5 til weekenden - what to do in CPH? - ROCKPAPERDRESSES
5 til weekenden – what to do in CPH?

translation below by Camilla

Det er jo ikke bare pink onsdag, det er også Lucia-dag <3

Så hermed en masse gode bud på ting at tage sig til de kommende dage – jeg drømmer om at se Lucia i Københavns kanaler – eller måske på Vesterbro (men jeg har vist fået meldt mig til træning klokken 17-18, så det er kedelig timing).

Har I andre kulturelle tilbud, vi skal have med, så del endelig! De her indlæg er et forsøg på for mig selv i hvert fald, at komme lidt ud af sofaen og suppedasen hjemme. Der er så mange fine tilbud i vores by, så det er bare at kende til dem!

GOD fornøjelse – og husk at dele hvad godt I må have opsnappet.

It’s not just Pink Wednesday – it’s Saint Lucia’s Day! <3

Hence, a bunch of good ideas for how to spend the next few days. I’d love to watch the Lucia Parade in the canals of Copenhagen – or maybe in Vesterbro (but I think I’ve signed up for a 5-6pm training session; bad timing).

If you’ve got other cultural events on your minds, please share! These kinds of posts are intended for myself at least to get off the couch. Our city is full of great events; we just need to know about them!

ENJOY – and remember to share any gold nuggets you have!

begge billeder fra Enfants Terribles Magazine

Luciaoptog i gader og stræder

Alt jeg drømte om som barn var at bære Luciakronen – bruden var altid den smukkeste. Traditionen vil at den højeste, lyshårede pige skulle stå brud – og det var i princippet mig. Men vi trak lod dét år min klasse skulle gå, hvilket egentlig er noget mere sympatisk end at vælge ud fra udseende, men jeg var helt ærlig skide skuffet, haha! Så jeg har aldrig være Luciabrud, har I?

Det er jo en ældgammel tradition men i nyere tid, det 20. århundrede, har det også været en skønhedskonkurrence – både afholdt i Stockholm og København, tsk tsk… Der synes jeg alligevel, det har fundet et mere fornuftigt leje i dag, hehe…

Der er masser af muligheder for at opleve Luciaoptoget i dag.

Lucia i kajak – Københavns kanaler lyses op med kajakker og sang. Turen starter ved Kayak Republic på Børskaj, så sejles der til Nyhavn, Højbro Plads og tilbage til Kayak Republic, hvor der er æbleskiver og glögg.

Kayak Republic, Børskaj 12, kl. 17.00  – se eventen her.

Luciaoptog i Tivoli – 100 drenge og piger fra Frederiksberg Sogns Pigekor, Dragør Kirkes Børne- og Ungdomskor, Vesterbro Sogns Ungdomskor og Brønshøj Kirkes Pigekor går Luciaoptog i Tivoli – ret magisk forestiller jeg mig med julepyntede Tivoli som kulisse.

Start ved ‘Den Flyvende Kuffert’, Tivoli,  kl. 17.30 – se eventen her

Lucia på Vesterbro – en god gåtur fra Mariakirken til Sct. Matthæuskirken for glögg og æbleskiver? Så skal du se Vesterbro Sogns Luciakor synger for. Optoget begynder i Mariakirken klokken 17.00 og slutter i Sct. Matthæus Kirke med varm glögg og æbleskiver.

Start ved Mariakirken, Istedgade 20, kl. 17.00

Lucia Parade in the Streets

The only thing I ever dreamed of as a child was to wear the Lucia crown – the bride was always the most beautiful of all. According to tradition, the tallest blonde girl is the bride – and, technically, that was me. Nonetheless, the year when my class did the parade, we drew lots, which actually is a lot more sympathetic than choosing based on appearance, but I was, quite frankly, super disappointed, haha! As such, I’ve never been the Lucia bride – have you?

It’s an old tradition, but in recent times, in the 20th century even, it was also a beauty pageant – conducted in Stockholm and Copenhagen, tsk.. tsk….  The way we celebrate it nowadays is a lot more sensible, I think, haha…

On 13 December, there are several different Lucia Parades to watch, and three that stand out are Lucia in kayak (the canals in Copenhagen are lit up with kayaks and song), Lucia parade in Tivoli (with 100 boys and girls from different choirs all around Copenhagen) and Lucia in Vesterbro – a route that ends with gløgg (Danish mulled wine) and a special kind of Danish pancake puffs, ‘æbleskiver.’

Copenhagen Street Food lukker med kæmpe fest

I sidste uge var der Finders Keepers på papirøen, i denne weekend er der kæmpe fest – alt sammen i anledning af at Copenhagen Street Food lukker den 22. december. Sidste chance for at købe mad fra foodtrucks og hænge på kajkanten. Der kommer til at være mad i boderne og et dansegulv og musik.

Papirøen, 1436 København – se eventen her

Fransk lingerie på udstilling

En ting jeg er dybt fascineret af er undertøj. Kvinders undertøj! Konstruktionen af en bh – det er nærmest et lille vidunder. Alle de små dele, at skulle kunne lave noget der kan passe de fleste, selv om vi er vidt forskellige – selv hvert bryst er forskelligt fra hinanden. Det er da fascinerende. For slet ikke at tale om det torturinstrument, det også har været med korsetter and what not! Nationalmuseet har lige åbnet dørene for en lille ekstra udstilling, ‘From Past to Future, The French Lingerie Exibition’. De viser korsetter, de første bh’er og hofteholdere med hjælp fra Chantelle, Aubade og andre store franske undertøjsmærker.

Nationalmuseet, Ny Vestergade 10 – se eventen her

***

Copenhagen Street Food Shuts Down with a Big Party

Last week, Papirøen hosted FindersKeepers, and this weekend a big party – all because Copenhagen Street Food is closing on 22 December. Last chance to buy goodies from food trucks and hang out on the edge of the pier. The stalls will be loaded with food and there’ll be a dance floor and music.

Papirøen, 1436 København – check out the event here

French Lingerie Exhibition

Something that deeply fascinates me is underwear. Women’s underwear! The construction of a bra – it’s almost a miracle. All of the tiny parts, to be able to make something that fits every size, even if we’re so different – even a pair of boobs is very dissimilar. That is fascinating. Not to mention the torture device it also once represented – with corsets and what not. The National Museum of Denmark just opened its doors to a small special exhibition, ‘From Past to Future, The French Lingerie Exhibition.’ On display are corsets, the first bras and girdles, all sponsored by Chantelle, Aubade and other big French lingerie brands.

The National Museum of Denmark, Ny Vestergade 10 – check out the event here

4 kommentarer
  1. Ja, jeg har faktisk været luciabrud – og selvom jeg havde glædet mig SÅ meget, så er det desværre en oplevelse jeg godt kunne have været foruden. Kronen med de fire lys dryppede nemlig så meget, at hele min hovedbund var både brændt/skoldet og dækket med stearin. Jeg kan huske at det tog min mor adskillige timer at få al stearinen ud af min lange, tykke manke – og hold nu kæft (ja, undskyld sproget), hvor fik jeg grædt meget i de timer af ren og skær smerte. Av! Det er nok noget af det mest smertefulde jeg har prøvet i hele mit liv. 😥 Og helt ærligt.. Lærerne kunne da næsten sige sig selv at lysene ville dryppe og evt. have noget til at dække nede i midten af kransen. 😳

    1. Ej ej ej! Det lyder forfærdeligt, nærmest grotesk! “Vores” brude havde altid sølvpapir henover skallen, så de netop undgik det du skriver om. Av av av, stakkels din lille skal altså… KH

Læg en kommentar