A trip to the woods - Stedsans in Sweden - ROCKPAPERDRESSES
A trip to the woods – Stedsans in Sweden

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

YES venner! Havde nogen af jer gættet det?

Ser det ikke fuldstændig magisk ud?

Vi kører i dag mod Sverige. Til Stedsans in the Woods nye lokation, som jeg har drømt om at besøge siden de lukkede på toppen af Østerbro – eller ved Østergro, som stedet hedder. Det lille drivhus og den tilhørende nyttehave deroppe fungerer stadig – men altså som Østergro og ikke Stedsans. Men dengang nåede jeg at spise deroppe et par gange, og det var det sejeste koncept (som jeg også skrev kort om her engang). Så sejt! Hjemmedyrkede grøntsager, kun få kødretter med hjælp fra lokale slagtere, middag i drivhus med udsigt udover byen. Det var magisk og nyt.

Stedsans lukkede og i stedet søgte de crowdfunding til deres næste eventyr. At købe et stykke ødeland i Sverige. Slå telte op nu, for næste år at bygge små hytter. En mulighed for byrotter (og alle andre) at komme væk og ud i skoven. Kysse og holde i hånd og møde nye mennesker. Være til stede, måske endda offline. Spise godt, men lokalt og om langbordet, nyde bål og en nat med ro. Ligge tæt i teltet for at holde varmen. Måske et lille hop i søen og en tur i sauna.

Det er det, vi skal. Og jeg glæder mig så meget. Det er lige det, vi trænger til med en lidt for heftig hverdag. Uforstyrret tid med min mand. Det er det dyrebareste, vi kan give hinanden, ikke? Tid. Tilstedeværelse. Ømhed.

fotos INGE SKOVDAL, STINE CHRISTIANSEN, ANDERS GULD, THOMAS KJELDS

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, StedsansRockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

YES friends! Did any of you guess our plans? From my mysterious post yesterday?

We’re leaving today, heading for Sweden. To Stedsans in the Woods’ new location, which I’ve dreamed of ever since they closed my favourite spot at the top of Østerbro – at Østergro, as the place is called. A small greenhouse, the garden next to it. I had dinner there a couple of times, and it was the coolest concept (similar to that place in Rotterdam). So cool! Homemade vegetables, very few meat dishes and only with the help of local butchers. Dinner in greenhouses overlooking the city. It was magical and something new at the time.

The place closed down (Østergro is still live and kicking though) and instead the people behind Stedsans tried to go the crowdfunding wat for their next adventure. Buying a piece of land in Sweden. Tents are up now, next year the dream is to build small cabins. It represents an opportunity for us city rats (and everyone else) to get away and out in the woods. To kiss and hold hands and meet new people. Be present, maybe even offline. Eat well, but locally and by the beautiful long, rustic table. A chance to enjoy a bonfire and a night of peaceful rest. To lie close to each other in the tent to keep the heat. Maybe a little jump in the lake and a seat in the sauna.

That’s what we’re going to do. And I’m so excited. It’s exactly what we need with a little too busy everyday. Uninterrupted time with my husband. It’s the most expensive thing we can give each other, right? Time. Presence. Tenderness. Off we go.

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, StedsansRockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Stedsans

 

13 kommentarer
    1. Det var sååå godt! Altså, nede på jorden og våde tæer og en overnatning i et koldt telt – men det var magisk! KH

  1. Jeg var der i starten af september – det er det vildeste sted! 🙌🏼 Stadig høj på den oplevelse, og al den skønne snak med Flemming og Mette og alle deres gode tanker! Skal så meget tilbage næste år… 😍 Var også kæmpefan af deres restaurant i drivhuset på Østerbro… Og maden er så mega lækker, især for en vegetar! 🤤

    1. Ej det var så dejligt og MEGA inspirerende at tale med de to. Det var helt vildt! Jeg var imponeret over at Flemming kunne huske os fra Østerbro. Mage til ildsjæle skal man lede længe efter. KH

  2. Har du nogen idé om hvordan shelteret ser ud, kan simpelthen ikke finde billeder på det, men det er cirka det jeg har råd til at prøve.

  3. Jeg har netop været “in the woods” med min mand. Og jeg må indrømme, at jeg ikke kan finde meget positivt at sige. Jeg føler mig til grin for alt, alt for mange af mine egne penge. Vi fik et gennemvådt beduintelt med vand på gulvet, en klam og kold seng. Maden var kold og uden smag, drikkevarerne til var yderst begrænsede. Medarbejderne synes ikke at kere sig om gæsternes velbefindende. ØV for en tur.

    1. Æv, hvor er det træls at høre Betty. Jeg håber, du sender dem en mail med selvsamme skriv. For os var det magisk, vi var der samme sæson de åbnede deroppe og energien var bare så fed. De må simpelthen have haft en dårlig weekend, det håber jeg for dem, men meget ærgerligt for jer. KH

Læg en kommentar