Hverdagsglimt - ROCKPAPERDRESSES
Hverdagsglimt

translation below

Godmorgen venner,

jeg skulle have blogget i går, men jeg var så fornuftig, at jeg i stedet dedikerede min computertid til at lave mit regnskab. Man skal nemlig have fikset sine momsregnskaber inden på fredag den 1. december.

SÅ fornuftig altså! Jeg sad og afstemte konti mod bilag, fik oprettet alle bilagene, noteret dem rigtigt OG betalt moms. YES! Fem dage før tid, haha! Det sker seriøst aldrig! Jeg er altid bagud på den slags praktik men mit nye jeg prøver at minimere stressfaktorer og dårlig samvittighed, så jeg kan koncentrere mig om at få det bedre. Og det er altså også at få klaret den slags. Jeg er helt stolt, men derfor var jeg også lige en smule stille.

Og så går tingene også en smule langsomt på tasterne, for jeg har skåret mig godt og grundigt i min ene computerfinger aka. pegefinger. Så jeg sidder og taster helt mærkeligt med resterende hele fingre og forsøger at overkompensere.

Inden jeg tager jer igennem sidste uge, så vil jeg lige tippe jer om at min blå hestekjole er på udsalg lige nu og de næste femten timer (reklamelink) – der var flere af jer, der skrev, at I ventede på, at den kom på udsalg. Det er nu venner! (og de der bukser-i-stedet-for-strømpebukser er også på udsalg, reklamelink). Selv kigger jeg lidt efter en flyverdragt, og jeg har fundet en ret fin vintage en på ebay (reklamelink), som jeg har klikket hjem. Er den ikke sej?

Lad os se lidt på sidste uge, en uge der var både uproduktiv, fin og selvkærlig.

rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

Jeg startede ugen med at skyde billeder til min kommende guide til Værnedamsvej, og det var så dejligt at liste rundt med mit kamera og virkelig se gaden. Jeg synes ofte, vi diskuterer telefon/kamera versus at være tilstede og opleve, sådan ægte. Men for mig, jeg synes faktisk, at jeg ser og mærker endnu kraftigere ved at have mit kamera med. Om det er mobil eller kamera. Jeg ser noget andet, det er ligesom verdenen får flere farver og smager bedre – jeg bliver så nysgerrig. Så skal man bare lade være med at rode for meget med instagram bagefter, for så ryger man lidt ud af det igen, hehe…

(I started the week shooting pictures for my upcoming guide to Værnedamsvej, the coziest street in Copenhagen. I really, really enjoyed walking around with my camera, really seeing the street. I often hear discussions where cameras/phones are opposed to being in the moment and really experience for real. But to me, I really feel like I see even more, like the world’s colors are even brighter when I have my camera around the neck. I just have to keep off Instagram, haha, cause then the point and affect is lost again)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Mandag startede jeg med Podcast Festivalen.

Jeg var helt nervøs, og det kunne jeg også høre på mig selv med de første ord, der kom ud af min mund. Jeg havde sat min allerførste talk op, nogensinde. Fundet de rigtige til panelet, sat et emne op, fundet en moderator og sad så selv i panelet. Det handlede om penge i podcasts, og jeg synes, det var ganske interessant en snak, omend vi godt kunne have været mere uenige. Men bagefter skyndte jeg mig ud til et moment for mig selv. Jeg gik på Atelier i Gothersgade og fik en lille avocadomad og en lækker kaffe og præ-croissant, og så sad jeg der i vinduet og hørte podcast og så på folk gå forbi mig. Det var virkelig et rart øjeblik.

(I started last week with the Podcast Festival. I was so nervous and I just hear it on those first sentences trembling and falling out of my mouth. I had established and planned my first talk ever. I had to find a moderator, a panel, define the subject – money in podcasting. I had been so nervous I didn’t have any lunch before, so around 2 PM I felt like I was falling apart and I hurried off to Atelier for a small avocado sandwich and a pre-croissant and then I just sat there in the window listening to podcasts, watching people pass by in the cold outside)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Når der er macaron-buffet, og jeg glemmer al pli.

Jeg var inviteret ind og se The Square mandag aften – og den var fabelagtig. Jeg har glædet mig i et halvt år til at se den! Den kommer med i et kommende filmindlæg. Men vi var til gengæld først hjemme i seng klokken 02.30, og det smadrede mig hele ugen. Dårlig søvnstart på ugen, og jeg følte mig SÅ gammel.

(when you find your way to the macaroon buffet and I forget all about my manners. I was invited to go see The Square (the big winner at the Cannes film festival 2017 and I’ve been wanting to see it ever since. But we weren’t home in bed before 2.30 AM on a Monday – it completely destroyed me the rest of the week, haha! Way to feel old).

Selv om det er mere end et år siden, så har jeg besluttet mig for at få printet et par billeder til mine forældre fra brylluppet i julegave, det var helt hyggeligt at sidde og kigge dem igennem. Især det her simple mobilbillede på hotelværelset om morgenen, inden vi skulle over i kirken. Jeg elsker det, begge mine forældre, mig i midten, synes der er så meget kærlighed i det. 

(even though it’s been more than a year I decided to make few prints for my parents from the wedding as a small christmas present. And it was just such a joy to flip through them. Especially this picture makes me so happy I could cry. It’s just a simple iPhone picture but it just oozes love. Having my parents by my side)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Tirsdag var vi til min fars kones 50-års-fødselsdag. Middag på Madhus 24, dessert på Ismageriet.

Det var så hyggeligt, og det er virkelig dejligt at blive set på som en samlet familie og være tænkt ind i min fars “nye” familie (ikke helt nye, de har været kærester i snart et årti). Men som skilsmisse-“barn” på 23. år, så har der været lidt udskiftninger her og der på kone/kæreste-fronten hos mine forældre, og eftersom jeg flyttede hjemmefra for ti år siden, så har jeg ikke nået at bo sammen med hverken min fars eller mors nuværende kæreste. Det kan godt gøre, at man ikke føler sig ligeså forbundet og familieagtige, når man ikke har nået at bo sammen, og både min søster og jeg kunne godt blive holdt ude af ligningen. Men det gør vi ikke, vi er med til alle fødselsdage, alle arrangementer, jeg betragter min fars kones datter som et familiemedlem, og det samme med min fars kone. Vi er alligevel blevet en familieenhed. Det tager jeg virkelig ikke forgivet, for det er slet ikke givet at det er sådan. Jeg har også oplevet at bo sammen med forældres kærester, hvor jeg aldrig har følt mig forenet som familie, og der er så mange triste skilsmisseskæbner – det har også været rigtig svært gennem årene. Men nu er der ro på og masser af kærlighed. Og det er så rart at mærke.

Psst… Min top 3 på issteder i København er: 1. Østerberg Is (hun laver også byens bedste vafler) 2. Ismageriet (for deres kæmpe udvalg) og 3. Social Foodies (for deres bæredygtige fokus). 

(Tuesday my father’s wife turned 50 and we celebrated with dinner and ice cream. It was so much fun and it’s really nice to be thought as part of a whole family. As a child of a divorce 23 years ago there’s been some changes in my parent’s husband/wife relations and partners and since I moved out of home ten years ago I haven’t had the opportunity to live with their current partners. And that could make it difficult to feel like a family and we could’ve been excluded from the relation. But we’re not. We’re always invited to birthdays and dinners and I see my father’s wife and daughter as my family. We’ve become a family and I don’t take that for granted at all. It’s been difficult through the years and I know several broken homes that can’t seem to find the right rhythm. So, I’m thankful. Really thankful.

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

SÅ pænt lille cafébord til udenfor! Og stole ligeså. Jeg kigger og holder øje, for pludselig er foråret her.

Der er flere, der spørger ind til byggeriet – og det får jeg skrevet et indlæg om snarest, it’s happening!

The cutest little marble look table – I am scouting for new furnitures for the terrace this spring. Several of you are asking – how’s it going with the new addition to the house; the extra room and rooftop terrace? It’s happening! I’ll tell you more soon.

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

I ny og næ kigger jeg efter de fine rugbrød på DBA, bare fordi det kunne jo være, den kunne findes, betalelig.

Det er en gammel drøm at køre rundt i Europa i sådan en bil – men de kører vist ikke mere en 60/70 km/t og er bestemt ikke miljøvenlige, hvad angår benzinforbrug. Så for sjov har jeg også kigget på de nye modeller fra VW. Bare for sjov, for det giver ikke mening med sådan en bil i byen. Vi ville aldrig finde en p-plads.

Men, det er er en drøm, og dem skal vi alle have. En måned rundt i Europa i sådan en.

Denne her blev spottet, julepyntet, på Nyhavn.

(Now and then I check craig’s list for the VW wagon – it might just be there in the right color and condition. It’s an old dream of mine to drive around for a month or two in Europe in one of these beasts. You need that amount of time cause they only go 60-70 kilometers pr. hour, haha! And they’re definitely not environment friendly as far as gas goes and it doesn’t make any sense driving around Copenhagen in one. We’d never find a parking space, haha! But… It’s still a dream. And we should all have those!)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Når din gode ven køber snacks med hjem fra skitur <3 Eftersom mine første tre år af livet foregik i Østrig med udstationerede forældre, så minder de her mig om barndom og livet i bjergene. Hiking om sommeren (mig på ryggen af min far), ski om vinteren. 

Så synes jeg i øvrigt, at Nikolo og Krampus er et genialt nyt kælenavn til hr. og fru Fugl.

(When your friend brings you snacks from the mountains!

The first three years of my life were spent in Austra as my parents were stationed there through work. These little pieces reminds me of childhood and life in the mountains. Hiking through summer (me on my father’s back) and skiing during winter)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Jeg har allerede været i Tivoli to gange, siden de åbnede dørene til deres juletamtam. Der er så mega fint! Altså virkelig, måske har jeg bare ikke været der de sidste par vintre, men det er som om, de har overgået sig selv. Det er så gennemført og fint og overvældende. En aften-gåtur – sådan en god idé! Jeg behøver ikke prøve en masse om vinteren, men at se det; duftene, lysene – så fint.

(I’ve already visited Tivoli twice since they opened the doors this Christmas season and it’s just so pretty! Maybe I haven’t been the last couple of winters, but I feel like they’ve outdone themselves! It’s so pretty and overwhelming and really thought through. I don’t have to try a lot of things when it’s cold but just a walk around the park; enjoying the scents, lights – a real treat)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Måske som et miks af dårlig søvnstart på ugen (jeg er så påvirkelig på det punkt) og generelt nogle seje uger også på følelserne, så havde jeg også bare en hel hverdag, hvor jeg ikke fik lavet noget som helst overhovedet.

Jeg var totalt pølset og stenet og kunne slet ikke koncentrere mig om noget som helst. Jeg fik ikke lavet dagens gode gerning, og det har jeg bestemt mig for, at jeg SKAL finde plads til. Det må også være fordelen ved at være selvstændig, at kunne tage de dage og ikke presse på, men bare pille næse, se serie, vaske tøj eller ligge på gulvet krølle sammen – uden dårlig samvitighed. Det er kunsten. Ingen dårlig samvittighed. For så har jeg så mange andre dage, hvor jeg skubber på og får tikket af listen (som fx momsregnskab en hel søndag). Det er må være den der balance, jeg søger.

(Maybe as a result of that horribly late Monday and too little sleep and just some rough weeks, also emotionally I had a whole weekday where I didn’t do any good or productive. I just couldn’t get to it. I felt tired and just sad with no energy. So I decided to embrace it completely. Just watching Netflix, not really rushing anything – I did hit the shower though, haha! This has got to be the benefit of being self-employed, being able to accept those days I’m just lying curled up on the floor)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Fredag gjorde jeg til gengæld det stik modsatte – jeg knoklede på. Jeg satte mig ude med computeren på armen, og så fik jeg virkelig noget for hånden. Kommentarer, et par mails, lidt billedredigering. Det var med stor selvtilfredshed, at jeg cyklede hjem 17.13 på en fredag med følelsen af at have været på arbejde – det er derfor, jeg skal have et kontor! Så jeg kan gå hjem med følelsen af at have arbejdet.

(Friday I did the direct opposite – I just pushed through. Brought my computer to a nearby café and I just sat there for five hours, answering comments, mails, edited pictures. I was so satisfied with my self and my efforts, haha! I biked home around 5 PM with a real feeling of being effective and with a lot of things ticked off – that’s why I need an office. So I can leave home, work a lot and then come home with that feeling of work satisfaction in mind).

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Blød lørdag i mine yndlingsbukser.

En sideeffekt ved fertilitetsbehandling er, at man i perioder ser seriøst oppustet ud – som var man gravid i 4 måned (ironisk, ikke? Kæmpe slap in the face). Det gør også, at det kan være ret ubehageligt med jeans og andre stramme bukser – så derfor tænkte jeg, at de her bløde træningsbukser med elastik i taljen var geniale. Selv om Adam synes, de er mega cool – han er mærkeligt bukse-konservativ og kan ikke lide velourbukser, kassebukser og flere andre typer, haha! I kan finde dem HER.

Soft Saturday in my favourite pants. A side effect of fertility treatment is that you are seriously bloated in periods – you look like you’re four months pregnant (ironic right? A slap in the face). That can make it so uncomfortable wearing jeans that might tighten all the wrong places. So these ones I decided we’re perfect, soft and with an elasticated waistband. Even Adam thinks they’re cool – he’s so conservative when it comes to trousers. He doesn’t like mine in velvet or when they’re loose tsk tsk.. You can find them HERE.

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Julegaveindpakningsinspirationsvideo (ha!) kommer på søndag, og jeg glæder mig til at vise jer, hvad jeg lavede sammen med Tiger. Jeg har fået lov at beholde alle leftovers fra shootet, så nu er jeg meget rig på glimmerpapir. Og det er ikke dårligt!

(My gift wrapping video is up this Sunday and I can’t wait to show you, what I did with Tiger. And I got to keep all the leftovers of glittery paper – not too shabby!)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

En solskinslørdag i København. Der er ingen steder, jeg hellere vil være på sådan en dag.

(A sunny Saturday in Copenhagen and there are no other places I’d rather be).

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Hvilket syn, haha! Farverne, hvilken skønhed – min yndlingsslikpusher ligger på Vesterbrogade og hedder BonBon (tæt på Føtex). Og den er KONGE!

(What a sight, haha! The colors, the beauty. My favourite candy store is BonBon near Føtex on Vesterbrogade. Their selection is through the roof!)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

Alle mine (og Adams) yndlingsslikstykker samlet ét sted til video-py-party i sengen. ELSKER vingummi/lakrids kombinationen – og KINDER. Selvfølgelig. Luksuschokoladen.

(All my favourite pieces of candy in one bowl for our pajama party in bed watching movies)

Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses, Hverdagsglimt

YES! Vi gjorde det! Lavede en seriøs træstammetest, haha! Jeg har optaget hele tasting på lyd, så jeg får alle detaljerne med i indlægget – for der kommer et indlæg, don’t worry! 

(YES! We did it. We had the Træstamme tasting we’ve been talking about for a week – and I even taped us talking so I can get all the details in the post – cause I will post the results, don’t worry!)

35 kommentarer
  1. Jaa er den ikke sej? Jeg ledte lidt rundt – nu håber jeg bare, jeg passer den haha! Ellers må jeg jo sælge videre. KH

 1. Ej, hvor er du heldig, at det fungerer med dig og dine forældres kærester samt deres børn. Det gør det bestemt ikke i min familie. Der er ingen af mine søskende eller jeg der bryder os om min fars kæreste, generelt så fungerer vi ikke særlig godt sammen. Hun kan ikke rigtig glæde sig på vores vegne, kan formå at ødelægge en samtale med en sætning og min far begynder at tage mere og mere del i hendes familie på vores bekostning, selvfølgelig skal han også tilbringe tid med dem, men synes det er ærgerligt at han glemmer sine egne børn….Jeg har forsøgt at fortælle det til ham, men der er ikke sket mange ændringer af den grund

  1. Åh det er jeg bare så ked af at høre, Anna. Det kan ødelægge alt. Hun lyder som et lille menneske med meget lidt rum og plads til andre mennesker og en smule jalousi. Æv. Jeg vil sige, som barn har jeg også oplevet og følt at være valgt fra til fordel for deres nye kærester, og det gør så ondt. Det er et svigt af de vigtigste i ens liv.
   Jeg håber, at din far ser jer og vigtigheden af jer, før det er for sent. Og så glæder det mig meget, at du har søskende og at I kan holde sammen. KH

  1. Helt almindelige synes jeg – Du kan lidt placere elastikken på maven eller om hoften, så du kan justere lidt 🙂 Mandagskærlighed lige tilbage til dig Kat!

 2. Det ER en drøm at køre rundt i Europa med sin kæreste i en gammel, smuk, grøn VW T3 Syncro fra 1986, med køkken, soveplads og hver aften et nyt hjem. Verden og eventyr for dine føder.
  Men desværre skal den sælges, tiden og SU økonomien er ikke længere til det. Så for små 200.000 kr. er den din, Cathrine – eller andre med en handymand eller -kvinde 😉

  1. Er det din på billedet, MAria? Den er SÅÅÅ smuk! Wauw altså. Det lyder hamrende sjovt og fedt – og fint at give den videre til nye eventyr <3 KH

   1. Desværre ikke, vores er en nyere model end den gamle T1’er på dit billede, noget mere robust og komfortabel, men med en masse (nogle gange lidt for meget motor-) charme.
    Google VW T3 Syncro, og så forestil dig en blad-grøn farve, hvidt tag slået op på toppen (hvor man sover) og så Sydeuropas bjerge i baggrunden. Et primitivt, langsomt og helt fantastisk liv! 🚛🌄

 3. Det er SÅ sjældent, jeg ser en ‘fremmed’ slikskål, som jeg kan bakke op om, men den dér, den gad jeg godt hoppe ombord i 😀 I øvrigt det fineste billede af dig og dine forældre – den gave bliver de glade for! <3

 4. Du har ret i at det virkelig betyder meget at det fungerer med ens forældres nye ægtefæller. Min “papmor” kom også først til efter vi var flyttet hjemmefra-ish, men hun er bare det rareste væsen, der altid får en til at føle sig inkluderet. Så. Vigtigt.
  Jeg har stadig ikke fået smagt Østerbergs is, men der herre meget på min to-taste liste. Min top 3 hedder 1) Nicecream (seriølle, deres sandwich is, mums), 2) Ismageriget 3) Social Foodies, mens min kæreste sværger til Den Sicilianske Isbar.

  1. Hvor er det bare dejligt at høre Kat <3 Det glæder mig!
   Du skal klart prøve Østerbergs - og du skal smage vaflerne. SÅ gode. Virkelig. ELSKER i øvrigt også Nicecreams sandwiches. Har ikke prøvet den sicilianske endnu. Den har jeg tilgode! KH

 5. Gud, hvor bliver jeg misundelig på dig og din skilsmissefamilie! Min far er langt mere engageret i hans kones familie og vi ser ham primært kun til mærkedage.
  Min mor er også all about hendes nye kæreste og vi snakker ikke rigtig sammen mere, da hun, efter virkelig mange problemer med min lillesøster og min mors nye kæreste, proklamerede at han var det vigtigste for hende. Så i år holder min søster og jeg jul uden forældre overhovedet. Heldigvis har vi en dejlig mormor og moster, som gør hvad de kan for at kompensere.
  Men min pointe er; vær så evigt taknemmelig over jeres situation. Det lyder dog også til, at du er klar over hvor heldig du er. ❤️

  1. Jeg vil sige så meget, at sådan har det ikke altid været. Det har været svært før i tiden og jeg har været udsat for en alkoholiker og en psykopat, der slog sine børn, svigt og hjertesorg.
   Men heldigvis kan tingene ændre sig. Det håber jeg virkelig virkelig også, det kommer til for jer. Det lyder både tarveligt og smertefuldt. Det er ham der mister jer <3 Hvor det glæder mig, at du har en søster. Masser af tanker til jer.

 6. Er det Madhus 24 på Søborg Hovedgade?
  I så fald, hvad synes du om det? 🙂
  Vi bor tæt derpå og er glad for der er kommet en lille cafe i området. I øvrigt har de en dejlig brunch buffet 🙂

  1. Ja præcis! Jeg synes, det var ganske udmærket! Ret hyggeligt stemning og rigtig meget økologi. Synes det var så fint. KH

 7. Din slikskål (minus Bounty) er virkelig on point! Og jeg er ellers sjældent enige med folk på den front 😉
  Jeg vil også sige at jeg elsker min stedfar højt, og kan godt forstå at du er taknemmelig for at det fungerer. Det er bare ikke altid tilfældet.

 8. Bliver så glad af at se dine fine billeder Cathrine!
  Kan man høre den podcast nogle steder du sat op omkring penge i podcast-verdenen? Kunne vildt godt bruge at høre den til en eksamensopgave på uni i et fag der hedder Creative work in creative industries og så fokusere på, hvordan man tjener penge på en kreativ business. Havde også overvejet blogger-verdenen, men synes at du med Podland.fm har åbnet op for en spændende debat 🙂 Kh Mette

  1. Jeg er faktisk ikke lige faldet over den endnu – lidt træls. Men er du mon i snak med nogen fra Center for Podcasten? Ellers prøv at skrive til Pipeline der arrangerede podcast festivalen <3 Og mega pøj pøj Mette! KH

   1. Hej Cathrine,
    Tak for svar.
    Jeg undersøger lige videre – håber den er optaget og udgivet et sted!
    KH og glædelig jul til dig og din familie <3

   2. Hej igen Cathrine,
    Jeg ville blot lige fortælle, at jeg har fundet den! Center for Podcast vidste selvfølgelig hvor den lå. Den ligger hos Anders Guldberg under hans podcast META. Blot til info.

    God weekend.
    KH

Læg en kommentar