Byggeprojekt #5: Nu bygger vi! - ROCKPAPERDRESSES
Byggeprojekt #5: Nu bygger vi!

Construction project #5: Now we’re building! translation below by Camilla

Verdens længstvarende byggeprojekt kickstarter i denne uge! Det er så sindssygt og overvældende, synes vi begge to.

Lad mig lige ridse sagen op: Vi fandt det lille hus i efteråret 2013, og i december (samme dag Beyoncé udgave sit surprisealbum Beyoncé, og samme dag vi fløj til Cuba) købte vi huset. Eller dvs. ejerlejligheden – det er nemlig et halvt baghus og teknisk set en lejlighed. Huset var sat til salg med et godkendt tagterrasseprojekt. Vores drøm var så at udbygge trapperummet til et beboeligt rum, så der var nogenlunde halv tagterrasse og halvt rum. Vi stak en føler ud hos ejerforeningen, og der var positiv stemning. Kommunen lagde til gengæld idéen ned fra start af, haha! Men vi er ikke typerne, der giver op. Så vi flyttede ind, og så gik drømme igang. Vi fik en rigtig god ven og arkitekt til at tegne et simpelt projekt – og så brugte vi ellers små tre år på at forhandle her og der med naboer og kommunen. Og tænk sig! Så fik vi en byggetilladelse sidste år!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Siden har vi fået nogle andre arkitekter til at tegne et endeligt projekt. En ingeniør har beregnet – og en anderkendt statiker har efterregnet. En brandmester har sagt god for det. Det har været i udbud, vi har valgt en skidesød entreprenør fra Skive (jyder kan man altså stole på, elsker deres rolige gemyt).

Alt er godt – og sådan ser det altså ud endeligt, som I kan se på tegningen. Vi får et rum på ca. 27 kvm. Og resten bliver så tagterrasse (med et værn, der dog ikke lige ses på denne tegning).

I morges klokken 08.15 var jeg rundt med entreprenøren for at forregistrere dvs. tage billeder af alt hos naboerne, så de ikke kan komme senere og fortælle, at vi har lavet et kæmpe hul i en mur, hvis ikke vi har. Så er det på plads – jeg lærer så hammermeget, jeg ikke lige ved, hvornår jeg skal få brugt, haha!

Og for en time siden landede stilladset fra Jylland. Så nu ruller vi. Og det gør vi så i ca. tre måneder. Vi skulle gerne være færdige i marts/april.

Det føles helt syret, når nu vi har haft det længste forespil i verden. Shit vi har været meget frem og tilbage. Skal vi overhovedet gøre det? Kan det betale sig? Det er afsindigt dyrt et projekt set i forhold til kvadratmeterprisen. Har vi lyst til at bo her – også om fem år?

Men det har vi, og det, håber vi, det kan. Altså betale sig.

Jeg tænker, at jeg tager jer med på dele af rejsen, der giver mening. Spørg endelig til projektet – måske I ønsker indlæg med særlige emner omkring det hele? Jeg tænker også at tage jer med på dele af det på instastory, så der kan I også følge projektet løbende.

Det er så spændende!! Jeg føler, vi burde drikke champagne eller et eller andet. Måske vi skal vente til rejsegildet. Og så alligevel – hver dag er da grund nok til bobler, ikke?

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

The world’s longest lasting building project is kicking off for real this week! We both find it so crazy and overwhelming.

Let me just paraphrase the situation: we found our little house in the Autumn of 2013, and in December (same day as Beyoncé launched her surprise album, Beyoncé, and we flew to Cuba), we bought the house. Or, apartment, that is: half a courtyard home, it’s technically an apartment. It was put on the market with an approved roof top project. Our dream was to extend the stairwell into a liveable space, dividing it into a small terrace and a small covered room. The board appeared to meet our dream with a positive attitude. The municipality, however, voted down the idea right away, haha! But we’re not quitters. We moved in and started dreaming, asking a good friend and architect to outline a simple project – and then we spent a good three years negotiating with neighbours and the municipality. And to think! Last year, we finally got the approval!
Since then, other architects have made a final project. An engineer has been calculating – and an acknowledged structural engineer has checked those calculations. A fire inspector has approved it. And we finally chose a super nice contractor from a town in the north of Jutland (people from there are so trustworthy – I love their calm demeanour).

Everything is good – and this draft shows the final design. We’re getting a room of about 27 square metres, and the rest will be a roof terrace (the fence doesn’t show in this draft).

This morning, at 8am, the contractor and I went around to photograph every wall and nook from the neighbours’ perspectives in case someone is gonna show up at some point and claim we made a big hole in their wall. Now that’s taken care of. I’m learning so damn much – don’t know when I’ll ever make use of it again, haha!

And an hour ago, the scaffolding arrived from Jutland. So, now we’re rolling. And we’ll be doing that for three months. We hope to be done in March/April.

It feels so surreal – given how long the foreplay has been. Shit, we’ve been back and forth a lot. Are we really doing this? Is it worth it? It’s such an expensive project compared to the price per square metre. Do we really want to live here – in five years as well?

We do – and we hope it is. Worth it, that is.

I’m thinking I’ll take you guys along for the most relevant parts of the journey. Please enquire about the project – perhaps you’d be interested in specific aspects of it all? I’m also planning to feature parts of it on Instastory – then you’ll be able to follow the project along the way.

It’s so exciting! I feel that we ought to drink champagne or something. Maybe we should wait until the topping-out ceremony, though. But then again – every day is reason enough for bubbles, right?

33 kommentarer
 1. Hvor er det spændende! Jeg glæder mig til at følge med og du må hellere end gerne tage os med på hele rejsen. Intet bygge-blogindlæg er for kedeligt til mig 😉 hihi!
  Ønsker jer en god byggerejse uden uforudsete forhindringer.

 2. Hvor er det mega spændende at gå i gang med at bygge! Bare skriv løs på alle de bygge indlæg du orker, jeg vil så gerne have inspiration og tips! 😀

 3. Ih, hvor er det spændende. Jeg glæder mig til at følge med. Vi er selv ved at renovere en gammel villa og hold da fast et projekt – pyhh, jeg er kun med på sidelinien, men sikke et arbejde min mand og hans familie bidrager med. Jeg ved bare at det bliver godt 🙂

 4. Ej men tillykke med det! Er helt exited, selvom jeg intet har med det at gøre, haha!
  Jeg glææææder mig til at følge med undervejs. Så ALT du har lyst til at dele og vise er kærkommen denne vej.

  Pøj pøj med projektetx1000.
  Kirstine

 5. JUbii, endelig kom der en tegning, det er bare så spændende at følge med. Især når jeg har læst med i efterhånden rigtig mange år 😉 Måske du vil vise et billede af, hvordan der ser ud nu, der hvor i skal bygge ovenpå? Jeg syntes måske det er lidt svært at forestille mig, men forstår også, hvis du ikke vil dele billeder af jeres hus 😀
  Champagne? Forstår slet ikke, at du er i tvivl, selvfølgelig skal I det!! Det er jo en mega stor dag..

 6. Cathrine! Kan du så få åbnet en flaske bobler i en h…. fart! DET skal fejres! 🎉
  Det er da fantastisk, at det endelig lader sig gøre! Er imponeret over hvor hurtigt i kan være færdige! Den tagterrasse skal NYDES hele foråret og sommeren. Ihh, hvor jeg under jer det!
  Tag os endelig med rundt i hele byggeprocessen… det er du da nødt til nu vi jo nærmest har været med fra start 😉
  Jeg glæder mig til at følge med!
  TILLYKKE!

 7. Mega spændende projekt, jeg ville elske, hvis du skrev en masse om det på bloggen! Hvis du har lyst til at have dem liggende her på domænet, kunne det også være fedt at se plantegninger før/efter 😊 Held og lykke med projektet!

 8. Det lyder sindssygt spændende! Og som skibonit føler jeg mig nærmest beæret over af I har valgt en entreprenør fra Skive! 😉
  Jeg kunne måske godt tænke mig at høre lidt mere om jeres planer for jeres dejlige hus, når I er færdig med det nye byggeprojekt. Er det en ny stue I laver, nyt soveværelse, børneværelse – hvad er planen? Haha 😅

 9. Hvor spændende! Jeg har fulgt med på sidelinjen (er ik så god til at få smidt en kommentar) – men glæder mig til at følge jeres projekt! Det blir epic 🔥 Har selv én af de der jyske tømrer til kæreste btw, og hans kendetegn er i hvert fald arbejdsom og kvalitetsbevidst 💪 Held og lykke med processen 🤗

 10. Jeg vil bare gerne have det der luftskib og køkkenet med messing øen ! WOOOOOOWWW det er pænt.. pøj med projekt. Det skal nok blive super godt ☺️ – og jeg tænker det altid er pengene værd – man kan jo ikke leve sit liv efter hvor man er om fem år. Man skal leve det nu og bygge den ekstra etage man drømmer om (når man har mulighed for det) <3

 11. Jeg ville elske at se mere! (sagde den 1.års arkitektstuderende, der labber alt i sig) hvilket arkitektfirma bruger i? Hvis du har lyst til at dele kunne det også være meget spændende at se en lille plantegning 😇

 12. Hvor spændende! Hvis du gider, kunne jeg godt tænke mig at høre, hvilke sider du søger inspiration på til boligprojekter? Her tænker jeg f.eks. på billederne til indlægget 🙂

 13. Jeg synes I skal drikke en Hancock Sportcola med entreprenøren fra Skive for, at fejre jeres byggeprojekt samarbejde, Spændt på hans reaktion, når du byder ham en kold sportcola.

  Fif herfra eksil-Skibonitwn

  😊

 14. Ahmen, hvis ikke verdens længste forspil skulle ende med et ordentligt knald, hvad skal så ?! 😉

  Kan I SÅ så poppet den champagne – og tillykke!!!

  Det har forhåbentligt også den bonus, at der er en bekymring mindre for det lille hoved at spekulere på, og det er jo også godt for kroppen og hele økosystemet. At der kommer færre ting at spekulere på <3

  Alle fingre er krydsede herfra <3

 15. Hej Cathrine, jeg har lige et spørsmål om noget helt andet: jeg står og skal til bryllup i begyndelsen af marts, og synes det er helt umuligt, at finde en flot kjole på denne tid af året. Mon det er noget du vil lave et indlæg om?

 16. Jeg vil vildt gerne høre noget om overvejelser i forhold til udformning/ behov/funktioner/generel renovering af huset.
  Hvordan har I arbejdet med rådgiver/arkitekt. Har I bygget hvad der er “plads til”, eller har der været større overvejelser om hvor meget/hvad?
  Min mand og jeg har et “lille” hus (94 m2, men der er tilsvarende meget kælder, så der er jo masser af plads), med kun to værelser, som nok på et tidspunkt skal bygges ud, og vi går da med tanker selv, men vil jo så gerne ende med den “rigtige” løsning når vi når dertil. Og vi er vildt meget i tvivl/uenige om, hvor stor en ombygning vi skal lave ud over de værelser vi forhåbentlig får brug for.

 17. Uuuuh hvor er det altså spændende 👏 Det bliver helt vildt godt, er jeg sikker på 😊
  Er der ikke noget med at godt begyndt er halvt fuldendt? Det tolker jeg sådan, at hvis man starter med champagne, så er den stort set hjemme 😜
  Pøj pøj til jer. Jeg glæder mig til at følge det spændende projekt 😍

 18. Hej Cathrine, virkelig skønt byggeprojekt! Hvad hedder firmaet fra Skive? Bedste hilsner Victoria

Læg en kommentar