Croissant-love: Andersen & Maillard - ROCKPAPERDRESSES
Croissant-love: Andersen & Maillard

Andersen & Maillard Croissanter, Nørrebrogade, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

translations below by Camilla

Det skulle da være utroligt, hvis ikke jeg var på pletten, når et nyt croissantbageri dukker op. Altid til tjeneste til at teste. Og skal man så lade være med at dele sine fund, så man kan få dem helt for sig selv (for at undgå, der går Juno i den, og man i så fald ender i bunden af køen)?

Gu’ skal man ej! Man skal dele! Det gode skal spredes, og det her er en af de gode.

Andersen & Maillard Croissanter, Nørrebrogade, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

 

Nørrebrogade er ved at være et rigtig lille feinschmeckerei hjørne af København, især den ende omkring nummer 60. Der ligger både Cichetti (et af Kbh’s bedste italiener-steder lige nu) og det nye bageri Andersen & Maillard, og går man to skridt den ene vej, ender man på Guldbergsgade og har både Brus, Spontan, Bæst og Mirabelle at nyde. Går man to skridt den anden vej, ender man på Griffenfeldtsgade med Mikellers From Ramen to Bííru, Fætter Fætter og den slags lette spiserier.

Vi var for et par uger siden på Andersen & Maillard og klog af skade fra Juno, der er overstrømmet af mennesker fra klokken 08.00 om morgenen, besluttede vi os at tage derover tidligt; omkring klokken 09.00. Det var en god beslutning for selv om stedet var nyt, var der 20 minutter efter crowdet.

Croissanterne bliver udsolgt, som de kommer ud af ovnen, og det fortjener de også. De er SUPER luftige, med rette definerede lag – et succeskriterium for mig er, at man skal kunne nærmest hive i den ene af croissanten, og så følger alt fyldet med ud. Den er jo rullet om sig selv, men hvis luften i den er god nok, så vil den stadig være så defineret i lagene, at den kan trækkes fra hinanden, som den nærmest er rullet. Giver det mening? Det handler alt sammen om ælte- og rulleteknik, som jeg forstår. Summa summarum; Andersen & Maillard klarer det til UG. De falder fra hinanden fuldstændig. Afbagningen er helt i øjet uden at være brændt – den er ikke faldet sammen af ikke at være gennembagt. Og vi købte altså fire for at teste godt igennem, haha… De bestod alle!

Den er ikke ligeså sprød og som fx Il Bucos og Mirabelles, som ellers også er i topfeltet hos mig, og størrelsen er også mindre, men det er egentlig ret lækkert. Man bliver ikke ligeså bombet, og så kan man til gengæld godt rumme at smage et par stykker. De laver nemlig tre varianter; smørversionen, en med espressoglace og en med noget… Var det kanel/kardemummeglace? Og så den klassiske. Adam syntes, Anders & Maillards espressoglace slår den de laver på 108s croissanter. Den var også god. Jeg kunne godt have brugt en smule mere fremtræden smørsmag, men vi er også nede i peditesserne.

Andersen & Maillard Croissanter, Nørrebrogade, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

De laver en super lækker kaffe til, og du kan købe en lille morgenkomplet bestående af brød og ost. Simpelt men godt.

Stedet er ikke super hyggeligt men mere minimaltisk/moderne/industrielt. Men det behøver heller ikke ligne et fransk bageri med krummelyrer for at smage af Paris.

Et lille tip til jeres søndag morgen – af sti af sted!

PS: Jeg kunne mega godt tænke mig at samle til en ultimativ test, men forestiller mig, der ligger et logistisk helvede bag at nå at få en croissant fra alle de hypede bagerier, før de bliver udsolgt – på samme dag. Feltet skulle bestå af Il Buco, Mirabelle, Democratic Coffee, Juno og Andersen & Maillard. Nogen der kan tænke en løsning?

Andersen & Maillard Croissanter, Nørrebrogade, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Andersen & Maillard Croissanter, Nørrebrogade, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Andersen & Maillard Croissanter, Nørrebrogade, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

It would go against any sense of logic if I weren’t right there on the spot when a new croissant bakery is opening. Always ready to serve as a tester. And are you then supposed to keep your findings to yourself, lest it turns into a Juno and you end up at the far end of the queue? 

Of course not! You must share! Good things are meant to spread, and this is one of the really good ones. 

Nørrebrogade is turning into a proper little feinschmeckerei-corner of Copenhagen, especially at the end around number 60. That’s where you’ll find Cichetti (one of Copenhagen’s best Italian places right now) and the new bakery Andersen & Maillard, and if you walk two steps in one direction, you end up on Guldbergsgade, with Brus, Spontan, Bæst and Mirabelle to enjoy. Two steps in the opposite direction will lead you to Griffenfeldtsgade with Mikkeller’s From Ramen to Bííru, Fætter Fætter and that sort of light eateries. 

A few weeks ago, we went to check out Andersen & Maillard, and with the massive 8am crowd of people at Juno at the back of our minds, we decided to go early; around 9am. It turned out to be a wise decision, because despite it being so new, the place was full of people after 20 minutes.

The croissants are sold out as they’re pulled out of the oven, and rightly so. They are SUPER airy, with perfectly defined layers – to me, a success criterion is the ability to pull lightly at one end of the croissant and have all of the fillings spill out in one go. It’s rolled around its own axis, but if the air is good enough, it will still be so defined in the layers that you’re able to pull it apart in almost the same way as it was rolled. Does that make sense? As I understand it, it’s all about the kneading and rolling technique. Summa summarum; Andersen & Maillard deserve an A+. They fall apart completely, the croissants. The baking is spot on without being burned – the croissant hasn’t deflated from not being baked through properly. And we bought four to be able to conduct a thorough test, haha… they all passed!

They’re not as crispy and flaky as the ones at Il Buco and Mirabelle, other top criteria for me, and the size is also smaller, but the latter is actually quite nice, I think. It leaves you feeling less bombarded, and reversely it gives you space enough for a few. They do three varieties; the classic butter version, one with an espresso glaze and one with some… was it cinnamon/cardamom glaze? Adam thought that Andersen & Maillard’s espresso glaze beats the one that’s covering 108’s croissants. Which was good as well. I did miss a more prominent butter flavour, but that’s a matter of minutiae. 

They do a super delicious coffee on the side, and you can also get a small morning complete consisting of bread and cheese. Simple but good. The place is not super hyggeligt – rather kind of minimalist/modern/industrial. But it doesn’t have to look like an ornamental French bakery to taste of Paris. 

Just a small tip for your Sunday morning – get going! 

PS: I’d love to do an ultimative test, but I imagine it to be a logistic hell to get my hands on a croissant from all of the hyped bakeries before they’re sold out – on the same day. The field would be Il Buco, Mirabelle, Democratic Coffee, Juno and Andersen & Maillard. Has anyone got a solution?

Andersen & Maillard Croissanter, Nørrebrogade, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

29 kommentarer
 1. Ja da. Saml en venindeflok og spred jer. Mød hinanden bagefter med hver jeres pose med croissanter 😉 smag og test løs. Mums siger jeg bare.

 2. Bor i stadig i Carlsberg?
  Så prøv lige Valby-bageren Vores Brød! De har de lækreste morgenboller og laver altså også rigtig gode croissanter, efter min mening – de ligner faktisk dem på billederne her. 🙂

 3. Jeg ville elske at læse om det, så jeg siger go!

  Må jeg spørge om du har afbrudt samarbejdet med Krifa, siden indlægget er blevet slettet?
  Har læst med hos Linda på blogsberg, der skriver meget fint om emnet – dog med et andet udgangspunkt end dig.
  Håber du har lyst til at uddybe.

  Mvh. Maria

  1. Det med KRIFA er jeg sørme også nysgerrig på – for jeg havde samme tanker om det, som bloggeren du nævner der. Ydermere er det et super vigtigt emne – og ikke bare et man kan lave tilfældig reklame på, tænker jeg. Det er jo ikke fordi jeg ved hvilken brancheorganisation Cathrine skulle tilhøre, og glæden ved KRIFA kan da sikkert være helt reel – men det er bare så tungt et emne, at det ikke må være letkøbt. Jeg mener jo også at vi absolut alle bør være i en branchespecifik fagforening – det gør os stærkere som arbejdstagere – og også som arbejdsgivere. På den måde glider forhandlinger lettere – og har en større effekt, end en fagforening der ikke kan samle en stor bagtrop af krafter og viden om ens fag i en konflikt. Selvom jeg kun har arbejdet privat siden min uddannelses afslutning, er jeg sørme glad for at have magistrenes fagforening i ryggen. Det der foregår i det offentlige, har også sin afsmitning på os i det private. Nå sorry – det er bare et spændende emne!

  2. Jeg skal også have læst det indlæg ved lejlighed, når tid er.
   Det er blevet besluttet at tage indlægget ned – mere kommer jeg ikke til at uddybe.
   KH C

 4. Tænker du skriver til dem og får den til at lægge en eller to til siden hvis de er friske på at få en test af en croissant expert 🤩 så kan du må det hele uden kø

 5. Ah, fik en Il Buco croissant i går, og synes den smagte fortræffeligt, meeen måtte lige ind i dine arkiver og tjekke om min croissant-ekspert var enig.

 6. Du samler da en håndfuld af dine søde croissantkyndige læsere, der kommer fra nærområdet ved hver bager/konkurrent. Hver læser indkøber x-antal gode sager fra den givne bager og I samles alle med en spandfuld god kaffe til Le Grande Croissant-test 😉

 7. Uh, hvor lyder det lækkert. Jeg kunne virkelig godt spise en croissant lige nu, og har altså ikke fundet nogle gode i mit nabolag.
  En lille kommentar, så har de fine lag ikke så meget med æltning at gøre, da croissanter nærmest ikke skal æltes, men i stedet ved de mange foldninger og ture på køl, det kræver.
  Hilsen bagenørden (der lyder ret irriterende lige nu :p )

 8. Jeg må altså lige erklære mig enig med Ida her, La Banchinas croissanter er de bedste jeg endnu har smagt! Så dem må du altså prøve, hvis du ikke har været der endnu.

   1. Jeg tillader mig lige at tilføje her, at La Banchina faktisk får alt bagværk fra Il Buco – så selve croissanten ville være én, du har prøvet, men oplevelsen kan selvfølgelig være helt anderledes taget La banchinas skønne location i betragtning. Xx

 9. Jeg har egentlig ikke set, om du nogensinde har ‘anmeldt’ croissanten fra Batting Bakery? Det ligger 5 min. kørsel fra Bernstorffparken. Vi kører altid forbi, når vi skal gå med vores hund (der også hedder Frida – vi kalder hende dog Fifi, da vores 1,5 årige datter bedre kan sige det , haha).

  Det er virkelig et lækkert sted! Kan også anbefale deres ‘Morning Glory’, som er en slags høj snegl på wienerdej, et let lag sukker og mega god (kraftig) smag af kardemomme. Mmmm… Nå et lille tip herfra. Kaffen er også god – men i disse kolde tider er det bare rart med kaffe i termoen, når man skal gå i lidt tid med hunni.

  1. Nej men den skal totalt testes på næste Bernstorff-tur! Jeg har hørt så meget godt om den 😀 Og især godt tip med kaffen, for der er langt imellem snapsene derude! KH

 10. Spændende indlæg, så blev vi klogere, tak 🙂

  Jeg er altså lidt et spørgsmålstegn på hvorfor du uden forklaring har taget brokke-indlægget ned, når der var så mange engagerede bloglæsere og du fastholdt at debatten var det afgørende?

  1. Det er blevet besluttet at tage det ned – og jeg kan desværre ikke gå mere ind i det Silke. Men helt fint du spørger, det forstår jeg virkelig godt. Men jeg kan desværre ikke komme det nærmere :/ KH

 11. Elsker at læse om din glæde ved croissanten og hvilket passion det er. Det er fantastisk!

  Men jeg har cøliaki (tåler ikke gluten, hvilket der jo er ret meget af i en croissant, og sikkert svært at lave glutenfri), men jeg vil også gerne smag en bid af himlen. Har du nogensinde mødt en glutenfri croissant? 🥐 Den ene jeg har fået var både tør og sad fast i hele munden…

  KH Cathrine

  1. Nej det er jeg faktisk ikke – men det skal der da til på markedet! Jeg skal nok sige til, Cath, hvis jeg støder på en <3 KH

   1. Jeg tager gerne fra Jylland til København for at smage, hvis du støder på en!

    Åh, elsker Cath, mit yndling kælenavn <3 KH

Læg en kommentar