De små pauser i arbejdsdagen - ROCKPAPERDRESSES
De små pauser i arbejdsdagen

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

annonce i samarbejde med NESPRESSO

Det bedste jeg ved – det er at vågne om morgenen. Helst oven på en god nats søvn, 7,5/8 timer men det er ikke altid, man er lige heldig.

Men at vågne om morgenen – jeg elsker det. Jeg kan huske en angst for ikke at vågne som barn… Hvad nu hvis… Man bare ikke vågnede – og så vidste man det ikke engang, da man lagde sig til at sove, at det var det.

Nu er jeg ikke spor bange for ikke at vågne – selv om det da er et lille mirakel hver dag, ærligt talt. Og jeg er begyndt ikke at køre med vækkeur men i stedet vågne af mig selv. Og det virker faktisk! Jeg tror simpelthen, mit indre ur bliver mere vågent og parat, når kroppen ved, der ikke er en alarm klar? Måske virker det også, fordi jeg er begyndt at gå en time tidligere i seng. Alt for mange år er gået med at begynde at gøre mig sengeklar efter 22.00, og så er jeg først i seng klokken 23.00. Hvis ikke senere. Det tager bare lang tid at rydde op, fjerne makeup, børste tænder, gå med hund. Og det har jeg efterhånden lært. Så når klokken nærmer sig 21.00, så begynder jeg at gøre mig sengeklar.

fotos JULIE BJARNHOFF

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

Morgenerne er kun blevet bedre af at være blevet selvstændig. Med mindre jeg har et morgenmøde, så tager jeg min tid. Jeg vågner typisk først og går igang med at lave morgenmad til Adam (og mig selv da) med det samme.

Jeg tænder for 24Syv, og så går jeg igang. Æg, hytteost, avocado, grape. Jeg laver nogle seriøst gode skramlede æg – tricket er lav varme, smør på panden, at piske luft i æggene inden de kommer på og så i øvrigt at slukke panden, mens æggene stadig er våde. Det værste er “tørre” æg – når de har fået for meget varme, for længe.

Og så skal der kaffe til. Og lige siden vi flyttede ud i Carlsberg Byen, har det været på en Nespresso-maskine. En sød medarbejder må have tænkt, at kaffe skal der til (og hvor var de ret). Så de havde købt en af de helt simple til at lave en kop sort kaffe. Og siden har vi opgraderet til en lille lækker en med mælkeskummer, så jeg kan få min cortado eller cappuccino – nogen gange vil man gerne have, at den varer lidt længere, hehe…

Min favoritkapsel er i øvrigt Arabica Ethiopia Harrar, som er en super rund espresso med noter af karamel og vanilje – lige som jeg kan lide den. Den er i øvrigt limited edition og fantastisk fin i æsken, fyldt med blomster og junglestemning. Hvis man er mere til en lungo, altså en sort kaffe, så kan jeg varmt anbefale Envivosom har en rund krop og en fyldig smag, også med lidt karamelnoter.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

Hvis jeg har arbejdet rigtig meget, så elsker jeg også at give mig selv tid til at nyde morgenen. Det hænder jo, at jeg må arbejde om aftenen, når jeg er hjemme fra kontoret, fordi dagen er gået op i hat og briller med møder, og så har jeg ikke nået mine deadlines. Så tillader jeg mig til gengæld at tage en rolig morgenstund i ny og næ, så når er Adam er gået, så kryber jeg tilbage under dynen med en kop kaffe.

Det er SÅ luksus. Da jeg arbejdede på radioen, skulle jeg typisk af sted omkring klokken 08.45, og morgenen var altid fortravlet. Så det her er min måde at udnytte og nyde morgenstunden. Jeg skal ikke sidde under dynen mere end 15-20 minutter – den tid det tager at nyde en god kop kaffe. Men bare lige den stund. Den giver mig energi og selvforkælelse, det værdsætter jeg så kæmpe meget.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespressorockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

I spørger tit til, hvordan en normal arbejdsdag ser ud for mig – og selv om den nok ikke ligner arbejdsdage, som de er flest for andre, så er den blevet det for mig. Især det at have fået et kontor – bedste investering i bedre arbejdstid. Det sværeste ved at være selvstændig er nemlig strukturen og rammerne – der er jo ingen til at sætte dem andre end mig selv – og det kræver! Men at have fået et kontor hjælper så meget. Og så vil jeg arbejde på at blive mere og mere effektiv, når jeg er på arbejde, så jeg ikke fortaber mig i internettet (det sker også – tit). Sådan her ser dagens program typisk ud:

06.45-07.00: Jeg vågner og er ikke længere den store lurepasser – jeg skal op og igang!

07.00-07.45: Jeg tager mig god lang til at lave morgenmad og spise morgenmad – Adam derimod skal jeg virkelig arbejde på at tage sig tid til at sidde ned og spise. Jeg tror på, at det er sundt at sætte sig og tage sig den tid. Evt. stå femten minutter tidligere op, og i en travl hverdag sætter jeg pris på den smule morgentid sammen. Det er også her, jeg laver dagens første kop Nespresso (denne her kapsel pt.) – kaffe smager bare bedst om morgenen, det gør den.

07.45-08.30: Hvis jeg har mange mails at svare eller ikke har nået at lave indlæg klar fra morgenstunden, så sidder jeg typisk lidt med computeren i nattøj og arbejder.

08.30-09.30: Jeg pakker computer sammen, kommer i bad og gør mig klar. Jeg vil gerne være på kontoret mellem 09.00 og 10.00 – det bedste er at komme før alle andre og tænde lyset og musikken og have lidt tid for mig selv. Jeg ELSKER det. Det første vi investerede i sammen, det var vores Nespresso – så har man et ægte kontor. Og vi var ikke fedtede og købte den næststørste model. En KÆMPE glæde! Så at sætte min yndlings-arbejds-musikliste på, lave mig en cappuccino og sætte mig ved computeren – ahhh, det er toppen!

10.30-11.00: Typisk mødes jeg med Julie et par gange om ugen for at skyde billeder, og det tager en halv times tid. Det kan være outfitbilleder eller billeder til et samarbejde som dem her.

13.00-13.30: Vi er blevet lidt slemme til at spise sen frokost og den bliver ofte først 14.00, før vi sidder der. Men det er nok min yndlingsdel ved at have fået kontor; nogen at spise frokost med. Vi har fået en rigtig god rytme med rugbrød og godt pålæg – så kræver det også af os, at vi kommer på kontoret hver dag og spiser op!

Om eftermiddagen har jeg typisk et eller to møder. Det er nok den del, jeg har sværest ved at få styr på – der går lidt for meget spildtid med at køre frem og tilbage, og møder varer sjældent den time, jeg har sat af. Så når jeg ikke at have så meget kontortid, som jeg jo egentlig har brug for allermest af. Til at svare mails, kommentarer og skrive indlæg. Det er work in progress at blive bedre til bagkanter, få lokket folk op på mit kontor i stedet og lægge færre møder pr. dag. 

Omkring 17.30: Jeg cykler typisk hjem mellem 17.00 og 18.00 med mindre jeg har aftaler. Jeg gad godt gå lidt før, men netop ved at møderne trækker ud osv. når jeg bare ikke alt, jeg skal. Jeg vil også hellere tage en time længere på kontoret og så slippe for computertid hjemme senere.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

Jeg drikker efterhånden ganske lidt kaffe – men den om morgenen er min favorit. Det er som om, at den første kop på dagen smager bedst – og endnu mere, hvis jeg får den om morgenen. Og nu hvor jeg drikker så lidt, så må koppen gerne være lidt ekstra god.

Jeg har altid “misundt” rygerne på arbejde – kun for deres gode vane for at tage pauser dog, ikke for smøgen. Både på radioen eller helt tilbage, da jeg stod på Maccen. Rygere er så gode til at tage de ti-femten minutter et par gange om dagen, og det er tit, jeg har taget deres initiativ og er gået med. En lille gåtur rundt om blokken eller bare den friske luft uden for døren.

Jeg vil rigtig gerne blive bedre til at indbyde min kop kaffe som den pause. I stedet for at lave en kop kaffe og så arbejde, mens jeg drikker den, så tage de femten minutter det tager at drikke den som et break. At gå tilbage under dynen – eller sidde på kontoret med fødderne i vindueskarmen og kigge ud på Værnedamsvejs mylder. At lade kaffen diktere en lille pause.

Det vil jeg gerne blive endnu bedre til.. At få indlagt de små pauser og lade kaffen diktere, hvor længe den skal vare. Det, tror jeg, er sundt.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Nespresso

21 kommentarer
 1. Kender ingen som dig der kan lave så fine, personlige og gennemarbejdede sponsorerede indlæg! Du er simpelthen så dygtig!
  Jeg håber du får en fantastisk dejlig dag 🙂 Kh Karoline

 2. Jeg har det på helt samme måde med mine morgener. Kan slet ikke holde ud at skulle skynde mig ud af døren – og da slet ikke uden min kaffe.

  Jeg er lige den irriterende, der spørger, hvor din kop er fra ? Så flot altså.

 3. Jeg er begyndt at indføre en 20-minutters udendørspause om eftermiddagen. Jeg bliver tit virkelig energiforladt efter at have spist frokost (og trækker den derfor også gerne så længe som muligt), men har fundet ud af, at frisk luft gør en kæmpe forskel. Som studerende skulle jeg tit cykle mellem forelæsningerne for at komme til andre lokaler. Efter jeg er begyndt at arbejde på kontor, hvor jeg ikke får de naturlige pauser udenfor, men jeg vil prøve at holde mig selv op på at vælge dem aktivt til 🙂

 4. Jeg kan virkelig godt misunde dit selvstændige arbejdsliv, af og til. Jeg ved godt, at det ikke altid er en dans på roser(!!!), men det må være fantastisk selv at kunne strukturere sin tid. Som sygeplejerske er dagene så faste og skemalagte, som er med til at gøre hele arbejdslivet lidt mindre fantastisk, efter min mening.. Men det skulle jeg nok have tænkt over da jeg valgte uddannelses-vej, hehe 😉 Min drøm er at læse videre til sundhedsplejerske, selvfølgelig på grund af stor interesse, men også fordi man i det job selv kan strukturere hvordan dagene skal se ud, modsat på sygehuset.
  KH og rigtig god dag.
  Ps. jeg er SÅ FORELSKET I DIN KAFFEKOP, er det ikke dem de også drikker kaffe af i Go’ Morgen Danmark? 😛

 5. Lige det med pauser snakker jeg så meget med min kollega om i øjeblikket. Vi har nemlig aftalt, at vi skal blive bedre til at tage dem. Minimum én pause med frisk luft dagligt. Men det er som om, det føles mindre legitimt på en arbejdsplads, når man ikke ryger. Så føles det bare som spildtid, selvom man kan mærke, at den øgede ilt til hjernen gør underværker.

 6. Da jeg boede og arbejdede i Paris, var en af de tydeligste forskelle mellem arbejdslivet i de to lande (udover de lange arbejdstider og frokoster…) kaffekulturen. Folk drak ikke kaffe ved computeren. I stedet kom der engang imellem et “Tu veux prend un café?” og så gik man sammen ned i kafferummet, lavede en kop kaffe og sad dér og drak den. Det var virkelig hyggeligt og en god pause.

 7. Hvor er den smukke kop fra ? 😍

  Det er så dejligt, at læse de her sponsorerede indlæg og ikke føle at man læser en reklame. Du må virkelig ligge meget energi i dem! Tak for det 😀

  1. Tak Maj-Britt, jeg prøver 🙂 Dejligt du i hvert fald kan lide dem. Den er fra Studio Arhøj og jeg har købt den i Stilleben <3 kh

 8. Hej Cathrine,
  Lige et par sjove tanker herfra til dit skønne indlæg! En fun fact fra baristaen (undertegnede) er at “lungo” er et espresso shot der har en lang gennemløbstid, hvilket gør at den bliver ekstra bitter, da kaffebønnernes smag ligesom bliver strukket lidt og noget af bitteren får lov til at komme med det ekstra vand, der løber igennem. Det modsatte hedder en “ristretto”, hvor mindre vand er løbet igennem, hvilket gør den ekstra syrlig.

  Til det med de små pauser kan fake-“ryge”pauser anbefales. Hvor man går udenfor og står i 5-10 minutter og fokuserer på sit åndedræt ligesom man gør som ryger. Det har en beroligende efftekt dette er bare uden røg 😉

  KH!

  1. Hvor er du god Ida 😀 TAK! Jeg har tænkt en lungo som en americano og en ristretto som en espresso, det er måske heller ikke helt off… Vi må igang med de små “ryge”-pauser 😀 KH

  1. Ikke mere – jeg fik at vide, at måden man får koffeinen ud af koffeinfri kaffe er en kemisk proces. Jeg har ikke undersøgt det, så jeg ved ikke om det passer, men det passer mig fint bare at vælge alm. kaffe og så drikke de få gode kaffer. KH

 9. Ift. at det er et sponsoreret indlæg, så gad jeg altså gerne høre om kaffemaskinen! Svesken på disken – er den lige så god som de dyrere modeller eller hvad? ☺️

  1. TÆnker du sammenligneligt med andre Nespresso-maskiner?
   Det er meget smart, synes jeg, at de har lavet en lille NEspressomaskine men med en mælkebeholder til alle mine cappucini og cortadoer. Dog er kompromiset jo en lille mælkebeholder, og den er altså lige det mindste. Der er kun mælk til en enkelt kaffe, så du skal fylde på efter hver kaffe. Måske er jeg bare doven, men det er måske lidt træls. KH

 10. God ide med en kaffepause istedet for “jeg kører lige den her færgekaffe ned mens jeg l sidder og arbejder og pyt med kaffens kvalitet for jeg smager den jo ikke alligevel” skidt kaffe og skidt pause…

  1. Det er jo det – det er jo slet ikke en kaffepause. Dem skal vi tage – jeg vil i hvert fald prøve at blive meget bedre til at fokusere og hellige den <3 KH

Læg en kommentar