Glædelig weekend - ROCKPAPERDRESSES
Glædelig weekend

Glædelig weekend,

Jeg overlevede! Anden ægudtagning down, en tilbage i vores pakkeløsning. Ja det er altså en mærkelig og konkret prissætning på et muligt menneskeliv, men sådan fungerer det private altså. Vi har købt en tre-paks, sgu, i sin tid, og nu har vi én udtagning tilbage. Men lad os da lige krydse fingre for, at det ikke bliver nødvendigt.

Det gik lige nøjagtigt ligeså skidt som sidst. Eller det vil sige, ægudtagningen gik efter bogen, men jeg var meget urolig og ængstelig inden. Som om min krop udmærket godt vidste, hvad den skulle udsættes for, så det nyttede ikke at lade hovedet berolige. Det virkede ikke. Jeg fik beroligende medicin og en ekstra portion til, da den ikke rigtig virkede, og kroppen allerede ved at få lagt drop reagerede i en ustoppelig skylle af tårer. Lokalbedøvelse er træls, fire sprøjter indvortes, men det gjorde jeg ikke mærkede så meget smerte undervejs – morfinen i droppet gjorde klart også sit.

Men bagefter? Kors jeg blev skidt. “Jeg har aldrig set dig så bleg”, sagde Adam senere om mit anæmiske ansigt, blege læber og grålige teint. Jeg kastede op, da jeg kom hjem, sov i fire timer. Men da jeg vågnede havde jeg det væsentligt bedre. Bevares, jeg kan mærke, de har moslet med værktøj i min mave. Men jeg havde det så meget bedre. Igen må jeg altså sige, jeg er så forundret over, hvad kroppen stiller op til og overlever.

Vil I ikke love mig, at når den der internal rant begynder om, hvor dum I synes, jeres kroppe er, så stopper I lige der? Den er et højintelligent, mageløst kunstværk, som klarer så mange ting for os, beskytter os, arbejder for os, ting vi ikke engang er klar over, som bare kører autonumt. Den er helt igennem vidunderlig. Det er hovedet, den til tider er gal med. Ærligt talt.

That aside. Jeg overlevede, kroppen kommer sig. Det skal nok blive godt igen.

Især med min weekend in mente. I aften tager jeg hjem til nogle gode søde veninder. Vi skal have hjemmelavede burgere, fritter fra jagger (inkl. deres bearnaise), Titanic på storskærm, slik, kage. Alles. I morgen tager vi en rolig dag, måske lidt ekstra kram og arm-i-arm under dynen, lidt taknemmelighed over at vi har hinanden (det skal man aldrig glemme i disse Hunger Game-tider), i morgen aften tager vi pizza hos nogle venner og søndag en kaffe med svigermor og lidt arbejde. Det er nemlig i næste uge, jeg launcher, hvad jeg (inkl. partners in crime) har arbejdet på i et halvt år.  Så sådan en blanding af kvalitetstid, venner, veninder, junkfood, film, kys krydret med lidt arbejde.

Hvad er jeres planer for weekenden? Kan I holde helt fri? Har I weekendvagter? Fødselsdage? Tam-tam? Eller tid på fifaen og snolder? Hvad er på tegnebrættet?

Glædelig weekend venner, pas godt på jer selv og giv jer selv et kram, ikke?

Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, weekend

Happy weekend guys,

I survived! Second egg retrieval down, one left in that 3-for-something-solution we picked. Yes it’s strangely calculated down to the dime compared to the benefits we get by our tax money. We are usually all included under the healthcare we pay for, but the waiting lists are distressing and you might end up waiting 1-2 years for the first doctor’s appointment (this is a growing problem and should be dealt with accordingly by politicians). We chose the private sector paying up front instead – we had to wait one month and then we got started back in February.

Cross your fingers we won’t have to use the last egg retrieval. I would mind throwing that money out the window, honestly.

But yesterday went just as bad as the last time. Or the egg retrieval itself went accordingly. By the book. But I was so anxious. Like my body was full aware of what was going to happen to it, it reacted autonomously though my mind tried to calm it down. Didn’t work. I cried heavily prior to the whole starting. I had some meds to calm me down, doubled the dosis, four injections around the uterus and a peripheral venous catheter to top it off. I didn’t really feel a lot of pain after the four injections. But afterwards? Oh boy!

I felt horrible. “I’ve never seen you so pale” Adam told me later in the day, I looked anemic, pale lips, grayish teint. I threw up when I got home, slept for four hours. But then something magical happened? It was like the sky cleared up. I felt so much better. Sure, I could feel how they’d pushed and shoved in my stomach. But I felt so much better. I have to repeat it; I am so in awe of what the body allows to happen to it – and how it prevails.

Please promise me that the next that internal rant starts, how stupid you think your body is – please stop. It’s a highly intelligent, incredible piece of art. It makes things work, does so many things without our heads even knowing of it. It protects us, works for us – it gets the job done. No questions asked. It’s hour heads and minds that are the problem at times. Honestly.

That aside. I survived, my body will recover. All will be okay.

Especially with my weekend in mind. Tonight I’m going over to a girlfriend’s. A night dedicated to homemade burgers, fries from our favourite place, Titanic on a big screen, cake, candy, all the goods. Tomorrow we’ll start cuddling, sharing a bit of gratitude – in all this, we have each other, the most important thing to remember in these Hunger Game-times. Tomorrow night it’s pizza time at some other friends’ and Sunday we’ll go for a cup of coffee with my mother-in-law and afterwards a bit of work.

It’s next week I’m launching my other business to the public. Can’t wait! So we have to concentrate on that too this weekend.

It’s a mix of time with friends, girlfriends, junk food, movies, kisses and a bit of work on the side.

What are your plans for the weekend? Are you off? Going to birthdays? Crunch potato time? What’s the happy hap?

41 kommentarer
 1. Du er virkelig god til at reflektere og finde de positive ting! Det er smittende, og jeg vil love at smide den lille stemme væk, der siger, at min krop ikke er god nok. Kroppen er jo vild!
  Her startede vi lidt på weekenden i middags med en gåtur fra Islands Brygge til Nordvest i solskin. Det var skønt! Nu kalder specialet dog. Heldigvis har vi en børnefødselsdag at se frem til i morgen. Sådan nogle er altid så livlige og glade <3 God weekend og god bedring herfra!

  1. Tak Laura, det prøver jeg altid, selv når det er svært, det er selvmedicin. Kroppen er nemlig vild!
   Hvor lyder det bare alt for dejligt med frisk luft, lidt børnefest (fordi jeg forestiller mig den slags indeholder masser af kage og guf, haha!) og speciale. Lidt godt af det hele. KH

 2. Godt at høre, at det trods alt gik som det skulle <3
  Jeg skal skrive eksamen i weekenden, så ikke særlig spændende. Har dog også en venindes fødselsdag i morgen, så der bliver lidt afbræk 🙂

  1. Så håber jeg ikke, du har tømmermænd i dag, men godt du tog et afbræk – det kan da få en igennem det kedelige også. KH

 3. Af hjertet tak for du deler. Og tak for dit positive sind i det svære. Du inspirerer mig hver dag.
  Dejligt, du kom helskindet igennem og har det bedre. Du er sej! 💪🏻💕 Pas på dig og dine kære – hav en skøn weekend!

 4. Min weekend står i fødselsdagenes tegn, i aften skal vi fejre en af min mands gamle venner. I morgen er det en vens kæreste det gælder, der har jeg også fornøjelsen af at passe baren, sammen med en af mine gode venner, det skal nok blive en fest! Søndag er der nok rimelig meget brug for at sove længe, og ellers måske gå en lille tur med hinanden i hånden.

 5. Tak. Hvor er det godt at det, alt til side, gik godt. Og du har så ret. Vores kroppe er seje og elskværdige, selvom jeg kan være til fals til at hade min for det den ikke kan (endnu).

  Weekenden står på sygehus og follikel-scanninger, en koncert og rigtigt meget kærestetid. Og så et barselsbesøg, som jeg bare slet ikke orker, men som vi skal, for det er en nyfødt niece.

  1. Tell me about it, vi har en lille nevø, der lander på denne jord samme måned, jeg skulle været nedkommet i. Det er bare tough. Ærligt talt, selv om det er familie, så synes jeg faktisk det er okay at sige, at du skal have lidt mere tid. Hvis det er tid, du har brug for. Det er hverken egoistisk eller tarveligt – det er overlevelse. Så snart vi er ovenpå, så er der masser af kærlighed og omsorg at give ud af. Men alle mine kræfter sender jeg dig, hvis du går igennem det. Pøj pøj! KH

 6. Du er sej – og ultra inspirerende! 💪🏼 krydser fingre for, at sidste ægudtagning ikke bliver nødvendig for dig 🌸💕
  Og som min underviser i homøopati engang sagde: “Kroppen er den vildeste overlevelsesmaskine af kalibér!”
  Kroppen er for vild!
  Dejlig weekend til dig 🌷

  1. Me too! Det gad jeg rigtig gerne undvære ærligt talt. Kroppen er nemlig for vild, alt det den står igennem for os. God weekend til dig Nadia! KH

 7. Cathrine, for søren. Der er slet ikke ord til at beskrive hvor taknemmelig jeg er for alt det du deler 💕 Vi står selv midt i møllen med første ægudtagning (og så ICSI) i morgen, og jeg er nervøs og spændt, men glæder mig samtidig til at få det overstået. Og det er dejligt at have en platform her hvor man kan læse lidt med, når det hele er “fagre nye verden”-agtigt og man føler sig helt alene.
  Jeg sender alverdens gode karma i jeres retning og håber I slet ikke får brug for den tredje ægudtagning i pakken. Du er en stor rollemodel 🌸
  De bedste ønsker herfra

  1. Jeg håber sådan, at din ÆU er gået efter planen og de næste par dage går smertefrit. Tag det stille og roligt i dag og måske med mandag med. Mega pøj pøj og kærlige tanker til jer! KH

 8. Det er virkelig sejt og overskudsagtigt, at du deler.. Og bliver ved med det.
  Elsker at læse med.
  Har selv været igennem æggemøllen fire gange, og det er bestemt ikke rart.
  Men hvad man ikke gør for de to streger 🙂 Det er det hele værd.

  1. Tak tak tak Christina, det er jeg så glad for, du gør!
   Nej det er så sejt og lidt utroligt at man gør det, igen og igen. Du giver håb 🙂 TAK! KH

 9. Kære Cathrine. Hvor er det dejligt at høre, at det trods alt gik godt. Tak fordi du deler – du skal vide, at dine ord er så evigt inspirerende. Så TAK for dem. Jeg håber, du får en dejlig weekend!

 10. Tak for dig og tak for du deler!
  Det er så hårdt det i går igennem, og jeg syntes det er så vildt at du har overskuddet til at dele og reflektere midt i orkanens øje! Vores søn blev lavet på Rigshospitalet tilbage i 2013, jeg var slet ikke ærlig om hvordan jeg egentlig havde det, hverken overfor mig selv eller mine nærmeste. Men nu, til dels pga dig har jeg lovet mig selv at være ærlig denne gang hvor vi skal igang igen så vores dejlige dreng forhåbentlig kan få lov til at blive storebror.
  Jeg krydser alt for at denne gang var lykkens gang for jer ❤️

  1. Jeg krydser sådan fingre for, at I slipper for samme seje gang denne gang. Har i mon æg på frys? Jeg håber, du finder ro et sted i det og I lykkes! Mange tanker til dig og til jer! KH

 11. Hvor er du bare mega sej!! Det er så flot at du tager os med, deler dine inderste følelser og tanker omkring jeres rejse på vej mod at blive forældre, tak <3
  Jeg håber det er sidste gang, du og din krop skal dette igennem, og ikke mindst Adam. Det må være hårdt, at se du bliver så skidt.

  Vores weekend står også på rolige, men dejlige begivenheder. Efter at have boet 8(!!!) uger hos mine forældre, flytter vi ind i vores VORES villa… Det bliver så skønt 🙂 Glæder mig som et lille barn…

  Også glæder jeg mig også til, at du røber hvad pokker det er du/I har arbejdet på. Jeg har nogle små ideer, men lige meget hvad kan det kun være noget godt.

  Rigtig god weekend til dig ☀️

  1. Det tror jeg også det er, men det er jo meget kvinden man tager hensyn til. Jeg tror faktisk, at mændene går og bygger en lille klump af ængstelse op. De skal jo hele tiden sørge for os, der går igennem det hele og passe på os. Alt handler jo om kvinden.
   Det lyder til gengæld som en dejlig, dejlig, dejlig weekend, til lykke med indflytningen! KH

 12. Jeg håber, at du fik taget en masse æg ud, og at mange af dem bliver befrugtet og deler sig fuldstændig efter bogen. Nu skal det sgu’ være! Også for mig, der (forhåbentlig!!!) har min første ægoplægning i morgen. Kryds fingre for mig, så krydser jeg for jer 🙂

  1. Me too! Det håber, håber, håber jeg! Pøj pøj med ÆO. Er det en 4-cellet eller blastocyst? Og fra frys eller frisk? Mega pøj pøj! KH

   1. Jeg ruger på en flot blastocyst fra frys. SÅ spændende! 🙂 Jeg var desværre meget meget tæt på at blive overstimmuleret efter ÆU pga. en meget stor æggehøst, så de dyrkede alle til blastoer og frøs dem ned. Og så måtte jeg pænt vente to måneder på at få en af dem op, hvor kroppen blev hormonfri og sig selv igen.

    Selvom jeg har en del blastoer i “banken” nu, kunne det være så dejligt, hvis der kun skulle en enkelt oplægning til. Føler at jeg har ventet længe nok… Om en uge er det to år siden jeg blev henvist til behandling (i det offentlige, så der var en del ventetid, før jeg kunne komme til, og også nogle lukkede måneder undervejs). Inden IVF har jeg været igennem seks negative inseminationer. Men NU skal det fandme være. Er i hvert fald gravid indtil det modsatte er bevist lige nu.

    1. Ja du er så, det er præcis den indstilling, vi skal have. Den der bog jeg har, om æg, den kalder det faktisk at være pre-pregnant også tiden op til ÆO. Det synes jeg, er lidt fint. Mega pøj pøj, der er masser af håb især med flotte blastoer. KH

     1. Og det var jeg fandme! Sådan rigtigt! Første gang nogensinde at jeg har set antydningen af de magiske to streger. Troede sgu’ at testen var i stykker (så tog lige tusind mere…). Og nu er det også bekræftet med en blodprøve 🙂 Er 4+4 i dag, og jeg har desværre rigtig svært ved at være lykkelig gravid – er mest bare rigtig urolig… Og jeg ved, at jeg er er kæmpe skarn!

      Det er nok en af ulemperne ved at have kæmpet så længe og at være lidt for godt inde i hele fertilitetsverdenen. Forsøger nok bare at beskytte mig og er måske også lidt for oplyst til helt naivt bare at kunne glæde mig. Forhåbentlig kommer glæden, når jeg har set hjerteblink ved en tidlig scanning på klinikken i uge 9. Please hæng i, baby!

      Jeg ønsker jer al held og lykke i jeres behandlingsforløb <3

     2. Sådan var jeg desværre også ved min graviditet i foråret/sommeren, jeg kunne slet ikke nyde den og slappe af. Men der var jo også noget galt. Håber og krydser for at alt går vel for dig V! KH

 13. Krydser alt hvad der krydses kan! 🤞🏼
  Min mand skriver afgangsprojekt, så jeg er alene med ungerne og skal underholde dem. Så håber på godt vejr, så vi kan komme på legepladsen uden at drukne i regn!
  I aften står den på Gorillaz koncert med manden.. Det bliver godt!
  I morgen skal vi ingenting, udover at jeg igen er alene med ungerne.. Det er til tider nogle lange dage!
  God weekend!

 14. Ægudtagnings processen er en kælling, en jeg er taknemmelig for selvfølgelig men det er bare ikke rart. Jeg gik ind til det med en ide om at jeg kunne klare mig med akupunktur men da hun fyrede første spyd afsted måtte jeg råbe på smertestillende, flot🙈 sender så meget kærlighed til dine æg og din vej. Håber weekenden bliver skøn😘

  1. Præcis, man kan bande og svovle over processen, men det er jo totalt ambivalent – det er også med en taknemmelighed over, at det kan lade sig gøre. Sejt du troede på aku – det er fanme sejt, men også ganske forståeligt, du måtte have noget mere – shit, det er altså voldsomt. Hver gang! God søndag! KH

 15. Jeg er begyndt i det minut efter min yoga-træning at ligge og sige tak til min krop. Tak for at den bar mig igennem træningen, tak fordi den passer på mig, og tak for at den bliver ved og rejser sig igen, selv når jeg i alt for mange år har snakket grimt til den, gemt den væk.
  Rutiner er gode, og et minuts vejrtrækning og taknemmelighed er godt – nu spreder det sig heldigvis til andre tidspunkter også 🙂

  1. Sådan Amalie, det burde vi alle gør, yoga eller ej. Det er simpelthen fantastisk, det den gør for os. Hver dag og hele tiden. Så dejligt at høre <3 KH

 16. Søde dame. Og fantastiske krop!
  Mand og barn er i øjeblikket ude og købe morgenbrød, jeg får en stille kaffe (med bloglæsning on the side) midt i rodet fra besøg af en god ven i går. I dag er bare flade/hygge/lege-dag os tre, i morgen går turen til min mor. Stille og roligt – vi orker heller ikke mere end det 😉

  1. Jaaa, og så bliver jeg prioriteret, det er jeg så hammer glad for, tak! Håber sådan, I får hygget igennem. KH

 17. Hold da op, mand. Du er simpelthen bare er levende eksempel på den der råstyrke, der findes indeni kvinder. Når man læser dine skriv bliver man helt og aldeles ydmyg over Jeres vilje til et nyt liv. Det er så fint! Og det må og skal lykkes! Jeg er selv lige blevet helt ny-gravid i første hug og din fortælling får mig til at føle mig meget velsignet. Og gør mig bevidst om, at den slags held skal man ikke tage forgivet. Det virker som en skør og uretfærdig roulette, hvordan vejen hen til en baby er så forskellig for alle par. Det slår mig bare igen og igen hvor elsket og ønsket Jeres lille bønne er allerede før den er på vej – det bliver den heldigste lille én! Af hele mit hjerte held og lykke til Jer!

  1. Det er også utroligt, jeg forstår faktisk ikke helt, hvor den kommer fra.
   Stort til lykke til dig Lotte, hvor er det dejligt at det lykkes hurtigt. Det skal altså også være sådan for nogen, ellers er der ingen retfærdighed til! Mega pøj pøj til jer <3 KH

 18. Hepper på jer og dine garanteret fine æg, der bare venter på et lille mirakel!

  Lyder som en brandhyggelig weekend! Jeg får også helt lyst til burgere, hjemmelavet pizza og venindebesøg! I stedet tager jeg til saunaevent på Aarhus Træskibshavn, hvor jeg skal syde og boble i vildmarksbade, røgsauna og deslige hele eftermiddagen sammen med en veninde. Jeg tror og håber, det bliver top lækkert… Og lige hvad min møre krop og triste sind disse dage trænger til.

  Omsorgsklem til dig og din søde, trofaste mand <3

  1. Me too, me too. Virkelig.
   DIN weekend lyder til gengæld som den helt rigtige vinder, wauw det lyder skønt, det håber jeg, det var! og tak <3 KH

 19. Jeg synes simpelthen også du er den sejeste – og ja udstyret med en vild krop. Jeg håber sådan det lykkes for jer – virkelig.
  Håber I har haft en skøn og kærlig weekend.

  Jeg fordriver tiden med at vente på det bliver mandag. Jeg skal scannes, burde være 9 uger henne. En graviditet der slet ikke burde have været mulig da min mand har et absurd lavt sædtal. Men det er sket og vi er glade og ængstelige på samme tid. Så jeg håber på et blink i morgen.

Læg en kommentar