5 til weekenden - what to do in CPH? - ROCKPAPERDRESSES
5 til weekenden – what to do in CPH?

Er I begyndt at planlægge weekenden endnu? HVIS I indfinder jer i København, så har jeg fundet et lille kurateret indhold til weekenden, good things to do for årstiden. Og endelig, endelig, endelig del jeres fine tips og fine initiativer I har spottet!

GOD fornøjelse!

Tag ud og stå på skøjter

Det er tid til årets hyggeligste juleaktivitet (foruden julegaveindpakning, selvfølgelig). Skøjteløb! Jeg er herre dårlig til det, men ved gud jeg er ligeglad. Jeg synes, det er så hyggeligt – på med skøjterne (jeg har mine i kælderen fra barndommen, som jeg passer) og så af sted. Gerne med en sød veninde eller ven ved hånden og en varm kop kakao til at lune sig på bagefter. Jeg kan anbefale dén på Frederiksberg Runddel.

Frederiksberg Runddel 1, 1621 København V

Sidste mulighed for at besøge Papirøen før det hele rives ned

Der er kæmpe Finders Keepers marked hele weekenden, lørdag og søndag fra 11.00-17.00, og man kommer til at kunne købe alt muligt gøjl. Julepynt, keramik, tøj, smykker, lidt for enhvers smag. Halvdelen af entreen går i øvrigt til Mødrehjælpens Julehjælp (som jeg også støttede for en god måneds tid siden), så I gør tilmed en lille god gerning, mens I oser. Og så er det altså også sidste chance for at opleve Papirøen – er det nu, jeg skamfyldt må erkende, at jeg aldrig nåede ud til Papirøen? Det kan være, det er nu, jeg skal gøre det!

Papirøen, 1436 København – se eventen HER

En række danske mærker har doneret nyt tøj til Røde kors’ lagersalg

I dag og i morgen fra 14.00-18.00 holder Røde Kors Lagersalg, og Ganni, Samsøe & Samsøe, Day, Wheat og en masse andre har doneret tøj og accessories, som vi andre kan nyde til gode priser! Måske en mulighed for at købe julegaver til gode priser? Entreen koster 50 kroner og hele shoppeherligheden foregår hos Røde Kors og alle pengene salget genererer går til udsatte mennesker i Danmark og resten af verden – ret fint. Det er da juleshopping, der giver mening. Og så er der i øvrigt kaffe fra Kalles Kaffe til folk i køen.

Røde Kors, Blegdamsvej 27, 2100 København Ø – se eventen HER

Besøg det kongelige festkøkken

Er du nysgerrig på tidligere kongelige gemakker? På hvad der mon gemmer sig i Christiansborgs kælder? Og elsker du julekager? Og gad godt blive klogere på kagernes oprindelse? Herfra er det et ja, ja og et ja – så er der i morgen aften, torsdag, mulighed for en rundvisning i festkøkkenet på Christiansborg Slot, både at se de smukke arbejdsrum OG der er smagsprøver, haha, det er nok for mig!

Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 1, 1218 København – se eventen HER

Oplev DR’s Store Juleshow

På lørdag indspilles og opføres DR’s store juleshow 2017, og der er stadig billetter. Dog få stykker og er man under 30 år, får man ungrabat (der skal næsten en bindestreg til i det ord). Det bliver en aften fyldt med musik, Thøger Dixgaard, Søs Fenger og Stine Bramsen. Der bliver masser af juleklassikere genopført – hvis ikke man er i julestemning ved ankomst, så er man det ved afgang!

Koncerthuset, Emil Holms Kanal, 0999 København C – se eventen HER

foto: VisitDenmark

translation by Camilla

Have you started planning the upcoming weekend yet? IF you’re in Copenhagen, here are a few pieces of curated content for you – good seasonal things to do this weekend. Please also share your own fine tips and initiatives!

ENJOY!

Go ice skating

It’s time for the loveliest Christmas activity (except for gift wrapping, of course). Ice skating! I really suck at it, but I couldn’t care less. It’s such a lovely thing – put on your skates (my childhood pair still fits perfectly) and then you’re ready to go! Preferably hand in hand with a sweet friend and with a cup of hot cocoa to warm you up afterwards. I recommend the one at Frederiksberg Runddel.

Frederiksberg Runddel 1, 1621 København V

Last chance to visit Copenhagen Street Food before it’s demolished 

There’s a huge Finders Keepers market all weekend, Saturday and Sunday, 11am – 5pm, and you’ll be able to buy all sorts of knickknack. Christmas ornaments, ceramics, clothing, jewellery, something for everyone. Half the entrance fee goes to a charity called Mødrehjælpens Julehjælp (which I also supported about a month ago), so you’ll even be doing a good deed while you’re browsing. And then it’s the last chance to experience Papirøen (‘The Paper Island’) which houses the market. Is now the time to shamefully admit that I never actually have been? Now might be the time! 

Papirøen, 1436 København – check out the event HERE 

A bunch of Danish brands have donated new clothes to the Red Cross outlet

Today and tomorrow, 2pm – 6pm, Red Cross are doing an outlet, and Ganni, Samsøe & Samsøe, Day, Wheat as well as several other brands have donated clothes and accessories for all of us to grab at very reduced prices! Perhaps an opportunity to find a good Christmas gift deal or two? The entrance fee is DKK 50, and all of the money generated from the sales goes to vulnerable people in Denmark and the rest of the world – pretty neat. That’s meaningful Christmas shopping. Plus, there’s coffee from Kalles Kaffe for the queueing folks. 

Røde Kors, Blegdamsvej 27, 2100 København Ø – check out the event HERE

Visit the royal party kitchen

Are you curious to see the previous royal chambers? To see what hides in the basements of Christiansborg Palace? Do you love Christmas cake? And would you love to learn more about the origin of the cake? From me it’s a resounding yes, yes, yes and yes! Tomorrow evening, Thursday, the kitchen used for parties and celebrations at Christiansborg Palace is open to visitors, who’ll get to see the workspace AND enjoy samples. Haha, the latter is enough for me!

Christiansborg Palace, Prins Jørgens Gård 1, 1218 København – check out the event HERE

Experience DR’s Store Juleshow (Big Christmas Show)

On Saturday, the Danish Broadcasting Corporation’s big Christmas show will be performed and recorded, and there are still a few tickets available – discounted for the below 30s. It’s gonna be an evening filled with music – Thøger Dixgaard, Søs Fenger og Stine Bramsen. Lots of Christmas classics – if you don’t feel Christmassy on arrival, you definitely will when you leave! 

Koncerthuset, Emil Holms Kanal, 0999 København C – check out the event HERE

4 kommentarer
  1. har du ALDRIG være ude ved papirøen???? nøjjjj du er gået glip af noget. haha. prøv lige madenitaly’s veganske pizza’er hvis du når derud. virkelig lækkert.

    1. JEG VED DET!! Det er SÅ pinligt! Men den skulle vistnok dukke op i nye klæder et andet sted – så det kan man jo håbe på. Eller jeg kan, nu jeg er gået så meget glip, tsk tsk 😀 KH

  2. Det er virkelig synd, du ikke når at opleve Papirøen en varm sommerdag, når det er allerbedst. Jeg bor nærmest derude hele sommeren. Det er et af de bedste steder i hele København. Men på den her årstid er det mest af alt koldt derude.. Men ta’ derud alligevel. God weekend. Knus.

  3. Nu synes jeg, at jeg har jeg ventet i spænding på anmeldelserne af træstammer meget længe.. Hvornår kommer det? 🙂 Jeg er umiddelbart benhård tilhænger af Lagkagehusets, og har faktisk endnu ikke smagt en anden træstamme, som jeg godt kan lide. Så jeg glæder mig til at høre dine tanker!

Læg en kommentar