The alternative bridal look - ROCKPAPERDRESSES
The alternative bridal look

Da jeg spurgte ind til, hvad I ville have mere af inde på Facebook, så var et af ønskerne meget mere bryllup. I alle slags varianter og afskygninger. Så jeg tænker, at jeg vil tænke lidt mere i, hvordan jeg stadig kan skrive og gøre det relevant, selv om jeg for længst er gift!

Noget af det I har spurgt en del indtil, det er betalelige brudekjoler og lidt alternative brudeoutfits. Hvis man nu ikke er til det store skrud eller kjoler i det hele taget, hvad skal man så have på?

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Alternativt brudelook

Og det er også et godt spørgsmål. Skal man have kjole på? Det hedder jo ligesom brudekjole. Det er sjældent, man taler om brudejakkesæt eller brudebuksedragt. De fleste spørger også; “har du fundet kjole?” og tager helt forgivet, at det kan tænkes, man har lyst til noget andet.

Det korte svar er selvfølgelig, at man ikke skal have kjole på. Man skal ikke noget som helst! Selv om det er det mest almindelige. Selv om svigermor har en forventning eller ens kæreste har. Du skal have lige præcis dét på, du har det allerbedst i. Det er mantraet for dagen – du bestemmer (sammen med din kommende mand eller kone selvfølgelig!). Og selv om du ender i et smukt jakkesæt, så kan du sagtens være super feminin i stiletter – og slør! Hvis det altså er det, du har lyst til. Du kan sagtens kombinere slør og buksedragt eller jakkesæt. Det er bare skideflot! Se selv collagen ovenfor.

Og der findes altså nogle sindssygt smukke løsninger, især hvis vi kigger væk fra deciderede brudebrands men på almindelig tøjdesignere. Som fx Malene Birger fra collagen under – tilmed til en god pris. Det cremefarvede sæt (reklamelink) fra Birger minder mig totalt om Carrie Bradshaws sæt fra rådhuset. “… And the bride wore a dress by noone…” – jeg har altid syntes, at Antony var skidestreng for den kommentar, for hvad katten gør det, hvilket mærke man har på? Og det silkesatin var da ondebrodermig noget af det smukkeste, jeg har set! SÅ meget flottere end den Vivienne Westwood hun endte i i mine øjne. Den var jeg aldrig glad for. Sættet; så elegant, så klassisk, så feminint og smukt. Manner!

Der er mange muligheder, ligeså mange muligheder som brude. Men ville I have modet til at gå væk fra den klassiske brudekjole? For det kræver også lidt at styre uden om dét folk forventer. Min første brudekjole var relativt klassisk (set bort fra hi-low-snittet og polkaprikkerne) – nummer to var noget mere outrageous med al sin glimmer.

Hvor står I – klassisk brudekjole eller en af de modigere muligheder som fx nedenfor (denne her kjole er også helt fantastisk, synes jeg).

reklamelinks: jumpsuit BRANDON MAXWELL dress NANUSHKA earrings OSCAR DE LA RENTA jumpsuit RACHEL ZOE sunglasses DOLCE & GABBANA hairclip GUCCI skirt BY MALENE BIRGER (also a matching top) jacket BY MALENE BIRGER shoes MIU MIU

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Alternativt brudelook

21 kommentarer
 1. Jeg købte en kort, Jacquline Kennedy-inspireret kjole i et klassisk 50er snit med boatneck, bredt bånd i taljen og masser af tyl i skørtet – i en konfirmationsafdeling…! Det var simpelthen så svært at finde korte kjoler i den “almindelige” brudekjoleafdeling, og den her kjole var bare helt perfekt til mig! Og kostede for øvrigt meget mindre end en “rigtig” brudekjole😊

 2. Fedt fedt fedt med mere bryllupshalløj 🍾🙏🏻

  Jeg er dog helt klart til kjole og har lige prøve klikket en hjem fra Ivy and Oak og jeg er så spændt på om det mon kan være den 😊

 3. Jeg skal ikke lige giftes nu og her, men jeg har en klar forventning om, at det skal være en klassisk kjole i den forstand, at jeg håber at kunne finde noget 50’er inspireret med bådudskæring og som går til anklen. Jeg er IKKE til de store skrud lige nu – men hvem ved, måske er jeg til marengskjoler, når tiden kommer?

 4. Jeg skal giftes til sommer i en lokal bypark her i Aarhus, hvor jeg bor, og da hverken min kommende ægtefælle eller jeg er super traditionelle (ditto brylluppet), skal jeg faktisk slet ikke have hvid på. Den oprindelige tanke var faktisk, at blive gift i et jakkesæt ish a la Carries og så få det skræddersyet, men jeg elsker mit tøj for meget til, at jeg ikke vil kunne gå med det bagefter. Kan man selvfølgelig godt med et hvidt jakkesæt, men jeg ved bare med mig selv, at jeg ikke ville bruge det nær så meget, som hvis det var en farvet kjole.

  Ligesiden jeg så Gossip Girl episoden med Blairs røde Oscar De La Renta drøm af en kjole, vidste jeg bare, at jeg ville giftes i en smuk rød kjole, men hvor finder man lige sådan en til menneskepenge haha. Helt tilfældigt scrollede jeg sidste år forbi en af mine yndligs designere på Instagram, Gül Hürgel, da hun var i Paris for at præsentere sin Resort 2018 collection (den som kan købes nu), og den kjole hun havde på fra egen kollektion, var den perfekte kombination af alt det, jeg ønskede i min bryllupskjole.

  Kjolen er smuk, anderledes og kan uden problemer bruges bagefter (vi skal på honeymoon til Nord Italien, hvor den vil gør sig godt), og da vores tema er “Storbybryllup møder havefest”, kunne kjolen faktisk ikke være perfekt. Gül Hürgels kjoler er dyre, men kan betales for menneskepenge, så tror jeg også skal købe en af hendes andre vidunderlige kjoler som en specifik honeymoon kjole, hæhæ.

  Hvis du er nysgerrig på kjolen, og hendes andre designs så tjek dem ud her (https://en.gulhurgel.com/urun/1065-gh-81-rose-print.html). Er helt tosset med de feminine former, farve/mønster kombinationerne og så at de yndige brede stofbælter der tager mig tilbage til 60/70’ernes boheme kjoler.

  1. Anne, det er da den mest fantastiske kjole!!! Jeg har aldrig hørt om designeren før, men hun laver jo nogle helt formidable ting. Og jeres tema er også så fint. Hvilken park er det I skal giftes i? (Fellow Aarhus-pige her)
   Og jeg er vild med din GG-inspiration. Jeg havde faktisk et headband på til mit bryllup af selvsamme inspiration, haha.

   1. Åh, skønt med din begejstring Michelle 🙂 Og ja, Gül Hürgel laver virkelig smukt tøj. Hun er fra Istanbul, og hendes designs er inspireret af mediterranean. Opdagede hende via Net a porter, men jeg. Det er Skanseparken på Frederiksberg, vi skal giftes i 🙂

 5. Åh! Jeg elsker sådanne indlæg, selvom jeg ikke er på vej til at blive gift (og har det fint med, hvis det aldrig sker). Men tøjet! Og Nanushka kjolen du har fundet!
  Jeg har også altid elsket den hvide kjole Frances har på i Under the Tuscan Sun / Et hus i Toscana. Den er jeg evigt på jagt efter, når jeg er i butikker. Og med det sorte bælte til! Så smuk, altså!

 6. Så enig i Bradshaw-kjolen. Af alle de kjoler hun har på i den montage – og så ender det med at være Vivienne Westwood-kjolen. Dét forstod jeg slet ikke! Og ja – det lille silkesæt var da så lækkert! Haps!

  1. Tænker at der er meget symbolik i den Vivienne Westwood kjole. Det blev for klassisk – hvilket ikke var hende/dem – og derfor brudekjolevalget for at understøtte dette.
   Synes der er så mange små detaljer i SATC, hvilket gør den fantastisk, hvergang man ser det

 7. Jeg blev gift på det fineste rådhus i Paris med røde fløjstæpper – i en kjole fra &Other Stories, efterfulgt af champagne og jordbærkage på et picnictæppe ved rådhuset. Det kunne ærligt talt ikke have været mere perfekt. Og kjolen var så spot on, at jeg endte med også at købe den i sort. Hver gang, jeg har den på, minder det mig om mit bryllup.😊

  1. Ååååh hvor lyder det helt igennem som en vidunderlig og perfekt bryllupsdag! Hvordan fik I en tid på rådhuset i Paris? Er det meget besværligt? 🙂

   1. Mie – vi boede i Paris dengang, så det var nemt nok (altså bortset fra alle de dokumenter, der skulle oversættes til fransk – alt er relativt…). Jeg tror desværre, det er ret svært, hvis ikke umuligt, hvis man ikke bor i Frankrig.

 8. Selv om jeg efterhånden har været gift i et par år, så er jeg også vild med bryllupsindlæg!
  Jeg blev gift på rådhus, og havde ikke en traditionel kjole på, men en fin vintage-sag jeg havde fundet på loppemarked. Baggrundsfarven var godt nok hvid, men kjolen var domineret af store blomster i rød/grøn/sort.

 9. Åh, sådan lige en stribe bryllupsindlæg vil blive så godt modtaget på denne side af skærmen. Vi skal giftes (igen) her til foråret, og selvom jeg har styr på kjole, og vi nu er i “detailplanlægningsfasen”, vil de indlæg bare blive læst ord for ord.

  Da min mand og jeg blev viet på rådhuset for snart fem år siden, havde vi “bare” almindelig pænt tøj på (jeg endda “bare” en hvid/blå silkekjole på fra skabet), men denne gang med kirke og fest bliver det en “rigtig” brudekjole. Min mand skal have officersuniform(er) på, og det føler jeg lidt sætter en standard for i hvert fald mit tøj, omend det ikke helt kan sammenlignes med SATC – “It’s because of the dress!”

  Jeg overvejede selv en “off the rack”-kjole, men er endt med en modficeret kjole fra et NY-baseret brudekjolemærke. Runner up var en kjole fra britiske Needle & Thread, http://www.needleandthread.com/uk/all-wedding Der har jeg så i stedet købt min “hvis jeg ikke magter gulvlang efter kl. 24”-kjole 🙂

 10. Åh hvor godt med det her indlæg. Jeg skal giftes til september og går slet ikke efter en klassisk brudekjole. Er klart en bukse-kvinde og har også kig på bukser til mit bryllup. Har fundet et brudekjolemærke, som laver både kjoler, toppe, bukser og nederdele, som kan varieres i et væk. Helt perfekt men så dejligt med inspiration her også. 😊
  Hvis du vil fortsætte med bryllupsindlæg, så kunne jeg personligt godt tænke mig inspiration til (brude)sko, der ikke er høje. Maks sådan en 6-7 cm men uden at de bliver konede. Det er så svært at finde, synes jeg. 😊

 11. Så skønt indlæg. Jeg håber du på et tidspunkt vil lave et indlæg om jeres bryllupsgaver jeg synes altid du har sådan nogle gode personlige ønsker.

 12. Skønt indlæg! Jeg skal giftes til sommer og sluger også alt hvad du skriver (og har skevet :)) om bryllupper i mig! Jeg er faktisk (delvist inspireret af dig) endt med at købe en Jenny Packham! Jeg startede ud i en helt anden ende med at gå efter en billig kjole som jeg ikke ville være nervøs for at feste helt vildt i, og fordi jeg nok syntes at det var lidt vildt at bruge så mange penge på en kjole man ikke kan bruge igen…. Men… Så var jeg på en London tur i efteråret forbi Jenny Packhams butik, vi havde ikke booket tid, men der var lige præcis en åbning da vi kom, jeg prøvede et par stykker, men da jeg fik kjolen på var jeg ikke i tvivl. Den sad simpelthen fantastisk og var åbenbart lige hvad jeg ikke vidste jeg drømte om 😀

 13. Åh jeg vil så gerne være lidt anderledes til mit bryllup. Jeg kan ikke se mig i en klassisk brudekjole og har heller ikke fundet nogen, jeg synes er pæn.
  Men — Jeg er simpelthen så nervøs for, at der så er en gæst, der kommer i samme kjole. Hmm… Den er svær.

 14. Dejligt med bryllups indlæg. Vi skal giftes om 2½ måned, så lige om lidt! 🙂
  Kunne dog virkelig godt bruge inspiration til gaveønsker. Shit det er svært når man som sådan ikke mangler noget. 😉

Læg en kommentar