Fire bedste serier på Netflix lige nu - ROCKPAPERDRESSES
Fire bedste serier på Netflix lige nu
Four best Netflix shows right now, translation below by Camilla

Godmorgen venner,

jeg har fået set så meget godt de sidste måneder, så hertil morgen får I fire rigtig seje serier på Netflix lige nu og her.

Det er spændende sådan at være i begyndelsen af at et helt nyt tv- og filmår! Alt det gode i vente! Ting vi ikke engang ved om. Alle de nedenstående er up for grabs nu, og jeg har endda så meget mere godt i ærmet, at jeg er klar på en runde to inden længe.

Personligt glæder jeg mig til forhåbentligt nye sæsoner af The Ozark, Westworld og så kommer der forhåbentligt også en ny sæson af Big Little Lies.

Hvad glæder I jer til?

Pssst… Hvis I har tre minutter, vil I så ikke smide lidt konstruktive foreslag til, hvad I vil have mere og mindre af i 2018 på bloggen? Jeg har lavet et opslag lige her, og jeg har især brug for jeres gode tanker og inspiration. Jeg får så mange forespørgsler på indlæg på mail, i kommentarfeltet, på FB, på insta og som private beskeder. Jeg gad godt have det samlet, så endelig byd ind i tråden her, gerne med mere end et like, så er jeg så taknemmelig.

Good morning friends,

I’ve been watching so much good stuff over the past few months so this morning I want so share my current favourites on Netflix.

It’s so exciting to be right at the cusp of a completely new film and tv year! So much good stuff ahead! Things we don’t even know. All of the below are up for grabs now, and I’ve even got some additional goodies up my sleeves – ready for round two soon.

Personally, I’m hoping for new seasons of The Ozark, Westworld and Big Little Lies.

What are you looking forward to?

Pssst… If you’ve got three minutes, please send me some constructive suggestions on what you want the blog to feature more or less of in 2018. I posted this, and particularly need your thoughts and inspiration. I receive so many post requests on email, in the comments section, on Facebook, on Instagram and as private messages. It would be awesome to have everything in one spot so please contribute in this thread, preferably with more than a like.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, bedste serier på Netflix lige nu

The end of the f***king world

Vildeste og sejeste og fineste coming of age serie. James er 17 år og går i gymnasiet. Han er en temmelig mørk type, der altid bærer sin lommekniv på sig – klar til at dræbe. For real. Men han er træt af at dræbe dyr, så nu vil han bevæge sig over mod lidt større bytte. Et menneske. Og da han en dag bliver overrumplet af Alyssa, den nye pige på gym, så har han fundet sit første offer. Så skal bare lige finde det rette tidspunkt og få hende for sig selv.

En vanvidsserie som sætter det at være ung og at passe ind på spidsen med sin skarpe humor og seje tempo. Der er øjeblikke, hvor serien når Wes Anderson-agtige højder med sit tempo og finurlighed og tragikomiske humor. På en sær måde lykkes det at skabe en serie, der både rummer det ømfindige; at finde sig selv, sammen med andre. At turde stå op sig selv og at turde se sandheden i øjnene, også den vi ikke tør om vores forældre. I en cocktail med mord og blod og politijagt.

The end of the f***king world

Wildest and coolest and finest coming of age show. James is a 17-year-old high school student. He’s a pretty dark character, who always carries a knive – ready to kill. For real. Sick and tired of killing animals, he now wants to move towards bigger game. A human being. One day, when surprised by the new girl, Alyssa, he’s found his new prey. Now he just needs to find the right time to be alone with her.

A crazy show, whose sense of humour and cool pace take being young and fitting in to their extremes. At times, the show reaches Wes Anderson-esque levels with its fast pace and quirkiness and tragicomical humour. In a strange fashion, the show succeeds in embracing delicate topics; finding yourself, with others. Having the courage to stand up for yourself and face the truth, even the one we don’t dare, about our parents. In a cocktail with murder and blood and police hunts.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, bedste serier på Netflix lige nu

Godless

YES! Jeg ELSKEDE Westworld, der på glimrende og smukkeste vis mixede western og sci-fi, som jeg ikke har set det før. Godless er en good ‘ole western. A la 2017. En outlaw dukker en sen aftentime op på en ranch uden for den lille by La Belle, han er hårdt såret og tages ind af ranchens enke. Men med ham dukker også alverdens ulykker op, for manden er jaget, og jægeren nærmer sig med hastige skridt. Oh skræk og ve for den og de der har ladet den sårede betræde jorden. Snart er hele La Belle i fare.

Fuldstændig som en god western er tempoet trukket goooodt ud – lige indtil skudduellerne sættes igang. Godless er noget af det smukkest filmede, jeg længe har set, og den er både morsom og grov. Der bliver ikke lagt fingre imellem, at vi er i en tid, hvor kvinder både voldtages og mænd falder for kuglerne. Men skuespillet er i top med blandt andet en både barmhjertig og nådesløs Jeff Daniels, som en vanvittig skurk. Det ene øjeblik forbarmer han sig, og det næste skærer han lemmer af. Og må jeg slutteligt sige; HVOR ER DET FEDT at se en så mandsdomineret genre som en western være domineret af SYGT seje og stærke kvinder.

Godless

YES! I LOVED Westworld, which in the most genius and graceful way managed to mix western and sci-fi unlike anything I’ve ever seen before. Godless is a good ol’ western. Gone 2017. An outlaw appears late in the night on a ranch on the outskirts of the small village, La Belle. The widowed owner of the ranch decides to look after the wounded guy. But with him appears all kinds of misfortunes – the man is hunted, and the hunter gets closer and closer. Someone have mercy on the ones who’ve let the wounded touch the ground. Soon, all of La Belle is in danger.

As in any good western, the pace is veeeery slow – right until the gunfights begin. Godless is beautifully filmed, and it’s funny as well as crude. Women are raped and men are hit by bullets. But the acting is topnotch, with a ruthless yet gracious Jeff Daniels as the crazy villain. Showing mercy one moment, he cuts off limbs in the next. Finally, may I add; HOW AWESOME to see such a typically male-dominated genre being run by INSANELY tough and strong women.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, bedste serier på Netflix lige nu

Lovesick

Der er ENDELIG kommet en tredje sæson af denne her fine lille britiske perle. I allerførste afsnit finder Dylan ud af, at han har fået en sexsygdom. Som den ordentlige fyr han er, så sætter han sig for at tage kontakt til alle sine tidligere sexpartnere for at give dem besked. Luke er Dylans bedste ven og room mate og en herlig britisk udgave af en (lidt mere naturlig) Barney (fra HIMYM). Og den sidste i kollektivet er Edie, som har haft et livslangt crush på Dylan, men som endelig er ved at være på den anden side. Tror hun i hvert fald…

En serie der på ret genial fortællermaner nærmest kører konsekvent i datiden, for når Dylan møder en “ny” gammel flamme for at fortælle de ulykkelige omstændigheder, så får vi hele historien om hvordan det gik til dengang. Og med de flashbacks bliver nutidens karakterer også ofte klogere på dem selv og livet. Ofte skal vi have ting på afstand for at vi kan se dem for, hvad de rigtig var. Det guld vi gav slip eller de fusere vi gik tilbage til.

Lovesick

FINALLY, a third season of this fine little British pearl has seen the light of day. In the first episode, Dylan discovers that he’s got a sexually transmitted disease. Being a good guy, he plans to contact all of his former sex partners to let them know. Luke is Dylan’s best friend and roommate and a great British version of a (slightly more natural) Barney (from HIMYM). And the last person in the house is Edie, who is finally recovering from her lifelong crush on Dylan. Or so she thinks…

With a pretty genius narrating style, the show almost consistently runs in the past tense: when Dylan meets a ‘new’ crush with whom to share his unfortunate news, we get the whole back story. And with those flashbacks, the present version of the characters often learn more about themselves and life in general. Often times, we need to hold things at a distance to really see them. The gold we let go or the ones that got away. 

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, bedste serier på Netflix lige nu

Manhunt: Unabomber

Jeg håber, det her er begyndelsen på en serie, der centrerer sig om spektakulære men rigtige mordere mordere. Det her er første sæson og den handler om Unabomberen. Manden, der i 70’erne, 80’erne og 90’erne sendte brevbomber af sted til privatpersoner, flyselskaber og universiteter (UNiversity & Airline BOMer) – akronymet han fik af FBI.

En historie om en mand, der på sin vis har en tanke og en idé – en tanke om at mennesket i højere og højere grad mister sin frihed, som teknologien og det offentlige system bliver mere og mere om sig gribende. Et lille eksempel: Du er i IKEA, og uden at tænke over det følger du bare pilene rundt på gulvet. På den måde fører organisationen dig lige derhen, hvor de ønsker det, uden du selv registrerer og tænker dig om. Du gør og agerer efter hvad systemet fortæller dig og slår selv hjernen fra. Ligesom når du holder for rødt, selv om klokken er to om natten og der ikke er en anden bilist i miles omkreds. Vi holder, fordi systemet har lært os, at det skal vi.

Men som I nok kan tænke jer til, så går Unabomberen voldsomt til værks for at få folk til at høre hans pointer. Han bomber og spreder terror, men der som bekendt også ganske kort fra gal til genial.

Manhunt er ikke ligeså lækkert lavet, som Mindhunter (som er med i næste omgang), men den er stadig virkelig godt skruet sammen og giver (ligesom Mindhunter) os et kig ind i, hvordan man har måtte ændre på FBI’s metoder for at hæve bevisbyrden. Pludselig er retorik og lingvistik ny måder at sikre sig den rigtige domsfældelse. Sprognørder FTW!

Manhunt: Unabomber

Hopefully, this is the beginning of a show centred around spectacular but real murderers. This is the first season, and it’s about the Unabomber. The guy, who in the ’70s, ’80s and ’90s would send letter bombs to people, airlines and universities (UNiversity & Airline BOMber) – the acronym given to him by the FBI.

The story about a man, who in some ways has a thought and an idea – an idea that mankind gradually loses its freedom as technology and the public system progress. A small example: you’re in IKEA, and completely mindlessly, you just follow the arrows on the floor. In this way, the organisation leads you right where they want, without you even registering or considering it. You do and act as the system tells you to and without using your brain. Another example – stopping at a red light at 2am with no other cars in sight. We stop because the system has told us to.

But as you can imagine, the Unabomber has pretty violent methods to make people listen to his points. He bombs and spreads terror – but as we know, there’s a short way from mad to genius. 

Manhunt isn’t as smooth as Mindhunter (which is included in my next round), but it’s still really well-made and gives (like Mindhunter) a great insight into how the FBI had to change their methods to raise the burden of proof. Suddenly, rhetoric and linguistics count as new ways to ensure the right ruling. Language geeks FTW!

 

 

43 kommentarer
 1. Tak for de gode tips! Jeg venter i spænding på næste sæson af “House of Cards” (med/uden Kevin Spacey) og det er godt med noget nyt flix. Jeg startede faktisk på Eastsiders igår, så hvis man er til det stille og fine parforholdsdrama, (med det tvist at det foregår i et gay community), så kan den anbefales.

  1. Jaaa, også mig! Og hvordan faen laver de den uden? Det er jeg spændt på. Men jeg må indrømme, hans karakter var også begyndt at kede mig lidt. Han er så one sided og efterhånden lidt uden udvikling. Der er jeg jo meget glad for Robyn Wright (eller hvad hun hedder) – hendes karakter er on point og så sej!
   Må tjekke den anden ud – den lyder som en ret fin pendant til Eastenders! KH

 2. Jeg har overvejet at starte på alle serier, du nævner her, men er ikke kommet videre end til tanken. Så dejligt et indlæg! Nu skal jeg da helt sikkert igang 🙂

  1. Start med The end – så fantastisk! Og Godless, tag lige et par afsnit, før du beslutter om det er noget for dig. Den er lidt sløv til at komme igang, men FAB! KH

 3. Jeg har ikke Fb.. Men et ønske om tips til kjoler til bryllup og måske noget med kjoler på udsalg:)
  Eller et alternativ til kjoler (er ikke den vilde kjole kvinde), så måske fine suits? eller hvad nu du finder på<3

 4. Jeg har ikke Facebook – men meget mere bolig. Også bare fine ting du drømmer om som med tøjcollagerne 🙂

 5. Jeg vil gerne anbefale serien, The Leftovers… Min kæreste og jeg er lige startet, men synes det tegner godt!

 6. Tak for en dejlig blog – og for gode forslag til serier, det er vist bare at komme i gang.

  Jeg synes rigtigt godt om dine indlæg om behandling. I den forbindelse har jeg tænkt på, om man måske kunne lave en type indlæg – ala fødselsberetninger, hvor forskellige mennesker/læsere, skriver om nogle af de oplevelser/tanker/forløb de har haft i forhold til fertilitetsbehandling.
  Min kæreste og jeg starter i behandling om lidt (for første gang), så det er rart, at hører hvad andre har oplevet, følt, tænkt mv. Ingen forløb er ens, men jeg føler alligevel jeg kan finde tryghed I, ikke at stå alene – giver det mening? Du har de bedste læsere, og jeg elsker at de deler så meget i kommentar felterne – små indblik og historier – det kan også være, det blot skal forsætte sådan – og ikke forstørres op i indlæg format. Nu er ideen givet videre. 🙂 🙂
  Jeg håber du får en skøn dag.

  1. Jeg har faktisk godt tænkt lidt på det – jeg fik for et halvt år siden en fin mail fra en læser. Jeg havde dog selv lidt svært ved at finde ud af, hvor meget det skulle fylde. Men det kan sagtens være, jeg skal prøve at gøre det! Tak for din søde besked Josefine <3 Den er meget værdsat med tanker og muligheder! KH

 7. Aj, hvor spændende. Mangler bare liiige nogen til at forberede al min undervisning for mig til dette semester, så jeg kan se mere netflix. Tænker desværre ikke at universitetet vil være tilfreds med en mundtlig eksamen i Netflix, selvom faget nok vil være i høj kurs 😉

  PS Jeg ser pt. Reign (alene – gudkommelig serie!) og Elementary (fælles serie. Har et underligt crush på Sherlock :))

  1. Du må starte det Marina, go Marina! Du vil blive elsket for det ;P Begge har jeg ikke set, men dem må jeg tjekke ud! TAK for tips! KH

 8. The End of the F***ing World så jeg in one sitting. Jeg elsker engelsk tv og humor. Tak for anbefalingen på Love Sick, den må jeg i gang med.

  Vh
  Catherine

 9. SÅ enig med The End of the F*** – ville ønske, jeg havde den til gode endnu! Lovesick er hermed på programmet til næste gang!

  1. Ahmen den er så fin altså <3 Hun havde helt samme effekt på mig som Noora - har lyst til lyst hår og læderjakke! KH

 10. Elskede Godless og glæder mig så meget til den nye sæson af Westworld. Master of none er VIRKELIG sjov, men den er vist ikke helt ny, så kan være, du allerede har set den :-* God aften

  1. Godless er SÅ vild – tror du den er standalone eller kommer der en sæson 2? Den virkede sådan rimelig afsluttet men man har lov at håbe ikke? Master of None er også så fin, den elsker jeg også! KH

 11. Har du set Dark? Den er fucking brillant. Bedre end Stranger Things. Man skal lige over det der med de mange forskellige personer, så er den det bedste jeg har set længe!

  1. Ikke endnu, selv Netflix’ algoritme punker mig for hårdt med den, den ser så uhyggelig ud, haha! Den lyder så god at jeg må gemme den til at se den med Adam 😀 KH

 12. Enig med Hanne. Dark er fascinerende – det er en blanding af twinpeaks, stranger things krydret med lidt true detective. Pt. kun 1 sæson men der kommer mindst en sæson mere. Man skal lige vende sig til de taler tysk, men det har nu også sin charme.

 13. Jeg er helt skudt i Blackmirror! Det er spændende og skræmmende, hvor realistisk det billede er, som den tegner af en ikke alt for nær fremtid, hvor elektronik og IT sætter os mennesker i frygtelige etiske dilemmaer 🙂 den minder lidt om Westworld og A Handmaids tale og man kan ikke slippe den

  1. Jeg fattede den slet ikke, haha! Jeg følte mig så dum. Så outreret og weird. Så de to første afsnit – den med den engelske premierminister og ham der boede i den der kube med motionscykler, haha – det lyder også sært. Men måske jeg skal prøve et par afsnit til! KH

 14. Åh nej, nu har jeg brugt hele eftermiddagen og aftenen på at se “the end of the f***ing World” – i stedet for at skrive på min opgave som jeg skal aflevere i næste uge 🤦🏼‍♀️😏 Men god serie, det ene afsnit tog jo ligesom det andet 😅

  1. I love it! Haha, altså ikke at du nu mangler et par timers eksamen i kalenderen, men at du fik den set! Det er også sådan nogle dejligt korte afsnit, så man æder den jo bare! Pøj pøj med eksamen :-* KH

 15. Ej jeg er SÅ glad for at andre også har set Lovesick så der måske kan komme en sæson mere! Den er så fin. Og The end of the f***ing World er klart den næste på listen 🙂
  Hvis du kan lide Lovesick må jeg altså også lige slå et slag for Please like me – den er også virkelig sjov og quirky.

 16. Jeg er netop lige startet på The End of the F***ing World – den er jo brilliant!
  Så fint lavet, at jeg næsten ikke kan rumme det, haha. Hurra for engelsk tv og humor.
  Og bare JA til Love Sick. Den er så sød og godt tænkt!

 17. Jeg er ude på at gense en masse gode serier for tiden – i stedet for at kaste mig over nye. For det er ærlig talt meget tidskrævende at være så afhængig af “næste afsnit” 😀 (Eller er det bare mig?) Men den nyeste jeg har set er sæson 3 af Black Mirror. Hold da op, hvor er det blevet godt! Ellers tænker jeg at begynde på Twin Peaks endnu engang 🙂

 18. Godless var så god! Fik mig dog til at savne Deadwood…
  Har du og Adam set Peaky Blinders? Den er fantastisk! Cilian Murphy og Tom Hardy er geniale i den. Første tre sæsoner er på Netflix.

Læg en kommentar