derinde! <3 Kh Line

 3. Mine forældre har adopteret en ekstra hund her for to måneder siden. Den gamle hund er 5,5 og den nye er fire. Det har gået rigtig nemt, introducer dem til hinanden på neutral grund, så får de en god start og der er ingen som så føler ejerskab ved første møde.
  Vores familie har kun fået endnu mere hundekærlighed ind – og nu er der både en hund til mor og en til far.

   1. De har fundet ham privat. De gik til træning i samme hundeklub, og de to basser har leget med hinanden før, så kendte lidt til hinanden og ejeren, som desværre gik bort.

    Den ældste er netop blevet opereret, og den nytilkomne ‘holder vagt’ og passer på hende, og nægter at gå tur uden hende. De er simpelthen så nuttede sammen.
    .Den gamle hund var meget territorial før, det frygtede vi blev et problem, men det er gået uden de store problemer. De underholder hinanden så godt, at man næsten føler sig overflødig.

  1. Uhh, den har jeg ikke fået før. Er der rigtige jordbær i? Det er en stor del af oplevelsen at finde de små jordbærsten 😄 KH

 4. Åh, den der balance er så svært at greje. Jeg sidder pt med speciale, der skal afleveres i det nye år, og indtil den 1. november har jeg også et 15 timers job i ugen + selvfølgelig min og min kærestes rejseblog. Og jeg har så svært ved at sige NU fokuserer jeg på specialet. Det hjælper mig at cykle ud på fx biblioteket for ligesom at skifte setting, og så tænker jeg også tit om jeg blot er aktiv eller rent faktisk produktiv. Anyways. Jeg ville egentlig bare stemme i, at jeg også synes det er mega svært at jonglere… Og så synes jeg dine billeder er SÅ fine i dine hverdagsglimts-indlæg. Dem bliver jeg glad af!

 5. Troede et øjeblik du havde købt en havregrød togo fra “GRØD” og derefter hældt den op i egen skål. 😛 Den er fandme flot og ser ud til at have den helt rigtige konsistens. Laver du den på mælk? 😛

 6. Med hensyn til det med en hund til, så vil jeg bare sige at du skal huske på, hvis I vil have en bebs, så vil rigtig meget af jeres tid, mere end du aner, gå med bebs. Vi har en hund og nogengange har jeg taget mig selv i at fortryde vi fik ham før baby og blevet rigtig ked af, at jeg har tænkt sådan. Men han var vant til at være “i revnen” ligesom Frida ser ud til st være det hos jer. Og vores hundevenner har kun os. Når vi går ud af døren venter de bare på vi kommer igen. Forpligtelsen over for det lille dejlige væsen bliver sat på spidsen når man også har en anden, super krævende, lille ven(baby) at tage sig af.
  Det ikke sikkert alle har/har haft det ligesom mig, men bare tænk over det før I får en mere, som også vil have jeres opmærksomhed 😊

 7. Ok, nu kommer jeg lige med et forslag til et blogindlæg. HVEM er hende Rena, der kommenterer så meget på de danske blogs? Kunne du ikke lave et interview? 🙂

  1. Haha! Den idé er jeg så meget med på! Hvem er hun? Hvorfor kommenterer hun så meget? Hvad laver hun på danske blogs? Det er super interessant – jeg må vide det! 🙂

   1. Det er så grineren, jeg har tit tænkt – hvorfor gider hun ikke skrive her, når hun skriver hos alle andre 😂 KH

 8. OK – tiramisu lagkage lyder jo rundt regnet til at være den lækreste dessert. Kan du mon lokke en opskrift ud af din veninde 🙂
  Og helt enig med dig i det med løb. Det er så dejligt afstressende og befriende. Jeg er også på løbe-pause og savner det virkelig (må minde mig om at jeg har det sådan, når jeg engang bander over at skulle ud i vinterkulden). Og samtidig er det enormt praktisk, at det ikke skal passes ind i hold-start og mødetider. Man tager bare den rute man kan nå (og orker!).

 9. To hunde er sjovt – og bedre for den dårlige samvittighed. Men det ER mere arbejde…
  De vil begge have glæde af jævnligt at få hver deres tur og være alene i den store verden. Dobbelt op på træning, hvis man gør sådan noget….
  Men hvis I vælger en mops mere, så please se jer for og køb et godt sted og støt den sunde avl. Det ER ikke nuttet at de grynter og snorker – det er fordi de ikke kan trække vejret 🙁

 10. Vi fik to katte i december 2012, da vi havde prøvet at lave en baby au natural i et års tid. Det var lige inden, vi skulle begynde på behandlingen. De har simpelthen fået SÅ meget opmærksomhed – blevet nusset, kælet med, har ligget under dyner og puttet osv. og vel egentlig bare fået al den kærlighed, vi ellers ville have givet til det barn, der i den grad lod vente på sig.

  Under mine mange mislykkede forsøg, 2 MA’er og GUL var de min redning. Når jeg græd snot i sengen, var de der med deres kærlige væsen og vidste godt, at jeg var ked af det og havde brug for at blive trøstet.

  Da projekt baby endelig lykkedes i 15. forsøg, og jeg fødte i november sidste år, ændrede det sig fuldstændigt! Stakkels katte, men vi havde et barn, der krævede vores fulde opmærksomhed, og selvom vi virkelig prøvede at nusse kattene, så blev det slet ikke til så meget tidligere. Jeg havde og har stadig totalt dårlig samvittighed over det. Kattene blev også jaloux på vores lille søn, fordi de jo ikke kunne forstå, at han pludselig var nummer 1 i vores liv. De betyder jo stadig meget, men er bare kommet mere i baggrunden. Jeg havde faktisk slet ikke forestillet mig, at det ville blive sådan, men tingene ændrer sig altså bare med en baby.

  Mit råd ville være at vente. Mest af hensyn til Frida, for jeg er sikker på, at I nok snart skal få jeres længe ventede baby (og nej, det kan jeg jo ikke vide eller være sikker på, men jeg tænker bare, at du jo nemt bliver gravid vha. den rette metode, og din GUL var ren og skær frygtelig uheld). Jeg tror, at en ny lille mops OG en baby vil være for store ændringer i hendes liv på en gang. Men jeg kan 100 % forstå hvorfor du gerne vil have en mops mere!

 11. Nej hvor skægt med efter brylluppet! Det er en særlig film i mit hjerte da mine småbrødre spiller tvillinge drengene. Dengang en virkelig stor oplevelse for dem, i dag et minde om hvor nuttede de var – de fylder 20 i næste uge og står begge overfor deres dannelsesrejse! Vi fravalgte musicallen, da vi simpelthen ikke kunne forestille os der kom noget godt ud af så dyb en historie omdannet til musik af bla. Sys Bjerre.

  Frida er som altid for lækker, men man siger jo også hunde afspejler sine forældre. Tak for endnu et hjertevarmt hverdagsglimt

Læg en kommentar