The right running gear - slowly back at it - ROCKPAPERDRESSES
The right running gear – slowly back at it

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Kari Traa

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Kari Traa

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Kari Traa

Jeg har endelig fået taget mig sammen til at købe nyt træningstøj. Det sker ellers ikke så forfærdelig tit, men jeg bliver så glad af det, totalt motiveret og klar på nye træningseventyr. Kari Traa har en ny kampagne, hvor de vil fejre os kvinder, den måde vi er på, være med til at give os et lille selvtillidsskub og give rum til være os selv. Se fx denne her herlige lille dansevideo.

Det rigtige træningstøkj, det at komme ud og af sted – det er med til booste min selvfølgelse uden tvivl. Men hvad angår tøjet, så kræver det også lidt ekstra, nu kulden trækker sig på. Det er stadig for varmt at hive den helt store løbejakke på. Når du først kommer igang med at løbe, sveden driver af panden, så vil det føles ca. ti grader varmere. Du skal altså lægge ti grader til, når du først kommer ud. Hvis det er 5 grader, vil det i rette tempo føles som 15 grader. Det fik jeg i hvert fald at vide engang i Marathonsport, det er en meget god rettesnor, når man ikke helt ved, hvor meget der skal på. Så selv om det føles koldt til at starte med, så bliver det altså lunere, når blodet pumper.

Derfor synes jeg også, det er ret fint med vanter, pandebånd og en langærmet for nu, ganske snart vil det kræve en lille jakke eller vest.

Og det vigtigste? Husk reflekser på tøjet og gerne en pandelampe eller lignende, så du kan blive set i trafikken. Både af gående og biler.

Jeg har samlet et par gode ting i collagen og Kari Traa er heldigvis i den rigtig fornuftige ende af prisspektret.

Bukserne fra Kari Traa (reklamelink), jeg har på, har både refleksbånd og en “gummiliste” nederst ved benene, så de ikke kryber op men bliver præcis, hvor de skal være, og så lukker de tæt. Blusen har nogle fine mesh-detaljer (reklamlink) på underarmene og er fin for nu – men det skal ikke blive meget koldere for mig, før jeg trækker i en tynd uldbluse (reklamelink), som den grå på collagen. Der vil jeg altid vælge merinould, da det er svedtransporterende, så selv om det bliver vådt, så forbliver det lunt. Jeg kan også anbefale et par løbehandsker, og de skal i min verden ikke være alt for tykke, og dem på collagen er også i uld. Et tyndt lag uld her og der – det får dig lun igennem vinteren.

Jeg er begyndt at løbe lidt igen efter besked om, at jeg gerne måtte løbe. Det hedder to gange om ugen og gerne tre til fem km ad gangen – og det skal være i roligt tempo. Forstået! Det er ikke alverden i forhold til, hvad jeg har løbet, men jeg er så taknemmelig for at komme igang igen, også helt roligt. Det er bare den dejligste frihedsfornemmelse at lunte af sted på min egen tid. Så skal jeg bare sørge for at få Adam med også. Han dyrker ingen motion, whatsoever, og det er jo godt for os alle.

Er du ny til løb men mangler lidt motivation, nu det bliver koldere, så meld dig til et løb. Det behøver ikke være alverden, måske en distance på 5 km, men det er så dejligt at have mål og en drøm.

Har I mod på at løbe mod nye mål, så kan jeg anbefale følgende:

Änglamarks Nytårsløb – En ret sjov måde at slutte året på, ikke? Du kan løbe 5 km, 10 km eller halvmarathon.

Royal Run – Kronprinsens løb i 2018, som foregår i hele Danmark, og du kan løbe med!

Sparta søndagsløb – En gratis løbetur hver søndag, som øges i distancen op mod marathon i maj. Super god motivation, om man løber marathon eller ej og gode ruter. Der er vanddepoter undervejs, og det er en kæmpe hjælp som ny løber at løbe med erfarne og tage deres tips til sig.

Annonce i samarbejde med Boozt

reklamelinks: pink blouse KARI TRAA // woolen blouse KARI TRAA // panties KARI TRAA // gloves KARI TRAA // headband KARI TRAA (SALE) // beenie KARI TRAA // trousers KARI TRAA // jacket KARI TRAA // photos JULIE BJARNHOFF

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Kari Traa

It is getting colder and if you want to keep running you’ll need the right layering. To me that consists of merino wool. A thin layer, here and there. Like a woolen blouse, some light woolen gloves. That will get you through. Merino is an incredible material as transports your sweat away from the body, keeping you feeling warm even though the temperature drops.

I, myself, I’m back at it, running. But only twice a week, only at slow pace and only three to five kilometers overtime. It’s not a lot compared to my marathon distance last year, but I’m just happy to be back at, my own pace. My own routine. Going slowly forward.

I’d love to a have running goal, a race to look forward to, but being in fertility treatment it’s not happening. But for all you other runners – there are so many different, small races you can commit to. Maybe you’ll start with 5 km. It’s the most empowering feeling achieving that goal!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Kari Traa

4 kommentarer
 1. Lækkert løbesæt du sporter der! (Pun intended 😉 )
  Du skrev på et tidspunkt (tror det var dengang du trænede op til marathon), om at du ville forsøge at samle folk til en slags løbeklub/get-together løb, og jeg tænkte på om det er noget du har sløjfet helt eller om du stadig overvejer det? 🙂

  God weekend!

  1. Jeg måtte sløjfe den i forbindelse med fertilitetsbehandling. Selv om jeg så gerne ville. Der er simpelthen for mange dage, hvor jeg skal forholde mig i ro, og hvis det skulle du, skulle det være kontinuerligt. Plus, jeg løber suuuper sløvt og meget kort nu for at passe på mig, så timingen røg lidt i det 😏 Håber dog det kan lykkes på den anden side <3 KH

   1. Super forståeligt! Du må også passe på dig selv 🙂 Lad os satse på, at det kan blive muligt senere hen 🤞🏻 Jeg løber selv ret sløvt og kort for tiden, så jeg kender godt til det med at man ikke lige føler for at løbe med andre på længere og hurtigere distancer, hehe!
    God weekend!

    1. Hvis du savner løbemotivationen, så er der faktisk super mange fine løbeklubber (selv om de selvfølgelig ikke er ligeså seje, som vores kunne være 😉 ). NBRO, Adidas Runners, Sparta. KH

Læg en kommentar